Myskväll!

Åh, vilken bra kväll det här blev, mycket tack vare spisen faktiskt!

När jag satt på bussen på väg hem från jobbet idag ringde Sara mig och sa att vi skulle äta ute ikväll eftersom våran spis har jordningsfel och inte kan användas. David skulle vara hemma vid 9 tiden så vi bestämde att hitta nått bra och billigt place då. Vi bestämde även att vi skulle ta en träning innan.
Strax efter 7 idag tog jag, Sara och Nicke bussen till Elixia där vi mötte upp Emma. Tränade armar och sedan duschade vi och slängde på oss lite smink, fast inte Nicke då (antar jag, fats man vet aldrig emd en kille som varje morgon fönar och plattångar sitt hår...). =P
 Vi mötte upp David, tvingade med Emma och hittade faktiskt en riktigt mysig restaurang inte långt hemmifrån som inte alls var så förfärdligt dyr. Jag och Emma åt lasagne, Sara och Nicke åt nån slags kycklingrätt som hade roligt namn men det minns jag tyvärr inte. Typiskt... David åt samma roliga rätt som dem fast med biff. Maten var god och personalen var trevliga. Vi var nästan de enda gästerna där, dte kom ett par precis när vi gick men annars var det tomt. Det var faktiskt väldigt skönt. Vi skarattade och snackade en massa skit och hade det jättetrevligt!



Nu har vi kommit hem och krypit ner i våra sängar för att snart sova. Niklas börjar tidigt imorgon och David och Sara börjar 10 vilket betyder att jag får 2 timmar helt ensam imorgonbitti. Det ska bli skönt!
 
En lite kul sak som hände idag var att min kollega Inger-Marie, 63 år, som har jobbat på pytt og panne i 2 år ringde mig ikväll och behövde hjälp när hon skulle stänga. Hon är så söt! Efter 2 år är hon fortfarande jätteosäker på hur man gör och ikväll stängde hon med våran nyanställda Else Magni som inte lärt sig hur man gör än. Lite kul att jag som jobbat i 2 månader visste exakt hur hon skulle trycka och göra utan att ens se dataskärmen eller programman vi använder oss av. De (vi, eftersom jag cokså jobbat idag) nollade idag, alltså det vart ingen diff, och det var juh jättebra! =)

Nu ska jag kosa mig (mysa) med ett avsnitt beroendeframkallande Prison Break!

PS: Micke, jag har ingen aning om vi har en 3 fasmätare lr 1 fasmätare, men jag håller med om att 35A är mycket. Det är visserligen bara 2 proppar i skåpet å de går till huvudsäkringen. Vet inte om det säger dig nått men men.... =) DS.

Konfyren er ødelagd!! =//

Houston, we got a problem...

För ungefär en timme sedan då Sara och David stod och lagade mat och jag och Niklas satt framför en varsin dator så försvann all vår ström. Det vart kolsvart i lägenheten och när vi öppnade proppskåpet märkte vi att en av propparna i huvudbrytaren gått. David pekade in en ny och allt var frid och fröjd igen.
Trodde vi... För efter 2 minuter så dog allt igen. Vi slet ur några kontakter, stängde av några lampor och provade en gång till. Samma sak hände och nu hade vi inga fler proppar. Vi ringde till Davids pappa som trodde det var ett elfel i spisen så medans Sara ringde vår hyresvärd Stein drog David ur spisen. Stein var på semester i Frankrike så vi ringde hans son istället. Sonen trodde att vi hade för många element på, bullshit!
David och Nicke stack iväg för att köpa flera proppar medans jag ringde pappa som också trodde det var elfel i spisen. Sara pratade med Steins son ett bra tag men kom inte fram till nått vettigt förutom att vi får en ny spis om det är ett elfel i den.
Grabbarna kom tillbaka utan proppar för det finns tydligen inget ställe som säljer 35 ampers proppoar efter klcokan 10 här,.. SUCK! Niklas började smida planer om att bära in frysen i tvättstugan och låna el där så inte all våran mat skulle bli förstörd mednas jag och Sara tände ljus för fullt. Som tur var så hittade David en oanvänd propp som fick våran lägenhet att fungera igen. Nu har det gått ett bra tag och elen är fortfarande kvar vilket bekräftar våran teori om elfel i spisen ytterligare.

Vilken tur att jag lagade 2 matlådor idag...


Snö!

Det snöar här i Oslo idag!



