Jag har ett problem...

Nu behöver jag hjälp!

Kristian, pappan i familjen, har gett mig en mössa och ett pannband. De har en hel kartong full och jag lyckades hitta 5 olika färger på mössorna... HUR (!!!) ska jag kunna välja! Vilken tycker ni är snyggast?

image371

Kalleman har den som är orange med grön text och Herman har den blåa med grön text. Vilken ska jag ta??
Jag tycker att den blåa är väldigt snygg men smatidigt är jag lite småförtjust i den rosa och i den turkosa.. Fast jag tycker alla är fina.. Gaaaaah! HJÄLP! =)

Skattemyndigheten!

Idag har jag varit duktig och varit in och fixat Norskt personnummer och anmält mig till skattemyndigheten. Jag och Nini susade iväg efter frukosten och efter att hon lämnat Kalleman. Kommer inte ihåg vart dte låg men dte var en bit bort. Jag hade tur, dte var inte så jättemånga före mig. Har hört kräckhistorier om människor som fått vänta i flera timmar och när de äntligen kommit fram fått göra om allt och fått vänta mer. Jag hade redan fyllt i de papper jag skulle, Nini var en pärla och hjälpte mig med det. Jag kom dit halv 10 och fick vänta i ca en halvtimme innan dte blev min tur. Det var ingen fara eftersom jag ahde med mig en bok som jag läste under tiden. Väl framme så hade jag bara missat några saker som killen bakom disken hjälpte mig med. Han var verkligen supertrevlig! Tjejen som satt i andra kassan verkade inte alls lika hjälpsam. Han sa att jag var den andra svensken med ett von efternamn som varit där idag.

När jag var klar så skulle jag ta tunnelbanan till Nationaltheatre och bussen därifrån till Bygdöy. Hittade t-banan på en gång men fick lite problem när jag skulle lösa biljett. Jag frågade en snäll gubbe om hjälp å han visade mig vad jag skulle välja och vilken väg jag skulle gå. En annan man berättade att alla spårvagnar går till nationaltheatre och dte är perfekt! Därifrån hittar jag lätrt hem, där har jag åkt ett gäng gånger nu. Nationaltheatre är vid Karl Johan gatan i centrum. Behövde bara vän ta 1 minut vid bussen, så skönt! Trodde inte att jag skulle vara hemma före klockan 11 i alla fall. Det här gick juh riktigt bra!! =)


Sara på besök!

Hämta barnen gick också superbra idag! Lurade Kalleman rejält, haha! Han brukar alltid vilja sitta kvar i bilen när jag gå och hämtar Herman på barnehagen. Har kommit på att han vill göra det eftersom han då kan hoppa fram till framsätet och ta pastiller, läkerol, som finns i handskfacket. Idag var jag en smartis och tog med mig läkerolaskarna när jag hämtade Herman. När vi kommer tillbaka till bilen och jag knäpper fast Herman frågar han om han kan få en pastill varav Kalleman totalt avslöjar sig själv genom att säga att de är slut. *HAHA* Gav dem en varsin pastill och Kalleman såg ut att skämmas lite..



Sedan när vi höll på att göra iordning middagen så hörde jag att dte knackade på dörren. det var Sara! Så hon stannacde och åt middag med oss sedan satt v i och kollade¨på lite bilder från i fredags. Skoj med lite besök! Efter middagen kom Kristian hem och Nini åkte iväg på möte. Nu låter det som det är halvt kaos uppe, vet inte om jag ska gå upp å hjälpa till för barnen borde vara i badet nu... Har lite kramp i magen så jag vet inte om jag vill gå upp. Väntar nog tills nån frågar om min hjälp. Är lite latis ikväll...

Baka mera?!

Om en timme ska jag hämta gutterna. Nini är hemma men hon ska iväg på ett till möte vid 6 tiden så därför får hon stanna hemma och laga mat istället. Hämta barnen har jag gjort förut så det är jag inte lika nervös för. Men visst pirrar det lite i magen varje gång jag måste sätta mig i bilen och ratta mot E18. Mycket trafik och väldigt många avfarter och skyltar...

Imorgon är det praktikantträff igen och det är alltid lika välkommet. Verkligen super att de har lagt träffarna på onsdagar, mitt i veckan. Man få lixom en liten paus från au pair livet och det är najs. Filmkväll är dte imorgon, med popcorn å rubbet!!

Vart väldigt inspirerad när jag bakade scones idag, funderar på att baka nått annat imorgon men vet inte riktigt vad. Har ni nått bra, relativt lätt och snabbt recept? Glöm inte att det ska få plats i min miniugn bara... Upptäckte också att jag har 2 till plattor när jag skulle kolla sconesen. Min ugn står nämligen på en hylla så jag tog en stol för att nå upp å då ser jag att det är 2 plattor ovanpå ugnen. Häftigt! Lite jobbigt att laga mat så högt uppe i luften men ändå.. Bra att veta..

image370
Min miniugn, den ser ut som en micro.. =P


Mina scones!!

image369
Goooooooott!! =)

Samtidigt som jag käkade mina scones så kollade jag på 3an webbtv. Programmet jag kollade på var Nyberg och Törnblom och Mia Törnblom är så j*vla skön! Haha! Har tagit några citat ifrån programmet här nedanför.


Renée: Hur gör du när du tycker att nånting är läskigt?
Mia: Jag brukar be när jag är rädd, och min vanligaste bön det är "hjälp för i helvete!" Den använder jag ett par gånger om dan. Eh så eh. Andligare dagar så gör jag en annan variant och den är lite mer sådär "för till min mun vad mitt hjärta är fullt av" å den är ju väldigt mycket finare men det är inte alltid jag har tid med den. Utan då blir det lixom, ja, "hjälp för i helvete" så ibland.

Mia: Det är massvis med människor som tycker jag gapar förmycket, jag skrattar för högt, jag har konstiga kläder men jag brukar inte leka så ofta med dem.

Kinder Bueno!

Kunde inte hålla mig nyss när jag var på affären.. Köpte en Kinder Bueno, de är djävulskt goda! Har verkligen ingen karaktär när det gäller sötsaker, får ta å skärpa mig!



Nu är det dags för att baka scones!
Fick ett problem när jag skulle mäta upp smör nyss. Jag har ingen våg och när jag kollar närmare på smöret står det inte hur många gram det är i utan det står 1/4 kg. 250 gram kom jag fram till efter alltför lång tid... *hosthost* 


YES YES YES!!!



I MADE IT!!

Morgonen idag har gått så superbra så det är helt otroligt! Barnen skötte sig galant och klockan 10 i 8 var alla klara. Man vart helt paff, "jaha, vad ska vi göra nu" lixom! Brukar i vanliga fall vara superstress och att man nästan får kasta på barnen jackor å skor å springa till bilen klcokan 10 över 8.
Levereringen gick också bra. Båda barnen är där de ska vara och det har inte runnit en endaste tår. Herman var på jättebra humör när jag lämnade honom i barnehagen. Vinkade i fönstret och ropade "Haaa deee", han är sååå söt! Älskar när han är på sånt strålande humör.

När jag kom hem kunde jag inte låta bli att ringa hem till mamma och berätta hur bra allt gått. Självförtroendet går verkligen upp i topp när man klarar något man är nervös för! =)

Snart ska jag gå till affären på Sjölyst och köpa sconesingredienser. Tar nog faktiskt bussen hem idag. Orka gå 30 minuter med matkassar, neeeeej tack!! Men först ska jag starta en tvättmasin!

Slutklämmen på detta inlägg får bli ett citat från Herman...
"Haaa deee!!"

Simpsonize me!

HAHA!
Såhär skulle jag se ut om jag var en Simpson!
image368

Hur skulle du ha sett ut?
Simpsonize me!!

Scones!

När Herman kom hem från barnehagen idag så hade han med sig scones hem. De hade bakat dem på barnehagen. Detta resulterade i att jag blev assugen på scones, så imorgon tror jag att det blir sconeslunch för mig! Ska sticka till affären tidigt imorgon och köpa mjöl, bakpulver å smör sedan blir det bakning.
Imorgon ska jag för första gången skjutsa barnen själv till skolan och barnehagen. Är lite nervös men dte går säkert bra. Nini ska på morgonmöte så Kristian ska hjälpa mig att få in barnen in i bilen. Hoppas verkligen det går bra! Herman är inne i en "mamma-period" och är super mammig. Jag får inte göra nånting, bara mamma. Så jobbigt, fast det brukar gå bättre när Nini inte är hemma. Jag har egentligen inte så svårt för att låta han få sina utbrott å jag klarar av att låta honom ligga och sura å gråta 10 minuter på golvet. Men Kalleman klarar dte inte, han kan inte låta honom vara. Skulle det vara bara jag å Herman så skulle det nog varit lättare på samma sätt som dte skulle vara lättare om det bara var jag och Kalleman.
Jag ska också hämta dem från skolan och barnehagen imorgon men det brukar gå bra. kan vara lite vanskligt att få med sig Herman till bilen men förra gången fick jag hjälp av en man som jobbade i barnehagen å då gick allt fint. Han kollar lixom gränserna på mig nu och är rätt tjurig. Hoppas det släpper snart för jag vet juh att hanh kan vara en riktig goskit! =)
SCONES!
scones

Du behöver:
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl grahamsmjöl (eller vetemjöl)

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.


GAAAAAAAH!!!

Vilken morgon!!

Den här dagen startade verkligen med en jobbig frukost! Sitter här aldeles svettig och sliten, så himla skönt att jag inte behövde skjutsa dem till skolan. Har bara gjort det två gånger och båda de gångerna var Nini med. Hoppas jag slipper göra det själv, hämtar dem mycket mycket hellre!

Åt precis en kiwi för att få lite extra krafter sedan tänkte jag gå till gymmet och crosstraina lite. Känns inte som jag orkar med ett helt pass idag. Bara frukosten idag känns som ett halvt träningspass! Sedan tänkte jag sola och ev. gå även hem. det blir sammanlagt ca en timmes promenad och det behöver jag för att varva ner. Är ganska okej väder idag också, det är inte alls lika grått och mulet som det varit i helgen. Skönt!


Olik mig eller vad?!

HAHA!
Sommaren 2004 var jag blond och hade hockeyfrilla!


Känner ni igen mig? =P

image366
Kattis och jag!

image367
Maria, Karin, Pauline, Ela, jag och Kattis!
Älskar den här bilden, alla ser så lyckliga ut. Så synd att den är suddig...

Skor!

Hittade in på skopunktens webbshop nu på morgonen.

