Förvarning!!

Just ja!

Jag ska förvarna er om att de följande 4 veckorna kan det bli dåligt med bloggning från mig. Idag är nämligen sista dagen vi har internet här på Osterhaus gate. Eftersom vi ska flytta är det uppsagt och jag vet inte än om det går att snylta på nån granne eller ordna det på nått annat sätt. Så om det är förfärdligt tyst här i 4 veckor framöver så vet ni varför! =P

Flyga Drake

Äntligen har jag lyckats läsa ut en bok till! =)



Amir och Hassan växer upp som bästa vänner under en omvälvande tid i Kabul. Trots att de uppfostras sida vid sida lever de i två helt skilda världar. Amir är son till en framstående välbärgad man, medan Hassan, som är son till Amirs fars tjänare, tillhör det fattiga och lågt stående hazarfolket. Hassan gör allt för Amir, han försvarar honom i alla lägen, men när Amir en dag får chansen att återgälda Hassans totala lojalitet sviker han.
När Sovjetstyrkor invaderar Kabul och Amir och hans far flyr landet för att skapa sig ett nytt liv i Kalifornien tror Amir att han har gjort sig fri från sitt förflutna. Men han kan inte lämna minnet av Hassan bakom sig.

Flyga drake är en gripande roman om vänskap, svek och lojalitet. Den handlar om banden mellan fäder och söner och fädernas makt över sina söner - deras kärlek, uppoffringar och lögner. I bakgrunden står historiska händelser som inte tidigare berättats på detta sätt, boken tar oss från ett vackert och välmående Afghanistan rikt på kultur till det ödelagda land som det är idag.


Jag hade höga förväntningar på den här boken, min mamma älskade den. Det gjorde inte riktigt jag. Jag fastnade aldrig i den fast jag samtidigt aldrig tyckte att den var dålig. Jag ska även ge filmen ett försök men boken brukar alltid vara bättre!



Betyg:

B B B
B B

3 utav 5 B:n fast det känns som jag var lite snål här...



Härlig dag!

Jag löste solfrågan!

Jag öppnade helt enkelt fönstren i köket, satte mig på en stol och slängde ut benen genom fönstret. Tillsammans med mina solisar plus en bok var det riktigt underbart! Satt så i ce en timme sen fick jag ett mess av Bo. Han tyckte vi skulle gå och äta glass. Glass tackar jag aldrig nej till! =)

Vart bjuden på fest också men vette sjutton om jag orkar. Jag är trött som bara den och eftersom det blev som det blev i lördags tror jag att jag håller mig nykter ikväll.

Fick sånt sjukt sockersug nyss så jag bara måste springa till 7eleven och köpa mig choklad. Där såg jag att de hade fått in den nya Ben & Jerry´s glassen "Bohemian Raspberry" så det vart en sån med. Träning imorgon!!!! =//


Sommardag!!

Solen STEKER ute! =)



Så vad sjutton gör jag inne kanske ni undrar?! Det undrar jag med.... Men jag vet lixom inte helt vart jag ska ta vägen, kan juh gå till nån park å lägga mig men känner inte helt för det heller. Måste man juh ha med sig filt osv å jag vill inte släpa på en massa packning. Sen är det inge kul att gå själv. Skulle vilja ha en balkong nu! Det hade varit guld värt! Ska lista ut nått bra jag! =)

Träning och nittiotal!

Var och tränade hiphop ikväll som jag skrev tidigare...

Och idag var det SVÅRT! Väldigt snabbt program med mycket ben och armar. Jag och Sara gjorde allt för att hänga med. Men det var kul ändå!

Jag var in på http://framtidendatiden.blogg.se och shit vad kul!! Verkligen notalgi och massa minnen! =) Voxpop, spice girls, 100 kilo godis, jazzbyxor mm mm! =)


Jag älskade de här!!

Nu ska jag snart sova för imorgon ringer klockan vid 8 och jag ska träna med Sara!

Natta!


Apelsinpaj "nyfiket"

Den här pajen lagade jag till Saras födelsedag och shit vilken god!!!!! =)
APELSINPAJ "NYFIKET"
(1 paj)
Du behöver:
3dl dinkelmjöl
80g smör
1 nypa salt
1 tsk strösocker
1,5 msk vatten
Fyllning:
100g mjukt smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
saft av en apelsin
skal av 2 apelsiner
100 g cashewnötter
2 msk mjöl
Gör såhär:
Blanda ihop pajdegen.
Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel.
Låt degen vila i kylskåpet så den blir kall.
Förgrädda pajdegen i ca 10 minuter på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt äggen, ett åt gången.
I med saft och skal.
Hacka nötterna lite och blanda dem sedan i smeten tillsammans med mjölet.
Häll i smeten i pajskalet och grädda längst ner i ugnen i 10-15 minuter.
Täck pajen med folie och grädda sedan 10-15 minuter till.
Pudra florsocker över och servera med vaniljglass!!

Update!

