Visste ni att...

...idag fyller internet 40 år!


Klick on the bild för att läsa lite onödig men kul fakta om just internet...

Vad gjorde man egentligen innan internet fanns?! Lekte med kottar i skogen?


New Moon...

Men hallå?!?!?

Kan det bli 20 november snart så jag får gå på bio eller?!

 "New Moon" - bakom kulisserna
"New Moon" - bakom kulisserna


Och sen ska man vänta i sjuttielva år innan Eclipse kommer... Stööööön! =P

klicka på bilden...
Ballt! =P


Vad sker?!

Tjohej vad jag är dålig på att uppdatera... =P
(varning!
Mycket text men bilder längst ner... =)

I fredags klev jag upp klcokan 04:33 för att göra mig iordning, tvinga i mig liiite frukost, ta min packade carltonväska och hoppa på trikken mot Jernbanetorget. Väl framme tog jag flytoget från Oslo S till Gardemoen. På Gardemoen höll jag på att få panik då jag inte kom igenom grindarna. Lyckades tillslut utan att betala 280 norska kronor extra. *pust* begav mig mot gate 42 och hoppade på planet mot STOCKHOLM!

Det tar en timme att flyga från Oslo till Stockholm så jag tänkte lyssna på min MP3 under de 60 minuterna. Det sjuka var att jag hann inte ens pcka upp min MP3 ur väskan innan vi började inflygningen mot Arlanda. Jag satt nämligen och bläddrade lite i Norwegian-tidningen och åt en bulle, mer än det hann jag inte.

Tog flygtåget in till Stockholm C och låste in min väska i en av boxarna där. Sedan mötte jag upp älskade kusin Cissi och vi gick och åt frulle på Waynes. Vi tog en varsin chailatte och blä vad den inte var god där. Vilken besvikelse, den var så söt så jag vette sjutton vad tanten bakom disken hade haft i den.

Efter lite macka imagen tog vi oss en ordentlig shoppingrunda. Jag hittade en halloweenutstyrsel det första jag gjorde och en sten föll från mitt hjärta. Har oroat mig över den där jäkla kostymen.... Sen var det dags att hitta en partyoutfit tills på lördagen. Cissi hittade ett jättefint långt paliettlinne, blanka jenasleggings och skor mendans jag inte hittade ett skit. När Cissi hade hela sin partyklädsel klar så fann jag äntligen en riktigt snygg svart/guldklänning. Efter det så släppte allt, jag hittade skor, strumpbyxor, en liten tröja att ha över plus lite till och både jag och Cissi var rånöjda.

Väl hemma vart det lyxmiddag, sushi! MUMMMMMMMMMSSSS!!! Sjukt gott. Jag, Cissi och Billy myste i soffan framför en film och Idol.



På lördagen vart det ett besök på Vasamuseumet. Jag har varit där förut men det var juh säkerligen 10 år sedan och Cissi hade aldrig varit där. Vi kände oss som 2 riktiga kulturnissar.



Sen bar det av hem för att svira om till partey! Det vart lite stressigt där på slutet och våran middag bestog utav 2 knäckemackor med ost och skinka som Billy fick göra åt oss.

Eftersom bilder säger mer än ord så kommer här endel bilder från "LE PARTEY" =)

   
 Cissi korkar upp vinet    Jennifer och Cecilia     Jennifer och jag



Kusin Magnus är inte aplång, han står bara på en pall.... =P


Jennifer, jag och Cissi!


Magnus, Jennifer och Peter!


Roberto, Jennifer och Cissi!


HAHA!!!



Söndagen spenderade vi i soffan framför TVn med en massa gott att snaska på! Riktig slappsöndag, det var skööönt! =) =)



Klockan 5:10 ringde klcoakn på måndagmorgonen. Då var dte bara att amsa sig upp, ta en d usch, ätalite frukost och sätta sig på t-banan på väg in mot T-centralen. Halv 9 gick planet hem till Oslo och jag hann precis hem till lägenheten på Torshov och äta lite mat innan det var dags att åka till jobbet.

Lång och trevlig helg! Me like!!! =)


TACK BILLY OCH CISSI FÖR ATT JAG FICK HÄLSA PÅ ER! =)


I will survive!!

Ville bara berätta att jag lever...

 

Updatering kommer senare!! =)

 

MED BILDER!! =D


Dagens Bild!

Who's that girl?!


Desperate housewife?

Nej, jag hann inte bli desperat, eller frustrerad (de heter frustrerte fruer på norska...)!


Hade dock lite tråkigt... =P

Igårkväll ringde min chef mig och berättade att pytt og panne blivit uppköpt av någon och nu ska vi öppna igen. Vi ska få varor från Rygge och jag ska antagligen in till CC Vest idag och jobba lite. Vet inte när så jag får helt enkelt hålla mig hemma och se om det kommer ett sms eller ett samtal.