Måste juh bara berätta att inatt har den första snön kommit hit. Känns underligt att dte är alldeles vitt ute när man kollar ut och snöflingor faller ner.

Idag skulle jag egentligen vara ledig från jobbet men Lillian frågade mig igår om jag kunde tänka mig att jobba. Klart jag kan jobba, mer pengar till mig! =) 10-16 är inte direkt nått mördarpass heller så...

Knivstakk tre personer

Okej... Nästan precis där gick jag strax innan 9! Usch! =//

Minst tre personer ble skadet av knivdesperadoen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN


Politiet mener knivdesperado (36) plukket ut tilfeldige ofre.

Knivdramaet skjedde ved i området rundt Gunerius i Oslo sentrum ved 21-tiden tirsdag kveld.
- Vi har fått en melding om at flere personer er knivstukket i Brugata, og vi har folk der og jobber nå, sier vaktoperatør Ole Petter Jacobsen ved sentralvakta i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.
En av knivstikkingene skal blant annet ha skjedd ved inngangen til restauranten To Kokker.
Jacobsen bekrefter at politiet har pågrepet en mann i saken. Han ble pågrepet i parkeringshuset til kjøpesenteret Gunerius.
- Vi har pågrepet en 36 år gammel somalier som er godt kjent av politiet fra før i forbindelse med vold, narkotika og bråk. Han er mistenkt for å ha stukket etter flere personer i Brugata med kniv, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.
Deretter ble han pågrepet i et parkeringshus i nærheten.
- Det er feil å si at pågripelsen skjedde uten dramatikk. Det virket som om gjerningsmannen forsøkte å angripe alle og enhver, sier innsatsleder Lasse Alvèr i Oslo politidistrikt.

- To personer ble sendt til Ullevål universitetssykehus og en tredje person ble sendt til legevakten, opplyser Hjulstad.

Kvinnen og mannen som ble brakt til Ullevål, er ikke alvorlig skadet, opplyser sentralvaktleder Ole Petter Jacobsen.

Politiet har tatt inn to vitner til avhør.
- Stakk meg i hånden

En mann Aftenposten.no har vært i kontakt med, forteller at han og kona ble angrepet av en knivmann i Brugata, mellom Two Dogs og Den Røde mølle.
- Jeg så en mann komme mot oss, og oppdaget at han hadde en kniv. Jeg ropte til kona at hun skulle komme seg i sikkerhet. Mannen løftet kniven og stakk meg i den venstre hånden. Så fortsatte han videre nedover Brugata, sier mannen til Aftenposten.no.
Han forteller at mannen bar kniven i en plastpose som han tok opp med jevne mellomrom, og veivet rundt seg. Han beveget seg rolig, men virket ute av balanse.
Mannen fulgte etter knivdesperadoen nedover Brugata, og så at han gikk løs på to personer utenfor Restauranten To Kokker.

- Forsøkte å advare

- Vi forsøkte å rope til dem for å advare mot mannen, men han de hørte ikke. Han stakk ned en kvinne, og gikk videre, sier mannen.
Flere personer skal ha forsøkt å stoppe knivmannen på veien ned mot Gunerius, og han veivet voldsomt med kniven mot flere. Etter hvert samlet det seg en gruppe mennesker som fulgte etter knivdesperadoen nedover mot Gunerius.
I krysset ved Gullborggata og Storgata hogg han mot en gutt, og traff han i armen, ifølge vitnet.

Hoppet unna

Dette blir også bekreftet av en annen person, som sto rett bak han som ble knivstukket.
Han hadde akkurat rundet Gunerius-bygget da han hørte en mengde mennesker som skrek.
- Jeg hadde akkurat vært på treningsstudio da jeg så en mann komme mot meg med en stor kniv. Jeg hoppet unna, men han som kom bak meg ble truffet, sier vitnet til Aftenposten.no.
- Kniven la han ned i Rema-posen sin og flyktet i retning Oslo City med en gjeng rasende og redde mennesker etter, sier han.

- Dypt kutt

Vitnet forteller at han og flere personer i nærheten tok seg av den knivstukkede gutten, som blødde kraftig fra et dypt kutt i underarmen. Etter det vitnet forstår skal han imidlertid ikke være alvorlig skadet.
- Jeg ble veldig redd i etterkant av hendelsen. Det var virkelig bare flaks som gjorde at det ikke var meg som ble knivstukket, sier vitnet.
Aftenposten.no kommer tilbake med mer.