Okej, en snabb update av helgen (med massa bilder)! =)

På lördagen var det dags för fest! Jag gick ut till jobbet, jobbade till 18:15 och tog bussen hem. Hremm vart det lite mat, svischade om till partyklädsel och sedan satte jag mig på t-bana nummer 2 mot Østerås!


Jag hann såklart med lite egopix hemma... =P

Framme i Østerås fanns Frida, Carro, Carro, Viktoria och Julia. De hade grillat, det enda jag grillade var några marshmallows ovanför ett stearinljus. Mycket trevligt sällskap och efter nån timme anlände även Olle.

 



Vi hade det så trevligt så! Till slut var det dags för att återigen sätta sig på t-banan, den här gången in mot byen!

   

Inne på byen knäpptes det också endel bilder... =P



Första stopp var Yatzi där jag och Carro lyckades smita in utan att betala plus att vi bråkade till oss gratis "rosa bubbel". Vi var mycket förnöjda!! =) Vi gick sedan vidare till Fridays där vi även träffade på Bo och Miriam.







Nånstans efter det här blev det svart för mig. Endera hade jag druckit alldeles för mycket eller så stoppade någon nått i min drink för jag minns knappt någonting. Det slutade med att Bo fick leda hem mig. Sån sjuk tur att man har vänner med sig när det inte går osm man tänkt sig. Vet inte om jag hade tagit mig hem utan Bos hjälp! TACK!!!

På söndagen var jag helt däckad hela dagen. Så fort jag ställde mig upp kändes det som jag var full igen. Var upp i 5 minuter för att koka nudlar å då fick jag sitta på en stol 4 och en halv av de 5. Helt galet! Jag vvart alltså sängliggandes en hel dag, tråkigt!

Första lediga dagen!

Jag är ledig 3 hela dagar i sträck och första dagen är idag!

Det bästa är att på fredag har jag betald ledighet, me like! =) Jag är helt ensam i lägenheten och det känns asmysko. Det var riktigt längesedan jag var det! Imorse när jag vaknade så var André i Sverige och alla de resterande på jobb. Å jag vaknade ändå halv 9, nån brukar alltid börja senare osv. Jag städade lite i köket och åt frukost. Våran hyresvärd Stein ska komma och knäppa kort på lägenheten idag så han kan sätta ut den på annons. Hoppas han varit här medans jag var ute men känner jag honom rätt så kommer jag snart höra knackning på dörren... =P

Efter frukosten och snabbstädningen tog jag mig en tur till Joker och handlade lite mat. De hade endel varor till 10 kronor men det mesta var utsålt, på en dag.. Lämnade maten hemma och tog en ny tur ut på byen. Hittade faktiskt 2 tröjor och ett par byxor på Cubus samt ett par till sommarbyxor på HM. Mycket uppskattat att hitta byxor! Det är så svårt!!

Nu sitter jag och äter min nyttiga lunch bestående av makrill, keso, avocado, sallad och en stark latte! MMmmmm!! =) Blev verkligen inspirerad att fortsätta äta nyttigt och röra på mig när det gick så bra att prova kläder idag. Den vanliga ångesten över att allt sitter förjävligt kom aldrig. Jag skippade promenaden imorse eftersom jag tyckte mina stackars benhinnor skulle få vila sig lite. Jag har nämligen börjat med att gå till och/eller gå hem från jobbet. Det är ca 8 kilometer och tar ca 1 och en halv timme. Riktigt skön promenad! Men tro inte att jag ska vara "lat" hela dagen, ikväll blir det hiphop och skit vad kul det ska bli! Var längesedan jag var ledig/ slutade tidigt på en onsdag.

Ska snart förflytta mig till min säng och där ska jag skriva en update om vad som hände i helgen!


Tinted Windows!

Okej då, jag kan väl blogga lite då... =P


Det här är Tinted Windows och deras debutsingel "Kind of a girl".

Det här är så oväntat så det är askul! Gruppen består nämligen av Taylor Hanson från Hanson, James Iha från Smashing Pumpkins, Adam Schlesinger från Fountains of Wayne och Bun E. Carlos från Cheap Trick.

Jag tycker det är bra! =) =)

Kass inspiration!

Orkar inte blogga...

Lovar er en updatering imorgon! =)

Poppning!

Jag och André diggar den här låten! =)

Jag vet att den lagts upp här förut men den är juh bara så underbar! =)


Blue sky!!

Jag har blivit ett riktigt promenadmonster!

Imorse klev jag upp före 8, toh en morgonpromenix på ca en timme innan jag åt frukost och begav mig mot jobbet. Jobbade 11-16, fick gå hem en timme tidigare, deiligt!! =) Vädret var underbart så jag gick helt enkelt hem. Det tog 1 timme och 25 minuter, rätt lagomt! Tror det är ca 7-8 kilometer dörr till dörr.

Hemma hämtade jag André och vi gick ner på Aker Brygge och åt en glass, gud vad jag älskar glass! Tur att jag gått i 2 och en halv timme idag för förutom glassen bjöd Linn mig på kakor på jobbet och Sara, David och Anna-Lena hade fika framdukat när jag kom hem. Det är juh ändå fredag och nydeligt väder!! Aaaaaaah! =)



There's a blue sky waiting for me!! =)

Mjukglass!!