Eftersom jag inte kan gå och träna så har jag istället fixat till mig lite idag. Jag har kjol på mig, hårt är fixat och make upen vart lite nogrannare.


Mitt hår är inte sådär mörkt egentligen... =P


Hoppsan Kerstin!

Citerar min käre kusin André på rubriken... =P

Jag kom till jobbet igår, jobbade till 16:30 sedan gick jag till Elixia och körde Xycling och Elixia Power. När jag duschat och gjort mig iordning såg jag att min chef hade ringt mig och sänt ett sms där det stog att jag skulle ringa henne så fort som möjligt. Jag ringde upp men hon svarade inte. Klcokan var strax efter 7 så jag tänkte att dte kanske var ått knas i butiken och eftersom jag fortfarande var i närheten av jobbet så prövade jag att ringa butiken. Där var dte inget svar men dte är inget ovanligt eftersom vi inte svarar i telefonen om vi har kunder och Marianne jobbade ensam.

Bara nån minut senare när jag är på väg till bussen så ringer Lillian. Hon berättar att pytt og panne gått i konkurs och att butiken hade stängts igen. Alltså en kvart efter att jag gått så hade någon kommit in till Marianne och sagt åt henne att stänga butiken, göra dagsavslut och lämna in nyckeln i informationen. En KVART efter jag slutat! Shit... Så från och med idag är jag hemmafru.. Haha?


No more pytt & panne?! =O


Träningsdagbok v.42

Den här veckan har mest bestått av besök, dåligt med träning...

Träning vecka 42:

Måndag:
Crosstrainer, 50 min - Morgoncardio!

Tisdag: Crosstrainer, 60 min - Morgoncardio
POP Dance (FAME) - Såklart!

Onsdag: Vilodag - Besökte och sov hos Widdis

Torsdag: Vilodag - Kakan och Emelie på besök...

Fredag: Crosstrainer, 50 min - Morgoncardio

Lördag:
Vilodag

Söndag:
Vilodag


Breaking Dawn

Slutet på twilightberättelsen...

"Don't be afraid," I murmed.
"We belong together."

I was abruptly overwhelmed by the truth of my own words.

This moment was so perfect, so right,
there was no way to doubt it.

His arms wrapped around me,
holding me against him...
It felt like every nerve ending in my body
was a live wire.

"Forever," he agreed.

Åh... Åh!... ÅH!!! Den här boken har många sidor, den här boken är på engelska. Alltså 756 sidor på engelska och ändå är det en av de mest lättlästa böcker jag läst. Sidorna flög bokstavligt talat fram, helt plötsligt var det bara 50 sidor kvar...  Det var med skräckblanad glädje som jag läste de sista kapitlen. Jag ville inte att den skulle ta slut samtidigt som jag var galet spänd på hur den skulle sluta. Jag har inte bestämt mig om jag gillar slutet än. Jag förstår varför Stephenie valde att avsluta sin saga på det här sättet men... Det är svårt att förklara eftersom jag inte tänker avslöja slutet här. Boken är i alla fall mycket bra, bättre än både andra och tredje boken tycker jag.


BETYG:

B B B B B

DÄR SATT DEN!! Fem av fem möjliga! =)


Lycklig!!

Just nu känner jag mig... lycklig! =)

Tror det mest beror på att jag har en sugarush, Narvesen har tillbud på lösgodis och självklart passade jag på att köpa eftersom det annars är svindyrt här i Norgeland.

Annars så har Kakan och Emelie gjort sig hammastadda i våran lilla lya. Det GÅR att sova 3 stycken i mitt rum, men bordet måste då bäras ut. Kakan beklagade sig lite igår över alla saker som låg utspridda, skyllde på att 80% var Emelies. Jag tyckte inte det var så farligt och självklart låg det kläder, smink och hårprylar utspridda, brudarna skulle juh på party! Innan de gick var alla sakerna nedpackade igen så det var luuugnt! Jag är juh själv inte världens mest prydliga människa så.. =)

Har läst ut sista Twilightboken idag och det känns lite tungt. De har underhålligt mig genom ett stort antal sidor och nu ska jag alltså gå från engelsk fantasy till svensk deckare (Camilla Läckbergs nya). Hur ska detta gå?! Jag måste i alla fall smälta hela Edward och Bella historien innan jag slänger mig in i Erika och Patriks liv igen.

Jag slutar om 45 minuter så vi får se om jag hinner få in bokrecentionen på breaking dawn innan jag går hem för dagen. Tro det eller ej men idag är det faktiskt endel människor på CC Vest! =)


Snabbt inlägg!

