Nedräkning!

Idag är det bara

21

dagar kvar tills jag slutar,

och bara



veckor!

Dagens Bild!

Jag har kommit på ett sätt att bli av med mitt godis-sug...



Nån som vill ha en godis efter att ha sett den bilden?
Ingen?
Inte nån?
Är det säkert?

=)

Hans Herman!

Idag har jag varit (och är) barnvakt åt "min" 3åring Hans Herman.



Hans storebror och mamma är på Kallemanns skola för det var kvällsöppet ikväll, de ska visa upp vad de gjort under året osv. Jag hämtade Herman vid 4 tiden och åkte hem, han var på strålande humör. När vi kom upp la han sig på soffan ett litet tag, han somnade inte i bilen och då kan han bli lite seg direkt när han kommer in. Jag satte igång med maten och det tog då inte lång tid innan han var uppe på köket tillsammans med mig.

Vi åt middag och han var på superbra humör, han satt till och med i mitt knä och gosade en liten stund. Sedan var det dags för barntv men det kollade han inte så mycket på. Han var mer intresserad av att leka med sin lilla kinderäggsbåt. När det var slut på barntv började han gråta för han inte fick slå av TVn.- Vi löste det genom att jag knäppte på igen och han fick knäppa av. Sedan vart allt bara kallabalik! Han var jätteledsen över ALLT! Jag lyckades i alla fall få honom glad en stund så jag kunde ta på honom blöja och pyjamas. Jag placerade honom i hans säng, gav honom en välling och lurade honom att han skulle få bada efter vällingen. Det behövdes dock en till välling innan han somnade och då klagade han lite på ont i magen. Hoppas det var vällingen och inte nått annat som orsakade magontet.
 
Nu har han sovit i snart en timme och jag undrar när Kallemann och Nini ska komma hem. Hoppas jag slipper lägga Kallemann, han har ätit kakor ikväll och kommer ha hur mycket energi som hellst. Orka det?!? Jag vill juh bara sitta framför min dator och spela SIMS 2 ikväll... =P

Spinning och rim!

Då är man hemkommen från ett svettigt spinningpass för andra gången den här veckan. Jag snabbspolar beach 2008 känns det som... 
Snart är den t dags för lite pyttipanna med ägg och rödbetor. Det var nära att jag skrev rädisor där men kom på mig själv.. Haha! Tror inte rädisor funkar lika bra som rödbetor... =P Lurar på om jag ska ta mig en dusch först, det klarar jag!

Innan jag begav mig mot träningen så skrev jag faktiskt ett litet studentrim till en vän, Jag vågar inte publicera det här än eftersom dte kan finnas risk att hon kollar in här å ser dte å dte skulle förstöra allt! Jag är i alla fall mycket nöjd med det å hoppas hon blir glad. Nu är det bara den största utfodringen kvar, hitta ett studentkort... Blir kanske Sandvika storcenter i helgen, får leta där!


Nedräkning!

Idag är det bara

22

dagar kvar tills jag slutar!


Shit vad jag kommer sakna er!!

Grilling på Huk!

Ikväll vart det grillning på Huk tillsammans med Sara, Malin, David, Nina och Joel!

Idag har det varit underbart väder precis hela dagen! Jag som brukar frysa ganska lätt har gått i kortärmat ända tills nu. UNDERBART! =) =)


Brudarna! =)


Joel var grillmästare, lägg märke till alla segelbåtar i bakgrunden...


Sara myste och njöt!


Nina med!


Mysigt värre!!


Malin och jag diskade!


Diskning!


Kvällen avslutades med kubb, David är redo med kubbspel å öl!

Svettigt värre!

Satan vad jobbigt det var att träna idag!