Nu har vårens första mjukglass ätits! =)



Jag och André tog en tripp till Aker Brygge där vi mötte upp Bo åsså gick vi och köpte oss en varsin mjukglass i bägare med nötkrokant! MMMMMMMMMMMmmm! Gott!  Mig mage vart inte lita glad som mig, den blev arg och svällde upp istället men det skiter jag i!  

Snart kommer Saras mamma (och pappa?) så jag har bakat en apelsinpaj som ska ätas ikväll. Nu håller Sara och David på och lagar lasagne som blir middagen. Mimmsigt! =)


Jobbdag!

Idag har jag jobbat ett 10 timmarspass!

Jag kommer ihåg i julast när samma pass gick superfort för det fanns massor av saker att göra. Idag höll jag på att dö av tristess. Fy så lugnt det varit idag!! Sen var jag ensam från halv 5 till 8 så ingen att snacka med heller... =P Skönt att man är ledig imorgon!! =)

Igår slutade jag 4, jag hade min tränings-ryggsäck packad men när jag skulle gå till gymmet var det så fint väder att jag tordes inte gå in. Bestämde mig för att åka hem och gå en promenad istället. När jag sitter på bussen så kommer jag plötsligt på att jag har bra skor och helt okej kläder på mig för en långpromenad hem. Så jag trycker på stoppknappen, kliver av bussen och går hem från Sjølyst. Det tog nästan exakt en timme, jag trodde det skulle ta längre tid å ändå gick jag lite "omvägar". Det var galet skönt, kommer hända fler gånger kan jag lova!

Penny and me

Här har ni låten som jag inte kan sluta lyssna på!



"Singing along to feeling alright"

Det första jag tänker när jag vaknar är:

"Cigars in the summertime under the sky by the light,
I can feel her read my mind,
I can see it in her eyes,
Under the moon as it plays,
Like music every line,
There's a rug with bleeding dye under the fan in the room,
Where the passion's burning high,
By the chair with the leopard skin under the light,
It's always Penny and me tonight"

Sen stänger jag av alarmet... =P

Det sista jag tänker på innan jag lägger mig är hur bra Taylor ser ut... Hehehe!! =)

Dagens Bild!

Andre gör sig bra på Dagens Bild!

Men vem av de nedan är egentligen André?! Humn...



Guldfisk?                                                     André?

Bilder från i lördags!

Självklart så glömde jag min nyladdade kamera hemma, men snodde några bilder från Bos msn! Hehe!


André dricker öl på förfesten!


Andrés chef Miriam morrar...


Bo leker peace-leken


En guldfisk? Nej, dte är bara André!


Ett försök till en kusinmin på krogen?!


Bo och jag! Bo är aslång, 2.03, jag känner mig som en pygmé!


Jag är trött och har ont i magen efter flera timmars hickande...

Trots hickan var det en trevlig kväll! =)

The Walk!

Jag blir alldeles frustrerad!!



Som de flesta vet så avgudade jag Hanson när jag var yngre. Mina väggar var tapetserade av postrar, seriöst man såg verkligen inte tapeten!! Människor som kom in i mitt rum för första gången skvatt alltid! Haha! Nu är jag inte lika besatt men jag tycker fortfarande att de är bra och den här veckan har jag lyssnat på "Penny And Me" ca 100 gånger, och ja, det har bara gått 2 dagar på den här veckan än... Låten är juh så bra så jag vill aldrig att den ska ta slut, finns ingen repeatknapp på min MP3 heller... =P Attans!!

Deras senaste album "The Walk" har legat på min dator i flera flera månader men jag har lixom aldrig kommit mig för att börja lyssna på det. Nu ikväll så gav jag verkligen det en chans och shit vad irriterad jag blir på mig själv! Många utav låtrna har jag gillat från första lyssning, annars brukar det vara så att man vill höra dem några gånger. MP3:n ska genast kopplas in och få lite nya frächa Hanson-låtar att spela sönder. Se upp "Penny And Me", du är utmanad!!

Favoriter just nu är "Been There Before" och "Great Divide". Shit, jag fattar inte hur man kan vara så sjukt musikalisk! De har verkligen gjort allt på det här albumet, de startade ett eget skivbolag och har gjort ALLT!

Nu ska jag fortsätta hitta fler favoriter! =)

Grattis Nicke!

Idag skulle mitt syskonbarn Niklas ha fyllt hela 15 år!



Skrev ett långt inlägg förra året om vad som hände med honom, det kan ni läsa genom att klicka på bilden.

Robinson!

Då har jag, Sara och David kollat på Robinson!



Tycker att det har varit lite väl dåligt i träsket och lite för bra på stranden. Väldigt orättvist och efter dagens program verkar inget bli speciellt mycket bättre. Visst de slipper träsket men mer då, dueller?! What?! Vi får väl se vad som händer i nästa program, men om alla "bra" kommer åka hem så kommer jag sluta titta kan jag lova!