Skor är bland det roligaste jag vet, och väskor såklart! =) Vill beställa en massa men vet att om jag gör det så får jag dem ändå inte förrns jag kommer hem till Sverige. Funderar på att komma hem till helgen 9-11 oktober. Antagligen har min bil kommit då och pappsen har hunnit byta till vinterdäck på den. Tror också att det blir lagomt eftersom jag inte vill åka hem för snabbt och heller inte försent. Ska juh hem vid jul igen, och då blir jag hemma över jul och nyår. Kommer att bli en sån skön jul i år, det känner jag på mig! Jag slipper allt julpynt eftersom jag är här i Norge. Kommer väl att hjälpa till här å baka lite pepparkakor å pyssla med gutterna men inte alls på samma vis som när man är hemma. Jag vet att mammsen kommer att sätta upp ljusstakar i mina fönster i lägenheten i Ljusdal, å sen behövs det faktiskt inte så mycket mer där. Kommer verkligen att sakna ljusstakarna, de har inte sånna här i Norge. Det som är så himla vackert! Sedan när jag väl kommer hem så kommer allt redan vara iordning hemma hos mamma och pappa så jag kommer slippa julstress även där. Julklappar kommer jag inte ifrån men jag har faktiskt redan börjat. Har köpt en julklapp åt mamma!

Värst vad juligt detta inlägg vart, dte var inte meningen. Förlåt akp vet att du inte gillar julstressen.. =P

Här är i alla fall några skor som jag tycker är snygga!

                         

                    


Herman

Lyckades trycka bakåt precis när jag var färdig med mitt inlägg.. Irriterande? JA!

Ikväll har jag varit/är jag barnvakt åt pojkarna. Självklart så vaknade Herman nyss...



Herman har varit svår att handskas med hela kvällen. Det började vid middagen, jag hade lagat pizza men han skulle då inte ha nått. Han som brukar vara så duktig på att äta annars. Antar att det hade att göra med att han druckit juice innan som gjort att han vart mätt. Lyckades få i honom en halv pizzabit och 3 bitar gurka. Kalleman åt i alla fall bra! Sedan vart det film och gotteri för dem. När de kollat klart var det baddags men Herman skulle då inte bada. Trotsåldern visade verkligen sitt rätta jag. Slutade med att han grinade så jag fick lyfta honom ur badet. Kalleman var så duktig å badade själv. Klädde på Herman pyjamasen, gjorde välling, lade honom i hans säng och läste lilla larven för honom. Hans favoritbok, den vill han höra nästan varje kväll. Allt gick bra och han somnade. Nu började Kalleman att trotsa. Eller trotsa gjorde han väl inte, men han har en jäkla förmåga att sega på allt. Det tar hur lång tid som helst att få honom redo för att sova. Efter lååång tid så låg han äntligen där i sängen och jag läste för honom. Han somnade också efter att ha fått mig att springa till köket två gånger för att hämta vitminer och vatten, *suck*. Allt har varit lugnt fram tills vid halv 11, då jag precis bytt om till myskläder och just skulle sätta mig här en sväng vid datorn. Då prasslade det till i babyalarmet och efter en liten stund hörde jag Herman gråta. Gick upp och tog upp honom ur sängen. Han grät efter mamma och pappa och inget jag försökte med lyckade lugna ner honom. Tog med honom in i Nini och Kristians sovrum eftersom jag var livrädd att Kalleman också skulle vakna. pojkarnas rum ligger vägg i vägg. La ner honom på deras säng och efter ett tag somnade han. Vart osäker på om jag skulle låta honom ligga kvar där eller om jag skulle bära in honom till hans säng igen. Valde det andra alternativet och såklart så vaknade han och börjacde gråta igen. Jag la ner honom i sin säng och efter nån minut somnade han. Väntade en minut sedan gick jag ut ur rummet. Jag hann inte ens till trappan innan han började gråta igen, han hörde väl när jag stängde dörren hans. Gick in igen och efter ett tag somnade han för tredje gången. Den här gången vågade jag inte gå ut så fort så jag lade mig på golvet och räknade till  fem minuter. Sedan väntade jag nån minut till innan jag smög så tyst jag kunde ut och stängde dörren försiktigt! Jag vågade knappt andas. Smög mig ner till mitt rum och än så länge sover han i alla fall. Hoppas verkligen inte att han vaknar igen!! Om ni har några tips på hur man ska göra för att trösta dem så får ni gärna skriva. Jag förstår att det är väldigt individuellt och att alla barn är olika men man kan juh alltid prova!

   
Lite bilder från pizzabaket. Gissa vilken sida som var min.. =P


Fest hos Sara!

"Morgonstund har guld i mun".......

Är lite sliten idag men inte alls så farligt. =) Igår vart det fest hos Sara och sedan utgång.
Det var meningen att Sara och hennes kompis Shanna, som är här och hälsar på, skulle jobba till ungefär 9 och vi skulle mötas klcokan halv 10 hos henne. Som tur var så fick de sluta tidigare så vig 8 tiden gick jag hem till Sara. Vi var 9 tjejer i Saras lägenhet och som vanligt så var förfesten roligare än utgången. Vi snackade en massa, lekte ölspel och djungelleken. Djungelleken har jag inte lekt sedan mellanstadiet. Det var sååå kul att leka den på festen, vi skrattade helt sjukt mycket allihopa. Jag ska försöka förklara hur man leker den här leken.

Djungelleken:
(Varning, skrattattacker är förekommande...)
Alla deltagare sitter i en ring, man bör vara rätt många. Varje plats är ett djur, på den bästa platsen, dit som alla vill komma, sitter Tarzan. Varje djur har ett eget ljud och en egen rörelse. Tarzan slår sig såklart på brösten och låter "AAAEAAAIEEE". Bredvid Tarzan, på den näst bästa platsen, sitter JAne. Hon säger "Oh, Tarzan" och gör en "förnäm" rörelse med handen. Sedan fortsätter man med djur. Tänk på att det ska bli lägre och lägre rang på djuren och sist i djungelkedjan ska amöban sitta. Amöba är typ en bakterie eller parasit eller nått sånt och dens rörelse och kjud är att man tar tag i sina kinder och drar dem ut och in samtidigt som man gör ett smaskande ljud. Ex. på djur och rörelser och läten är lejon, ryta och "anfalla", Elefant, jag tror ni förstår hur man gör med den (hehe), Myrslok, sträcka fram sin hand och "ta något" samtidigt som man gör ett ljuds som låter som man suger in nått ätbart, Fisk, pussa med munnen och smaska lite.
När varje plats har fått ett djur och läte så går man igenom dem en gång. Alla måste kunna allas ljud och läten. Tarzan börjar alltid eftersom han är högst i rang. Han gör sitt eget ljud och rörelse sedan gör han någon annans, t.ex elefantens. Då ska elefanten svara med att göra sitt och sedan skicka vidare till någon annan osv. När någon gör fel eller glömmer bort sitt djur så placeras den peronen på amöbans plats och alla efter den som måste flytta sig får flytta upp ett steg i rang. Man byter alltså platser med varandra, och när man flyttar sig ett steg från den ena stolen till den andra så byter man också djur till det djur som var på den stolen innan man flyttade sig.
Målet är att bli Tarzan, alla vill till hans plats!

Riktigt kul spel och helt galet när man har några cider, öl eller glas vin i sig.

image352
Linnéa gör Lejonet!
Lina, Linnéa, Sara och Sara.

                                      
 Sara, Sara, Shanna               Sara, Sara och         Josefin, Shanna och Sara     Sara, Sara och Josefin 
Sara och Jessica                         Shanna                                                                                                         


Förfesten var roligare än utgången, men så brukar det  juh vara. Vi tog i alla fall bussen in till Oslo och gick på nån sorts Sports bar som spelkade mycket svenskt. Det var skoj. Det var kul å dansa men vette sjutton om dte slog djungelleken.. =P
När vi skulle hem så gick jag, BygdöSara och Shanna för att fixa en taxi och dte var inte dte lättaste kan jag lova. Många var förbokade och de flesta redan fulla. Svarttaxi fanns det en hel del men det vägrade vi. Vi fick tillslut tag på en och han skulle bara ha 200 för att köra oss till Bygdö. Tror han körde "off duty" för han slog aldrig igång taxametern. 200 är ett bra pris kan jag lova! Jag åkte med hem till sara där jag hemtade mina saker jag hade där sedan gick jag hem. Tar väl högst 10 minuter så dte var lugnt. Eller lugnt var dte egentligen inte för jag fick skavsår. Jag har aldrig fått skavsår av de där stövlarna förr, fattar ingenting! Har en blåsa på vardera lilltå nu. Ajaj...

Kvällen vart i alla fall lyckad, så skönt att ha nått att göra om helgerna så man inte blir deprimerad. Är faktiskt bruden på 2 (!!) fester ikväll med men kan inte eftersom jag sitter barnvakt ikväll. Men skoj att bara ha en inbjudan tycker jag! =)

We ain't gonna live forever!



Ikväll är det fest! =)
Den här veckan har gått så otroligt fort!!
Jag blir så laddad när jag hör den här låten. 4-ever med The Veronicas. Superbra att festa och träna till! =P
Om ni tycker er känna igen den så är den med i filmen "She's the man".

Familjen jag är hos är på födelsedagskalas hos en släkting ikväll så jag sitter och diggar musik från min MP3. Så skönt att få vara själv ett tag! Ska försöka hitta på nått gott att äta till middag med, funderar på att gå till affären en sväng och inhandla lite råvaror, finns inte så mycket i mitt kylskåp. Får juh visserligen ta saker från familjens kylskåp men jag tror faktiskt inte att det finns nått som jag vill ha där heller...
Ska verkligen bli så skoj att parta ikväll. Vi blir inte så många, några tjejer. Kul att lära känna ännu fler! =)

Ha så himla skoj ni hemma i Ljusdal som har Exte World Cup nu i helgen!!

Kalleman sjuk?!

Pust!
Är helt slut jag, har jobbat på som sjutton nu på morgonen. Hjälpte som vanligt till vid frukosten, Nini skjutsade gutterna till skolan. Skönt att slippa det, hämtar dem hellre! När de stuckit så städade jag upp i köket sedan bagav jag mig ner till tvättstugan. Tvättade först Hermans overall, sedan strök jag, vek och  tog upp en massa kläder och sängkläder. Jag har dammsugit alla trappor och på badrummen, torkade även lite på toaletterna. En ny tvätt ligger i tvättmaskinen just nu. Har lite problem där med att sortera tvätten. Jag är så dååålig på det! När Nini tvättar tar hon med ljusblått och blå/vitrandiga kläder i vit-tvätten men det vågar inte jag! Bara vitt med vit-tvätten fast då blir det så dumt med det ljusblåa och blå/vitrandiga! Blir lixom knappt en halv maskin, känns inte så värst miljövänligt... Sen har de juh mycket dyra kläder också, vill inte förstöra! Gaaaaah!