Tog en promenad bort till mitt gym på Sjølyst och redan när jag kom fram var jag svettig. Det är juh inte bara i Sverige som sommaren kommit, det är VARMT här i Oslo idag med! När jag skulle låsa in mina saker i ett av skåpen på Elixia märkte jag att jag glömt mitt hänglås. Funderade på om jag skulle strunta i att låsa men kom på att mina DYRA solglasögon och min mobil låg i väskan så jag gick till receptionen och lånade ett hänglås. Ställde mig på löpbandet, knappade in 25 minuter och började springa. När jag hade sprungit i 10 var jag helt slut! Så vad gör jag då? Jo, jag höjer farten! Envis som en åsna ibland alltså... För att maxa min energi tänkte jag dra igång Hero på min MP3 eftersom den är asbra att springa till, dels är den fartig och dels tänker man på Charlotte Perrelli, dvs. smal som en sticka. På min MP3 stog det "low battery", JAG HATAR BATTERIET I MIN MP3!!! Som tur är har de juh plug-in-manicker på gymmet så jag hoppade lite mellan MTV, Oprah och Nanny 911. När jag hade sprungit i 20 minuter gav jag upp och gick de 5 sista, jag var helt genomsvettig. Mitt linne var alldeles blött bak, betyder väl i alla fall att jag gjorde en någorlunda bra tur på löpbandet.. =)



Tog mig sedan till ICA där jag handlade lite smått och gott och när jag ska betala så blev det 446 kronor. Tyckte det lät lite väl dyrt så jag kikade på kvittot, mannen i kassan hade slagit in mitt telefonkort på 150:- 2 gånger. Återköp blev det såklart å jag kom på att jag tjänade 25:- på det! Han hade nämligen slagit in telefonkortet 2 gånger men min låda med ananas hade han glömt. Ananasen kostade 25 kronor, vilket kap va?! HAHA! =)



Nu ska jag ta å slänga mig in i duscen, sedan ska jag ta med mig min ananas ut och käka lunch i solen! =) Wonderful!

Måste bara berätta att jag nyss åt en "Sans cottage cheese, Bringebær & rips", alltså keso med hallon och röda vinbär. Så sjukt gott mellanmål, å nyttigt! Finns emd jordgubbar också men den har jag inte smakat. Ska ni till Norge nån gång så pröva!!


Nedräkning!

Idag är det bara

23

dagar kvar tills jag slutar!


Vattenkoppor?

För ca en kvart sedan så ropade Kallemann på mig från övervåningen. Jag vart väldigt överraskad för jag trodde att han sov som en stock. När jag kommer upp märker jag först ingenting utan frågar om han inte sover då säger han:
"Titta Madde! jag har prick-koppor!!"
Ungen har med en röd tuschpenna målat prickar över hela sina ben, armar och mage. Tack gode hud för att han glömt ansiktet sitt! Jag vart arg och slängde ner honom i sängen sin men kund einte låta bli att småle när jag gick ner eftersom den ungen har sån otrolig fantasi. Precis då kommer hans mamma hem och jag berättade vad som hänt. Hon suckade lite och just nu försöker de duscha bort fläckarna. Jag hoppas det går fint!


Jag smal? Ja, tydligen...

Om jag drar in min mage ser jag riktigt smal ut:



Om jag inte drar in min mage ser det nästan okej ut:



Så mycket som jag tränar nu har jag aldrig gjort nångång. 4-6 gånger i veckan är jag på Elixia och springer, spinnar, gymmar eller nått annat. Mina ben har blivit riktigt snygga efter all löpning och spinning, jag har aldrig haft så snygga ben! *NÖJD* Nu ska magen bort också! Min kropp har juh en tendens att placera allt fett på magen och i brösten..

På tal om bröst så kallde Kallemann mig för feit-pupp imorse, det betyder fet-tutte. Nini vart skitsur på han.. *haha!* Vi fick ta ett snack i bilen om att man inte får kalla nån för fet, inte nånstans på kroppen. Jag tror han förstog.. =P


Nedräkning

Idag är det bara

24

dagar kvar tills jag slutar!


Nedräkning!

Idag så är det

25

dagar kvar tills jag flyttar hem!


Västerås!

Då är man hemkommen till Oslo efter 2 dagar i Västerås!

Klockan är rätt mycket och jag är sliten efter ett gäng timmars körning så jag tänker bara berätta lite snabbt om helgen. På lördagen tog jag bussen klockan 8:45 från Oslo, kom fram till Västerås 15:20. Där hämtade Sara och Malin upp mig och vi åkte hem till Sara. Sara hade skickat ut sin mamma och Alar till stugan så vi fick huset. Vid 7 tiden drog vi iväg till Saras brorsa Dennis där förfest nr 1 höll till. Efter det åkte vi till en restaurang och åt GOD MAT! MUUUUUMMMMAAAA!! Jag och Sara åt fläskfilétoast, Malin åt pasta med kyckling och killarna åt black and white.
När våra magar var mätta och belåtna drog vi hem till Sara och hade förfest nr 2. Satan vad kul vi hade det. Satt och lekte djungelleken. Skikkeligt bra humör man blir på av den leken alltså! =) =) =)
Det vart på sätt och vis utgång. Vi drog in på stan, gick in på nått ställe men gick ut lika fort igen eftersom det var typ 5 pers där. Sedan drog vi till Donken och käkade lite.
Tog en taxi hem till Sara igen och efterfesten. Jag vart alltför dragen och vi somnade inte förrns vid 4 tror jag. jag ocg Sara sov i Anna-Lena och Alars säng, så himla bra sov jag!!