Grillning på Huk!

Då var årets första grillning ute på Huk avklarad!

Det var ganska kallt för dte blåste endel men som tur var så var solen framme och värmde oss i alla fall lite. Jag glömde såklart akmeran.... Suck! Det fanns en kamera där, tror det var Fridas eller Carros. Ska se om jag lyckas sno åt mig dem. Att grilla korv var sjukt gott idag, åt så jag höll på att sprängas. Inte hjälpte det att man hade ätit alldleles för många vindruvor medans man väntade på att grillarna skulle bli grillklara.

Nu blir det lite Robinson!

Shutter

Sånna här vill jag ha!!! =)


Framtidsplaner...

Jag tycker om att veta vad jag ska göra i den närmaste framtiden!

Just nu är min framtid "planerad" fram till slutet på detta år. Jag kommer att bo och arbeta i Oslo i minst 6 månader till och jag blir inte förvånad om det blir hela 9 månader till. Jag trivs juh jättebra här! =) Men jag skulle vilja veta vad jag ska göra efter det. Jag känner att det är dags att röra om i grytan lite efter det här året, jag ska väl inte fastna här? Eller? Just nu är jag väldigt sugen på att jobba på t.ex. sunving resort eller som reseledare. Jag sökte faktiskt resledarutbildning innan jag fick au pair jobbet på Bygdøy men jag fick aldrig nått svar på den. Vette sjutton om den ens kom fram till dem. Nu håller jag i alla fall på att "känna" på den idén igen. Jag är juh ressugen men eftersom Sara dumpade mig för sig pojkvän så är jag utan reskompis och jag vill inte åka jorden runt själv.

Jag har också en annan idé och det är att just leta efter en reskompis på internet och chansa på att man hittar nån man gillar som man kan spendera ett gäng veckor ute i världen. Lina är juh sugen på att tågluffa nästa vår och det skulle vara sjukt kul. Det hoppas jag verkligen blir av!


Vaken!

Godmorgon!!

Nu har jag vaknat och jag mår faktiskt bra! André har också vaknat emn inte helt bestämt sig för hur han mår än. Han brukar inte bli bakis så jag antar att han bara är trött. I nödfall så gav jag honom en ipren, mest i förebyggande syfte.

Idag är det verkligen finväder, igår gick juh solen i moln under eftermiddagen men det tror jag inte den kommer göra idag. Planen idag är att åka till Huk och grilla sen när Sara slutat jobba.

Nu ska jag gå och äta frukost, magen kurrar! =)

Nachspiel

Nu ær jag på efterfest hos Bo!

Emma! Eftersom du bloggade nær du var full så gør jag det med!!

Jag har varit på fest och ute och nu ær jag hær! Har haft askul ikvæll! Ær som sagt hemma hos Bo, jag André och et gæng till... Uppdaterar mer imorgon!!

Varför, varför är det såhär?!

Den här låten poppar jag och kusin nu!

Magnum Bonum - Hög hatt (och låga skor)



Wow! En bild!!

Fick nyss lite halvt panik då jag såg att "loading"-lamapn inte lyste på min batteriladdare till kameran...

Sum tur var så hade batteriet laddats, tack gode gud för det! Annars hade ni väl somnat av uttråkning snart... =P En sak som dessvärre inte är så bra att jag är extremt ofotogenisk ikväll. jag knäppte närmare 20 egobilder och ingen (INGEN) vart ens i närheten på bra. Så nu kan juh förbereda er på en hel del galna kort imorgon....


Ej fotogenisk Madde, och ja, det här var den bästa bilden! =//


Saturday!!

Har faktiskt hunnit med endel idag...

*Kameran ligger på laddnig
*Plockat ur resväskan (som extraknäckte som byrå)
*Tagit en promenad med André och Bo (fast solen gick i moln)
*Handlat allt till tacon ikväll
*Rakat benen

Nu ska jag bara vänta ca en timme tills det blivit lite varmvatten så man kan duscha.

Skulle leta fram en flaska med vitt vin nyss för att ställa in på kylning. Jag hittade inte flaskorna så jag kliade mig lite i huvudet och sa högt "Vart ställde jag vinflaskorna då?", varpå André säger "Ojdå, vi måste till Grorud!"... Humn.. Alltså står mina vinflaskor i Andrés bil på Grorud. Vilken tur att jag var mer sugen på rödvin och hade 2 sånna flaskor på lager hemma i lägenheten så vi slapp åka ut till Shell.. Hehe! Så ikväll blir det en flaska Vina Hermina.

Kom på en till sak som jag hunnit med idag! Jag har beställt linser på internet, passade även på att beställa ett par bruna. =) =) Var längesen jag hade färgade linser nu! =) Ska bli skoj!


SOL!!!

Idag vaknade jag av att Andrés alarm startade klockan 8. Oklart varför... =P

Det gjorde mig ingenting för när jag kollade ut så var det ljust och solsken!!! Planen för idag är att snart kliva upp och äta frukost med André, sedan ta en promenad och köpa en isglass. =) =) Dagen ska spenderas UTE så mycket som det bara går.