Mitt i allt ringde Nini och sa att Karl Kristian klagat över magont på väg till skolan. Hoppas verkligen inte att han blir sjuk. Vill inte direkt ringa en taxi och åka å hämta hem honom. Nej tack! Hoppas att det var lite "morgonstressnerver" bara. Herman börjar bli förkyld vilket resulterat i att jag blivit snorig med. Barnbaciller är de värsta jag vet, jag blir nästan aldrig sjuk men barnbaciller är så starka! Ska proppa i min vitaminer och tvätta händerna var och varannan minut! Vill INTE bli förkyld!


Bröd!!

Här i Norge äter de sjukt mycket bröd. Nini kom hem med två stora påsar bröd idag som jag paketerade och stoppade i frysen. Det går minst ett stort bröd per dag här. Först frukost, oftast äter dock ungarna knäckebröd eller flingor. Sedan äter barnen brödskivor till lunch i skolan och barnehagen, 7 skivor bröd, 4 till Kalleman och 3 till Herman per dag. Sedan ev. nattamat. Helt sjukt! =P  

image351
11 stycken stora bröd!!



Ikväll har jag tagit hand om barnen och dte har gått så bra! Mitt självförtroende växte bra mycket då jag klarade att både hämta och få hem barnen helt själv idag. Kalleman var också imponerad! "Du kör rätt väg!!". Haha!

Hemma satte sig Kalleman vid pc:n en sväng och spelade spel. Egentligen får han bara spela på lördag coh söndag men vad fasne, han får väl spela i 20 minuter tills middagen är klar tänkte jag. Herman var förvånansvärt lugn. Han satt i trappen och lekte med sin mjukishund Vovva. JAg måste gå dit och kolla om han var sjuk elelr nått för han satt så still. När fiskekakorna och pommes fritesen var i ugnen så fivk vi besök. Sara och hennes kompis från Sverige tittade förbi en sväng. Mycket trevligt! =)
Vi åt och barnen skötte sig bra, de åt bra och de dukade av. Eller ja, Kalleman dukade av... =P Sedan kollade de på barntv, lyssnade på barnradio, badade och sedan var det nattamatdags. De åt och sedan borstade de tänderna och så var dte godnattdags. Läste en bok för Herman, sjöng lite å sen somnade han. Läste en bok för Kalleman, sjöng lite, han lärde mig "trollmor" på Norska. Ungefär lika, de sjunger halen eftersom det betyder svans men annars är låtarna nästan exakt lika.
Nästen precis när jag stängt dörren till Kallemans rum kom Kristian och Nini hem. Tror de tyckte det var bra att barnen var i säng. Klockan var halv 9 och det är helt okej tycker jag.

Imorgon ska jag till Sara på lite partyparty! =) Jobbar inte förrens på kvällen på lördag så det blir greit som man säger här i Norge. Det är skoj att ha något att se fram emot! =)

Den här veckan har gått så sjukt snabbt! I den här takten är jag hemma väldigt snart...

Du är musiken i mig!

Molly har så verkligen så himla fin röst!



Na na na na
Na na na na na
Du är musiken i mig

Du vet hur orden det var en gång
Förde tystnad
och du lyssnar
För en dröm går oändligt långt
och allt kan hända
och alla vindar vända

Du gör mitt liv, till melodi
Dess eko klingar inom mig
Jag ser ditt ljus, och härdens brus
Det tystnar bakom dig

Du möter mig

Jag kände den med en gång
Vi sjunger samma sång
Du är musiken i mig
Ja det finns i oss båda två
Följer oss där vi går
Vet att du är musiken i mig

Na na na na
Na na na na
Yeah yeah yeah
Na na na na
Du är musiken i mig

Jag känner dig fast vi aldrig mötts
Kan det vara, va en dröm
Att mina ord och tankar föds
Här i din närhet
och allt du ger det lär mig

Du kan se mig som jag är
Det har aldrig hänt förut
Nu hör jag dig, här inom mig
Vi har varann nu

Du sjunger för mig

Jag kände den med en gång
Vi sjunger samma sång
Du är musiken i mig
Den finns i oss båda två
Följer oss där vi går
Du är musiken i mig

En sång för dig och för mig
Där vi kan uttrycka allt vad vi vill
Tillsammans vet vi det

Na na na na
Na na na na
Yeah yeah yeah
Du är musiken i mig
Na na na na
Na na na na
Na na na na
Du är musiken i mig

Jag kände den med en gång
Vi sjunger samma sång
Du är musiken i mig
Ja det finns i oss båda två
Följer oss där vi går
Du är musiken i mig

Na na na na
Na na na na
Na na na na
Du är musiken i mig


Spindlar på anabola?!

Igår när jag tömde min sophink så fann jag denna riktigt stora spindel under påsen. jag var rätt glad att den var död när jag hittade den. Så äcklig!!

image350



Idag är det 2 månader till julafton.. =P


Mornar = stressiga!

Mornarna är nog värst här. Dels för att jag är så trött, jag är inte alls van att kliva upp fem i 7 varje morgon! Dels för att de är så stressiga. Frukosten går otroligt segt för barnen och det förstår jag, det är inte lätt att äta när man är nyvaken. Idag var dock barnen på väldigt bra humör och allt gick bra. Vi vart inte så försenade.. =P

Träningen igår var väl sådär... Forza var riktigt svårt och den andra träningen fick jag så ont i anklarna så jag inte kunde vara med hela tiden. Så idag ska jag och Sara prova Total Core. Det ska vara konditions och styrketräning. Jag är lite rädd att jag ska få ont i anklarna igen, så pinsamt att hoppa av träningen mitt i!

Nu ska jag kolla på lite prison break, jag är sååå fast i det nu! Måste fixa andra säsongen till nästa gång jag ska hem. Har  kollat på mer än halva första säsongen redan, så bra!
Tack så mycket för lånet Sara och Pelle!!  


Ännu en morgon!

Imorse skjutsade Kristian barnen till skola och barnehage. Det  var jag rätt glad för eftersom jag hellst hämtar dem, i alla fall nu i början eftersom jag fortfarande är en aning osäker på vägen. Tror inte att jag kommer köra vilse igen för nu vet jag vart jag ska och vilka skyltar jag ska följa mm. Men morgontrafiken här i Oslo är inte så skoj. Människor är stressade och vissa kör som dårar även här. Fast jag är ändå förvånad över hur bra dte går för mig. Jag har varit livrädd att köra i stora städer förut och nu kör jag E18 i Oslo. Men genom att göra saker man är rädd för så utvecklas man, så är det faktiskt.
Morgonen gick helt okej även om Herman inte ville ha någon frukost till att börja med. Vi fick i honom en knäckebrödsmacka i alla fall. Tycker det är lite löjligt att barnen måste äta en macka, knäckebröd eller mjukt bröd, innan de får flingor. Visst, Cheerios kanske inte är så nyttigt man bara de äter tycker jag det är fint. Jag åt kalaspuffar med mjölk till frukost nästan varje morgon när jag var liten och jag tror då inte att det skapade några som hellst problem för varken mig eller min omgivning. Men men, det är juh inte jag som bestämmer. Mina barn ska i alla fall få äta flingor till frukost om de vill!

Image:Yogurt Burst Cheerios.PNG

Klockan 11 ska jag och Sara träna igen, idag blir det först en halvtimme med forza och sedan en halvtimme till med EnergyBOSU. Forza är en träningsmetod där man har träsvärd som hjälpmedel. Ska bli kul, verkligen nått helt nytt! EnergyBOSU vet jag inte riktigt vad det är faktiskt. Vet att det ingår i klassen "body and mind" där även yoga är med. Ska bli spännande att se. I timplanen står det såhär:
"EnergyBOSU: Trening på ustabilt underlag. Bevegelse, styrke, harmoni, flytende. For nybegynner til godt trente."
Spännande!!


Där tränar jag! =)


TRÖTT!!

jagarsatrott.gif

Klockan är 20:51 och jag lovar att om jag släckte ljuset och kröp ner i sängen skulle jag somna! Sååå trött! Har varit trött hela dagen och efter att ha suttit barnvakt ikväll är jag helt slut! Nini skulle iväg på kvällsmöte kl 18 så då tog jag vid. Kristian jobbar till väldigt sent på kvällarna så han var inte hemma.
10 över 6 till 7 kollade barnen på barntv. Tack underbara människa som uppfann det! När pojkarna kollar på barntv är de som små ljus i soffan. Själv tog jag mig en kopp thé och kollade på prison break, efter jag plockat bort efter middagen såklart. Klockan 7 gick vi upp och lekte i högst en kvart sedan hoppade de i badet. Där vart det lek, tvättning och hårtvätt. Det gick förvånansvärt bra att tvätta håret på dem, jag var lite nervös över det för jag vet hur svårt det kan vara. Barn brukar inte gilla att tvätta håret, speciellt inte 3åringar som inte vill bli blöta på huvudet. Men som sagt så var det inga problem. Halv 8 klev de upp och jag ställde fram kvällsmat åt Kalleman och gjorde välling åt Herman. Den vart lite ljummen men han klagade inte som tur var! Sen vette fasen vad som hände, plötsligt var klcokan 20 över 8 och Kalleman låg fortfarande inte i sängen. Jag vet inte vart tiden försvann, helt otroligt! Fick hjälp av Kristian, som kommit hem, med att lägga Kalleman. Han tyckte inte att det var nån fara att jag var 20 minuter försenad. han sa att han själv hade svårt att få barnen i säng i tid. Så skönt att Nini och Kristian är så snälla, jag trodde faktiskt att han (eller de) skulle bli lite irriterad över att barnen var vaken "så sent". Skönt att de är så förstående! =) 

Nu har jag lärt mig vägen till och hem från skolan och barnehagen också (peppar peppar, ta i trä *griper om bordet hårt*). Körde med Nini på passagerarsidan både imorse vid lämning och på eftermiddagen vid hämtning. Sista rundan hjälpte Nini mig bara minimalt och hem klarade jag helt själv. Rätt fil hela tiden! =) Weee! Har förstått precis vart jag körde fel så nu vet jag att jag inte ska köra varken höger eller vänster där utan rätt fram!

När jag och Nini kom hem ifrån lämningen imorse så tog jag det rätt lugnt. Startade en tvättmaskin och flummade på. Kikade på mobilen och jag hade fått mess av Sara, hon undrade om jag ville med och träna kl 10, vi kunde träffas vid busshållplatsen halv 10 i så fall. Kollade på klockan, den var kvart över 9. STRESS!! Borstade tänderna i racingfart, på med lite mascara så man såg levande ut, slände ner träningskläder, vatten och träningskortet i en påse och sprang mot bussen. Hann precis fram! Sån jäkla tur! =)
Vi tränade "Total Step Intervall" och det var JOBBIGT!! Step med styrka, värst var det i början när vi gjorde massor med jobbiga pulshöjande övningar på stepbrädan. Men det är så skönt att komma igång med lite träning! Ska försöka att inte äta lika mycket som jag gör just nu. Jag har den otroligt dåliga vanan av att äta när jag har tråkigt, oavsett om jag är hungrig eller inte. Har blivit mycket onyttig kvällsmat också eftersom jag inte haft "riktig" mat hemma. Så idag har jag handlat hem bra mellanmål, müsli, frukt, yoghurt, fullkornsmackor och ägg. Så då kan jag äta sånt istället för kakor å annat onyttigt!

