Hallon- och lakritsglass

Jag hittade det här receptet på Annika Sjöös blogg och ikväll prövade jag det.

Jag tycker det är superbra att ha några goda och nyttiga desserter/mellanmål på lager. Jag älskar lakrits och idag var jag in på hälsokosten för att köpa lakritspulver. Äntligen kunde jag laga detta!

Den här glassen är inte söt, den smakar mycket lakrits, vilket jag gillar. Vill man ha den sötare så kan man ha i lite stevia eller kanske en par kapsyler fun light. Det ska också prövas i framtiden! =)


Lakritspulver från lakritsfabriken

Du behöver:
1 burk kesella
3 dl hallon
5 tsk lakritspulver

Gör såhär:
Mixa ihop till en smet och ställ in i frysen i 30-60 minuter.
Om man vill ha en smet som ser bättre ut kan man mixa bara hallonen och sedan röra ihop resten.


Ingredienser


Smet


GLASS!!!


Sigge & Pennie

I lördags fick Pennie pojkbesök.

Det var Kattis chihuahua/pomeranianvalp Sigge, 10 veckor gammal som kom hit. Småpruttarna lekte och hade jätteroligt. Söta som socker!! ♥


Kasslergratäng

Idag lagade mamma världens godaste middag!

Hon bjöd på kassler i champinjonsås med purjolök och västerbottenost. Jag hade kunnat ätit ihjäl mig utan några som helst problem...


Kasslergratäng

Angående bollarna...

..så har jag kommit fram till en ny slutsats.

Det är absolut godast om man har dem i frysen och tar fram dem 15 minuter innan man ska äta. Jamjamjam!!

Klicka på bilden för att komma till receptet!

Gourmettallrik

Vad ska jag äta till lunch idag då?

Jag öppnar kylskåpet, ser en avocado, 2 skivor halloumi, resterna från såsen igår, bresaola mm. En gourmettallrik såklart, med massor av goda saker! =)

En halv avocado, kalkonröra, nån skiva bresaola, stekt squash, champinjoner och halloumi ger ett energiintag på 520 kcal, 52g fett, 26g protein och 6g kolhydrater. Det är såsen (crème fraîche och majonnäs) som gör att kalorierna blir ganska många, men jag bryr mig som sagt bara om kolhydraterna.. =) 


Verkligen jättegott!

Nike free

HAHA, såg den här på facebook nyss... ;)


Kaffe är min drog

Jag fullkomligt älskar kaffe!

Efter att ha jobbat över två år i en kaffebutik så blir man en riktig kaffedrickare. Där fanns det alltid både kaffe och te färdigt på kannor och jag drack minst 5 koppar om dagen. Kaffe finns för det mesta i termos här hemma också men te är det sämre med. Nu är det längesedan (en vecka) jag drack te, tror jag ska ta och ordna en kanna med iste som ska stå lättillgängligt i kylskåpet. 


"Cookie Dough" proteinbollar

Minns ni proteinbollarna som jag skrev om förra veckan?

Ikväll gjorde jag dem igen, och nu tänkte jag skriva ut receptet med. Dessa är helt sockerfria, om man följer mitt recept till punkt och pricka så är det ca 42 kcal, 2g fett, 3,5g protein och 2,5g kolhydrat per boll. 

Idag hade jag inget sötningsmedel i, men man kan gott ha i en halv dl stevia om man ska ha dem som lördagsgodis. Sist så hackade jag 25g 86%-ig choklad som jag hade i smeten plus att jag smälte 25gram av samma choklad och rullade dem i det istället för kakao. Man kan variera dessa i oändlighet, ha i torkad frukt, bär, kaffe, kakaonibs, rulla dem i kokos mm. mm.  

Och för guds skull bli inte rädd för kikärterna, jag vet att det låter mysko men det är jättegott!!

5 sånna här godingar blev det ikväll



Du behöver:
En förpackning kikärter
30g proteinpulver
3 msk jordnötssmör
1 msk kakao
ev. ½dl stevia

Jag tog proteinpulver med cookies and cream-smak den här gången, sist använde jag choklad och det var godare.

Skölj kikärterna och ner med dem i en mixer


Måtta ner jordnötssmöret


och proteinpulvret


Mixa ihop till en deg (stavmixer går också utmärkt)


Rulla till 15 bollar, rulla dem i kakaon

In med bollarna i kylskåpet (eller frysen om du har bråttom) och vänta tills de blir lite kalla, sen är det bara att hugga in! Man kan även äta dem frysta...

Korv

Jag har skrivit förut att jag inte är så förtjust i korv...

Idag kom jag på att det inte är sant. Idag grillade vi lite olika kryddiga korvar till middag. Chorizo, bratwurst och kolbaz är alla fulla med kött och smakar riktigt bra. Grillkorv däremot klarar jag mig fint utan.... ;)

Till dem så serverades sallad såklart och 2 såser. Gottgott!!


Äggrörelunch

Eftersom det inte blev ägg till frukost så tog jag det till lunch istället.

Äggröra med bresaola, isbergssallad och crème fraîche, det här är också ett recept som tar max 10 minuter att göra och är supergott. Just sallad på äggröra eller omelett tycker jag är superfräsht och gott.

Ca 418 kcal ger detta, varav 34g är fett, 25g protein och 2g kolhydrater. Just nu äter jag kolhydratfattigt och det enda jag egentligen ser till just nu är att jag håller mig under 40g kolhydrater per dag. När jag tränar hårt äter jag mer av dem men just nu är promenader och eventuellt nån löptur den enda träning jag får. Då överlever jag på så några och min fettförbränning optimeras, beach 2012 närmar sig med stormsteg för att säga det milt.. 

Jag använder mig av matdagboken.se för att räkna ut allt det här. Jag har förut använt mig av shapeupclub.se och diett.no plus några andra ointressanta, men tycker att den här är bäst och enklast.


Gott och mättande, precis som jag gillar det!


Vispa ihop 2 (eller fler) ägg, salt och peppar och stek i 1 msk smör (eller olja) under omrörning


Lägg upp på en tallrik och riv några skivor bresaola över


Hacka lite sallad och lägg på


Toppa med några klickar crème fraîche (eller kesella)


Hallon/blåbär

Inga ägg till frukost idag...

Istället blev det kvarg, rysk yoghurt och vaniljpulver, med kanelslungade blåbär och hallon.

Idag blev det ingen morgonpromenad, det är kallt!! Fast på vintern då klagar jag inte utan beger mig ut i minusgraderna, men nu när man fått lite värme så blir man fessig. 


Mumma!

Pennsan ♥

Idag var mamma in en sväng på mataffären...

Jag och Pennie satt kvar i bilen. Så fort mamma klivit ur så hoppade Pennie ur sin resbag och började spana. Hon skäller inte, utan bara tittar ut och letar. När mammsen hoppade in i bilen igen så blev hon väl bemött! ;)


GI-mat

Både lunch och middag var väldigt GI-inspirerade idag...

Till lunch stekte jag halloumi, squash och aubergine, till det några skivor bresaola och prosciutto. Världens enklaste att bara skiva upp och steka på, klart på 5-10 minuter!

Till middag blev det stekt kyckling med blomkålsmos (namnamnamnam) och sallad.


Lunch


Middag

Gårdagens middag

Igår åt vi en jättegod middag, verkligen supergod var den!

Vad var det vi åt då? Jo, det var stekt torsk med örtmajonnäs och stekta grönsaker. Det här är ett recept som jag tror även de som är skeptiska till fisk tycker om. Prova!