Tar ett blixtinlägg här i farten.. =P

Jag är hos min släkting Wigdis på Grorud nu. Vi har precis käkat en god frukost bestående av ägg, bröd, pålägg, tomat och en massa kaffe. Här stannar jag till ca 1 - halv 2 idag sedan beger jag mig mot Jernbanetorget för att hämta upp Kakan och Emelie som kommer med tåg klockan 14:30. Trevligt med lite besök från Ljusdal, det händer inte alltför ofta. Ni är kassa på att hälsa på oss bara så ni vet! Om någon skulle känns för ett besök i Oslo så har ni fram till 22 december på er, då flyttar jag juh hem.

Nu ska jag gå och snacka lite med Wiggan igen, jag måste juh vara social när jag väl är här! =)


Quiz!

Jag har tråkigt....

Hittade det här quizet hos Jessica...



1. Hur gammal är du om fem år?
 28

2. Vem var den sista du träffade?
Har juh träffat endel kunder, men senaste "kända" personen var André

3. Hur lång är du?
  166 cm

4. Vilken var den senaste film du sett?
  The proposal, den var bra!

5. Vem ringde du senast?
 Mamma

6. Hur löd ditt senaste SMS och till vem?
 Typ "Hej hej! Det enda jag kan komma på är egna handdukar. Hör av mig om jag kommer på nått. Vilken tid kommer ni? Kramar" till Kakan.

7. Vad är dagens planer?
Jobba till 17 sen åka till Wigdis och sova där inatt.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Lite olika beroende på vem det är och vad jag vill...

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Gifta

10. När såg du senast din mamma?
Alldeles för länge sedan, i juni nångång.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du idag?
Först ca 2:30 sedan kl 7.

13. Har du någon gång hittat en katt?
Ja

14. Vilken är din favoritplats?
  Längtar hem till mamma och pappa just nu.

15. Vilken plats föredrar du minst?
 ?

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Ingen aning faktikst...

18. Vem fick dig att skratta senast?
Olle

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?
  Ja

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Oftast utan

22. Hur många kuddar har du i sängen? 
En för tillfället.

23. Hur många landskap har du bott i?
Ett

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
Ja, det har hänt...

26. Är du social?
Ja

27. Vilken är din favoritglass?
Haägen-Dazs eller Ben & Jerrys

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
Bli glad!! =P

29. Tycker du om kinamat?
Ja, det gör jag!

30. Tycker du om kaffe?
Japp

31. Vad dricker du till frukost?
Kaffe och/eller grönt thé samt vatten.

32. Sover du på någon särskild sida?
Nej, försöker hålla mig i min lilla säng... =P

33. Kan du spela poker?
Nja...

34. Tycker du om att mysa?
Ja

35. Är du en beroendemänniska?
Fattar inte riktigt frågan..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, Ida.

37. Vill du ha barn?
Ja, men går lite trögt på den fronten. Funderar på att kidnappa nått barn. Det står faktiskt en oövervakad barnvagn med en sovande kille i på andra sidan disken just nu... =P

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, norska och lite franska...

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
Spelar ingen större roll.

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Min hälsa

42. Äger du dyra smycken? Ja

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
Äter korvgryta, pasta och sallad just nu. =)

45. Vem är den roligaste människan du känner?
 Ska jag välja en?!

46. Välj ett ärr på din kropp?
Mitt ärr på knät som jag fick när jag ramlade på simhallen när jag var liten..

47. Vad har du för ringsignal?
 Kind of a Girl - Tinted Widows (BRA LÅT!!)

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
 Det finns hemma hos mamms å papps...

49. Flirtar du mycket?
Lite lagom.. =)

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
På Osterhausgate 5a.. =P

51. Kan du byta olja på bilen?
Nej, sånt får pappa göra åt mig.. =)

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?
Läser breking dawn (fjärde twilightboken).

54. Läser du dagstidningen?
  Ibland via internet

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Ja, Topp Hälsa

56. Dansar du i bilen?
Faktiskt ibland...

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast?
NRK P3 eller Klem FM (husker ikke helt ;)

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Mailadress och telefonnummer till en chef

59. När var du i kyrkan senast?
Minns inte...

60. Vilka personer utmanar du?
Dom som har lite tid att slå ihjäl... =)


Bra vs dåligt...

Som jag berättat i tidigare inlägg så håller centret jag jobbar på att byggas om...

Några bra och dåliga saker med det:

DÅLIGT:
*Nästan inga kunder pga. att matbutiken renoverar
*Pipljud, hammarljud och annat byggstoj
*Damm!!
*Galet kallt pga. korsdrag

BRA:
*Snygga norska arbetskillar
*Snygga danska arbetskillar
*Snygga svenska arbetskillar

 ;)


Nydelig dag! =)

Aaah, en riktigt bra höstdag!!