MAAAT!!!

Har varit såååå duktig å lagat mat till mig själv ikväll! Familjen är hos deras tante och onkel, dvs moster och morbror eller faster och farbror.. Minns inte riktigt vilken det var de skulle till...

Lyxmiddag blev det i alla fall idag med fisk, potatis, massa grönsaker och rotselleripuré!
Mycket gott!! =)

image349

Barnvakt ett par timmar!

Har suttit lite barnvakt på eftermiddagen. Nini hade börjat baka bullar så jag fick avsluta det, dvs jag fick göra det mesta. Hon hade bakat ihop degen, det var shake´n bake, fusk bullar! Hon hade alltså hällt i mjölblandningen i matberedaren, slagit i vatten och lite jäst, låtit maskinen göra jobbet med att baka ihop degen och så hade hon lagt lite plast över under jäsningen. Jag såg till att de jäste klart, sedan rullade jag och Herman dem till bollar, sedan skulle de jäsa i 45 minuter till, sedan penslade jag dem med ägg och hade in dem i ugnen. Gjorde mig dock ingenting, bara bra att ha nått att göra tillsammans med barnen. Eller barnet för Karl Kristian var så inne i sin värld av dataspel att han inte brydde sig om bullarna.

  
Kalleman spelar dataspel och Herman äter clementin!

Efter baket byggde jag och Herman lite pussel sedan fortsatte vi att bygga på tågbanan inne i stuen. Den var stor tyckte Herman. När bullarna var klara och hade svalnat lite tog vi en varsin sådan och då i perfekt tajming kom Nini hem. Så när mamman i familjen kliver in genom dörren sitter båda barnan och jag fint vid bordet och äter bulle. Känns lixom bra att hon får se att dte går bra. Annars brukar det vara så att de kommer hem precis när barnen gråter eller så. Men jag hade tur! Ingen av barnen grät eller vart arg under de 2 timmarna jag passade dem. Skönt!!!

image348
Den stora tågbanan!! =)

7 979 dagar!

7 979 dagar...
Så länge har jag levt!

(Intressesmurfarna hoppar)

image345

Just nu håller jag på att koka vatten för jag hade tänkt att diska.. Ja, ni hörde rätt.. Det är nån sorts parasiter i vattnet här så man får inte dricka det, man får inte ens diska i det! Jobbigt som bara den! Vill man ha the eller kaffe så får man inte använda vattenkokare eller kaffebryggare. I så fall måste man koka vattnet i en kastrull minst 3 minuter först. Så otroligt omstämdigt. För tillfället hart vi minst 2 tillbringare i köket med kokat vatten som används till kaffe, the, välling och diskning. En tillbringare står i badrummet till borstning av tänderna. Plus att vi har enorma mängder med köpvatten som vi dricker. Som sagt, jobbigt!!

Fick ett erbjudande om en fika nu i veckan utav en tjej som jobbar på en barnehage här i Oslo. Ska bli skoj! Det som är så bra här är att de svenskar som är här vill ha kompisar. Det finns inte alls lika mycket grupperingar och de flesta är så himla lätta att umgås med. Så skoj!
Nu har jag varit här en vecka och det känns som att nu börjar allt släppa. Jag har redan en fika inplanerad i veckan, jag kommer säkerligen att hitta på nått mer med Sara och om 2 helger är jag bjuden på fest.. Helt otroligt! Även Caroline som hjälpte mig att hitta till praktikantträffen i onsdags ville hitta på nått snart.
Så himla skönt!


Bra lördag!! =)

Vilken bra lördag den här dagen utvecklades till!

Som jag redan skrivit vart det träning och promenad på morgonen, sedan vid ettiden frågade Sara om jag ville följa med henne och "hennes" pojkar pch bowla och äta pizza. Vi bestämde att träffas kvart över tre här vid busshållsplatsen Fredriksborg.

image340
Jag redo för bowling å pizza!

image341
Jag väntar på Sara och co vid busshållsplatsen.


Som bestämt så träåffades vi vid busshållsplatsen. Det var jag, Sara, "hennes" barn Sverre, 12 år, Eirik, 6 år och Sverres kompis Theo som åkte in mot Solli. Där var dte bara några meter till pizzerian/bowlinghallen. det var rätt kul för på övervåningen var det pizzeria och på nedervåningen var det bowling. Det var asmycket folk där och vi kom på att det var tydligen ett barnkalas som håll plats just där. Det var kö på bowlingen. Vi fick kölapp 18 och det var på nr 11.. *suck* Vi satt nere en stund men vi bestämde oss för att äta först eftersom vi skulle ha haft väntat i en evighet annars. Vi gick upp och precis då gick de sista födelsedagskalasgästerna ner för att bowla så vi fick bord direkt och detvart rätt lugnt. Vi beställde in en stor och en liten pizza, 3 olika sorter eftersom man kunde dela på dne största. Tog ett ganska bra tag men när väl pizzorna kom var de goooda! Det var "slicepizzor" och de var väldigt mättande, vi lämnade 2 slice som ingen orkade offra sig för. Rätt så mjycket dyrare i Norge, våran mat kostade 500 kronor, alltså 100 kr per skalle!! Medans vi åt skickade vi ner pojkarna för att dra en ny turlapp utifall att och det var tur för när vi kom ner var det nummer 20, på våran nya lapp stod det 23. Vi väntade en liten stund men sedan vart det våran tur att bowla. Riktigt skoj, 2 rundor hann vi med! Så himla praktiskt var att man kunde ställa in om man ville ha "barnbowling" alltså så att klotet ej kan hamna i rännan. Eirik hade så, vi andra körde vanligt! =) Bowlingen var ännu dyrare, 600 (!!!) kronor blev dte för oss 5 personer i en timme.. Helt otroligt!!

  
Sara och Eirik             Eirik bowlar           Sverre och Eirik

När vi var klara tog vi bussen hem åsså följde jag dem hem. Där kollade vi på film, "Blades of glory". Jag och Sara var trötta, Sverre tyckte det var lite roligt för klovkan var bara halv 10! Haha! Trötta en lördag halv 10!! =)
Strax efter 10 gick jag hem å pratade lite med Nini och Kristian som satt uppe i köket och hade ätit god fisk. Nini sa att det fanns mat kvar så om jag ville fick jag bjuda över Sara på lunch imorgon. Så snällt! De sa också att de var väldigt nöjd med veckan som gått och att de tyckte att jag var trevlig och skötte mig bra! Så snälla verkligen! Känns verkligen bra att höra att de är nöjda med mig! Är så svårt ibland att veta om man gör tillräcklig osv.

Kort sammanfattat: EN BRA LÖRDAG!
Men snart vill jag festa och gå ut här i Oslo! =)
Vill hem till dex också, vet inte hur jag ska göra... *suck*

Bowling!!

Jag tog mig iväg på träningen!! Är jag duktig eller vad!?!
Var alltså på Step klockan 11 på morgonen en lördag. Passet var kul men på slutet SVÅRT! Jag brukar vara rätt bra på att hänga med men frammåt slutet stog jag som ett fån och fattade noll! Mycket snurrar och svåra kombinationer, men efter en par pass till kommer det antagligen att flyta på bra!
När jag tränat klart var jag duktig och gick hem även idag så 30 minuters promenad kan man lägga till min träningslista idag! Jag är nöööjd! =) *klappar mig själv på huvudet*
Lagade lite pasta carbonara när jag kom hem. GÖTT! Sen satte jag mig framför datorn och msn och pratade lite med Sara, en annan praktikant som bor här på Bygdöy. Hon och "hennes" pojkar å nån mer skulle iväg och bowla och hon undrade om jag ville följa med. Så klockan kvart över 3 ska jag möta dem vid busstationen här. SKOJ!!! =) Känns lite knepigt eftersom jag alldrig träffat Sara, vi har pratat i telefon och på msn åsså gick vi förbi varandra en gång men det fattade vi inte förrns efteråt när vi messade varandra. =) Men det ska bli så skönt att hitta på nått ikväll så man inte bara sitter här framför datorn på sin lediga dag.

Har kommit på en jättebra idé som göra att jag känner mig med hemma här, jag har rix fm på nere i mitt rum. SÅ perfekt! Jag är juh van att höra radio hela dagarna för på macken spelade jag jämt radio. Känns så skönt att höra svenska låtar å svenska artister! =)

Kollade på Norska idol igår å det kändes så skumt. Ska försöka följa svenska idol via internet.. Får väl se när jag tar tag i att kolla där.. =)

God morgon!

Vart så förvånad när jag vaknade nyss. Var tvärsäker på att nu är klockan 8 eller ännu tidigare, för jag vaknade av att Herman grät, dvs de var i köket och höll på att spise frukost. Men klockn var juh nästan halv 10! Skööönt! Behövde verkligen en sovmorgon idag, gick och la mig 11 igår så egentligen har jag sovit alldeles för mycket. Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta och gå på step passet som är klockan 11. Går en buss 10:35 å det skulle jag juh hinna. Men jga vet inte om jag orkar, fast dte är klart, vad ska jag annars göra?! Har juh hela dagen ledig och inga planer. Ska kanske kolla på film med Sara ikväll men det är en hel dag tills dess. Skulle vara skönt att träna lite å få lite endorfinrusch! *humn* Inte så svårt val egentligen men jag är juh rätt lat... Å det är juh faktiskt lördag morgon.. Hur ska jag göra...
16:45 är det ELEXIA power, typ bodu pump, men det vet jag att jag är för lat för att gå på för då är det eftermiddag å då kommer det aldrig att funka för mig att få mig ut dit. Det är nu eller aldrig!
Nu går jag upp och äter lite frukost så får jag bestämma mig under den!

Ha de!!

Träning!!

image339

Idag har jag varit duktig och gått på gymmet här! =)

Tog bussen in dit och väl där fick jag en rundvisning och sen tränade jag lite. Sprang på löpband och crosstraina lite. Sååå najs! De har så man kan plugga in egna hörlurar å sen får man välja själv vad man vill kolla och lyssna på för de har 5 tv apparater med olika kanaler på som man kan välja mellan. Så coolt! Jag vågade mig inte riktigt på träningsmaskinerna, jag är juh van vid att man kan ställa in när man sitter på så dte sparar jag tills när Sara är med. Det är lite roligt att hemma i Ljusdal tränade jag med Sara Juhlén och här komkmer jag att träna med Sara Grehn. Hehe, bra träningskompisar heter tydligen Sara! =)
Spinningsalen hade 50 (!!!) spinningcyklar, i Ljusdal är det typ 10.. Haha! De hade också aerobic, step, yoga, body pump, nått som heter forza där man använder samurajsvärd, nått nytt som hette kinesis mm mm! Så skoj!
När jag tränat klart kände jag mig så hurtig så jag gick hem till Bygdöy, mest för att se hur lång tid det tog. Ganska precis en halvtimme å då gick jag i normal takt. På sommrarna kan man cykla dit, perfekt!!
Imorgon funderar jag på att gå på step klockan 11:05.