Lite ändrat recept ifrån 
GI DAG FÖR DAG av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson


Du behöver (till 4 pers):
600g torsk
smör
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
Citronsaft
1 dl hackade örter (dill, gräslök och persilja)
salt och svartpeppar
1 näve sockerärtor
1 pkt sparris
1 broccolistånd
1 gul paprika
olivolja
salt och vitpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och vitpeppra fisken.
Bryn den i lite smör och lägg i en smörad ugnsfast form.
Sätt in den i ugnen i ca 10-15 min, tills den är genomstekt.
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, lite citronjuice och örter, salta och peppra.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och stek dem i olivolja (inte för hett) i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.

NJUUUT!! =)

Äppel, päppel, pirum, parum

Ett av äppelträden ute i mammas och pappas trädgård står i blom!

När det kommer lite sommarvärme så tar det inte många dagar innan det börjar hända mycket utomhus.  På bara ett par dagar har det här trädet öppnat hundratals vackra, vita blommor. Själva frukten måste vi tyvärr vänta längre på...






Ny päls på g?

Min lilla lurvtuss!!

Igår så borstade jag Pennie ordentligt och fick ur massor med hår. Hon lossar som en galning just nu. Idag så drog jag en omgång till och även om jag inte fick ur lika mycket som igår så är det fortfarande mycket som släpper. Jag misstänker att det är både 1års pälsen och sommarpälsen som är på g... 


Hårboll?

"Äggmackor"

Bröd (gluten) är något som min mage inte tycker nå vidare om...

Däremot tycker JAG väldigt mycket om just mackor. Mandelbrödet är ett superbra substitut, även Oopsies som görs på ägg och philadelphia fungerar utmärkt. Idag, här hemma hos mamma och pappa, så fanns ingen av dem till hands när jag var "macksugen".

Då kom jag på hur jag brukade göra för en par år sedan när jag uteslöt kolhydrater helt från min kost, jag använde ägg istället. Då brukade jag vändsteka många ägg och ha i en box i kylskåpet, kalla ägg med smör, ost, skinka och gurka på är supergott. Idag hade jag inte tid att vänta på att de skulle svalna i kylskåpet så jag slängde på kalkon och ost direkt i stekpannan så osten smälte. Väldigt gott!!


Jamjam!

När jag knäckte det första ägget så var det 2 gulor i det. Det händer inte varje dag så jag tyckte det var superskoj. När jag sedan skulle knäcka det andra ägget och det OCKSÅ hade 2 gulor så blev det väldigt komiskt. Hur stor är chansen på det?


2 äggulor

Mjölkskak

My milkshake brings all the boys to the yard...

Vad gör man om man är rastlös, har tråkigt och inte riktigt vet vad man ska göra. Jo, man drar på sig löpartightsen och går UT! 45 minuters löpning/power walk i blåsten blev det.


Svart/rosa outfit

Hemma gjorde jag milkshake, det är min nya hang up! Här kommer steg för steg beskrivelse till mitt absoluta favoritmellanmål just nu.


Kvarg, fun light, vatten och en shaker


Ca 1 dl vatten, ½ burk kvarg


1-2 kapsyler med valfri fun light


Shake shake shake


Klart!


Jag åt 2 Babybel också

Gott och blandat

Dagens frukost!

Jag kunde inte bestämma mig vad jag ville ha till frukost. Eller jo, jag ville ha keso och blåbär med det var det slut på. Så då kastade jag ihop ett ägg, majonnäs, en halv avocado, några skivor kalkon och en halv grape.

Gott

Kyrksjön runt

Igårkväll hade jag lite extra energi.

Så jag snörade på mig skorna och begav mig ut på en kvällspromenad. Jag lyssnade på en talbok, Mari Jungstedts "Den du inte ser". Det är absolut inte samma upplevelse att lyssna på en bok som det är att läsa en. Men om man inte har lust att gå i tystnad eller lyssna på musik så är det ett riktigt bra allternativ.

Solen sken och det var skön värme att gå i. 55 minuter tog det och när jag kom hem blev det en kesellamilkshake med wild berries-smak, jättegott!!


Ut på tur, aldrig sur!


Svanparet i kyrksjön


Vackra Hälsingland

Morsdagsmiddag

Jag och pappa lagade middag åt mamma idag.

Det bjöds på tomat, mozarella och rödlök till förrätt och till huvudrätt blev det grillad lax, potatis, dragonsås och sallad. Det blev uppskattat! =)


Inte bara gott utan snyggt också! ;)

Jag skippade potatisen


Gårdagens grillirill

Det blev grillning för fulla muggar igår...

Pepparbiff, champinjoner, sparris, haloumi och goda tillbehör som potatissallad, beasås och sallad. Sen avslutade vi det hela med en sockerbomb, marshmallows! Ibland är det lov att synda! ;)


Lyxmat!!


Grillat socker

Kräftsallad

I sommarvärmen blir jag aldrig riktigt hungrig...

Men där jag ligger ute i solstolen känner jag att det behövs energipåfyll. Mamma och pappa har alltid ett välfullt kylskåp och det är inte svårt att svänga ihop en god, lätt sommarlunch.

Idag tog jag romansallad, en tomat, rödlök, några minimozzarella och kräftstjärtar sen toppade jag med olivolja, balsamicokräm och svartpeppar. Gott!


Kräftsallad

Goda och sunda mellanmål

Här kommer några tips på nyttiga mellanmål!

Det är viktigt för mig att hålla blodsockret jämnt, annars blir jag lätt sur och grinig och sockersuget kommer smygande. Med nyttiga mellanmål och sund kost är det inga problem! =)


Skaka ½ burk kesella, en kapsyl fun light och vatten så får du en nyttig och supergod milkshake
(häll upp den i en avkyld termos så håller den sig fräsch länge i väskan).


Yoghurt och keso (eller kesella) med bär


Mandelbrödsmacka med gott pålägg


Skyr och blåbär


En näve nötter

Ägghack

Jag startade den här söndagen med en promenad runt kyrksjön, med mamma såklart!

Väl hemma så kurrade såklart magen. Idag var jag sugen på ägg så jag kokade ett gäng och nu är de på väg ner i min mage i form av ägghack. Ta 2-3 kokta ägg, blanda med 1 msk majonäs och citronpeppar. Gott och väldigt mättande! =)


Frukost ute på altanen ♥

Dagens Bild!

VAD VAR DET JAG SA!! =D

Loreen var helt makalöst bra och jag visste att hon skulle vinna. Jag chansade på de ryska tanterna som tvåa och Turkiets båtkille som trea. Ganska bra gissat ändå... ;)


EUPHORIA

Loreen

Jag tror att Sverige tar hem hela tjottabaletten ikväll!

Ikväll blir det grillning hemma hos Kattis lillasyster Angelica och hennes sambo Marcus. Eurovision ska självklart tittas på och om jag spår rätt så ska vi dansa på bordet när Loreen vinner! ;)


Meditation

Promenader är min meditation...

Helst tidigt, tidigt på morgonen så jag bara hinner kliva upp, svepa ett glas citronvatten, klä på mig, dricka en kopp kaffe, stoppa in hörlurarna och gå ut genom dörren. Utan att ens känna efter.

Jag vill ha hög musik i mina öron, och jag vill gå fort, men inte så jag får ont i vänsterknät. Allt under 50 minuter känns för lite, men blir det mer än 90 så blir jag hungrig och grinig när jag kommer hem. Jag fungerar inte utan mat.

Jag går gärna tillsammans med någon, det är alltid trevligt. Oftast är det ingen som vill gå upp samma tid som mig. Nu när jag är "fritidsstuderande" så kliver jag sällan upp före 8-9-tiden, då klarar jag faktiskt av att få upp Pernilla ur hennes säng. 