Jag har varit väldigt nära att få slag idag då blogg.se inte fungerat. Shit vad irriterande att inte ens komma in på bloggarna!

Startade i alla fall morgonen med en kopp kaffe, ett stort glas vatten, en rapid burn och en halv portion proteindryck. Slängde upp min adidasryggsäck på ryggen och knatade iväg mot gymmet. Träffade trevliga grannen i dörren, klcokan var halv 7, jag var på väg och han kom hem. Komiskt.. Påminde mig lite om den tiden när jag ibland kom hem klockan 5 på morgonen och mötte pappa i dörren. "Godmorgon!" "Godnatt!" =P

60 minuters crosstraining fick jag till borta på Elixia och sen bar det av hemmåt för att käka stekt proteingröt. Ja, jag är knäpp jag vet! Men det är GOTT! Gör som vanlig havregrynsgröt men släng i lite kruskakli, linfrön, ett ägg och lite vaniljproteinpuver och VOILA! Vaniljgröt! JAMJAM!! =P


Gröten finns där nånstans under all frukt och bär.. =P

Jobbade 12-17, slutade egentligen 20:15 men det är sååååååååååå stilla nu på mitt jobb så jag fick gå tidigare. Den stora matbutiken i centret, Ultra, håller på att bygga om och håller stängt så det är nästan inga människor alls i centret. Så dålig omsättning som jag hade idag har jag aldrig haft. =(

Eftersom jag slutade tidigare så hann jag med att dansa lite POP Dance med bästa ledaren Charlotte. Idag gick det galet bra! Whoaw vilken endorfinkick, me like! =) =) =)

Imorgon ska jag till Wigdis direkt efter jobbetoch sova över där så dte blir nog rätt dåligt med bloggning för min del imorgon: Om jag inte tar med mig datorn förstås. Det är juh en idé.. Vi får se! =)

Nu ska jag gosa ner mig i min säng tillsammans med sista twilightboken "breaking dawn". Jag vill att den ska ta slut, dels för att jag fått Camilla Läckbergs nya bok av mamma och pappa som jag är otroligt sugen på att börja läsa. Men också för att "breaking dawn" är galet spännande och jag vill veta nu på en gång hur den slutar! Dessvärre så är jag "bara" på sida 486 utav 756 så jag har endel kvar...


God morgon!!

Morrn morrn! =)

Nu sitter jag och dricker kaffe, lite proteindrink och vatten. Om ca 20 minuter ska jag ner på Elixia och köra 60 minuters morgoncardio! =)


På någon av dessa tänkte jag ställa mig! =)

Elixia Rignes Park


Träningsdagbok v.41

Den här veckan har varit riktigt bra! Ett matmisstag i torsdags då min jäkla pms satte igång chokladsuget. Åt inget godis men endel jordnötssmör.. Ajja bajja!



Träning vecka 41:

Måndag:
Xycling, 55 min - Citerar Anne Margrethe "Bit tennerne sammen! Øke! ØKE!!"

Tisdag: POP Dance (FAME), 55 min - Underbart, så skoj!

Onsdag: Elixia Power (Body Pump), 45 min - Äntligen lite styrka!

Torsdag: Ofrivillig vila - Jobbade över 2 timmar och missade Dance Aerobicen (FAME)

Fredag: Crosstrainer, 60 min - Skönt med kvällscardio! =)

Lördag: VILODAG

Söndag: Morgonpromenad, 50 min - En runda!
FAME, 60 min - Mycket folk men kul ändå! =)


Räkwook med lyxomelett!

Slänger in ett recept som är så himla gott, det här planerar jag att äta till middag ikväll! =)

RÄKWOK MED LYXOMELETT
(2 portioner)



Du behöver:
1 msk smör eller olja
1 vitlöksklyfta
½ chili eller chilikrydda
Curry
½ gul lök
1 dl kål
2 dl wokmix
½ dl crème fraiche
250 g räkor med skal
2 ägg
2 msk grädde
2 msk vatten
oregano
Salt
Peppar

Gör såhär:
Woken:
Stek vitlök, lök och chili i matfettet tillsammans med curry.
Tillsätt wokmixen och kål.
Låt steka i ca 10 minuter, tills allt är mjukt.
Blanda i crème fraichen.
Blanda sist i räkorna, de ska bara hinna bli varma.

Omeletten:
Vispa ihop ägg, vatten, grädde och kryddor med elvisp. Japp, ni ska använda elvisp!
Stek i stekpanna till omelett.
Gör omeletterna en och en.