Vaknade vid 10 av att Sara tvärreser sig ur sängen och halvskriker "GOD MORGON!!!". Hon gick upp och gjorde iordning frukost som vi åt utomhus. Jag älskar att äta frukost utomhus!!

Efter några timmars softande i sommarvärmen kände sig Malin redo för att köra (hon skötte sig bäst dagen före) och vi drog och hälsade på Saras pappa och shoppade lite på rusta. Drog sedan hem igen där det bjöds på grillbuffé! Gud så gott det var!  

Efter matehn packade vi allt och åkte iväg hemmåt mot Oslo. Nu 6 timmar senare är vi hemma och det är sovdags. denna helgen har varit jätteskoj å mysig fast den gick alltför fort!


Malin körde första biten och jag den andra!

Nedräkning!

Idag är det bara

26

dagar kvar tills jag slutar! =)


Västerås

Imorgon klockan 8:45 sätter jag mig på en buss mot Västerås. Det ska bli skittråkigt att resa själv men kommer till att bli askul när jag väl kommer fram! =)

Sara, Malin och Jimmy åkte bil härifrån Oslo ikväll men jag sitter juh barnvakt så jag kunde inte bli med dem. Tänkte först stanna här men ombestämde mig efter lite tänkande. Jag kan juh bara inte missa en helg i Saras hemstad! =)
Det kommer att bli dåligt med bloggande i helgen men jag kommer tillbaka på måndag med en massa skvaller å galna bilder! Nu ska jag packa ner tidningar, böcker, musik och mat så jag har nått att göra på bussresan som tar ca 6 ½ timme... Suck vad tråkigt! =P 

Ses på måndag! =)
Ha en bra helg alle sammans!

Nedräkning!

Idag är det

28

dagar kvar tills jag slutar,

och bara



veckor!

Eurovision song contest...

De som känner mig vet att jag är en riktig schlagernörd!

Då kan ni juh förstå min frustration över att jag inte kan se på det! Visst visas det i Norge också men nu är det såhär att det analoga nätet släktes i förrgår här å tror ni att Kristian köpt en box?! Neeheeej då... SUCK!!
Har hittat direktsändningen på internet, på eurovisions hemsida. Men där får jag juh inte höra Kristian Luuks underbara kommentarer. Varför visas det inte på svt.se? De visade juh melodifestivalen?! Jag fattar ingenting!

PRYVAT.

HAHA!

Kallemann är så söt! Jag var nyss upp på hans rum och la in lite nytvättade kläder i hans garderob. På dörren har han satt en post-it lapp som dte står PRYVAT. på. HAHA! Så söt!
Han pratade om dte igår men jag trodde han skulle glömma det. Lappen är mest till för Herman, jag fick nämligen lov att gå in med kläder...




Idag har jag varit i Jar och lekt med Sara och sjuklingen Hedda. Hedda har streptokocker (stavning?) och ska vara hemma från skolan även imorgon. Sara är väldigt road... *harkel* =P Jag och Sara har pratat en hel del om "när vi ska flytta ihop" och vi längtar så! Mysigt ska dte bli å antagligen ganska jobbigt.. *hehehe!*


Here we go again...

Morgonen var lika tråkig som vanligt... Upp, laga frukost, göra matpacke, borstning av tänder och skjutsa gutterna till skolan och barnehagen!

När vi lämnat av Kallemann på sin skola åkte jag och Herman mot hans barnehage. Jag sa nånting till Herman och kollade bak i en halv sekund förlänge vilket gjorde att jag körde rätt in i en hög vägkant. FAAAAAAAAAN!!! Det första jag tänkte var att nu får jag punktering igen. Skruvade ner musiken och lyssnade om jag körde på fälgen. Det gjorde jag inte.. Jag fortsatte att tänka "inte punktering, inte punktering, inte punktering snälla!!". Framme vid trafikljusen var det rött och när det blev grönt och jag och Herman svängde upp mot barnehagen hörde jag det välbekanta skrapande ljudet. SATANS JÄVLA SKIIIIIIIIIIIIT! Det var bara att konstatera att jag för andra gången fått punka på Ninis bil.