Ikväll är det först tacokväll med kollektivet sedan ska jag och André på partey!!



Nu vart vi bjudna på kaffe av David så det är väl lika bra att klä på sig lite då!

Ps. Jag ska ladda kameran nu!! =P

Deiligt!!

Idag har det varit sjukt fint väder här i Oslo!

Startade dagen med att glömma nycklarna till jobbet men som tur var så kom min chef Lillian i tid ohc kund eöppna åt oss. Det var inte direkt många kunder och när jag tag med mig min lunchlåda ut förstog jag varför... Det var strålande solsken och riktig sommarvärme!!

Jag fick gå klcokan 16 fast jag egentligen slutade 18, det var tacksamt! =) Åkte hem, bytte om och gick till Aker Brygge där jag, André, Sara och David tog oss en öl. Satt på en av båtarna, så himla mysigt!

Sen gick jag, Sara och David och handlade för vi hade planerat att göra hemmagjord pizza till lunch! Det var gott!! David åt upp en hel plåt pizza själv tror jag... Haha! =)

Nu ligger jag i sängen och myser, imorgon är jag ledig och då ska jag försöka ta tag i endel saker. Rummet ska städas (på riktigt, inte bara plocka undan), en långpromenad eller ett träningspass ska hinnas med, tacos på kvällen med kollektivet, sedan FEST är det tänkt... =)

Det är dåligt med bilder här nu jag vet, skulle knäppa idag men då var det slut på batteri i kameran.. Attans!!

Vont i beinet!!

Ajaj!

Mitt knä gör ont idag, inte bra... Antar att jag gått lite för mycket de senaste dagarna och antagligen har jag streckt något. Riktigt irriterande att inte kunna träna!

Gick i alla fall in till byen efter jag slutat jobbet med André. Vi tog oss en fika på Deli de Luca, han åt en pizza rulle och drack en mineralvatten och jag drack en kaffe.

Var en sån söt liten kille inne på de Luca. Det är nån sort demonstration på Karl Johan, nånting med Sri Lanka. Den här lilla killen, runt 7 år, kom in när vi stog i kön och delade ut broshyrer om det här. När han hade delat ut till de flesta så kom det in 2 små killar till. "Ni kom lite för sent" säger då den här killen "Jag har redan delat ut till alla" åsså skuttade han glatt ut därifrån och de andra 2 stod där å gapade. Haha! Så söt!

Inflyttningsfest!!

Som ni säkert förstått så flyttar jag, André och Olle den 1 juni till Torshov!

Något som inträffar väldigt lägligt är att den lördagen är den 6 juni, alltså Sveriges nationaldag. Självklart ska vi ha inflyttningsfest på Sveriges nationaldag och självklart kommer det att vara Svenskt tema! Vi har redan letat upp några passande tillbehör...


Denna målar man lätt 2 gula streck över så det blir Svenska flaggan...

Supersund!

Aaaaaaaaaaaaaaah!! =) =)

Det känns så sjukt bra! Jag väckte André och vi åt en halv kiwi var plus en kopp thé sedan gav vi oss ut på en morgonpromenix. Gick bort till Torshov som planerat sedan hem igen, det tog en timme. Nu har vi ätit en god frukost bestående av fil, müsli, macka och ägg, gött! Så nu är man mätt och belåten plus sjukt nöjd över promenaden. Om en halvtimme ska jag ta bussen till jobbet vilket betyder att jag kan slappa i 30 minuter nu! Sköönt! =)

Morgonpigg!

Jag har försökt somna om, 2 gånger!

Jag var jättetrött igår med, smnade straxs efter klockan 10. Så nu är jag förstås pigg och innan jag klev upp för ca en kvart sen så vaknade jag 2 gånger. Då försökte jag somna om men vaknade lika snabbt igen. Jag har juh sovit över 9 timmar inatt så dte är förståenligt... =)

Nu ska jag snart väcka André och höra om han vill med på en morgonpromenad. Jag funderar på att gå till Torshov igen, det var en bra rutt. Dit och tillbaka är ca 5 kilometer.


Promenad!

Tänk,  jag sov asbra inatt!

Somnade på en gång jag la huvudet på kudden och vaknade kvart i 8 då klcokan ringde, snoozade i en par minuter innan André ringde och "väckte" mig för andra gången, då klev jag upp. Åt frukost, gjorde mig iordning och gick till nationaltheatret där jag tog bussen till mitt CC Vest!

På pytt og panne var det endel nya saker som hade anlänt. Jag gick några varv för att kolla läget sen så fixade jag iordning några utställningar och fick montera ihop en grill.

Efter jobbet vart det lite träning, crosstrainade och löpning.

Hemma blev dte lite mat sedan tog jag och André en långpromenad. Gick bort till Torshov och checkade in parken samt läget. Vi kommer trivas där! Vi var ute och gick i över en timme å nu sitter jag och mumsar på lite riskakor och en kopp thé. Ska kika på "ballar av stål" nu låter det som..

Tjing!!

Hemma på Osterhaus!