Servera med en god sallad, min ser väldigt tråkig ut på den översta bilden...


Dans och kycklingsallad! ;)

Baby remember my name!

Idag var det mycket människor på FAME. Jag var nära att få några armbådgar både i ansiktet och magen, vart kliven på en gång också. Det märks verkligen vilka som har lite dansvana från grupp. Jag har full kolla på vad som händer omkring mig samt vart alla andra jag dansar tillsammans med är. Alla tar olika mycket plats och när man har dansat (drillat) i grupp så lär man sig att anpassa sig efter andra. Fast jag har stenkoll på omgivningen så kan jag ändå köra fullt ut och koncentrera mig på dansen, antar att dte är nått som tar tid att lära sig för de flesta är KASSA på det...

Jag vart i alla fall svettig och det var kul trots allt folk, det är juh faktiskt riktigt kul att dansa med många. Nu har jag precis fyllt på mina energidepåer med en riktigt god kycklingsallad med mango och chiliavocado till. JAMJAM!!!


Rigtigt gott!!



Det är den här låten vi dansar till!

Jag glädjer mig tills filmen kommer, jag tror den är riktigt bra! =)

Vill ni se trailern till filmen så klcika här!


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av AKP!

Utmaningen består i att beskriva min blogg med ett enda ord och sedan utmana fem andra att göra samma sak.

Så jag utmanar henne tillbaka samt dessa:

Ela
Sara
Karin
Nette
C2

Ni som inte är listade här ovan men ändå vill lämna ett enda ord som beskriver min blogg får såklart göra det! Bara kul att få veta vad ni tänker där ute...



On Sunday Morning!

Bara kaffet är uppdrucket så ska jag leka hurtigbulle och ta en morgonpromenad i hösvädret! =)


Favvokaffet! =)


Sunday Morning - No Doubt


Äpplen!

Äntligen är det riktigt goda äpplen i butikerna! =)

Satte nyss tänderna i ett rött, fint och framför allt GOTT norskt äpple. Nu är det bara väntan på apelsinerna kvar... ;P

Idag tycker jag det känns som måndag. Jag fattade ingenting när min chef sa "Ses på mandag!" när hon gick hem för dagen. Jag borde juh fatta att det är slutet på veckan eftersom jag är galet trött och har jobbar varenda dag den här veckan. 10 timmar mer än jag brukar har jag knegat ihop.

Ikväll blir det myskväll med tända ljus, film och kanske lite fruktsallad och glass? Jammie! =) Skulle ha haft nåns knä att vila huvudet på också men men... =P Man får se det positiva i det hela, dvs. mer glass till mig! Moahahahaaaaa!


World's on fire

Nytt, nytt, supernytt från Hanson!



=)


Visste ni att...

...idag är det äggets dag!


Fredagen den 9:e oktober är det åter dags för Äggets Dag. Det är dagen då ägget hyllas runt om i hela världen med bland annat äggfestivaler, konstutställningar och recepttävlingar. I år uppmärksammar Svenska Ägg dagen genom att inspirera fler att laga klimatsmart mat som kan hjälpa oss att minska matsvinnet.

Svenskarna slänger mycket mat i onödan. Uppskattningsvis 100 kilo livsmedel per person och år hamnar direkt i soptunnan, vilket är ungefär en tredjedel av allt vi köper. Det visar en studie från Konsumentföreningen Stockholm. En viktig del i att minska matsvinnet är att ta till vara på maten som man köper. Då är ägg ett bra, näringsrikt och gott hjälpmedel. Att ha ägg hemma gör att du när som helst kan använda både överbliven redan tillagad mat och andra ingredienser från kylskåpet som blivit över, till att laga en god och matig frittata eller omelett.

- Det är viktigt att vi hittar sätt att komma bort från det stora matsvinnet. Att ge konsumenter enkla tips i vardagen på hur de kan bidra till att minska matsvinnet är ett sätt att inspirera dem att se nyttan med maten i kylskåpet istället för att slänga den. Ägg är ett bra livsmedel att alltid ha hemma i kylen och som passar utmärkt när det finns överbliven mat och man vill laga till något gott, säger Louise Ungerth, chef för Konsument & Miljö vid Konsumentföreningen Stockholm.

Äggets Dag runt om i världen
Äggets dag är instiftat av IEC (International Egg Commission) och har firats sedan 1996 med olika aktiviteter runt om i världen. I Ungern anordnas exempelvis en äggfestival varje år, med matlagningstävlingar, musik och konstutställning med ägg. I Kina har man bland annat haft äggkarnevaler. I Nederländerna har skolbarn skapat konst med ägg och i USA brukar man tävla om att laga frukostmenyer med olika inslag av ägg.

