Lite nyttigare semlor

Nu har jag precis njutit av en nybakt semla, gött!
DINKEL SEMLOR!
(ca 12 stycken)
Du behöver:
50 g jäst för söta degar
100 g smör
3 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
8-10 dl dinkelmjöl
Gör såhär:

Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret, häll i mjölken och rör om. Låt det bli fingervarmt. Häll först lite över jästen och rör tills den lösts upp. Häll därefter på resten och rör om.

Tillsätt salt, socker och ägg. Rör i mjöl efter hand och arbeta degen smidig och blank med t.ex. elvispens degkrokar.

Ställ bunken på en dragfri plats med rumstemperatur, lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda. Dela degen i 12 delar och baka ut till runda släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och i 30 minuter.

Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem därefter mitt i ugnen i 200-225 grader i 8-10 minuter.

Låt bullarna kallna.
Skär av locken, ta så mycket mandelmassa du vill ha, gröp ur endel av inkråmet och blanda detta. Värm lite mjölk (ungefär några matskedar räcker) och häll den i så att det går att röra till en smidig röra. Lägg röran i hålen i bullarna.

Vispa grädde, lägg den på bullarna och lägg på locken.
NJUUUUUUUT! =)

Kommentarer
Postat av: Kristin

Men var har du hittat mandelmassa???

Har varken hittat semlor eller mandelmassa här i detta U-land :(

2009-02-24 @ 23:19:05
URL: http://www.thetimeisnow.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0