Ett par av alla mina skor, Reebok easytone

Det där med att jag blir grinig utan mat... Efter en lång morgonpromenad en gång på Skøyen så skulle jag göra smoothie. Jag var riktigt hungrig och skulle gärna ha börjat gnaga på stolsbenet för att få nått i magen. Då hittar jag inte munstycket till min stavmixer. Jag var sekunder ifrån att börja gråta när jag till slut hittade den i en annan låda...

Eller den gången då jag bodde tillsammans med Kattis och jag vart flyförbannad för att jag var tvungen att vänta 10 minuter på att äggen skulle koka. Efter det såg hon alltid till att det fanns färdigkokta ägg i kylskåpet... ;)


Balansplattor, om man tränar benen mer i dem? Tveksamt, men sköna är dem ändå!

Grape ♥

Jag äter grape nästan varje dag och jag tröttnar aldrig!

Blodgrape är min favorit och speciellt nu när de är riktigt röda och smakar sött. Den är rik på C-vitamin, städar upp i kroppen och desinfekterar, bra när man har influensa, örininflammation och urinvägsinfektion samt att den höjer förbränningen. 

Vissa mediciner däremot går dock inte ihop med grapefrukt. T.ex. allergimedicinen Teldanex, om man blandar dem så kan hjärtrytmen rubbas. Knasigt värre!



Kycklingsallad

Idag blev det lunch på stan!

Jag och Pernilla mötte upp Mumin, vi letade upp en uteservering och där blev det en kycklingsallad ute i solen. Tänk vad kul det är att bara sitta och kolla på folk. Gratis underhållning på hög nivå! ;)


Kycklingsallad UTAN pasta ;)


Supergott!!

Jag drack en bonaqua med smak av blodapelsin. Den har jag inte sett förut men det betyder juh absolut inte att den är ny. Har man bott i Norge i nästan 5 år så missar man endel nyheter på den Svenska marknaden... ;) Den var i alla fall JÄTTEGOD!! Jag tyckte nästan att den smakade som en läsk. Nu är jag inte en person som dricker speciellt mycket läsk men ändå. Den hamnar på första plats bland de kolsyrade vatten som jag smakat!


Bästa vattnet!

Sommarväder

I morse var det strålande solsken!

Det var varmt i lägenheten, klockan var ganska mycket och jag var inte speciellt hungrig. Men äta bör man så jag blandade ihop keso och kesella, kastade i uppvärmda hallon och vaniljpulver. Ingen lyxfrule men det var ändå riktigt gott!


Gottis

Det var verkligen sommarvärme ute och även vindarna var varma. Ett stort glas med citronvatten blev påfyllt flertal gånger. Så himla skönt att äntligen få lite sommar!!


Vatten är superviktigt


Steeekarn


Lax med ädelosttäcke

Dagens middag blev alltså lax.

Pernilla är, till skillnad från mig, inget fan av fisk. Jag skulle kunna leva på fisk men när vi lagar mat tillsammans så får jag rätta mig lite efter henne också... ;) MEN hon gillar lax med ädelosttäcke, så idag lagade vi det. Det här är ett sånt där busenkelt, snabbt recept som faktiskt blir riktigt gott.



Du behöver:
Lax och ädelost på tub, that's it!!

Gör såhär:
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Salta och peppra.
Bred på ett tjockt täcke med ädelost.
In i ugnen i 15-20 min på 200 grader.


Varsågod!

Vi åt laxen tillsammans med blomkålsmoset som vi hade kvar sedan i förrgår och en god sallad. Bilden ser inte så väldigt aptitlig ut men det smakar underbart.

Rasta cyklarna

Vi gav oss ut på en liten utflykt idag.

Pernilla har köpt en cykelkorg så att lilla fröken Shira Shakira kan följa med när vi ska ut på cykeltur. Hon var riktigt söt där i sin korg. =)

Vi cyklade ner till hamnen och la oss ner på en medtagen filt. Det är verkligen jättevarmt i solen nu!

Pernillas väninna Frida ringde och frågade om vi hade lust att komma och kika på korpfotboll. Jag och Pernilla är juh fritidsstuderande och uppskattar verkligen förslag på saker att göra. Så nu har vi varit och hejjat på lite bollsparkande killar. Fridas pojkvän Tim ville ha lite spelbilder och eftersom att deras son pockade på mammsens uppmärksamhet så lekte jag fotograf med deras systemkamera. Grabbsen förlorade men vad gjorde det egentligen, vi fick juh sitta på en filt ute i solen och njuta. =)


Pillan och Shiris


Så söt i sin korg


Shira i solen


Madde och Pernilla i solen

Årets första grillning...

...ägde faktiskt rum igår!!

Vi träffade på en av grannarna här och han undrade om vi hade lust att grilla. Självklart hade vi det! Solen sken och det var varmt och skönt, perfekt grillväder. Vi slängde ihop en sallad, en par såser och sedan grillade vi entrecôte. 

Efter det salta köttet så blev både jag och Pernilla toksugna på nått onyttigt. Så vi slängde oss i bilen och rattade till ica där vi shoppade på oss lite smått och gott. Hemma skivade vi banan, vindruvor och jordgubbar, hade vispad grädde till och toppade med nötter och choklad. Heavenly!! =)






Antagningsprovet

Det gick väldigt bra idag!

Den första utmaningen var att hitta dit. Jag hatar att stressa så även fast det bara är ca 3 km dit så åkte jag redan klockan halv 9. Jag hittade på första försöket och kände mig riktigt stolt. Att hitta parkering däremot var lite klurigt eftersom det var vägarbeten där som gjorde att man blev lite stressad. Jag hittade i alla fall en ficka att ställa bilen på och när jag kollade på klockan så var den bara 08:40. Det var inga problem att hitta vart man skulle och alldeles i ingången så mötte jag både en till tjej plus en av lärarna, Peter. 

Vi fick sätta oss och Peter och hans kollega Kristina presenterade sig för oss och gick igenom vad som förmiddagen skulle bjuda på. 

Vi var 4 tjejer och vi fick starta med att para ihop oss 2 och 2 och "intervjua" och måla porträtt av varandra. Sen skulle vi presentera varandra för Peter, Kristina och de andra deltagarna. Vi var alltså 4 tjejer i åldrarna 23-39 som var där idag. Två av de andra var från Sundsvall och en var från Örnsköldsvik. 

Vi fick fortsätta med en annan övning, nya par. Där fick vi en massa lappar där det stog egenskaper på som vi skulle sortera som "Inte så viktig" "Viktig" och "Mycket viktig". När vi gjort det fick vi välja ut 10 stycken från "Mycket viktigt". Sen fick vi ta våra 10 plus de andras 10 och lägga ihop dem. Sen skulle vi fördela 3-5 stycken på olika situationer. Det var inget rätt eller fel här utan bara sammarbete.

Sist så gick vi igenom lite mer om kurserna och hur utbildningen är upplagd. Det verkar skitkul!! 


Vecka 24 så kommer vi får reda på om man kommit in eller hamnat på reservlistan. Jag tror inte att det är några större problem för mig att komma in. Så som det ser ut nu så ska jag börja plugga den 20 augusti!! =)

Viktig och spännande dag

Idag är det dags för mig att ha muntligt antagningsprov.