Snart kommer pojkarna hem och jag är lite trött idag så jag hoppas att dce är på bra humör. DFår tänka på att jag är ledig hela dagen imorgon! Ska verkligen bli så skönt! Det har inte varit dne lättaste veckan i mitt liv det här... Får nog ta å köpa öronproppar så jag inte vaknar vid 8 när de vaknar.. =P

Smart!

Man slutar aldrig överraskas av det här huset...

Skulle dammsuga idag och jag tyckte det var så sjukt smart att uttaget nere sitter inne i garderoben. Snacka om smart ställe att gömma det på! =)

image337

Nu ska jag väl ändå hitta!

image336

Efter att jag kört vilse igår så vågade jag inte skjutsa barnen till skolan och bernehagen själv idag. Nini körde och jag satt bredvik med penna och block och skrev exakt (!) hur jag skulle köra. HAHA! Men det är lättare att ta sig till skolan och barnehagen har jag märkt för då är dte bara att åka rätt fram. det är när man ska hem som vägarna börjar dela på sig och det finns förmånga allternativ för att jag ska kunna komma ihåg vart jag ska köra. Finns en riktigt läskig delning där alla fyra körbanor går åt olika håll, jag ska rätt fram uppåt där. Det är nog det som blir svårast. Försöker memorera rätt fram uppåt, rätt fram uppåt, rätt fram uppåt...
Får ta med mig blocket nu i början så jag kan tjuvkika på vart jag ska.. Hoppas på att jag hittar bättre nästa gång!!

Igår så ringde det på min Norska mobil och det var varken någon i familjen, Sara eller Caroline. Å de är de enda som har dte numret så jag vart lite konfunderad på vem dte kunde vara.. Det var ifrån gymmet, Sara (praktikanten som också bor här på Bygdöy) hade varit och skrivit in sig där igår och då hade hon givit bort 3 gratisträningar till mig! =) Så kul! Så idag klockan 2 ska jag på introdiktion till gymmet. Ska bli så skönt att gymma lite igen. Var ett tag sen nu och jag äter inte direkt hälsosamt för tillfället... Mycket brödskivor som mat här i Norge.. =P

Är ledig hela imorgon å dte ska bli sååååååm skönt! Ska ta mig en sovmorgon som heter duga! Vaknar säkert 7 bara av vanan.. Brukar juh vara så när man väl får sova. På söndagen ska jag passa barnen i några timmar men annars är jag ledig. Så najs! Tänkte höra med Sara om vi kanske kan hitta på nått. Gå å fika eller kolla på film eller nått, det vore greit som man säger här i Norge.. =)

Kan juh även berätta att jag vet vad fotbollsspelaren som jag träffade heter men jag kan inte skriva det. Det är nämligen så att han håller på att byta klubb och det är inte offisiellt ännu. HAHA! Jag vet hemligheter om Norges fotboll! Så sjukt!

Vilken dag!

Å herre gud!

Så kan man lätt sumera min dag...
Det hela startade egentligen på morgonen för jag kände att detta skulle bli en jobbig dag. Som jag skrev tidigare var jag väldigt nervös över att skjutsa hem gutterna eftersom jag aldrig gjort det själv. Men min jobbiga dag började tidigare, nämligen när jag var i affären vid lunch och skulle köpa lite saker. Jag skulle ha så pass lite så jag tog ingen korg, big mistake! Jag lyckades nämligen tappa yoghurten i golvet så den gick sönder.. Pinsamt värre! Det var ingen som såg det tror jag men snäll som man är så sa jag till i kassan. Jag slapp betala den så det var juh ändå bra. Sedan gick eftermiddagen bra. Tvätten klarade jag av i alla fall! =) Hoppas jag, bara för att jag skriver det så kommer jag väl märka imorgon att allt har krymt eller nått.. =P

Det värsta började dock när jag och Nini åkte för att hämta barnen. Först åkte vi till Karl Kristians skola där vi hämtade honom sedan stannade Nini för det var föräldrasnack med läraren. Så jag tog bilen med Kalleman i och åkte mot Hermans barnehage. Kalleman hjälpte mig att hitta dit och jag fick med mig Herman rätt så snabbt. Sen vart det problem när jag skulle spänna fast honom. Det var alldeles för tajt så jag kunde inte spänna fast han i barnstolen. Letade febrilt efter en knapp eller nått för att lossa på banden men icke. Frågade en dagisfröken om hjälp men hon hittade inte heller nån så jag fick ringa till Nini. Det var såklart superenkelt.
Med båda barnen fastspända åkte vi hemmåt. Allt gick bra en bra bit men plötsligt kände jag inte igen mig å det gjorde inte Kalleman heller. Jag hade åkt fel. I Oslo är det vägar överallt, hit och dit och avfarter till höger å vänster och tunnlar å gud vet allt. Å vi åker E 18 vilket betyder att man kan inte bara vända. Så jag åkte in på en mack och frågade 2 snälla människor om hjälp och jag lyckades komma tillbaka till Hermans barnhage, hur jag nu hamnade där. HELT FEL HÅLL var det.. =P Körde hemmåt igen å körde fel igen.. Ringde Nini och hon förklarade hur jag skulle köra. Men nu hade det varit en olycka på E18 så de hade omdirigerat trafiken och jag lyckades köra fel ännu en gång. Ringde Nini igen och hon fick vara kvar i telefonen hela vägen hem till Bygdö. Var så glad när jag såg Bygdöskylten! JAAA, äntligen, snart hemma!
Att hämta barnen och åka hem tar max 30 minuter, idag tog det 90 minuter.. *hosthost*
Men prova själva att köra i Oslo utan GPS!!

När jag svänger in på gatan mot "vårat" hus så ser jag två bilar som kör in på gårdsplanen. Två män kliver ur bilarna och jag går fram för att höra vilka de är. Den äldste presenterar sig som familjen mäklare och den andre var en kille som ville kolla på huset. Absolut, varsegod tyckte jag, spände loss Herman och männen började med att kika utomhus. Kalleman visade dem runt medans jag bärde in Herman, han vart lite blyg å då vill han bli bärd. När vi kommit in genom dörren börjar Herman att storgråta för han ville uuuuuuut. Antagligen nyfiken på vart Kalleman och männen gick. Så jag tog med han ut till den andra ingången där de var. Så gick vi alla in och jag klädde av en gråtande Herman som ville vara uuuuuute. Hämtade hans leksaksark och satte ner honom. Så fort han såg den vart han tyst och började leka istället. Är man grym eller vad?! =) Jag tänkte väl inte så mycket på det. Nini ringde och bekräftade att mäklaren skulle komma, jag berättade att han redan var där. De kikade lite i huset sen gick de.
Undre tiden mäklarn och den andre killen kikade i huset värmde jag maten som Nini lagat innan vi åkte. Tack gode Gud för det! Vi åt och sen gick vi ut och cyklade lite.
När barna cyklat i typ en kvart gick vi in och gjorde iordning ett bad åt dem. De hoppade lyckligt i och lekte på. Jag ringde till Nin i för att fråga vart Hermans välling var och så fick jag prata lite med Kristian (pappan) med. Han berättade att killen som var med mäklaren är en av Norges bästa fotbollsspelare!!
OMG!!!!!!!!
Jaha.. Så då har man träffat en av Norges kändisar då.. Han måste ha fått ett fint intryck av mig. En sönderstresad praktikant med en skrikande 3åring på armen... HAHAHA!
Efter badet gick allting väldigt bra. Herman vart lite arg när jag drog ur ploppen för han ville baaaada meeeera! Men då gick jag ur rummet så då blev han tyst på en gång och började leka igen. Det gick fint att torka dem och få på dem pyjamaser. Även nattningen gick fint. Kalleman lekte lite med lego medans jag läste för Herman och sen läste jag för Kalleman. Under tiden jag läste för Karl Kristian kom Nini och Kristian hem. Så Kalleman fick säga gonatt till dem med.

Ni som orkat läsa ända hit har kanske märkt att min dag har varit rätt jobbig.. =) Men nu har jag juh kört fel så nu kan det juh inte bli värre på den biten i alla fall. Och överlag så gick det faktiskt okej att sköta om ungarna helt själv ikväll. Båda är i livet, inga skador, inte så mycket gråt och båda var i sina sängar med mätta magar när deras mamma och pappa kom hem. Jag är rätt nöjd ändå! =)

image335

På den gröna punkten bor vi, den blå är Hermans barnhage.
Ser rätt lätt ut ändå när man kollar på det såhär...

Nervös!

Nu är jag nervös kan jag lova!

Klockan 4 slutar Karl Kristian i skola, då ska jag och Nini åka och hämta honom. Sen stannar Nini i skolan för det är utvecklingssamtal för henne och Kristian (pappan) med läraren. Då ska jag (jag!!!) åka med Kalleman i baksätet till Hermans barnehage som jag är väääldigt osäker på vart den ligger, hämta honom sedan köra hem till Bygdö. Barnen går i skola och barnehage på Snaröya som är en bra bit härifrån, HUR ska jag hitta! Själv hade det väl varit lugnt, då hade jag kunnat snuarra runt å åkt lite fel mm men med två barn i baksäter!! HUR HUR HUR?!
Hoppas att jag kan ta Kristians bils om det är GPS i men så blir det väl inte tänker jag.. *biter på naglarna*

Som sagt, nervös....

ÅÅÅHHH!!

Jag är så svag för sånt här, tycker det är så himla fint! Jag får tårar i ögonen när jag läser om sånna här saker. Åh, älska aftonbladets artiklar om hjältar!


Nu har det livslånga klätternätet tagits bort från lekparken. "Det var modigt att Henrik kom. Han är en hjälte", säger Stina, 6. Henrik, 12, räddade henne i sista stund från att strypas när hon fastnat i nätet med sin cykelhjälm.

Henrik räddade Stina från att strypas

BODEN. 6-åriga Stina Ylinenpää tar fram en skyddsängel ur sin lilla handväska och håller den försiktigt i handen.

- Jag fick den av Henrik när han hade räddat mig. Jag brukar hålla den som en tursten så att det inte ska hända igen, säger hon.


Henrik Jonsson, 12, ser ut genom fönstret mot lekparken. Precis som han gjorde för ett halvår sedan.

Det var en vanlig torsdagskväll i maj. Henrik tittade upp från datorn. Först trodde han att Stina och hennes vän bara lekte. En halv minut senare tittade han igen. Det var ingen lek. Något var fel.