Jag lämnade Herman på barnehagen, gick ut igen och ringde BygdöySara. "Vet du vad jag har gjort...?" Hon trodde att jag hade krockat, tur att det inte var så illa!! Fick lite panikångest så jag ringde mamma för att samla mod för att ringa till nini och berätta. Mamma är juh bara bäst! Hon sa typ att det är juh sånt som händer. När du kör dem nästan varje dag får de räkna med att det kan hända lite småskador. Det går på försäkringen. Min mamma lyckades lugna ner mig lite så jag ringde till Nini. Hon vart inte arg men inte direkt glad heller. Fast det hade jag väl inte förväntat mig heller. "Greit! Kan du skifta sjelv?" frågade hon. Humn, klarar jag att byta däck, jag har juh faktiskt jobbat på bensinmack så jag försöker väl. Grävde fram reservdäcket och tog fram verktygskittet. Kollade på det i ca 5 minuter sedan ringde jag Nini å sa att jag nog behövde hjälp.. =P



Efter ca en kvart kom Marcel och bytte däcket åt mig! "Thank you, thank you, thank you!!" sa jag till honom innan han åkte... =P vart lite irriterad när jag såg hur lätt det var. Jag hade juh faktiskt kunnat bytt själv egentligen. Men det känns som jag inte vill köra på ett däck som inte sitter ordentligt fast å jag vet inte om jag hade orkat vrida fast däcket ordentlig själv.

Nu har jag i alla fall tagit mig hem...

Pinsamt värre juh!! 2 punkteringar på ett halvår... Bra jobbat Madeleine!!


Nedräkning!

Idag är det

29

dagar kvar tills jag slutar!


Så seg idag!



Riktigt seg dag idag. Klockan är 17:18 och jag skulle säkert somna om jag la mig nu! Helt sjukt... Jag har inte skött mina sysslor bra idag. För 10 minuter sedan gick jag in i i tvättstugan för första gången idag. Skjortorna som jag ska stryka har jag gömt bakom min vikvägg så jag inte ser hur mycket jag egentligen har att göra. Riktig latdag för min del.

Jag tog mig i alla fall till gymmet imorse. jag å BygdöySara gick till Sjølyst (ca 2,5 km) och sedan sprang jag på löpbandet i 20 minuter. Sara har varit klantig och skadat sin häl så hon kan endast gå tofflor så hon tog en handling istället. Inte så smart att träna i flipflops lixom... =P I vanliga fall brukar jag gå hem också men nu hade Sara tunga matkassar så då åkte vi bussen hem. Funderar på om jag ska komplitera min träning med en kvällspromenad strax men vette sjutton om jag tar mig upp ur stolen ännu... Skulle ha strykt minst 2 skjortor också, har kommit på om jag tar 2 om dagen blir det inte så jobbigt men jag har skjutit upp "de där 2" väldigt länge nu...

Blir nog en tidig kväll idag... "Bums i bingen" som Nini så fint kallar det! =)

Nedräkning!

Idag är det

30

dagar kvar tills jag slutar!



Nedräkningen har börjat...

No Air!

Jag märkte att jag inte bloggat på en vecka..
Jag får sånna här bloggtorkor ibland. Det beror väl mest på att jag haft mycket att göra och när jag väl har lite tid ledig vill jag inte sätta mig å blogga. Har faktiskt ingen blogglust nu heller... Ska ändå sammanfatta helgen lite kjapt (snabbt)... =P

Här i Norge har det varit stor fest här eftersom 17 maj är deras nationaldag. Finns väl knappast nån som missat det.. I alla fall så slogs det rekord i kallväder här i Oslo. Just my luck lixom! Kallt som sjutton. Min mamma och pappa var här och hälsade på å jag vette sjutton vart min "finväders-beställning" hade tagit vägen. Moder natur totalvägrade mig tror jag.. Jag har inte gjort nått speciellt faktiskt, fats dte varit 17 maj. Inget festande (om man inte räknar rödvinet jag drack till köttbullarna på lördag ; ) å inte så mycket annat heller. Har mest myst med mammi och pappi.