Mellan klockan 9:00 - 12:00 håller det på och då får ni fasen hålla tummarna! ;) Jag är lite nervös men mest är det spännande, jag tror det kommer gå bra. Det är klart det gör det! =)

Jag laddar upp med vaniljkryddad keso/kvarg med pumpafrön, gojibär och jordgubbar, en mandelmjölsmacka med philadelphia, kalkon och gurka, kaffe samt 2 proteinbollar för att lugna mina nerver. Proteinbollarna gjorde jag igår och dem blev riktigt lyckade, recept kommer så småningom! =)


Kaffe och keso/kvarg med jordgubbar


Macka och proteinbollar

En sån där "fin" dag

Inte bara vädret var fint idag...

Vissa dagar känner man sig lite extra fräsch. Idag efter morgonpromenaden så tog jag en lång dusch, tvättade håret, rakade benen och peelade kroppen. Sen smörjde jag in mig med shea bodybutter, luktar himmelskt! 
När det var dags för sminkningen så räckte det med lite grund och maskara för jag kände mig så fin ändå. Love these days! =)





Jag och Pernilla cyklade ner på  stan och tog oss en varsin kaffe på en uteservering. Aaaah, sommarkänslor! Där satt vi en stund och njöt i solen och kikade på folk. Efter en stund bikade vi vidare till Clas Ohlson där jag hittade en jättebra picknickfilt och Pernilla shoppade morsdagspresent, en ny ringklocka till sin cykel och en cykelkorg så att Shira kan följa med på nästa cykelutflykt. 


PT 11 + 12

Kom precis på att jag aldrig publicerade mina två sista pass med min personliga tränare...

Näst sista passet blev egentligen det sista eftersom vi spenderade de sista 55 minuterna på att göra ett träningsschema åt mig samt gick igenom endel övningar. Det var riktigt jobbigt att sluta träna med Åse Line för det har varit superkul. Jag har älskat varenda minut, eller ja alltså... Förutom de minuterna jag stog i sneda plankan.. ;) 


När det var dags för PT pass nummer 11 så var det väldigt mycket människor på gymmet. Alla tre ställen där man kan köra marklyft var upptagna och även de två stationerna där man kör bänkpress så vi fick helt enkelt börja med nått annat. 

Åse Line satte mig på den sittande roddmaskinen, Leverage High Row (Hammerstrength High Row) och lastade på en massa vikter. Jag har ingen koll på hur mycket det var tyvärr. 3 set med en mag/höftövning på bosuboll. Man står på tå mot en upp och nervänd bosuboll (som när man ska göra armhävningar) sen drar man upp ena benet åt sidan, vinklar in mot magen, tillbaka till sidan och ner. Vi gjorde samma övning i PT-pass nr 5. Effektiv som satan!

High row

Vi fortsatte i kabelmaskinen. Där fick överkroppen sig en genomgång. Stående flyes, stående kryssdrag, stående rotation med armsving samt bröst/armar blev det. (Note to self: 1,5 och 6,5?)


Stående flyes                Stående kryssdrag                Stående rotation

Mellan dessa övningar gjorde jag bland annat en balansövning, jag skulle stå på en bosuboll med en 14 kilos hantel i händerna. Sen skulle jag göra knäböj samt höja hanteln över huvudet när jag var uppe.

Jag fick också ligga på en bänk och göra höft/rumpa/mageövningen där man sträcker ut och in benen. Även bäckenövningen där man sitter på en pilatesboll och ska lyfta ben och armar diagonalt utövades.

Nu äntligen blev det dags för marklyft. Uppvärming med en omgång med 25 kilo sen fortsatte vi med 3 omgångar med 35 kilo. Massvis med stående vadpress under "vilan".

Vadpress

Vi avslutade med ett set som startades i TRX-banden. Första övningen var knäböj på ett ben plus biceps. Sen triceps, även dem i trx. Som avslutning blev det en övning som jag kallar för "spännbandshelvetena". Det är samma som stående rotation fast man inte gör den i kabel. Jag tror faktiskt inte att vi gjorde den här i kabel denna gång men jag låter det stå kvar där uppe ändå... 

Knäböj/biceps                                 Triceps

Superfood

Nu har en greendrink intagits inför morgonpromenaden.

Renée Voltaires Super Greens Mix är en av de bästa jag smakat. Hon har mynta i sin och det gör den lite friskare i smaken. Sen att den är 100% organisk gillar jag också.


Super Greens

Jag har i flera dagar glömt att köpa äppeljuice men i morse så stod den äntligen i kylskåpet och väntade på mig. Vetegräs och spirulina smakar inte direkt hallontårta och äppeljuicen ger endel sötma som gör att jag tycker greendrinken faktiskt blir god. Jag föredrar att dricka juice som inte är från koncentrat eller som färdats över halva världen. Min absoluta favorit är Sunnivas premium eplejuice fra Sydtyrol som finns att köpa i Norge. Den är inte lika sötsliskig som de flesta andra juicer och helt perfekt enligt mig. Här i Sverige så föredrar jag Brämhults nypressade äppeljuice.

Juice

GI-vänlig panerad kyckling

Nu ligger middagen i magen och shit vad gott det var!!

Jag älskar panerad mat, men det är inte direkt nyttigt. Vetemjöl försöker jag att inte alls få i mig, och ströbröd är både fullt av gluten plus att jag är väldigt skeptiskt till den produkten. Men så kom jag på den enastående idén att jag har juh mandelmjöl i skafferiet. Perfekt! Googlade lite och hittade massvis med recept där just mandelmjöl använts som panering. 


Jammy to the tummy

Jag skar kycklingfiléerna så de blev hälften så tjocka, saltade och pepprade, sen så vände jag dem först i ett uppvispat ägg och sen i mandelmjölet. Stekte dem på lite för varm platta så paneringen brändes vid litegrann, men det gjorde faktiskt inte så mycket. 

Till kycklingen så blev det blomkålsmos, stekt squash och sallad. Blomkålsmos är galet gott och det är nått jag tror alla skulle tycka om bara dem provade. Till 4 portioner så skär man ett helt stort huvud i mindre bitar, sen tillsätter man 2 dl grädde, salt, peppar och lite muskot. Sen ska det koka på svag värme i 10-15 minuter så blomkålen blir genomkokt. Sen tar man fram stavmixern och puréar det hela. Lätt som en plätt!


Glutenfri mat samt minimalt med kolhydrater

New nails

Idag var jag äntligen och fixade mina naglar!

Dem var riktigt fula nu efter 5 veckors utväxt och 2 flyttningar inklusive en flyttstädning. Men nu är dem superfina igen! =)


Granatäpple

Ni som inte provat granatäpple, GÖR DET!!

Dagens lunch blev ett lättare mål eftersom att kyckling vankas senare ikväll. Jag tog keso och kesam vanilje (sista burken buuhuuu) och toppade med ett halvt granatäpple och några pumpakärnor. Även en skiva mandelbröd med philadelphia, kalkon och gurka blev det.


Smakar som en dessert

Granatäpplen är inte bara gott, det är superdupersunt också. Den innehåller C-vitamin, kalium, folsyra och massor med antioxidenter. Om man äter ett granatäpple så kan det jämföras med att dricka två glas rött vin, tio koppar grönt te, sex koppar kakao eller fyra glas tranbärsjuice. En riktig superfrukt!

Bild från google

60 min

Det tar ungefär en timme för oss på morgonrundan.

De 60 minutrarn är guld värda för mig, jag vaknar till liv, får igång både kropp och knopp och blir på bra humör. Även i Oslo blev det ofta morgonpromenader, det spelade ingen roll om jag måsta ställa alarm klockan 6 för att hinna.


Mina underbara NB-skor

Idag känner jag mig lite trött, och till frukost så fick en macka följa med smoothien och grapen ner i magen. Extra energi behövs tydligen idag...