Konstigt ändå att man har 2 "hemma"...

Självklart kommer jag alltid känna mig mest hemma hos mamma och pappa men jag kallar också Oslo för mitt hem. Jag bor juh här! Men snart kommer inte Osterhaus vara mitt hem längre utan Torshov kommer ta dess plast. Längtar verkligen tills vi ska flytta!!

Känns verkligen att man är här nu. Första natten är alltid lite småknasig. Från att ha sovit i min egna 120 säng, i ett lugnt och tyst rum till att komma hit till en 80s träsäng, trafik utanför fönstren och en granne som poppar hör musik. Jag kommer nog sova kasst inatt... =P
Tågresan gick förresten bra men den var sjukt tråkig de sista timmarna. Självklart var det ett gammalt tåg så det fanns inga eluttag så jag kunde inte kika på film heller eftersom batteriet på min dator håller ca 2 minuter. Tur att jag hade tidningar och musik med mig!!

På väg!

Oslo here I come!

Nu sitter jag på tåget på väg från Gävle mot Stockholm. Jag har första klass biljett vilket betyder gratis internet hela resan, me like! =) För att få tiden att gå lite fortare ska jag nu kolla på lite webbtv.


Goa syskonbarn!!

Idag vid 12 tiden åkte jag och pappa och hämtade Moa och Jon!

Vi har busat på hela dage. Planen var att vi skulle göra glass. så det första vi gjorde var att bestämma vilken vi skulle göra...


Intensiv receptläsning...

Vi bestämde oss tillslut att göra vaniljglass med krossad choklad i. Det blev 3 äggvitor över så då fick vi såklart göra en sats med maränger också. Den smeten var godast tyckte Jon som tryckte in hela vispen i munnen.


Gott tyckte Jon!

När vi ändå höll på så gjorde vi lite chokladsås utav chokladen som var kvar. Det vart riktigt gott med glass, maränger och chokladsås, allt hemmagjort! =)


Gott!

Efter vi ätit upp letade vi farm lite drillstavar, rockringar och en fotboll.


Jag var extremt ringrostig!

   
SÖTNOSARNA!!

Det var en riktigt mysig sista dag hemma! =)

Mozzarella- och tomatpaj

Ikväll har jag och mammsen lagat en paj som vi ska frysa så jag kan äta den i Oslo...
Å det är inte vilken paj som helst, utan min favorit! =)
MOZZARELLA- OCH TOMATPAJ
(1 paj)
Du behöver:
3 dl dinkelmjöl (gör allt på dinkel nuförtiden...)
125 g smör
2 msk vatten
2 mozzarellaostar
4 normalstora tomater
2 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 dl riven, lagrad ost
2 tsk basilika (plus lite till)
salt och peppar
Gör såhär:
Gör pajdegen utav mjölet, smöret och vattnet.
Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter (det är för den ska bli krispig).
Tryck ut degen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda pajdegen i ca 12 minuter.
Skiva mozzarella och tomater ganska tunt.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor.
Börja med att lägga lite ost i botten av pajskalet, det blir väldigt gott. Varva sedan tomater, mozzarella och ost i formen. Avsluta varvningen med mer basilika och peppar. Häll slutligen äggstanningen över.
Grädda i ca 35 minuter på 225 grader.
Pajskal                                 Fyllning
Äggstanning                             Paj

Långfredag

Verkligen en låååååång kväll i alla fall...

Kass jävla kväll å! Jag vill gå ut men tydligen vill ingen annan det så det sket sig...

God natt då!

Tågluffning på g!

Ikväll har det börjat att viskas om att tågluffa om ca ett år...



Det var min kompis Lina som gav mig (oss) den underbara idén. Jag har alltid velat tågluffa, shit vad kul! Om någon skulle vilja hänga på oss nästa vår så är ni välkomna. Vi kommer antalgligen vara borta 22-30 dagar beroende på hur många ställen vi vill till. YEY! =)

En prislista hittar ni här...

Till Salu!

Min bil är till salu!

Annonsen kommer du till genom att klicka på bilden...


SMS-mammsen!

Idag har jag lärt min mamma att sms:a!



Det var verkligen på tiden! Det roliga var att hon var mycket mer lättlärd än vad jag trodde. Jag trodde det skulle ta flera dagar och ett antal utbrott från mig. Men dte gick så bra så! T9 gick inte så bra så jag slog av den funktionen och lät henne knappa på själv så gick det jättebra. Nu har hon blivit sms-nörd och skickar till alla sina väninnor som är helt chokerade över att hon lärt sig messa! =)

Regn!

Usch vad tråkigt väder det är!!

Igår snöade det och idag regnade det, vad hände med det jättefina vädret som var i lördags?!?

Jaja... Idag var i alla fall jag, mamma och pappa upp till farmor en sväng igen, och vilken lättnad det var! Hon var så himla mycket piggare idag, satt upp och läste när vi kom. Det var skönt att se! Träffade även min kusin Veronica och hennes dotter Alma där. Så himla söt liten tjej, alla fick en kram innan de gick. =)

Sen har min vän "lill-Elin" varit här idag och visat lite produkter från Mary Kay, så nu har man silkeslen hud. =)

Nu funderar jag på vad jag ska ta och hitta på, blir lite bloggläsning och så ska jag äte en maräng!

