Mazarintårta med fläderkräm och färska bär

Om ni skulle ha lite bär till övers...

(LEILA LINDHOLMS)
MAZARINTÅRTA MED FLÄDERKRÄM OCH FÄSKA BÄR
(1 tårta - 12 bitar)



Du behöver:

Botten:
250 250 g mjukt smör
500 500 g mandelmassa
5 5 st ekologiska ägg
1 1 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen

Fläderkräm:
4 4 st ekologiska äggulor
0.5 0.5 dl strösocker
2.5 2.5 msk majsstärkelse
0.5 0.5 dl koncentrerad flädersaft
3 3 dl vispgrädde
2 2 dl vispgrädde
1 1 l färska bär

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

Vänd sist i vetemjölet för hand.
Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med mandelspån.

Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Färdigställ tårtan med valfri topping. Se variationer.

Fläderkräm:

Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.

Blanda ut majsstärkelse med flädersaft.

Koka upp vispgrädde, rör ihop den med saften och vispa ner den varma vätskan i äggblandningen.

Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.

Tårtan:

Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med fläderkrämen.

Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.


Jag har fått en hel del inspiration från Leila´s kokbok "a piece of cake" som jag fick idag! Kan hända att det blir nån slags bakning imorgon. Inte just den här tårtan då kanske...

Kommentarer
Postat av: spiderchick

ååå så gott =)

2009-08-12 @ 09:57:09
URL: http://spiderchick.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0