Frukost ♥

Kvällsfika

Det är viktigt att ha goda mellanmål hemma när suget sätter in.

Ikväll blev det 2 skivor nybakt mandelbröd med ost, kalkon och gurka plus en halv apelsin. Mandelbrödet mättar otroligt bra och smakar underbart!


Aubergine

Aubergine med köttfärsröra lagar jag ganska ofta.

De dagar då man inte vet vad man ska ha till middag så är det perfekt. Lätt, relativt fort, sundt och GI-vänligt, vad mer kan man kräva?


Aubergine med köttfärsröra, serverad med en sallad


Skär några djupa snitt, salta peppra och häll över olivolja sen 20 min i ugnen 200 grader


Stek en halv lök och en vitlöksklyfta


Bryn ca 200g köttfärs


Tillsätt löken, tomater och champinjoner (ellar vad man nu vill ha i sin köttfärs)


Vi hade inga krossade tomater så det fick bli tomatpuré idag


Fördela färsen och riv ost över auberginerna, gratinera 15 min till


KLART!!

Blommor

Nu är det fint och fräsht i lägenheten!

Vi har spenderat nån timme på att plocka och städa. Pernillas mamma Ewa kom in med en stor bukett blommor som hon räddade ifrån gräsklipparen. Nu står dem fint på bordet och sprider vårkänslor. Tulpanerna ifrån 17 mai frukosten hade gjort sitt och behövde bli utbytta.


Gullvivor mm


Så fint så


God morgon

Morgonkaffet är på väg ner i strupen.

Jag vaknade för en timme sedan men ibland går det segt på morgonen. Visserligen gör det inte ett dugg eftersom jag är ledig men ändå. Bara kaffet druckits upp så ska en promenad avklaras.

Ha en bra dag allihopa!! =)


Lördag

Nu är vi tillbaka i soffläge!

Jag och Pernilla har varit och kikat på hockey och käkat tacobuffé med ett gäng ikväll. Riktigt trevligt och välbehövligt att komma ut en sväng idag.

Igår blev det fest. Vi startade hemma hos Mumin där det slank i en hel del vin och vi kacklade som bara den. Sen gick vi ut och när klockan var 3 så fortsatte vi till en efterfest. Generellt är jag ingen efterfestmänniska, men igår var jag konstigt nog inte trött. Det borde jag verkligen ha varit efter att bara ha sovit 4-5 timmar natten innan. Det hela slutade med att vi tog taxi hem klockan 6 på morgonen. 

Tröttheten gjorde sig påmind och jag somnade så fort huvudet mötte kudden. Sen sov jag som en stock i 8 timmar. Det betyder att jag vaknade halv 3. Helt stört!




Hallonbomb

Det blev hallonbomb till mellanmål idag!

Lätt som en plätt och jättegott, ett väldigt bra substitut till glass också om man är sötsugen. Såhär i efterhand så skulle jag ha slängt i en halv banan också, så det blir lite sötare.



Du behöver:
1 burk kvarg
Frysta hallon
Vaniljpuler

Gör såhär:
Mixa ihop alltihopa


Jag tog lite stevia i också


Mixelimix


Toppat med kokoschips


Uppdukat

Fredagen

Det blev seeeeent igår...

Jag vaknade halv 3 idag, alltså 14:30! Jag vet inte om det någonsin har hänt, men det tar vi sen.

I fredags så drog jag och Pernilla iväg till Ljusdal. Mellan klockan 3 och 8 satt vi i frisörstolen, Kattis fixade håret på pappa, mamma, Pernilla och mig. Alla blev helnöjda, såklart!

När vi var färdiga så åkte jag och Pernilla hem och åt och sedan satt vi, Kakan, Kattis, Karin och Henke och drack vin och snackade en massa skit. Vi hade tänkt gå ut men vi fick reda på att inget hade öppet, i  Ljusdal är det möjligt! Järvsöborna drog hem och jag, Pernilla och Kakan drog på äventyr. Även om inget var öppet så tog vi med våran box med vin och en varsin plastmugg ut i natten. 


Fina vänner! ♥


Kakan med sin gula plastmugg

På väg ner på köpingen så hittade vi en riktigt fin häck och någon kom på den brillianta idén att hoppa upp och lägga sig på den. Efter ett provhopp så stod jag med kameran i handen för att filma mina två knasbollar till kompisar. Det hela slutade med att vi alla tre skrattade så vi fick ont i magen. Pernilla gjorde ett högt saxhopp och fastnade raklång inne i busken medans Kakans hopp avslutades med att bara hennes ben stack fram. Ingen av dem tog sig ur utan min hjälp och det gjorde tydligen väldigt ont. Jag fick ett sånt skrattanfall att jag knappt orkade dra fram dem.


Provhoppet

När vi kommer ner på postplan så märker vi att Kick Saloon, en restaurang, hade öppet. Så vi spatserade in där och beställde ett varsit glas vin. Där satt vi tills det stängde, vi träffade lite folk och hade det mysigt. Sen åkte Kakan hem och jag och Pernilla gick hem för att sova.

Det var en riktigt rolig kväll och jag minns inte sist jag skrattade så mycket. Riktigt tokig kväll som jag kommer skratta åt länge! =)

P R T Y

Gårdagen var eppic, bilder och inlägg kommer imorgon...

Nu är vi tillbaka i Sundsvall och ska iväg på galej igen. Jag hinner i alla fall slänga ut ett gäng bilder på mitt uppfräschade hår och kvällens outfit. Jag är som vanligt galet nöjd med mitt hår, Kattis äger! Vi hörs imorgon folkens! 


Lite kortare och fräschare


Nöjd med sminket idag!


Ta da!! ;)

Ljusdal

Morgonpromenad och frukost avklarad!

Nu tar vi en varsin bag och drar på dagsutflykt till Ljusdal. Hårklippning och umgänge med nära och kära prioriteras. =)


Drinkar och mat

Det är mycket mat just nu men så är det bara... 

Idag har jag, Pillan och Shira spenderat hela dagen i soffan. Det blev några glas alkohol igår och vi är lite sega idag. Det känns knäppt att det är fredag i morgon när det verkligen känns som söndag idag.

I morgon ska vi en tur till Ljusdal för att fixa till frillorna hos bästa Kattis. 


En av gårdagens drinkar

Till mellanmål blev det keso blandat med kesam vanilje och mer vaniljpulver. Det toppades med en halv banan, ett halvt granatäpple, pumpakärnor och kokoschips. Jag är nu inne på min sista vanilj kesam, när jag ska till Oslo om en månad ska jag köpa hem massor. Den är helt klart den bästa kvargen jag smakat!


Mellis

Till middag kom Pernilla på att vi kunde göra hamburgare och så blev det. Jag lagade dubbel sats av mandelbrödet i morse och då blev det en bättre storlek på det. Vi använde 2 skivor av det som hamburgerbröd och hade på dijonsenap, sallad, tomat, ost, aioli och så stekte vi squash, champinjoner och lök. Superdupergott!!


Riktigt god hamburgare


Middag à la brudarna W

Syttende mai

Gratulerer med dagen Norge!!

Idag feirer ikke jeg og Pernilla med champagnefrukost men med en skikkelig god brunch. Nysteikt brød, forskjellige pålegg,  kaffe og selvfølgelig med norsk flagg. Då vi ikke fandt noen lighter så ble det ikke noen tente lys men i hvert fall blomster på bordet. =)

Kos dere masse alle søte gutter og jenter! 


Dekket brunchbord


Skinke, ost, smør och syltetøy ;)


Nysteikt mandelbrød med gresskarkjerner, gojibær og hasselnøtter

Vin

Är man fritidsstuderande så är man! ;)


Vi ♥ räkor

Bästa middagen idag!!