Bakdag!!

Imorse vaknade jag och kända för att prova min nya adidas-löparjacka...

Så jag tog helt enkelt mig en morgon löprunda. Sprang och gick i 30 minuter, det känndes att man är lite förkyld för jag vart alldeles snorig och fick svårt att andas när jag sprang. Men gicki man lite emellanåt så gick det fint!

Efter löprundan vart det en dusch och så var dte baraa att göra sig iordning för att sedan sticka iväg till Jill som tog ett cellprov på mig. har man en syster som dörr i cancer är det lika bra att avra på den säkra sidan, även fast dte inte ska vara genetiskt...

På tal om cancer så var jag och mamma och hälsade på min farmor idag. Hon har cancer, i levern, och ligger på sjukhuset. Hon såg jättedålig ut och det var riktigt jobbigt att vara där. Hon var så trött så hon nästan inte orkade prata. Vi bestämde oss för att låta henne sova och komma tillbaka imorgon en sväng istället. Farmor är gammal och har haft cancer i 2 år så vi vet vart det kommer leda. Hon såg så liten och svag ut nu, jag tror inte hon har lång tid kvar...

Innan vi åkte hem tog jag och mamma oss en sväng ner på kardemumma och inhandlade 3 stycken boklister som jag och pappa monterade upp i köket. Det vart riktigt snyggt, nu har mammi sina fina kokböcker på väggen istället för i ett skåp där de inte syns.
Vi vart så inspirerade av böckerna att vi genast satte igång och bakade en cheesecake och gjorde en vaniljglass. Nu ska jag göra några chokladmaränger innan vi ska äta fläskkotletter med potatis och svampsås! MUMMS!

Kollage!

Jag har haft en pysselkväll ikväll!


Klippa, klistra....


Sista fixet!


VOILA!!

Nu ska bara ramen målas mörk sen är den redo att hängas upp i hallen på Torshov! =)


Hva gør du nå?

Den här låten spelar JÄMT i Oslo, och jag saknar den lite.... =)

Karpe Diem - Fireogtyvegods



Hva gjør du nå?
Jeg lurer på hva jeg skal svare
Hva gjør du nå?
På hva jeg har gjort, hva jeg har lest
Hva gjør du nå?
Jeg hadde mye større planer
Hva gjør du nå?
Men det ble for mye pes


Hudiksvall!

Idag tog vi oss en tripp till Hudik!

Jag hittade endel grejer på ÖB, skohylla, klädhängare, bestick och lite annat smått och gott, mest till nya lägenheten. Hittade inga kläder och det var väl detsamma egentligen eftersom jag inte har plats för nått mer i min byrå hemma på Osterhaus. Bäst köpet var ändå när jag hittade "Dust It" på tillbud! Underbara uppfinning, får verkligen mitt hår att se tjockt ut utan skadlig tupering eller volumaster... Me like!! =)

Nu håller pappa på och lagar sin jättegoda rotmos och till den blir det köttkorv. Jag är jättehungrig så jag sitter och smaskar på lite cashew nötter med bbq-smak, gott men svårt att sluta äta.. =P Efter maten ska mamma och jag baka surdegsbröd och göra en sats med hemmagjord vaniljglass. I förrgår köpte nämligen mammi en glassmaskin, jag invigde den redan igår då jag tillagade bananglass. Det blir inte bara sanslöst gott med hemmagjord glass, man slipper juh alla konserveringsmedel och färgämnen och det gillar jag starkt!

Jag skulle även ha varit ner på Inter Sport och köpt en löparjacka som jag gillar. Får ta det efter maten och innan baket! =)


Seven Pounds

Jag har nyss kollat klart på en film, Seven Pounds och jag minns inte senast jag blev så berörd av en film...



Jag ska försöka förklara vad den handlar om utan att berätta slutet och poängen med hela filmen...

Will Smith spelar en kille som heter Ben Thomas. Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter sin frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor och funderar på att ta sitt liv men vill först sona sina skulder och hjälpa några människor som verkligen förtjänar det.

Will Smith spelar så galet bra i den här filmen, han får en verkligen att förstå hur Ben Thomas mår och hur han är som människa. Det är så bra så det gör ont! Se den här filmen och känn själva!

Den här filmen har inte fått så bra kritik, jag vet inte om man kanske måste ha varit med om endel saker innan man kan förstå hur vacker den är.. Jag kan absolut hålla med om att den är helmysko och att man inte förstår speciellt mycket förrns i slutet men då blir allt så självklart. Jag grät i alla fall floder när jag förstod poängen!

Seven Pounds - She gets the best of it..!

Filmen är regisserad av samma kille som gjort "Pursuit of Happiness" (Jakten på lycka) och i både den och den här har Will vait med och regisserat. Båda filmerna är grymt bra om ni frågar mig,

IKEA!