Orka sätta in sladden i kameran så jag får fram några bilder... =P
Okej okej, jag gör väl det då.. Men bara för att ni tjatar så mycket.. =P


Mamma och pappa på Holmenkollen på fredagen!


Mamma i Viglandsparken!

Nu är mammi och pappi hemma i Ljusdal igen och räknar ner de 5 veckor jag har kvar här i Oslo denna gång...



Det var ett bra tag sedan jag hörde en låt som jag älskade från första stund men nu har det ploppat upp en. Jag DYRKAR den här låten, den går på repeat i min MP3, på min dator och i bilstereon. SÅ SJUKT BRA!!
 


JORDIN
If I should die before I wake
It's cause you took my breath away
Losing you is like livin in a world with no air

CHRIS
I'm here alone didn't wanna leave
My heart won't move it's incomplete
Wish there was a way that I could make you understand

HOOK
But how do you expect me
To live alone with just me
Cause my world revolves around you it's so hard for me to breathe

CHORUS
Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live can't breathe with no air
It's how I feel whenever you aint there
Theres no air no air

Got me out here in the water so deep
Tell me how you gone breathe without me
If you aint here I just can't breathe
Theres no air no air
No air air x4

CHRIS
I walked I ran I jumped I flew
Right off the ground to float to you
Theres no gravity to hold me down for real

JORDIN
But somehow I'm still alive inside
You took my breath but I survived
I don't know how but I don't even care

HOOK
But how do you expect me
To live alone with just me
Cause my world revolves around you it's so hard for me to breathe

CHORUS
Tell me how I'm supposed to breathe with no air
Can't live can't breathe with no air
It's how I feel whenever you aint there
Theres no air no air

Got me out here in the water so deep
Tell me how you gone breathe without me
If you aint here I just can't breathe
Theres no air no air
No air air x4

Röd dag!

En till ledig dag här i Norge!

Den ska jag tillbringa på stranden tillsammans med Sara, Malin, Nina och Joel. Vi ska vara där precis hela dagen har vi bestämt. Brödskiv till lunch åsså ska vi grilla kyckling till middag. Engångsgrillen är packad och filtar, bikini, handuk likaså!

Började dagen med en 30 minuters morgonpromenad eftersom att dte inte finns en chans i världen att jag tar mig till gymmet idag. Får hoppa lite på Hedda, Nora och Mariannes studsmatta istället kanske... =P


Sån bra dag!! =)

Tänk om alla dagar var som denna! =)

Imorse så följde jag med Kristian när han leverade barnen till bestemamma och bestepappa, hjälpte honom att packa lite saker i bilen och lyssnade på Charlotte Perelli på norsk radio.. =) Kristian höjde när jag sa att den var svensk. Hehe! Sedan skjutsade jag Kristian och Nini till bröllopet de skulle till.

Tog Ninis bil och drog ut till Sara, Malin, Marianne, Hedda och Nora som skulle till en badstrand. Jag och Marianne åkte i Ninis bil och de andra i Saras. Badstranden var sjukt mysig! Jag tog sommarens första dopp, å i havet till och med! =) Kallt var det kan jag lova!! =) Vid kvart i 4 drog vi oss vidare. Sara, Malin och Marianne åkte för att handla pölser (korv) till grillningen medans jag och  tvillingarna (Hedda och Nora) åkte ut till Snaröya och hämtade Kallemann och Herman. Sedan grillade vi hemma hos Sara allihopa! SÅ UNDERBART MYSIGT! Barnen hoppade studsmatta och hade jättekul medans jag,Sara och Malin lagade mat och solade.

Halv 8 åkte jag å gutterna hem å då var det pushning av tänder och sedan "bums i bingen". De somnade FORT! Så söta och trötta små gutter!

Jag glömde såklart kameran men både Sara och malin har bilder så sina. Ska bara lyckas få de bilderna till mig också...

Gårdagens grillning på Huk!

Gaaaaaaaah! Livet leker! Det kan fasen inte bli bättre än såhär!! =) =) =)

Vid halv 5, tror jag att dte var, begav sig jag och Sara ner till Huk och med oss hade vi en massa mat, snacks och tillbehör. Vi lade ut en varsin filt, drog på oss bikinitopparna och ställde oss och sparkade lite fotboll. Jag är nog världens dåligaste på fotboll men men...