Hembakt bröd, aioli, räkor och avocado plus vitt vin är lika med kärlek.  Åh, ge mig mer!! =)


Brödbak

Då var brödbaket och lunchätningen avklarad!

Jag hittade receptet på Annika Sjöös blogg, det var riktigt gott! Till lunch så lastade jag och Pernilla upp gårdagens böngryta, så nu är vi mätta och belåtna! =)



För att baka det behöver man:
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven ost
2 tsk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 ägg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Vispa äggen hårt och rör sedan i det torra.
Rör i osten.
Häll smeten i en brödform och grädda i 20 minuter. 


Innan gräddning


Efter gräddning


Dagens lunch

We walk

Nog sjutton blev det morgonpromenad idag med!

Att gå ut och gå är klart underskattat. Man får frisk luft, får igång kroppen och man mår så jäkla bra. Hela dagen blir bättre om den startas såhär! =) 

Planerna för idag är att baka bröd och gå på försäkringskassan för att skriva in Pernilla i Sverige. Vi får se vad vi hittar på ikväll. Imorgon är det röd dag både här i Sverige och i Norge, då ska vi tänka på Norge och fira 17 mai här hemma i Sverige! =)


Blåbärssmoothie och grape

Kesella Hallon

Tidigare idag fick Pernilla en brilliant idé!

Vi köpte med oss några kesella hallon hem från affären och slängde in dem i frysen. Nyss, lagom till att kvällssuget gjorde sig påmint, så var det bara att plocka fram en varsin ur frysen och njuta. Jo, visst att det är 9% socker i dem, men den är fullproppad med proteiner och tusen gånger bättre än till exempel glass. Den var inte genomfryst utan i mitten var det en krämig kärna. Superdupergott! =)


Jamjamjam!!

Nyttig middag

Den här supernyttiga middagen vägde upp dagens lunch! ;)

Slängde ihop en böngryta igen. ½ squash, 1 röd paprika, ½ lök, 6 stycken champinjoner, 1 stor klyfta vitlök, 1 burk med krossade tomater, 1 burk vita bönor, peppar och en tärning grönsaksbuljong. Toppades till sist med tunna skivor av kalkon. Mums! =)


Godare än man tror!

JAAAAAAAAAAA!!

Idag när jag och Pernilla var på affären så ringde min telefon...

Det var ifrån utbildningen jag sökt och jag ska på ansökningsprov nästa torsdag!! YES!! 

Såhär står det i bilagan "Ansökningsproven omfattar prestationsövning, samarbetsövning och samtal" samt avslutas "Vi lovar att antagningsprovet kommer att bli avslappnat och trevligt". Det låter bra! =)


Korvlunch

Falukorv är inte nått jag äter speciellt ofta.

Idag blev det dock så, men tillsammans med ägg, morotsstuvning, tomater och gurka så smakade det riktigt bra! =) Nu ska vi ner på stan och dricka kaffe. Att vara fritidsstuderande kan vara rätt najs ibland... ;)


Dagens lunch

Morgonpromenix

Ut på tur, aldrig sur! =)

Jag vaknade strax före 9 idag, då klev jag upp och drog med mig Pernilla och Shira på en morgonpromenad. Så himla skönt! Nu har vi även hunnit äta frukost, hallon och mangosmoothie blev det plus en halv grape var såklart! ;)


Högljudd liten dam

Jag blir lika förvånad varje gång...

Hur är det möjligt att något som väger 3,4 kilo kan snarka så högt? ;)


Trött Shira


Snarkar som en karl

Sundsvall

Då var man inflyttad hos Pernilla då!

Byrån är uppställd, kläderna är inlagda, sängen är bäddad och nu sitter vi i soffan med varsin dator i knät. Ordningen är tillbaka, precis som det ska vara! ;)


Min hörna! =)


Shira välkomnade mig 


Här sitter vi nu

Det här med att vara ung

I sinnet så känner jag mig inte en dag äldre än 23 och att jag fyller 30 om 3 år känns inte helt verkligt.

Jag är absolut inte ett dugg stressad och jag har ingen åldersnoja för jag mår så bra. Jag tycker om att åren går framåt och jag ser fram emot vad som väntar i framtiden.


En 18 år gammal Madeleine

Ikväll har jag suttit och läst lite gamla bloggposter från 2006. Det var ett år då det skedde mycket i mitt liv även fast det inte märks så väl i själva inläggen. Jag skriver ofta om att jag känner mig ensam, jag är osäker på vad jag vill göra och jag har många frågor. I ett av inläggen så vill jag få reda på vad som hände mellan mig och några tjejer som jag brukade umgås jättemycket med men som plötsligt inte var nånting alls. Från väldigt bra vänner till att knappt hejja på varandra. Jag fick aldrig nån förklaring på det här utan det enda jag hörde var några spridda kommentarer från människor runt om. 

En betydelsefull person i mitt liv sa att jag kunde vara "lite för mycket" ibland och att jag då uppfattades som egoistisk och falsk...

Tänk om jag kunde gå tillbaka i tiden och berätta för mig själv att den här personen hade så otroligt FEL! Tänk alla timmar och minuter som jag satt och funderade på det här och klurade på om jag var en sån dålig person. Om jag hade sluppit att få dålig självkänsla och blivit deprimerad på grund av detta. Jag tonade ner mig själv och blev en tyst liten mus som knappt orkade bry sig om nånting. 

Det var absolut inget fel på mig eller mitt beteende. Jag var alltid glad, sprallig, social och jag gillade att stå i händelsernas centrum. Jag älskade att skratta och ha kul och jag var otroligt generös och givmild. Om någon tyckte att jag var egoistisk så var det av ren avundsjuka och jag skulle bara ha vänt andra kinden till. Jag skulle ha avfyrat ett leende och gått vidare. 


Madeleine, 20 år

Det är lätt att vara efterklok men på sätt och vis så är jag väldigt glad att allt detta hände mig. Skitåret 2006 fick mig så småningom att växa som människa och bli en stark självständig individ. Och jag är glad att det skedde när jag var så pass ung. Jag kommer aldrig någonsin låta någon tala om för mig hur jag ska bete mig igen. Jag har lärt mig att lita på min magkänsla och ingen kan numera rubba på mitt självförtroende eller självkänsla. 

Det har också gjort mig försiktigare, jag respekterar och värdesätter mig själv väldigt högt och jag har stor integretet. Jag är väldigt social och jag har lätt för att prata med människor, både kända och okända. Men jag öppnar mig inte för vem som helst. Du måste förtjäna det! Jag kräver ganska mycket från en person innan den kommer över min magiska gräns. Har du sett mig gråta när jag varit nykter så tillhör du med stor sannorlighet några av de få utvalda.. ;)

Jag väljer noga vilka människor jag vill ha i mitt liv. Vad ska jag med en "vän" till om den bara ger mig negativ energi och får mig att må dåligt? Eller varför ska jag umgås med någon som jag inte har nått utbyte av bara för att vara snäll? Jag vill både kunna skratta och gråta med mina vänner, jag vill kunna sitta tillsammans i ett rum och inte göra någonting utan att känna obehag. Jag är kräsen när det kommer till vänner men när jag tänker efter så är jag ganska säker på att jag har fler riktigt bra vänner än de flesta jag känner. Genom att vara noggrann har jag hittat mina diamanter och pärlor. De vännerna som alltid finns där för mig, som jag kan ringa till efter ett långt uppehåll och det fortfarande känns som om vi sågs igår, som ger mig positiv energi och får mig att känna mig bra. 