Idag tog jag, mamma och pappa oss en tur till Sundsvall!



Först var dte rundvandring på ikea som gällde, shoppade en hel del till nya läganheten. Sedan fick Birsta City lite besök av oss, jag handlade ett par adidas-skor där åsså åt vi jättegoda hamburgare. Inne på stadium hittade jag en tröja och en ryggsäck,och på Clas Ohlsson köpte mamma en glassmaskin.

Jag är helt slut efter den här heldagen, ska lägga mig i min säng och kolla på nån bra film eller serie strax.

Imorgon ska jag klippa håret, gå på massage, baka surdegsbröd och göra egen glass! ; ) Update om hur allt gick kommer imorgon!

Life is good!

Gissa om jag har det bra nu!!!

Jag ska förklara min situation för er... Jag sitter i min säng, har nyss ätit en gooooood hemlagad lökpaj och druckit lite vin till, mumsar nu på min dessert, vit choklad med rice crisp och blåbär i.

Idag har jag och mamma "gjort stan"! Vi var först till mammas snygga tandläkare som jag tyvärr inte fick se, nästa gång hon är dit tänkte jag att hon ska få ta reda på om han är singel och i så fall kan hon få ordna en dejt, hehe!! Sen tog vi oss en sväng in på bolaget och handlade lite blandade godsaker. Efter bolaget vart det Dollar store där jag hittade en hel del saker till nya lägenheten, passade även på att handla rengöringsmedel och body lotion. Sedan blev det en tur på matpunkten där det vart endel torrvaror som kusin André ska få ta med tillbaka till Oslo på måndag eller tisdag.

Har också hunnit med ett varv runt kyrksjön med mammi och pappi samt grävt fram kaffebryggaren, vattenkokaren och några glas ur kartongerna från min förra lägenhet.

Nu ska jag gå å prata lite mer med mamma! =)

Home sweet home!

Borta bra men hemma bäst!

Jag kan knappt fatta att jag faktiskt sitter i min säng hemma på Böngatan och bloggar nu. Jag har längtat så otroligt mycket efter den här stunden så det knappt känns riktigt. Det är som när man bara väntar på att man ska vakna ur en riktigt bra dröm. Inte för att jag inte har det bra borta i Oslo, trivs kempebra i Oslo med, men det var så himla längesedan jag var hem nu. 3 månader utan mamma och pappa är jobbigt för mig!

Resan hem mot Ljusdal startade imorse klockan 5 när jag vaknade av att André var i köket och diskade. Förstod först ingenting och trodde det var David som var där och att jag hade försövit mig. Som tur var var klockan inte 7 utan just 5. Låg kvar i sängen till halv 6 då jag klev upp. André hämtade våran tvätt som inte blivit tvättad utan maskinen hade för andra gången stannat på läge 2 och allt var dyngsurt. Såklart att det skulle vara idag när vi absolut inte hade tid. Lyckades vrida ur tvätten en aning och hänga den ändå. Vi käkade lite frukost, packade det sista och satte oss i bilden. jag körde första rundan. Först vart dte ett besök på Andrés jobb och vi lämnade Shellstationen på Grorud strax efter klockan 7. En bit efter Torsby tog André över och körde, själv somnade jag en stund.
Jag vaknade av att André var hungrig och föreslog McDnalds. Åt en McFeastburgare, André slog på stort med 4 cheeseburgare (eller var det 5?) och en strips...  Sedan fortsatte vi vidare.
Vi tog Loosvägen fast vi egentligen hade tänkt åka över Bollnäs. 5 mil hemifrån bytte vi återigen sida och jag körde hem sista biten. Vi var hemma vid halv 2 och shjit vad skönt det var. Helt plötsligt hade man nästan hela eftermiddagen på sig trots att man kört från Oslo.

Jag, mamma och pappa tog oss en promenad bort till farbros Hasse och hans sambo Pia för att kolla på deras hus som pappa hjälper Hasse att fixa med. Det var jättefint! Jag kände knappt igen mig. Ett stort garage hade tillkommit, ny veranda, ny färg och massa mer!

Efter promenaden lagade mamma och pappa fisk med äggsås åt oss. Gud så gott det var! Det var riktigt längesedan någon lagade middag åt mig nu... =P Efter middagen tog jag en låååååååååååååång dusch med hett vatten! Vilken lyx! På Osterhaus räcker varmvattnet knappt till shamponeringen... =P

Nu ska jag faktiskt ta och lägga mig för jag är galet trött, jag kommer sova som en liten prinsessa! =)

PS!
Britney har fixat till sig riktigt bra! Jag vet att det är en hel det retuschering men ändå!



Ljusdal imorgon!

Imorgon är det äntligen dags!

Klockan 05:15 imorgonbitti ringer mitt alarm å då ska jag och André bege oss mot Sverige! Jag borde sova nu men jag är alldeles för uppspelt för att kunna somna. Ska ge det ett försök i alla fall så uppdaterar jag imorgon när jag kommit hem till Ljusdal! =) =) Tjoho!

RSS 2.0