Vännen sprang runt, runt. I klätternätet hängde Stina - händerna sprattlade, hon var blå i ansiktet.

- Jag hörde Henrik skrika: "mamma, hon hängs, mamma hon hängs" samtidigt som han sprang ut, säger Christel Jonsson.

Stina hade sin cykelhjälm på. Hennes lilla kropp hade lyckats ta sig igenom hålen i klätterställningen, men hjälmen var för stor. Den hade fastnat och ströp henne långsamt.


"Hon var blå i ansiktet"

- Jag tänkte inte så mycket, jag bara gjorde, säger Henrik.

- Jag fick händerna runt hennes midja och lyfte. Jag vet inte hur jag lyckades. Allt gick så fort.

Hjälmspännet sprätte upp i Stinas ansikte, skrapade upp hakan och slog ut en tand.

- När jag kom ut var Stina alldeles blå i ansiktet och knäpptyst. Sedan började hon skrika. Panikartat, säger Christel.

Stina var chockad. Men vid liv.

Henrik och hans mamma letade upp den tappade tanden - så att Stina skulle kunna ge den till tandfen.

- Jag bara skakade efteråt. Ganska länge var det läskigt att sova. Jag tänkte så mycket på det som hänt, säger Henrik.

Samma kväll gick han och köpte en skyddsängel i porslin och gav till Stina. Sedan dess har ängeln sovit med henne. Varje natt.

- Jag brukar hålla den som en tursten så att det inte ska hända igen, säger Stina.

- Det var modigt att Henrik kom. Han är en hjälte. För han är modig och hjälper folk.

Efter olyckan gick Henrik till vaktmästaren. Tillsammans hjälptes de åt att ta ner det livsfarliga klätternätet.

- Jag var både ledsen och glad efteråt. På kvällen sa Stina: "Om inte Henrik hade varit där hade jag strypts, då hade jag inte legat här." Tänk om han inte hade varit där, säger Stinas mamma Helena.


"Viktigt att vara snäll"

Henrik plockar fram ett kort med en fågel på: "Tack för att du hjälpte mig. Kram Stina."

- Det är viktigt att vara snäll. Och hjälpa andra. Det är så en hjälte är, säger Henrik.



Efter dramat i klätterställningen fick Stina, 6, en skyddsängel i porslin av sin räddare Henrik. "Det är min tursten", säger Stina.

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article1038770.ab

Så skoj!!

Har precis kommit hem från praktikantträffen och det var så skoj att träffa lite andra svenskar!

Klockan 18:00 gick jag ut till busshållplatsen som ligger på gatan nedanför "mitt" hus. Bussen gick inte förns 10 över men jag ville vara säker på att inte missa den. Såg att det går bussar var tionde minut, mycket bra!! Hoppade på, köpte ett flexkort (typ stämpelkort) och dte första jag gjorde var att glömma att stämpla det. Var juh en apparat som man skulle stoppa in kortet i, såklart! Men men, det var ingen kontroll så jag sparade 20 kroner då.. hehe! Kom fram till nationalteaten där jag skulle möta Caroiline och nå fler tjejer och väntade i kanske 10 minuter sedan hittade vi varandra. Det var Caroline, som varit här en månad, Sara, som varit här 3 månader och Carro, som varit här 2 veckor. Från Nationalteatern tog vi spårvagnen en station.. (HAHA!!) En station lixom, sååå onödigt men de kunde inte vägen... Sen gick vi resterande biten till Svenska kyrkan där mötena hålls och jag hade aldrig hittat dit utan dem. Det var inte speciellt svår väg egentligen men den låg på en bakgata och skylten var miniliten. Vi kom dit 10 i 6, perfekt! Fast han som skuklle hålla föredraget höll då inte tiden, han började typ 20 över.. *suck* Det var väl nästan 20 tjejer och 2 killar där. Mycket trevligt. Så kul att höra lite svenska! =)
Efter föredraget som handlade om hiv/aids så var det fika sen var det dags att bege sig hemåt igen. Jag och Carro skulle båda tillbaka till Nationalteatern så vi frågade Ullrika (tror jag jon hette) om vägen. Hon är typ ledare eller vad man ska kalla det. Hon ritade en jättefin karta *hosthost* men vi lyckades tyda den och tog oss till våra bussar. De kommande två veckorna är det film som står på schemat. Ska bli skoj med!! =)

image334
Carl Johans gate, där gick jag ikväll! =)

Nu ska jag försöka att sova, komma i säng i tid för en gångs skull... =P

Andra au pairer!

Idag var det meningen att jag skulle fika tillsammans med en tjej som heter Sara som också är praktikant här på Bygdöy. Tyvärr hade ett av "hennes" barn blivit sjukt så hon kunde inte. Synd! Det är verkligen skoj att det finns fler barnflickor i närheten. Jag fick konstaterat av Sara att hon och jag gick förbi varandra igår. Vi hade båda tänkt tanken men sekunden då man hade kunnat fråga gick förlorat.

Ikväll är det i alla fall praktikant-träff inne i Oslo. En tjej som heter Caroline har lovat att möta upp mig då det kan vara lite vanskligt att ta sig till svenska kyrkan där mötet hålls. Så ikväll tar jag bussen in till nationalteatern och där möter Caroline upp mig. Sen vet jag inte om vi ska länge eller så men det märker jag väl ikväll... Ska bli skoj att få träffa lite andra svenskar som är här! Ikväll är dte tydligen föreläsning om aids/hiv, det ska bli intressant. Känns som jag redan skrivit dte... Nåja, det blir väl lite dubbel information då! =)

Idag var morgonen här lite stressig. Familjen kom inte iväg förrns 10 över 8 och 5 över är egentligen "gränsen" eller vad man ska kalla det. Herman var sååå söt imorse. Han fick sovmorgon och när Nini skulle gå upp och väcka honom och ge honom vällingen så var han redan vaken. Han hade suttit helt stilla och tyst i sin säng och "läst" bok. *haha* Som sagt, sååå söt!

Nu funderar jag på vad jag ska ta och göra idag när fikat med Sara blev inställt. Blir nog en dusch, lite sims och sen en långpromenad. Men först måste jag kika igenom alla bloggar och bilddagböcker som jag brukar!

Ha de på bade
din gamle chokolade!!


ASG!!

Haha! Åh, gud! Norskarna har verkligen endel roliga ord för sig...
Jag har akkurat (precis) kollat klart på Grey's anatomy. Jag hade tur för dte var ett avsnitt som jag inte sett. Det där Georges pappa hjärtopereras och de andra delar på ett par vuxna siamesiska tvillingar.

När det var slut så såg jag att lite senare ikväll är det Desperate houswifes å vet ni vad dte heter på norska?!
Frustrerte fruer!
HAHA! Så himla skojigt namn tyckte jag! =)

image333

Andra dagen klar!

Då var andra dagen avklarad och idag har allt gått så himla bra! Bara två dispyter, den vid frukost åsså hade jag lite problem när gutterna badade. Kalleman ville inte kliva upp före Herman och Herman ville inte att jag skulle plocka upp honom så Nini fick hjälpa till! Men sen gick det bra. Jag läste gonattsaga för Kalleman, Pettsson och Findus fast här heter han Pettersen. Det gick mycket bättre än när jag var här på besök förut och läste en svår nattbok med norska rim. Mycket lättare att läsa när man vet vad boken handlar om, det var Pettsson och rävjakten. Har väldigt svårt för ett ord på norska, tue som betyder tråd/rep. Tror det heter tue. Men som tur var så hjälpte Kalleman mig på de svåra orden.

image332

Ikväll är det Grey's anatomy här i Norge. Problemet är bara att de ligger efter oss. De är också på säsong 3 men på avsnitt 10, på onsdag visas avsnitt 17 i Sverige.. *SUCK*
TUR i alla fall att jag hann se de 3 "mest spännande" avsnitten innan jag stack hit till Norge.
Men men, bättre än ingenting!!

image331

Promenad!

image329

På förmiddagen så tog jag mig en liten (rätt lång) promenad. Gick först ner till hamnen och jag vart ganska förvånad för det var inte där jag trodde jag skulle hamna, men som sagt så är inte mitt lokalsinne det bästa som finns... Har juh bara åkt bil med Nini förut så det är inte så lätt kan jag lova. Men dte var inte fyskam att få se hamnen heller, riktigt fint var det där! Sedan gick jag tillbaka och tänkte gå till Huk och sedan till mataffären men jag lyckades gå fel igen.. Som tur är hittade jag tillbaka till huset så jag gick in en sväng, var riktigt varm så jag behövde ta mig ett glas vatten och kika på kartan hur jag skulle gå. När jag provade igen så lyckades jag! Jag hittade mataffären! Jag var riktigt glad för det faktiskt, jag var lite småsugen på nått igårkvällst och alklt jag hade var en burk med syltetöj (sylt), ris och spegetti.. Njaaa.....

image330
Hamnen!

Jag har också hunnit med att filma en demonstration av hur man använder FOOD WAST DISPOSEen. *hehe* Har man tråkigt så har man.... =P

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=11338

Bygdöy!

Andra morgonen är avklarad här i Oslo! Idag var det lite kämpigare vid frukosten för Herman var på en aning dåligt humör. Vi kom i en liten dispyt då jag öppnade hans yoghurt, det skulle juh han göra själv. Så han ställde sig i kylskåpet (ja, i) och ville ha en ny. Jag försökte att få han att komma tillbaka till bordet och lockade bl.a. med att han kunde få hälla i den i tallriken själv men det hjälpte inte. Som tur var så kom Karl Kristian på den smarta idén att sätta tillbaks locket, dvs lägga locket på yoghurten. Herman fattade aldrig att det inte satt fast å som tur var så blev han på bra humör igen. Kalleman du är en pärla!!
Kalleman behöll dock inte sin stjärnglans under hala morgonen för när han hade tagit på sig sin tröja så var den alldeles för kort i ärmarna. Det visade sig vara Hermans tröja så Nini gick upp på guttarnar rum och bytte. Då blev Kalleman på dåligt humör eftersom han missat lektid pga. att Nini lagt fram fel tröja.
Det är inte lätt alltid!

image328

Nu har de åkt iväg till skolan och barnehagen och jag misstänker att jag kommer få skjutsa dem imotgon, något jag är väldigt nervös över. Jag är nämligen inte säker på om jag hittar! Nini får väl fälja med första gångerna antar jag.. =// Pojkarna går juh inte i skola och barnehage här på Bygdöy, de går på Snaröya, dit familjen ska flytta och det är en liten bit. Kallemans skola ska jag nog hitta för dne ligger rakt fram så att säga, men för att komma till Hermans barnehage måste man åka upp på en mindre väg.