Underbara Sara njöt av solen på klipporna!


I min mobilkamera ser man asblek ut. Sara ser typ ut som en neger i verkligheten å jag är då inte blek!!


Efter en stund kom Nina och Joel, de underbaraste Edsbynbor jag vet!

Senare kom också david och väldigt mycket senare Adam. Vi grillade å myste ända fram till klockan halv 11. Fler bilder kommer senare när jag fått dem från Sara och Nina!

Vi hade en undrebar kväll! Tack gänget!! =) 

Min morfar!! =)

Pratade nyss i telefon med min morfar. Han är så söt!!
"Du får komma och hälsa på mig när du vill!!"
Jag tror han saknar mig lite... =)



Idag har vi lika underbart sommarväder som de senaste dagarna.
Halv 10 drog jag och BygdöySara iväg till JarSara och sedan åkte vi till Elixia på Sandvika där vi tränade. Efter träningen tog vi oss en spa-stund. Fotbad, ångbastu, peeling mm mm! Vår hy är mjuk som en babysjärt nu! =)
Efter Elixia rundan åkte jag och BygdöySara hem till mig och lagade lite lunnch, pestopasta, ägg, majs och paprika. Nini kom och berättade att Kristian skulle hämta gutterna och hitta på nått med dem idag så jag fick ledigt resten av dagen!

Ikväll blir det grillning på Huk med JarSara, David, Adam, Nina och Joel. Det ska bli så myyysigt!! Sara ska ha med kycklingspett, majs och pastasallad, David och Adam tar med sig fläskfilé och så ska vi dela som bröder. Jag har varit och köpt vattenmelon, vindruvor och äpplen. Äpplena ska vi grilla till dessert, det är asgott! In med dem i lite folie bara å på grillen tills de blir varma och lite mjuka. MUMMA! =) Jag köpte också Mini grissini, en packe med tomat- och basilikasmak och en med vitlök- och persiljesmak. Ikväll blir det mysning på hög nivå! =)
Bilder kommer!

HA EN BRA HELG!!!!!!!!



6 uker igjen!!!

Jag fattar ingenting...
Nu är det bara 6 veckor kvar! =)
Vart tar tiden vägen?!?





Charlotte Perelli

Läste nyss på aftonbladet att den norske schlagerartisten Åge Sten Nilsen tycket Charlotte Perelli ser ut som en transvestit...

Jag tycker faktiskt att han har lite rätt. Efter den extrema bantningen och med de stela rörelserna i korsetten så ser hon faktiskt ut som en transvestit, en jäkligt snygg transvestit.

  
Charlotte 1999                            Charlotte 2008

Äntligen har hennes video till Hero kommit ut också. Även den tycker jag är lite stel...



Jag gillar i alla fall låten.. HAHA! =)

Vilken UNDERBAR dag! =)

Idag har det varit sommarväder hela dagen här i Oslo!

Slapp skjutsa barnen imorse och åkte iväg till Sara istället. Vi åkte in till Snadvika där vi var in på skattekontoret och frågade hur vi skulle göra när vi ska flytta tillbaka hit i Spetember. Mannen var jättetrevlig och hjälpsam och visade oss precis hur vi skulle göra. Det var inte alls svårt men utan hans hjälp hade vi varit rätt vill... =P

När vi ändå var i Sandvika tog vi en sväng på storsentret där Sara shoppade solpuder och rouge och jag hittade peeling, duschcreme och ett par sommarskor.
På storsentret finns också vårat gym Elixia så vi tog oss ett rejält träningspass. Satan vad vi peppade varandra och körde hårt. Det passet ska vi köra 2 gånger i veckan fram till sommaren har vi bestämt. Nu jäklar! =)
Vi var också ett bra tag inne i relaxavdelningen. Ångbastu, ismaskin, "poolfog-dusch" mm var riktigt skönt!!

När vi kom hem från Sandvika lagade vi lite mat hemma hos Sara. Ris och tonfisk ihopblandat med lite currypasta är asgott!! Å knäckemacka och ägg såklart! Riktigt bra lunch efter träningen också!