Mer om hur Äggets Dag firas och klimatsmarta recept finner du i faktabladet och på www.svenskaagg.se

För ytterligare information, se www.svenskaagg.se eller www.slv.se eller kontakta:
Charlotte Norrman-Oredsson, ordförande Svenska Ägg, telefon: 070-852 52 58

Svenska Ägg är den svenska äggnäringens branschorganisation. Medlemsföretagen är kläckerier, unghönsuppfödare, äggproducenter, packerier och fodertillverkare.


Innbyggd väckarklocka?

Jag tror absolut att vi och våran kropp är mer medveteon om tiden än vi tror...


De senaste 2 veckorna har jag klivit upp mellan 7:30 och 9:00 på morgonen lite beroende på hur jag jobbat. Igårkväll ställde jag alarmet på 7:00 eftersom jag börjar kl 10 och ska hinna koka lite potatis till min matlåda innanjag går till trikken och bussen.

Vaknade av mig själv imorse och var väldigt trött så jag orkade inte helt kolla hur mycket klockan var. Jag misstänkte runt halv 6-6 så jag vände mig bara om och försökte somna om. Ca 15 sekunder senare ringer mitt alarm..

? ? ?

Jag tror dte var på programmet "Hjärnstorm" som jag hörde att om man glömt eller inte har någon väckarklcoka tillgänglig så ska man innan man lägger sig tänka "Jag ska vakna klcokan 7, jag ska vakna klockan 7, jag vaknar klcokan 7" osv. och att man då faktiskt gör det.

Våran kropp kan helt klart mer än vad vi tror, den är kapabeltill mycket! =)

GOD MORGON!!


Statistik!

Sånt här gillar vi! =)



Jag vart länkad av Bella Eklund igår, det syns på min statistik... =P


Mat-Quiz

Hittade ett quiz hos Rebecca som jag tänkte fördriva tiden med... =)



Favorit-maträtt: Jag äter juh allt och gillar det mesta men tacos och fajitas är favoriter samt kyckling.
Favorit-krydda: Örtsalt, oregano, citronpeppar, kycklingkrydda mm!
Favorit-pålägg: Keso, skinka, tomat och citronpeppar! Mmmm!!
Favorit-frukost: Gröt, mackor, keso med bär, frukt mm. Jag tycker frukost är det bästa målet på dagen!
Favorit-macka: Hembakt grovt bröd sen spelar pålägget ingen större roll!
Favorit-snabbmatställe: Max
Favorit-pizza: Kebabpizza, Calzone special eller Portofino! SVENSK såklart inte äcklig Norskpizza... =P
Favorit-snacks: Humn.. snacks? Choklad?! Glass? =P
Favorit-grönsak: Röd paprika och faktiskt broccoli
Favorit-frukt: Kiwi och granatäpple
Favorit-skaldjur: All slags skaldjur!!
Äckligaste mat: Fiskepudding, BLÄ VAD VIDRIGT!!!

Favorit-dryck: Vatten, Fun light appear, Pepsi Max
Äckligaste dryck: Söta sockrade drickor...

Finns alltid i mitt kylskåp: Keso, kesella, ägg, grönsaker
Finns alltid i min frys: Bär, kyckling, fisk
Mat jag oftast äter: Kycklingwok, köttfärssås, omelett, kesoplättar mm.
Mat jag är bäst på att laga: Det mesta.. ;P
Kokt/stekt/friterat: Grillat eller stekt
Hemmalagat eller restaurang: Hemmalagat med nått restaurangbesök ibland.. =)
Äta ensam eller äta med andra: Skulle föredra att ha nån att äta med för jag nästan alltid äter själv...
Djur jag äter: De vanligaste.. =P
Något jag skulle vilja äta som jag aldrig ätit: Finns massor att upptäcka! =)


Lite bilder...

Slänger in lite gamla bilder som ni kan roa er med! =)

2007 nångång?

Bakis?! HAHA!

Jag och mitt syskonbarn Moa!

Jag och mitt syskonbarn Jon!

Jag och kusin Cissi før ett par år sedan...

Snygg smininkning som ovannæmnda kusin gjort. Ca 12 år var jag væl hær.. =P

Redo før party hos grannen! =)

I møte nær jag satt med i styrelsen før RUM Gævleborg!

Jag och min partner in crime Kattis!

Barskola 2007!

Hade långt hår ett tag.. =P

Håll musen över bilderna för min kommentar om dem.. =P


Ointressant vecka...

Det har varit dåligt med uppdatering på bloggen den här veckan...

Det beror på att det inte hänt speciellt mycket de här dagarna. Jag har vaknat, ätit frukost, åkt till jobbet, jobbat, tränat, åkt hem, kollat på film, somnat..