Nu har jag precis sminkat mig och fixat håret (plus tagit ur en tvättmaskin) så nu ska jag ta på mig lite anständiga kläder och bekanta mig med Bygdöy. Man kan juh inte springa runt i mysbyxor hela dagarna.. =)
Jag funderar på att binda ett snöre i grinden på familjens hus så att jag hittar tillbaka sen när jag ska hem.. *skratt* Mitt lokalsinne är lika med minus 120 och jag vill INTE tappa bort mig här!!

Håll tummarna för att jag inte ska gå vilse är ni snäll! =)

Första dagen - check!

Jag överlevde första dagen, det kan inte vara nått annat än bra!!

image327

Jag och Nini åkte för att hämta gutterna från skolan och barnehagen klockan 2 för klockan 3 skulle de vara hos en fotograf. Nini försökte få i dem nått att äta, en clementin och en bulle blev det. På vägen till fotografen somnade såklat Herman och han blev inte glad när han väcktes för att nån tant skulle fotografera honom. Fotografen, Vibecke var väääldigt proffisionel och plockade fram en papegoja som härmade dte man sa. Herman blev storförtjust och vips så försvann krokodiltårarna.
Plåtningen gick relativt bra, men efter en timmes knäppninga var båda gutterna, fotografen, Nini och jag väldigt trötta. Underhållning på högsta nivi med pratande papegojor, bollar, gosedjur, såpbubblor mm tar på krafterna kan jag lova!

När vi kom hem var det dock full fart, eller i alla fall halv fart igen. Nini gick in och lagade mat medans jag, Kalleman och Herman stannade nute för att cykla lite. Jag passade även på att knäppa lite kort på dem med min kamera. Det var supersvårt att knäppa på Herman eftersom han hade en mössa på sig som åkte ner över ögonen hela tiden. drog man upp dne var dne nere på 3 röda igen.. När han tog av sig mössan i en halv sekund och jag lyckades få ett kort så blundade han.. *suck* till slut fick jag ett bra kort i alla fall. Spelade också in 2 småfilmer som Herman sen kollade på minst 10 gånger. Det tyckte han var superskoj!

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=11303

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=11300

Han pratar inte så mycket men han är sååå söt ändå! =)

       

efter att vi lekt ett tag var dte dags för mat. Det blev pölser med potetbrö (eller nått sånt). Alltså korv med bröd, fast Norskarna har nått eget påhitt och har nåt sorts potatismjölsbröd som ser ut som pannkakor som de har korven i. Supergott! De har såklart vanliga bröd också men det spisede ikke vi!

Efter maten var det läxläsning för Kalleman sedan bad, kvällsmat för Kalleman och sedan sängen! Det gick så bra så förutom att kalleman fick ett litet halvdampanfall vid läxläsningen men vi fixade det ändå.

Dagen har gått FORT och den har varit helt okej!! =)

Bilder!

image322
Utsikt från mitt rum!

HAr lagt upp lite bilder på bilddagboken på familjens kök. Mycket fint!!
http://bangboom.bilddagboken.se/



Nu ska jag gå och kolla om tvättmaskinen är klar...

Första morgonen - check!

Första morgonen är avklarad och den gick fint. Visserligen gjorde jag inte så mycket mer än att duka på/av, diska undan och torka men men. Vart en lite stressig morgon för familjen men inte för mig! =)
Så svårt att hitta i nya kök bara! Att hitta går väl okej, det är bara att dra ut lådor och kolla men när man ska lägga tillbaka saker... Jag tömde nämligen diskmaskinen nu på morgonen och vissa saker hittade jag inte vart de skulle vara.. Men snart är väl det vardag med! =)

Knäppte lite kort på köket som jag ska lägga upp här senare, de har riktigt fint kök! Stor köksö, öppen spis mm! Känns lite konstigt att sitta alldeles ensam i det här stoooora huset. Men Nini kommer tillbaka när som helst nu och då ska vi planera veckan!

Ha de!

OMG!!!

Å herre gud!

*pust*
Jag har bara varit på "kalaset" en timme och jag är redan slutkörd...
Jag tycker synd om Shiela, deras hemhjälp som är här och ska hjälpa till med allt från att koka korv till att diska. Värst för henne är det nog när hon inte har nått att göra. Hon pratar inte så mycket Norska vilket betyder att man måste prata engelska med henne. Så hon kan lixom inte stå och prata med någon heller...
Det är typ ettusenfyrahundrafemtio personer däruppe, känns och låter det som i alla fall.. Egentligen är det nog runt 20 vuxna och 10 barn, deras släkt!
Såhär första intrycket så gillade jag Kristians pappa (barnens farfar) mest, han var riktigt trevlig. Likaså Kristians syster Vibecke, henne gillade jag starkt. Ninis mamma fick jag lite blandade känslor för, hon var trevlig när Nini presenterade mig för henne, hon skämtade osv. Men sen vart jag lite irriterad när jag stod och gjorde iordning en korv åt mig själv och hon trodde att jag var "korvutdelaren" eller nått för hon tog min korv.. *haha* Hon frågade om jag kunde göra en korv åt henne å det kunde jag väl men jag tänkte göra klart min först men men... Jag tror absolut inte att det var nått illa menat men jag fick en liten "jag är överlägsen dig" vibb. Säkert ingen fara! Men som sagt så var Kristians pappa en riktigt trevlig karl. Han kom fram av sig självt och hälsade på mig och pratade bra länge med mig. Kristian själv är också mycket trevlig.
Karl Kristian och Herman är ej kontaktbara nu när de har 8 små släktingar att leka med så dem får jag spendera tid med imorgon istället.

Funderar på om jag ska ta och gå på en promenad och försöka hitta lite här i Bygdö. Kanske ringa till Sara, en annan praktikant som också bor på Bygdö. Fick mail av henne där hon tyckte att vi skulle hitta på nått. KUL!! Hon har bara varit här i 2 veckor så vi är relativt nya båda två!

Nu är cirkusen i rullning!
(Hittade jag på ett eget uttryck nu eller säger man så? Känns som jag blandat ihop två...)

Webcam!

Hahaha!
Jag är lättroad idag känner jag, sitter och leker med min nya webcamera. Så kul!
Man blir juh så ful i dem, här är ett någorlunda okej kort i alla fall...

image321

Snart kommer släkten!!

IN the house!!

Nu är jag här, hos familjen Nergaard i Oslo! =) =)

image320

Känns väldigt knepigt måste jag säga. Här ska jag bo i 8 månader nu.. Shit!

Nu är jag framme!

Nu är jag i OSLO!!! =) WEEEEE!! =)

Sitter i soffan hemmas hos mammas släkting Wigdis. Vi har precis ätit lite, det vart biffar med potatis och lök.
Imorgon på förmiddagen åker jag till familjen Nergaard där jag ska bo de följande 8 månaderna. Lite nervös över att träffa hela deras släkt, det blir mycket Norska på en och samma gång!! Men jag har juh fått träna ikväll eftersom jag lyssnat på Wigdis. Det tar ungefär en dag att ställa om sig så man förstår det mesta.

Nu har jag inte tid att skriva mer, ska försöka skriva mer imorgon!

Sista kvällen i Sverige...

Jaha, då sitter man här, sista kvällen i Ljusdal.

Jag får alltid en sån konstig känsla i magen när jag ska göra nått, nervositet kanske?
Jag är orolig att jag glömt nått, vilket jag säkerligen gjort! Fast dte finns juh affärer i Oslo också.. =P
Jag vet inte vad jag ska skriva.. Känner sånt vemod just nu. Känns läskigt och nervöst att åka till ett helt nytt land, lämna tryggheten jag har här hemma men samtidigt känner jag att dte kommer gå superbra och att jag kommer ha "the time of my life"..

image319

Imorgon klockan 8 åker jag, mamma ovh pappa till Romsåsveien i Oslo där mammas släkting Wigdis bor. Där ska vi övernatta lördag - söndag. På söndagen åker vi vidare 20 minuter till Familjen Nergaard som jag ska vara hos. Där kommer dte att vara kalas för släkten eftersom båda pojkarna har fyllt år nyligen. Så jag kommer få träffa hela släkten första dan.. *pust*  

Hur ska jag kunna somna inatt?!?! =)

Arbetslös?

Nej, inte är jag arbetslös riktigt, men det känns lite konstigt att jag igår jobbade mitt sista arbetspass, kanske någonsin, på macken...



Jag är lixom uppfödd på den där bensinstationen eftersom mina föräldrar ägde den fram tills förra året. Jag har stått där å knappat sedan jag var typ 4 år, "Vilken knapp ska jag trycka på pappa?!" och det blev såklart så att jag började jobba där. Först lov och vissa helger eftersom jag gick i skolan. Det började jag med när jag gick i 7 an. Sen avancerade det till alla lov och varannan helg när jag gick i gymnasiet och efter studenten fick jag fast anställning. Jag kommer faktiskt sakna den där macken, den har varit en stor del av min uppväxt. Dels är dte lättare att lämna det bakom sig eftersom mamma och pappa inte äger den längre, de är nu pensionärer.

Jag har fortfarande inte insett att om bara 3 dagar flyttar jag till Norge. Ska och packa en massa saker idag, jag har letat fram 2 stora resväskor. Tur att mamma och pappa ska skjutsa ner mig för annars har det blivit jobbigt att släpa allt på tåg.. =//

Det som känns superbra är att jag redan pratat med några tjejer som är därnere. En tjej som bor på samma ställe som jag, Bygdö. Perfekt lixom! =) Känns lite tryggt!

Fy...

Var nyss in på Anna-Karins blogg och hon skrev om cancer... (akp.blogg.se)

Det är en sån hemsk skjukdom. Å den tar så otroligt många människors liv! De flesta känner någon som haft cancer. Min syster dog i cancer för lite mer än ett år sedan. Hennes startade antagligen i magen, hon hade så mycket att läkarna inte var säker, och spred sig sedan vidare till livmodern och levern. Hon fick operera bort livmoden och de tog även bort 7 kilo cancersvulster som legat i hennes kropp. Hon var så sjuk på slutet att man knappt kände igen henne. Min glada, pigga och pratglada storasyster förvandlades till en blek, mager kropp i en säng som nästan inte orkade prata. Så oerhört smärtsamt att se. Hoppet tvingade en att tro att det skulle gå bra men det gjorde det inte. En vecka efter att läkarna berättat att hon inte hade lång tid kvar somnade hon in. Klcokan 7 på morgonen den 23 september 2006 förlorade Fredrik, Stefan, Moa och Jon sin mamma.

image318

Jag hörde mamma prata i telefon igår. Hon berättade för kvinnan på andra sidan luren att hon går till sitt barnbarns, sitt barns och sin mors grav. Jag tyckte så synd om min mamma då!