När jag kom hem vart det 15 minuters solning ute med BygdöySara och sedan måsta hon gå. En halvtimme senare satte jag igång med maten. Fiskekaker, råstekt potatis, kiwi- och peppermynthesallad, morötter, mango/tomat salsa och sockerärtor vart det. Jag är sjukt less på fiskekaker men resten var riktigt gott! =)

Nini skulle på "dugnad" på barnehagen idag. Dugnad betyder att man städar precis allt!! Så jag fick ta med mig Kallemann och Herman på fotbollen. Det gjorde mig faktiskt absolut ingenting. Medans Kallemann spelade fotboll satt jag å Herman på en filt och kosade oss i solskenet. Jag har ett rätt soft jobb ändå! =)


Jag och Herman på fotbollen!



Det är viktigt att dricka mycket vatten när det är varmt!


SÖÖÖÖÖTA TULL-UNGE!! =) =)


Rätt soft jobb... =)

Ja, vi elsker

Nu är vi inne i maj vilket betyder att Norrmännen redan börjar träna inför 17 maj.

Idag var Kallemanns läxa att sjunga de 2 17 maj sångerna som hans klass/skola ska sjunga. Den ena var en omgjord låt där de tagit en traditionell melodi och satt dit ny text. Jag försökte mig inte ens på den.. "Den här får du sjunga med mamma!" sa jag. Den andra var Norges nationalsång "Ja, vi elsker". Den har jag juh hört några gånger man jag kan den absolut inte!! =// =// Men smarta jag drog igång youtube och letade fram den där. Sedan sjöng jag å Kallemann den 4 gånger, så nu kan snart jag den med! =) =)



Jag hittade en version där Carola sjunger! =)

Ja, vi elsker dette landet,
som det stiger frem,
furet, værbitt over vannet,
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor
og den saganatt som senker
drømme på vår jord.
Og den saganatt som senker,
senker drømme på vår jord.


Min blogg är knasig!

Jag har omdirigerat min blogg till den nya blogg.se och det var ett STORT misstag. Som ni märker så fungerar det inte alls...  Jag är verkligen less!

=(

Hold on be strong

Norges bidrag i Eurovision song contest är riktigt bra!!

Maria Haukaas Storeng var med i Norska idol och jag har för mig att hon vann också. Ändrar mig, hon vart sexa i andra säsongen...  Den här låten spelas i alla fall väldigt ofta på radion här och jag älskar den! =)


Picknick på Frognerparken!

Igår så var det avskedspicknick för Lina i Frognerparken.

Imorgon flyttar Lina till Göteborg där hon ska bli sambo med sin Fredrik. Hoppas allt går bra gumman.

image625
Lina, Anna, Emma, Carro, Viktoria, Carro och Emelie!

Vädret var underbart och vi hade dte så mysigt så. 3 timmar blev vi i frognerparken. Vi åt, snackade en massa skit och spelade bollspel. Soft som bara den! =)

Bring it all back

Den här låten gör mig alltid på bra humör! =)
Bra text också...



Bring it all back now

Don't stop never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you

Hold on to what you try to be
Your individuality
When the world is on your shoulders
Just smile and let it go
If people try to put you down
Just walk on by don't turn around
You only have to answer to yourself

Don't you know it's true what they say
In life it ain't easy
But your time's coming around
So don't you stop trying

Don't stop never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you (bring it all back now)
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you (bring it all back now)

Yeah yeah

Bring it back
Bring it back
Na na na

Try not to worry 'bout a thing
Enjoy the good times love can bring
Don't keep it all inside you
Gotta let your feelings show

Imagination is the key
'Cos you are your own destiny
You never should be lonely
When time is on your side

Don't you know it's true what they say
Things are set to try you
But your time's coming around
So don't you stop trying

Don't stop never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you (bring it all back now)
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you (bring it all back now)

Don't you know it's true what they say
Things happen for a reason
But your time's coming around
So don't stop trying

Don't stop never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you (bring it all back now)
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you (bring it all back now)

Don't stop never give up
Hold your head high and reach the top
Let the world see what you have got
Bring it all back to you (bring it all back now)
Dream of falling in love
Anything you've been thinking of
When the world seems to get too tough
Bring it all back to you (bring it all back now)

Utbildning

Jag har nu på morgonen suttit och kikat igenom olika utbildningar och det är ju så svårt. Jag vill plugga i framtiden men jag har ingen aning vad jag vill bli. Logoped är lite lockande, likaså dietist... Men det är inget som skriker Det Här Ska Jag Bli!! Jag vill verkligen jobba med någonting som jag tycker om. Jag vill trivas på mitt jobb. Gud så svårt det ska vara!