Nu, Madeleine 26 år

Ja, jag ställer höga krav. Jag satsar inte på nått som är näst bäst och när det kommer till kärlek så tänker jag inte leva för någon förrns han övertygat mig om att han lever för mig. Jag har ingen lust att bli uttnytjad eller nedtryckt i skorna. Jag tänker må bra och genom att omge mig med underbara personligheter så är det inte svårt! 

Jag avslutar med ett underbart citat av Mia Törnblom "Det är massvis med människor som tycker jag gapar för mycket, jag skrattar för högt, jag har konstiga kläder. Men jag brukar inte leka så ofta med dem".

Glass

Jag lyxar till det med lite glass såhär på kvällskvisten.

I morgon är det flyttdags och från och med då så är det bara socker på lördagar som gäller. Nu är det snart sommar och ska formen fixas så är det bara att ta i med hårdhandskarna. ;)


Ekologisk vaniljglass, kanel, banan och kokoschips

Pennie tycker ockås om glass och skulle sitta i mitt knä medans jag åt. Hon tigger aldrig men vill sitta och se på. Har hon tur så kaaanske hon få slicka skeden.. ;)

Pennsan

Dagens Bild!

Den här bilden hänger nere på mammas kontor.

Det är mig och min första kärlek Wille när vi är ca 2 år gamla. Jag tycker den här bilden är så himla fin, se så kärleksfullt jag håller om honom...


M & W


Lördag?

Igår kändes som söndag...

Jag vaknade pigg och alert och bestämde mig för att ta tag i alla mina krtonger som står nere i källaren här hos mamma och pappa. Jag flyttar till Sundsvall imorgon (måndag) och då ska några saker få följa med. Resten får stanna här så länge men jag vill ändå ha översikt över vad som ligger i de där kartongerna.


Kartonger

Runt halv 4 tiden så var jag klar och då begav jag mig mot Järvsö. Det var ett litet troll som ringde och ville att jag skulle komma och cykla med henne och det kunde jag bara inte motstå... =)

Lilltrollet var Troya, Kattis pojkväns dotter. Så hon, jag och hennes storasyster Meya drog iväg på en cykeltur. Sen drillade vi, spelade fotboll och cyklade lite till. 


Jag och Troya

Sen kom Karin och vi satte igång projekt pizzabakning. Vi var 5 vuxna och 4 barn som skulle äta så vi slog på stort och gjorde inte mindre än 4 pizzor. Det var alldeles för mycket men hellre det än för lite. Jag, Kattis och Karin var nog både hungriga och trötta för herre gud vad vi skrattade där i köket. Allt var roligt! Vi spekulerade lite i att det hade varit gott med en öl eller ett glas vin men till slut så bestämde vi oss för att saft nog var bäst... ;) Det var en riktigt trevlig kväll! 


Pizza

Söndagsfrulle

Idag blev det yoghurt/kesella till frukost!


Youghurt, kesella, kanel, vaniljpulver, havregryn, pumpakärnor, bär och kokoschips


2 flatbröd med kalkon, ost och gurka samt ett glas citronvatten


Omega 3, multivitamin och kromtablett

Euforia

Jag slökikade på Nyhetsmorgon i morse...

Loreen var gäst och hon sjöng en lugn version av Euforia, helt genialt! Hon har en sån otroligt vacker röst, har världens närvaro på scenen och är en riktig talang! Wow! Det ska bli spännande att se hur det går för henne näst nästa helg i Eurovision.

Loreen - Euforia

Finns det tigrar under sängen

Igår var det teaterdags igen!

Det var elever från Slottegymnasiets sceniskt musikproject som spelade upp sin pjäs "Finns det tigrar under sängen" som dem jobbat med under två terminer. Det var en riktigt bra teater och jag fick flertal gånger goosebumps (så mycket bättre ord än gåshud) när eleverna inte bara spelade teater utan sjöng, dansade och var asgrymma!

Jag hade själv sceniskt som induviduellt val alla mina 3 år på gymnasiet plus att jag sedan tidigare spelat 3 pjäser med barnteater för PO Andersson, regissören och manusförfattaren. Att spela teater är inte bara kul, det är otroligt givande också. Man utvecklas som person, törs kliva utanför sin "comfort zone" och man lär sig massor om sig själv.

Sen träffar man vänner också. Kattis och jag träffades under "The last concert", vi gick 2an på gymnasiet, jag Samhälle kultur och hon Estetisk teater. Varje onsdag, var skolvecka så var vi 2 timmar i aulan och repade teater. Vi hejjade knappt på varandra under hela det här året. På avslutningsfesten frågade hon om jag kunde hjälpa henne att borsta hennes hår, sen dess är vi vänner. Det är 9 år sedan och vi är fortfarande riktigt bra vänner. ♥


Finns det tigrar under sängen

Lördagsfrukost

Kesam vanilje, rysk yoghurt, kanel, banan, jordgubbar och granatäpple! 


Mums!

Berries in my heart

Är det nått jag absolut inte skulle kunna leva utan så är det bär!

Jag kan äta bär flera gånger varje dag, normalt sett ungefär två gånger per dag. I smoothies, i kesella eller keso, i gröten, ja till och med i omeletter. Mina favoriter är hallon och blåbär, på sommaren är jordgubbar också prioriterade. Nu har jag sån tur att mamma och pappa har frysen full med bär. Och inte vila bär som helst, hallonen är ifrån trädgården och blåbären från nån skog i närheten. Det kan man kalla ekologiskt! 

Idag blev det en väldigt sen lunch och eftersom vi ska äta middag om inte alltför många timmar så blev det en lättare lunch. En bärlunch!


Ca 1,5 dl hallon och blåbär


2 msk var av vaniljkvarg, keso och rysk yoghurt plus en massa kanel


Toppa med dessa godingar


VOILA!!


Ett flatbröd med ett ägg och lite limepeppar intogs också

Moffen ♥

Idag har mamma och jag varit en vända till Ramsjö.

Vi hälsade på min morfar, bytte lite gardiner åt honom samt knäppte bilder på huset som ska säljas. Morfar var dålig idag, lite förkyld och rosslig i halsen, äta ville han inte heller göra. Vi fick i honom lite hallon, vindruvor och choklad men det var det enda. Han bor på äldreboendet Nyhem och där har han det jättebra. Han har ett stort rum med utsickt över sjön och det är personal där som passar upp honom jämt.

Morfar har lungcancer som upptäcktes i höstas men han har varit dåligt innan dess. Nu börjar han tyna bort och jag tror inte han har så lång tid kvar. Han har fått leva ett långt liv och jag tror att han längtar tills han får återförenas med mormor uppe i himlen. 


Jag och morfar i julast


Moffen och mamma


Huset som ska säljas

Färgglad mat

Nog var min matdag bättre idag än igår, i alla fall själva måltiderna...

Jag har haft en sån där riktigt kass kväll. Bara ett par timmar efter middagen blev jag vrålsugen på ALLT! Choklad, nötter och kolhydrater. Jag försökte lura suget med en proteinbar och en näve nötter, yeah right!? När jag får sånt här akut sug då är det bara att kapitulera och ge kroppen vad den vill ha. Så jag hittade en bit äppelkaka, lite blåbärskaka och choklad... Skit också! I morgon blir det dubbla kromtabletter, mer proteiner och mer fett för att se till att detta sug inte återkommer.


Tonfisksallad till lunch


Kesella/Keso med blåbär och hallon till mellis


Grillad kyckling och sallad till middag

Mysiga Pennie!

Framåt kvällen blir Pennsan alltid kelsjuk!