AKP länkade till en bloggsida som jag också länkar vidare till. Det är Livs blogg. Hon är 20 år och har bröstcancer och hon har bestämt sig för att somna in imorgon klockan 20:00. Så hemskt!

http://colourfulmiracles.blogg.se/

Avslutar med att citera Anna-Karin

"och ..du cancer, jag vill bara säga: "JAG HATAR DIG!""


image317

Rörande!

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article964868.ab

image316

Jag börjar nästan gråta när jag läser sånna här saker. Tänk så många fina människor det finns därute.
Det är så rörande att trots att gubben sitter i en permobil (eller vad det nu heter) så hittade han kraft att rädda den lilla pojken. Så himla fint!!

Partyparty!

Igår så vart det lite party fast jag egentligen hade tänkt att vara lugn. Sara tyckte att jag skulle festa lite å då kan man juh bara inte tacka nej. Sista helgen innan jag drar till Oslo ska man väl självklart festa! Tänk att om en vecka sitter jag där på Bygdö.. *Shit!*

Jag jobbade till 9 sen racade jag hem, bytte om, drog med ett gäng öl och halvsprang hem till Sara och Pelle. Där var det ett helt gäng. Lisa, Micke, Linda, Annika och Elin. Vi hade precis börjat leka vomit när Saras kompis Anna kom upp med jag vet inte hur många människor det var. Sara vart lite orolig eftersom alla knappt fick plats.. Som tur var så gick några.
Utgång vart det såklart. Jag och Alex gick först eftersom resten var så sega och eftersom vi ändå skulle på bankomaten först. Å fast vi var till bankomaten och pratade med lite människor där så var vi först in. Vilka segisar!
Väl inne så vart det en massa dansande. Det var så sjukt varmt bara! Man måsta gå ut stup i kvarten för att kyla ner sig lite..
Jag hade i alla fall skitkul!

Här är lite bilder från förra helgen när det var party i hudik!


image310

   

*suck*

Det är inte ofta som jag blir irriterad på människor.
Det finns inte många som jag stör mig på.


Idag lyckades en av dessa få människor korsa min väg. Klockan är nu 8:56, egentligen öppnar inte macken förrns 9 men jag kom hit till kvart i eftersom jag inte hade nått bättre för mig hemma. Jag såg när jag kom att det irrade runt en gubbe på parkeringen och när jag låste upp så kom han in. Det gör mig inte så jättemycket att kunderna kommer in innan jag tänt lyset eller hämtat kassan. Det har jag vant mig vid. Men den här gubben... *suck* han var inte av denna värld kändes det som. Han började irra om att han skulle lämna tillbaka en hyrbil och han hade skrivit upp kilometerställningen fast han skulle inte behöva betala för kilometerna utan han hade ett fast pris som han fixat med Roger. Allt detta står på kontraktet så det var solklart. Jag slog igång datorn, loggade in och fyllde i inlämningsuppgifterna. Under tiden pratade gubben om att han hade tankat upp bilen, på en annan utav mackarna här i Ljusdal eftersom han hade rabatt där och om man kom upp i en viss mängd liter per år, han mindes inte exakt hur mycket det var, så fick man mer rabatt. Jag skrev ut kontraktet och slog in 725 kr i kassan varav han halvskriker att sådär mycket var det inte som han skulle betala. Han och Roger hade kommit fram till att han skulle betala 650. Jag kollar på kontrakktet igen, det står att han ska betala 575 kr i periodhyra plus 75 kr per dag i självruiskreducering. Pga att han hyrde bilen på fredag kväll så blirr det 2 dygn, dvs 2 x 75 kr i självriskreducering. Vi brukar vara schysta och inte ta 75 kr extra när kunden lämnar in hyrbilen direkt på morgonen när vi öppnar så jag försökte förklara för gubben varför det hade blivit dyrare och att jag skulle ändra det. Han vart halvt hysterisk och jag vet inte om han ens hörde vad jag sa. Munnen gick i ett på honom. Han var inte arg, men verkade väldigt väldigt stressad på nått konstigt sätt. Pekade och visade på sitt kontrakt, jag försökte förklara att jag hade ett precis likadant kontrakt i min hand och att han inte behövde flaxa runt med sitt. Jag lyckades i alla fall ta betalt för hyrbilen av honom och han frågade en gång till om jag tagit kilometerställningen. Han visade även upp kvittot från den andra macken att han tankat. När jag äntligen trodde han skulle gå så jag skulle få tända lyset, hämta kassan och öppna butiken så kom han tillbaka och sa att han ev. ville hyra en bil igen. Han berättade för mig precis vart han skulle nånstans och hur långt det var. Du får åka vart du vill inflikade jag som började bli mäkta irriterad. Tydligen hade han förklarat precis vilka vägar han skulle åka när han hyrde den här gången, som tur var så slapp jag höra vägbeskrivningarna. När han gick hade det kommit in 2 till kunder på macken så jag fick springa ner i källaren för att slå på kompressorn, hämta kassan och slå på lamporna. När jag kommer upp står gubben där igen! Då hade han visst glömt att lämna tillbaka bilnycklarna. Jag tog emot dem och sen tog jag betalt av de andra kunderna. När gubben kommer in för tredje gången kände jag irritationen bubbla upp men trevlig som man är så svalde jag den. Den här gången hade han glömt att ta kvittot så jag fixade det till honom. Han frågade igen om att hyra bil nån gång nästa vecka igen fast han visste inte för han måste kolla hur det var med hans bil först. Han berättade också att han egentligen inte åkte så mycket bil efetrsom han brukade cykla. Han hade bara 3 kilometer till jobbet så då cyklade han istället för att åka bil, det var billigare. Enda gångerna han åkte bil var när han skulle på sånna här arrangemang (jag har ingen aning om vad han har varit på för arrangemang) och det var även på ett sånt han skulle nästa gång han ville hyra bil. Fast nästa gång blev nog sista för iår för frammåt vintern var de här arrangemangen så långt söderut så då orkade han inte åka... Den här gubben tog för givet att jag visste precis vart han hade varit och vad han gjort där..

Konstiga människor det finns...


Tyskungen

image307

Den här boken håller jag på att läsa nu och den är så sjukt spännande! Jag har läst 300 utav 400 sidor och det är nu som alltihop håller på att lösas och knytas ihop. Camilla Läckberg är lätt den bästa författarinan av de jag läst böcker av. Visserligen är de inte så extremt många men jag har ändå läst en del. Jag hade tänkt att spara den här boken tills jag ska till Oslo men jag kunde inte. När den damp ner i mammas brevlåda så tog det bara en dag innan jag inte kunde hålla mig längre. Har ni inte läst Camillas böcker, LÄS DEM!! Isprinsessan är den första boken och det är nog smartast att börja med den. Varning för sträckläsning och att människorna runt omkring dig tycker att du är extremt tråkig och osocial bara.. =) *hehe* Jag började med den andra boken, Predikanten, det gick väl an det också men vart lite knepigt sen när jag läste första efter..
Åh vad jag längtar till nästa bok!

image308

Chokladmousse!

Igår kollade min mamma på Niklas mat. Det resulterade i att jag fick hemmalagad chokladmousse till efterrätt idag! =) Fast utan lakrits i den mamma gjorde!

Chokladmousse med hallon och lakrits Tillagningstid: ca 1 timme och 20 minuter

image306
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
200 g mörk choklad, 60 procent kakaohalt
3 dl vispgrädde
2 st äggvitor
1 msk strösocker
1 dl hallon, färska
10 st lakritskarameller, hårda
Gör så här:

Hacka chokladen och smält i vattenbad. Vispa grädden. Vispa därefter äggvitor och socker till ett styvt skum. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitorna och fortsätt sedan med grädden, lite i taget.

Låt chokladmoussen stå i kylen minst 30 minuter, gärna uppemot en timme.

Krossa lakritskaramellerna till fint strössel. Fördela moussen i glas och toppa med hallon och lakritsströssel.


Näe?!

Holy shit!!

Hur f*****n ska jag kunna klara mig en hel vecka innan det är Grey's anatomy igen?! HUR kan de göra såhär mot oss tittare? Hon kan juh bara inte DÖ?!
Och HUR lyckas de få mig att gråta av sorg och lycka samtidigt?! Först asledsen där när man såg Meredith sjunka ner i djupet och när hon var på sjukhuset åsså vips grät jag för att Izzie fick komma tillbaka "på riktigt" igen. 
Å jag som redan är asförkyld vilket innebär att det rinner både snor och tårar redan innan, hur tror ni jag ser ut nu? 

Like I said, disappearances happen. Pain... goes phantom. Blood... stops running. People... people fade away. There's more I have to say. So much more. But... I've disappeared... 

image305

Idoler!

image302

http://www.youtube.com/watch?v=wrWamyL4Azc


Får värsta minnen utav den här låten. Jag dyrkade Hanson från första gången jag hörde dem när jag var 11 år och en massa år framåt. Jag var kär i Zac och hade tapetserat mitt rum med postrar. Vilka tider. Snacka om att inte ha några problem, man tog varje dag som den kom. Kollade på Sunset Beach och lyssnade på Hanson.

image303

Nu är bröderna äldre, de är alla gifta och 2 av dem har barn. Taylor har 3 (!!!) barn. Hallå, han är juh faktiskt bara 23 (eller 24)...

image304

HAHA!!!

HAHAHAHAHA!!!
Jag tror jag dööööööööööööör!
Fick just  reda på en person som tydligen blivit pappa...
Får verkligen vem som hellst skaffa barn nuförtiden?

På tal om barn så läste jag att Britny nu blivit tillfälligt av med vårdnaden för Sean Preston och Jayden James. Fattar inte varför hon inte kan bete sig som folk! Har man barn så sätter man väl dem först. Inte festa, knarka och supa?! Förstår inte vad hon tänker med. Lilltån?

image301

Aaaaaaaaaooootch!

image300

Oh no!
Ont i halsen, snorig plus jobba klockan 6-15!
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!!!
Jag vill INTE!

2 Veckor till Norge!

image297

Helt otroligt!
Om 2 veckor börjar jag jobba i Norge. 15 Oktober är min första arbetsdag hos familjen Nergaard. Nästa vecka ska jag börja packa allt jag behöver. Hur ska jag lyckas få med mig allt?! Jag vill ha med mig allt! Har i alla fall lyckats rensa ut en massa kläder som får stanna hemma. Har 2 kassar med toalettsaker som ska sorteras också. Jag äger typ 20 olika krämer (jag är en kräm-människa) och typ 5 olika parfymer. Måste försöka ge bort de som inte ska med till Oslo...

På tal om Oslo så fyller Herman 3 år idag! Grattis! Och Karl Kristian fyller 6 på torsdag. Födelsedagar nära varandra! Nini berättade att hon var lite nervös att de skulle födas på samma dag. Det kanske skulle ha blivit lite rörigt.. =P Jag har skickat födelsedagskort till båda två. Hoppas de har fått dem idag.

image298  image299
Herman                                                                                             Karl Kristian

RSS 2.0