Exakt så har mina dagar sett ut.

Kan juh recensera några av filmerna kanske?
Först såg jag klart på säsong 4 av Grey's Anatomy - Alltid lika bra!
Alfie - Var bättre än jag förväntat mig!
Wedding Crashers - Lite för mycket för min smak...
Ice Age 3 - Skitbra såklart! =P
17 Again - Absolut sevärd!

 

   


Träningsdagbok v.40

Ingen superbra vecka men heller inte en direkt dålig... =P



Träning vecka 40:

Måndag:
VILODAG - Detox

Tisdag: POP Dance, 60 min - Kassa svenska killinstruktören... =//
Cardio, 15 min - Sprang bort lite ilska mot ovannämda... =P

Onsdag: EasyXycling, 40 min - Bra morgonpass

Torsdag: Crosstrainer, 30 min + FAME, 60 min - Konditionsträning, oh yeah! =)

Fredag: VILODAG

Lördag: Promenad, 45 min - Kasst väder, jag vart blöt!

Söndag: Crosstrainer, 5 min + FAME, 60 min - RIKTIGT bra FAME-pass!!


You ain't seen the best of me yet!

Dagens danspass var riktigt, riktigt, riktigt bra!!

Jag märkte det inte riktigt förrns jag låg på mattan i strech-hörnan och kände hur det riktigt brännde i hela mig. Nu sitter stegen så pass bra så nu kan man helt koncentrera sig på att ge gärnet och bara köra på! Så galet skönt och tusne gånger roligare när man också kan finslipa så det ser bra ut. Aaaaaah! =)

Nu sitter jag och intar lite energi i form at rester från gårdagen. Räkwok som jag blandade ner lite stekt kyckling i eftersom det också fanns i kylskåpet. Snart väntar en välbehövlig dusch!

ENDORFINKICK!!!! =)


Breakaway!

Travel on an airplane, far away...

Älskar den här låten!


Äntligen dags?

Ska det äntligen bli av?

Nedräkningen har börjat, om 79 dagar flyttar jag hem till Ljusdal. Julafton ska i vanlig ordning firas hemma tillsammans med mamma och pappa. Nyårsafton är osäker. Jag vet inte än om vi i personalen ska hjälpa till att rydda ur butiken i januari. Ska vi det så firar jag nyår i Oslo och drar hem till Ljusdal igen när urstädningen är färdig. 

För er som inte vet än så ska alltså butiken jag jobbar i läggas ner den 31 december, jag är uppsagd. Det kom som en positiv kick i rumpan. Det känns bra! 

En sak som är säker är att jag inte tänker stanna i Ljusdal, max 8 veckor planerar jag att bo hemma hos mamma och pappa. Vad jag ska göra har varit lite osäkert. Stockholm har jag funderat starkt på och jag har även kikat på lite olika jobbmöjligheter utomlands. Jag har även kollat några utbildningar men känner att jag är så osäker på vad jag vill bli så det får helt enkelt vänta. Helst av allt vill jag juh ut och se världen men att åka själv känns inte som ett alternativ för mig.

I fredags fick jag ett mail från en tjej som heter Marina. Hon hade hittat mig på en community och var i samma sits som mig, alla förutsättningar men ingen reskompis. Igår mailade vi och snackade på msn och vi verkar vara välsigt likasinnade.

Idag ska jag ta reda på om det här är för bra för att vara sant eller om jag verkligen hittat en bra reskompis. Det vore helt underbart att få upptäcka både Asien och USA genom den här resan och sedan tågluffa i Europa med Lina till sommaren.


På g?


Here we go around again...

Tänk att Hanson faktiskt har en låt som heter Madeline...

Felstavat men det förlåter jag dem för! ;P



Kommer ihåg att jag var så ledsen när jag var liten att det inte fanns någon sång om mitt namn. Det fanns om Marie, Sara, Isabella osv. men ingen om "mig"... =( Sen när jag var 11 år upptäckte jag Hanson, köpte deras skiva "Middle of nowhere" och där var det, track 11 hette Madeline. Älskade låten från första gången jag hörde den. Konstigt va? HAHA! Den spelas forarande kontinuerligt i min MP3... =)



1. Thinking Of You
2. Mmmbop
3. Weird
4. Speechless
5. Where’s The Love
6. Yearbo
7. Lo At You
8. Lucy
9. I Will Come To You
10. A Minute With You
11. Madeline
12. With You In Your Dreams
13. Man From Milwaukee (BONUS)


Lördagsfrukost! Mmm! =)

Anjöt en riktigt god frukost för en timme sedan...