Hur tar man reda på vad man ska bli när man blir stor?!


Usch!!!

Tre personer omkom etter en utforkjøring på Bygdøy i Oslo lørdag kveld, bekrefter politiet til VG Nett.



 

Ulykken skjedde på Dronning Blancas vei, ikke langt fra Kongsgården på Bygdøy.
- En personbil skal ha kjørt inn i et tre, og tre unge personer er bekreftet omkommet, sier innsatsleder Thor Langli til VG Nett.
Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.25.

Torild Brataas kom til ulykkesstedet før politi og ambulanse.
Hun mener ulykkesbilen må ha hatt svært høy fart da den kolliderte med treet.
-Det kom store mengder røyk opp fra bilen, men ingen på stedet hadde brannslukningsapparat. Det lå deler av bilen 30-40 meter unna vraket, sier Brataas til VG Nett.

Informasjonssjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt sier det er opprettet et kriseteam.
- Disse skal ta seg av de pårørende. Politiet er på stedet og kommer til å etterforske ulykken videre, sier Grøndal.

Navn og kjønn på de omkomne er ikke kjent.

Et øyenvitne forteller til NTB at bilen har store materielle skader. Deler fra bilen, blant annet en motor, ble slengt flere meter unna i ulykkesstedet, melder NTB.



DET DÄR ÄR INTE ALLS LÅNGT IFRÅN DÄR JAG BOR....
16, 18 och 20 år var de som omkom...



- Tre unge personer har omkommet., sier innsatsleder Erling Olstad i Oslo-politiet til Aftenposten.no.

De tre som omkom var 16, 18 og 20 år.


- Stor fart

Bilen, en hvit Audi TT, traff et tre i en venstresving i Dronning Blancas vei ved Kongsgården på Bygdøy i Oslo. Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.25.

Brannvesenet bisto med å frigjøre bilen fra treet og få personene ut av bilen.

- Bilen hadde utvilsomt stor fart. Det store treet sto langt inne i bilen, sier fungerende brigadesjef Frode Velten i Oslo brann- og redningsetat til Aftenposten.no.

De omkomne ble hentet av ambulanser.


- Hørte bilen komme

Bilen kom kjørende fra Bygdøylokket i retning museene på Bygdøy.
Inger Solem var øyenvitne til ulykken, og så at det kom til å gå galt.
Hun mener bilen holdt en altfor høy hastighet til å greie svingen rett før Kongsgården. Ifølge Solem forsøkte ikke sjåføren å bremse ned før svingen.

- Jeg hørte bilen komme, og snudde meg. Bilen passerte meg, og jeg skjønte allerede da den var nede i bakken at den ikke ville greie svingen to hundre meter lenger frem, sier Solem til Aftenposten.no.


Bilen brant

- Noen turgåere løp mot bilen. Jeg kom frem like etter at den kjørte ut av veien og kræsjet i et tre. Vitnene skrek etter et brannslukkingsapparat fordi det brant i bilen, men vi forsto at det ikke kunne være noen overlevende i bilen, forteller hun.

- Fronten på bilen var kløyvd i to av treet, og bildeler lå spredd i en radius på førti til femti meter, sier Solem.

Hun forklarer at en bil med brannslukkingsapparat kom fort til, og at politi og brannvesen var på stedet bare fem minutter etter at ulykken skjedde.


- Uforståelig

Solem er oppvokst på Bygdøy. I venstresvingen rett før Kongsgården, der ulykken skjedde, har det skjedd en rekke ulykker også tidligere. Men hun kan aldri huske at det har vært en så alvorlig ulykke der.

- Dette er en uforståelig ulykke. Bilen holdt etter mine begreper altfor høy fart, sier hun.

Politiet gjorde lørdag kveld undersøkelser på stedet.

- Vi har foreløpig få opplysninger om hendelsesforløpet, sier informasjonssjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal.

Grøndal sier det er opprettet et kriseteam som skal ta seg av de pårørende.

Biltilsynets ulykkesgruppe og Statens havarikommisjon for veitrafikkuhell er varslet om ulykken.


7 uker igjen!

image624

WEEEEEEEEEEE!!
Bara 7 veckor kvar nu!
Shit vad tiden går fort...

RSS 2.0