Grönt thé!

Idag var det lite småsegt att jobba...

Jag hade 4 asstora kartonger med jultallrikar, koppar mm. som jag måsta gå igenom. Det hade nämligen blivit nått fel vid bränningen så vissa mönster gick bort när man klöste på dem. Så idag har jag suttit med en kniv i ena handen och försökt skrapa bort julmotiv från en massa serviser! Gaaaaaah vad tråkigt! Som tur vad så kom Steffen och hjälpte mig efter ett tag. Det var jag och Steffen som stängde ikväll och vi satte nytt tidsrekord. På 5 minuter var vi ute ur butiukken, mycket bra! Dream team vid stängningsdags! =)
Steffen skulle iväg och provträna på ett 5 stjärningt gym inne i byen, kostade tydligen 700 i månaden (fy fan!), så jag fick ressällskap på bussen idag. Mycket trevligare än att sitta själv med sin MP3!

Imorse smakade jag mitt nya thé med chokladsmak och det var väl okej faktiskt. Fast godast är lätt théet som jag dricker nu. Ett grönt thé med smak av mango köpt på Indiska, MUMMS!



Nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på några avsnitt av Prison Break och Greek! =)

Sthlm!

Den som väntar på nått gott...

Kvart i 6 idag laddade jag inför att få avsluta min dag och åka hem. Mitt i mitt dagdrömmande kommer en blek Tora fram till mig och frågar om jag kan kobba till 8 för hon mår inget bra. Kvinnan var blek, såg jättehängig ut och pratade nått om att "kasta opp". Jag klev tre steg bort från henne och schasade sedan hem henne.
Else Magni (ja, jag vet, konstigt namn!) vart glad att få stänga med mig. Hon är ny och tydligen är jag bäst på att förklara hur man gör saker och ting... =)
De 2 sista timmarna gick jättefort men hemresan tog desto längre tid. Bussen jag klev på hade fel på bromsarna, det lät riktigt illa, så vi fick gott vänta till nästa buss kom. Fick för mig att gå från Nationaltheatret så jag var inte hemma förrns efter 9. Nu vet ni varför min bloggning blev så sen, för jag har inte svikt er denna gång kära läsare!

I alla fall så skulle jag juh berätta om min helg.
På fredag hade jag fått fri från mitt jobb så klcokan 8:45 satte jag mig på bussen som skulle ta mig till Stockholm. Efter ca 7 timmars bussresa började jag bli mäkta uttråkad! "Bara en timme kvar" satt jag och mässade för mig själv. Som tur var så somnade jag i 30 minuter! Träffade mamma och pappa på centralstation (var på väg att skriva sentralstajson, man blir juh dum va att bo i Norge.. ; ) och det var ett kärt återseende. Saknar dem varje dag jag är utan dem!
Vi gick till hotellet och gjorde oss hemmastadda sedan gick vi till en restaurang och åt god mat. Jag och pappa åt entrecôte och mamma åt fisk. 

På lördagen började vi såklart med en ordentlig hotellfruksot, jag älskar hotellfrukostar! Efter frukosten tog jag en chansning ich gick in på en hårsalong, mitt hår behövde verkligen en uppfräschning! Å jag hade sån tur, fick tid på en gång! =) Så jag var snygg som bara den när vi sen gjorde stan. Jag hittade till min stora förvåning ett par jeans som inte bara var snygga utan SKÖNA också! Wow! =) Vart lite tingeltangel också bl.a. ett thé som smakar choklad. Har dock inte testat det än, ska göra dte imorgon och sedan ge en rapport här på bloggen!

Klockan halv 8 började footloose men innan så åt vi på den belgiska restaurangen som ligger på hotellet. Maten smakade skit, det var det värsta jag ätit på restaurang nångång. Andbröst med bacon och skysås stod det. Vi fick in en liiiten portion av vad som såg ut som lite kött på ett toastbröd. Det var inte toastbröd utan nått annat, fråga mig inte vad. Konstig konsistens och smakade skumt. Baconet såg man inte skymten av och inte så mycket som en lökbit i grönsaksväg.  Mamma kunde inte äta det och slapp betala.


Pappa och mamma!