Yoghurt med bär, keso och frön
2 dinkelbullar med brieost och aprikosmarmelad
Grönt citronthé

Dinkelbrödet bakade jag igår. Fuskade lite och använde mig av en färdig mjölblandning, behövde bara tillsätta torrjäst och vatten men oj vad goda de vart. Jag jäste de extra länge eftersom sånna här "färdigblandningar" lätt brukar bli tunga och kompakta. Mina vart luftiga och mummsiga! =)



Såhär blev de:


JAMJAM!!


Madde's kasslergratäng!

Knåpade ihop en egen liten gratäng idag...

MADDE'S KASSLERGRATÄNG
(4 portioner)



Du behöver:
400 g kassler
3 dl matlagningsgrädde
½ dl hot chili sauce
½ purjolök
2 tomater
1 burk ananas
1 vitlök
2 dl riven ost
salt
peppar
oregano

Gör såhär:
Skiva kasslern och stek snabbt.
Skiva och stek även purjolöken.
Lägg kasslern i en ugnsfast form.
Häll purjon över kasslern.
Skiva tomaterna och lägg dem och ananasen på kasslern.
Vispa grädden skummig, tillsätt hot chili sauce, pressad vitlök och kryddor.
Rör i osten i grädden och häll röran över kasslern.
In i ugnen tills gratängen fått lite färg (ca 20-30 min) i 225 grader.

Servera tillsamans med ris eller pasta och en god sallad.
NJUT! =)


Det vart ingen fin serveringsbild den här gången,
jag var alldeles för hungrig... ;P


Bröd och mat!

Det som jag saknat mest under detoxen är faktiskt själva matlagningen...

Jag tycker juh att det är galet kul att laga mat och baka. Den senaste veckan har jag i stort sett bara hackat sallad å det ger mig inte så värst mycket... Så idag ska jag ta igen det jag missade förra veckan. Ikväll står matlagning och brödbakning på schemat. Nån slags kasslergratäng ska bli till ikväll samt nått gott nyttigt bröd ska bakas. Efter jobbet ska jag gå och shoppa loss på Ultra samt gå på Jernia och köpa en brödform.

Jag funderar även på om jag ska göra en selleripaj... Varför inte lixom?! Paj går juh utmärkt att frysa! =)


In action!!


Detox!

Idag är sista dagen på min detox!

I en veckas tid har jag alltså gått på en detoxkur. Det är några som undrat vad jag hållit på med och varför så jag tänkte förklara för er... =)

Den senaste tiden har jag kännt mig lite småhängig, uppblåst, smådeppig och allmänt osund. Jag planerade verkligen inte att åka på nån slags höstdepression så därför bestämde jag mig för att ta en helrensning av min kropp.

Den mest populära hälsokuren just nu är att detoxa. Det handlar om att äta rätt, få kroppen i rätt balans och bli mindre trött, och bli fräschare och friskare.

Detox kommer från engelskans ”detoxification” som betyder avgiftning. Förespråkarna menar att en detox-kur rensar kroppen från gifter och ohälsosamma bakterier och gör att vi mår bättre till både kropp och själ. Andra menar att de verkligt tunga gifterna lagras i vårt fett och där ligger de bra och säkert – går vi för snabbt ner i vikt kommer de för fort ut i kroppen för att det ska vara riktigt bra för oss.

Detox är ett modernt sätt att fasta, men i en mjukare form eftersom du får äta viss fast föda.  Och det är utan tvekan ett suveränt sätt att komma igång med nya sunda vanor. Genom att ta bort sötsaker och annat som innehåller tillsatser i kosten så mår du bättre. De flesta går också ner i vikt och det är egentligen vatten och en del muskelmassa som försvinner. Men det inspirerar ofta till en omläggning av kost- och levnadsvanor. Fortsätter du sedan att leva sunt kan du behålla viktnedgången och tappa ytterligare kilon.


Texten är ett urdrag ur en artikel från Hemmets Journal,
för att läsa hela, klicka på bilden.

Jag mår faktiskt riktigt bra nu. Jag är inte ett dugg trött längre och om det var nån depression på g så har den försvunnit låååångt härifrån... =)

OBS!
Det var inte den detoxkuren som artikeln hänvisar till som jag använde mig av...


Höst!!

Det är väl bara att inse... Sommaren är över och hösten är här!



Imorse när jag vaknade klockan 7:30 var det 6 grader ute. Det hr regnat inatt men nu är himlen klarblå, det kommer bli en fin höstdag! Igår skruvade jag på mitt element, det är ett säkert tecken på att hösten är här... Självklart så var det bara halvljummet imorse när jag kände på det. Varför ska just mitt element krångla?! Får jag inte igång det tills imorgon så blir det ett samtal till styrelsen så de får fixa det åt mig! =)


RSS 2.0