Frustrerade över maten tog vi oss en promenad bort till stället där musikalen skulle spelas. Kommer inte ihåg vart det var just nu. Nått på i har jag för mig... Footloose var GRYM! Fram med dregelhinken säger jag bara! Jamjam vilka mumsbitar! ; ) Skulle lätt kunna kolla på den igen!
På väg hem gicki vi förbi Max oxh beställde en varsin hamburgare för att mätta våra fortfarande hungriga magar. DET är riktig mat det! GOTT!!! =)

På söndagen gick min buss mot Oslo klcokan 13:40 men innan dess hann vi med en fika tillsammans med kusin Cissi. Alltid lika kul att träffa henne, så himla synd att vi alltid ska lyckas bo så långt ifrån varandra.

Bussresan hem till Oslo var minst lika tråkig som den till Stockholm. Kom fram halv 10 på kvällen och gick direkt hem, in i duschen och ner i sängen. Fattar inte hur man kan bli så trött av att sitta i en buss en hel dag?!

Nu har ni fått lite update i vart fall. Bilderna från Nickes bursdag ska jag väl kanske försöka lägga upp så småningom också. Min kamera hade inte gömt sig, den hade följt med Davids jobbarkompis hem. Min kamera frågade inte ens mig om den fick följa med nån annan än mig hem. Jag vart faktiskt lite besviken då, därför har jag inte velat använda den på ett tag... =) =)

Lilla Thea!




Livet är så otroligt orättvist!

Bloggsvacka!

Åh herre gud vilken bloggsvacka jag hamnat i nu!

Jag tycker verkligt synd om er som vill läsa om vad jag har för mig och aldrig blir uppdaterade! Jag ska göra ett försök och skärpa till mig. Nu ska jag snart iväg till jobbet, jobbar 10-18 idag men ikväll så lovar jag att ni ska få en update om min underbara helg som jag spenderade i Stockholm tillsammans med mamma och pappa.


Tänkte att jag ska lägga ut en bild så ni minns hur jag ser ut... =P

Niklas bursdag!

Det bästa med att bo i ett kollektiv med många människor är att det går så fort att städa... =)

I fredags fyllde "minstingen" i vårat kollektiv 20 år. Vi firade med cheesecake som jag bakat och ett gäng drinkar dagen till ära. Olle, som ska flytta hit nästa månad, är här på besök och med sig har han sitt playstation med tillhörande singstar. Vi sjöng och drack drinkar fram till halv 1 då Niklas kom på att han ville gå ut. Födelsedagsbarnets önskan var våran lag så vi gick till kareokebaren Trumpet där vi dansade, drack öl och sjöng! Vi stannade där tills de stängde klockan 3 och sedan gick vi hem. Vette sjutton vad som skedde hemma för vi somnade inte förrns halv 5, i alla fall inte jag och André. En sjukt kul kväll!

Igår var den "riktiga" festen.
Vi började med att käka nachos med kollektivet och våra besökare Olle och Emma. Till dessert åt vi en tårta som jag gjort. Jag har aldrig bakat en tårta så fort, måste ha varit nått sorts rekord, men jag har juh det faktiskt i generna. Min pappa har jobbat som konditor.
I alla fall så började gästerna ramla in en efter en och bålen som Olle och David slängt ihop verkade det bara vara jag som drack. Kanske därför jag vart lite smålullig (HOST) framåt småtimmarna. Saras norska jobbarkompisar occuperade köket medans vi svenskar mest hängde i vardagsrummet framför singstar och musiken.

En liten lista på saker som hände igår:
*Sara ramlade över soffan
*Högtalaren på min TV sprängdes
*Jag fick en ny norsk tjejkompis, Martha
*En gäst kissade ut genom vårat fönster
*Sexuella saker ägde rum på toaletten minst 2 gånger.
*Olle vann över mig på singstar (What?!?!)
*Sara kissade i tvättstugan
*André snackade med alla som var online på min msn
*Jag ringde upp alla mina pengar på mobilen

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder men min kamera har gått och gömt sig så det går dessverre ikke!

Asien? USA? Asien?

Idag efter jobbet kom Emma hit!

Vi lagade tortillias och sedan började vi spåna lite på resor. Största frågan var om vi skulle resa i Asien eller USA, vi är sugna på båda delar men efter en hel kvälls funderande så är vi nu inne på Asien. Till att börja med i vart fall. Känns så sjukt att sitta och kolla på vad flyg till Bangkok kostar om ett gäng månader. Galet och kul! Så himla svårt att planera vart man ska åka. Hur sjutton bestämemr man sånt?! Någon som har tips eller idéer är extremt välkomna attt lämna dem!


Jag och Emma i lördags!

RSS 2.0