Ibland så kommer hon och kastar sig ner på rygg brevid en när man sitter ner. Då ska man såklart klia på magen. Igår låg hon med mig nere i soffan när jag kollade på TV. Då snarkade hon och hade sig, att nått så litet kan låta så mycket...


Lillmysan


Mamma och Pennie gosas

Löpning

Tidigare idag hade jeg endel spring i benen!

Det var bara att dra på sig löpartightsen och bege sig mot kyrksjön. Benen var pigga och det gick lätt, jättelätt att springa. Det tog mig 25 minuter runt och när jag stog där vid bilen funderade jag på om jag skulle ta ett varv till men valde att åka hem och köra 30 minuters styrka istället. Jag fokuserade mest på ben och rumpa, vi får se om det känns nått imorgon.. =)


Work, work, work!

Banana split

Eftersom gårdagens mat var så tråkig så har jag utmanat mig själv att laga supergod mat idag!

Frukosten blev BANANA SPLIT!! Fast en nyttig en såklart... ;) Jag delade en banan på mitten, sen klickade jag upp lite kesella på den. Jag värmde ca 2 dl hallon och blåbär och blandade i ner några gojibär och en halv kapsyl fun light hallon och skedade upp det ovanpå. Sen toppade jag det hela med ett halvt granatäpple, kokoschips och kanel. Jättegott!!


Banana split på en tallrik från GreenGate


Dagens matintag

Dagens matintag är riktigt skittråkigt!

Jag har inte haft någon större matlust alls idag och jag har haft noll inspiration till vad jag ska stoppa i munnen. Varken mamma eller pappa är några lunchätande människor så den får jag i stort sett alltid ordna själv. När pappa ville ha stuvade makaroner och korv till middag idag så avsa jag mig även den. I stället slängde jag ihop en pannkakssmet på 2 ägg, 50g sojamjöl och 1 dl vatten. I orginalreceptet användes även lite stevia men den har gömt sig nånstans i någon av alla mina flyttkartonger så jag fick klara mig utan. Till det blev det en skyr blåbär och en banan. Jag blev mätt och det smakade gott även om jag tror det skulle bli ännu bättre om jag hade tinat lite hallon och/eller blåbär till. 

Till mellanmål provade jag mitt nya proteinpulver med choklad och kokossmak, jag blandade ner 1 skopa i en lättkesella och vispade ihop. Sen tillsatte jag massor med hallon och rostade kokoschips. Gott och proteinrikt!


Frukostsmoothin, grapen fick inte vara med på bild idag...


Lunchen bestod av 2 flatbröd med ett ägg respektive kalkon/paprika på,
till det mandelmjölk med Superfood Mix Chocolate Love


Middagen var som sagt sojapannkakor med blåbärsskyr och banan



Yrkeshögskolan

Idag har jag skickat iväg en ansökan till yrkeshögskolan...

Så nu tycker jag att alla kan hålla sina tummar och tår för att jag ska komma in.  Mina meriter är bra så jag har goda förhoppningar. Jag trodde väl aldrig att jag skulle komma på sådär "vips" att nu vill jag plugga. Ibland är livet bra konstigt... ;)



Mandelmjölk

Fick för mig att göra mandelmjölk nu på morgonen.

Egentligen fick jag infallet redan igår då jag var inne på Renée Voltaires hemsida och klickade runt. Så igårkväll blötla jag 1 dl mandel, och nu på morgonen mixade jag ihop dem med 1 liter vatten sen silade jeg dem. Nu står mjölken inne i kylskåpet och planen är att jag ska göra nån spännande drink till mellis/lunch. jag provsmakade lite och det smakade inte så mycket men väldigt fräsht. Gegget som blev över har jag sparat, det kan man använda i biffar som ströbröd, baka med eller ha i yoghurten. =)


Silning på g


Mandelmjöl och mjölk

Dagens Pennie

Idag fick Pennsan följa med pappa på hans morgonpromenad.

Det regnar ute och är riktigt tråkigt väder så när hon kom hem var hon alldeles blöt och skitig. Det blev rakt in i duschen för att spola bort sandhögen hon tagit med sig in. 


Äta bör man

Dagens matintag i bilder...

Frukosten har jag redan dokumenterat så här kommer lite bilder på lunch, mellanmål och middag. En riktig fiskdag blev det visst, både till lunch och middag men jag klagar inte, fisk är supergott. Jag smög in lite gluten i lunchen och lite laktos i mellanmålet men magen har inte klagat nått än i alla fall. 


Makrill på två rug sprø samt gurka, tomat och blomkål


En skyr med vaniljsmak, blåbär och hackade nötter


Regnbåge med wokgrönsaker och sallad

Delivery

Åh, jag älskar att få paket! ♥

Idag fick jag sms att ett paket anlänt från bodystore.com till mig. Jag skuttade in i bilen och begav mig till Coop för att hämta hem det. Innehållet var proteinpulver med choklad och kokossmak, proteinbarer, aminosyror, en shaker, kosttillskott, superfoodmixer, kokoschips och banansnacks. Weeeeee!! =) =) =)
I can't wait to try it out!!


Spännande


Jag älskar Renée Voltaires produkter

Trädgårdsgym

Tidigare idag så var det 2 stycken igelkottar ute och spatserade!

Mamma hade hört att det prasslade hos grannen och att deras hundar skällde. När hon kikade in i deras lilla dunge så såg hon två stycken små kottar. Jag slet med mig kameran och sprang ut men det var svårt att få en bra bild. Den ena hade lagt sig ner och den andra spatserade djupare och djupare in bland vitsipporna...


En liten kotte på spatsertur

Annars så har jag hjälpt mamma med att vända landet och ränsa ogräs idag. Om man inte har tillgång till något gym så kan trädgårdsarbete få stå för styrketräningen. Jäklarns vad jobbigt det är och jag känner i hela överkroppen att den fått jobba.


Vända land is the shit!


Mammsen

Idag så kommer Pennies stängsel att bli klart. Pappa har jobbat hela dagen med det och jag och mamma har hjälpt till att få upp det. Det blir så himla bra! Pennsan har fått vara ute en stund och vi har bara behövt "vakta" henne på kanterna där det fortfarande är öppet. Hon älskar att vara med och det här kommer bli perfekt för henne.


Pappa jobbar och donar

Promenad + frukost

Som vanligt kommer Pennie och väcker en på morgonen.

Då har hon så mycket energi att hon nästan inte vet vart hon ska ta vägen och hon vill ut på promenad. Idag startade jag med en greendrink och kaffe innan vi begav oss. Varvet runt kyrksjön är helt perfekt som morgonrunda, hemifrån och tillbaka tar det ca 50 minuter. Det brukar ta lite längre tid för oss eftersom vi stannar och släpper Pennie så hon får springa av sig lite på en av de stora gräsplättarna. 

Nu är vi hemkommen och jag har ätit min frukost, smoothie och en halv grape. Jag äter fortfarande inte gluten, laktos eller socker men planerar att börja föra in i lite mjölkprodukter och eventuellt nån knäckebrödskiva snart. Jag saknar kesella och keso lite men inte alls så mycket som jag trodde. Igår lyfte jag på locket till en kakburk här hemma, däri låg det mammas variant på mazzarinkaka. Den är supergod, men jag hade faktiskt ingen lust alls att äta den, det räckte med att lukta.


Smoothie och grape är namnam!

Det jag längtar mest efter är att träna. Alltså inte promenader och styrka hemma i vardagsrummet utan att köra slut på sig själv. Lasta på vikter så att man knappt orkar sista repetitionen, GE MIG! Det är omöjligt eftersom jag inte har tillgång till något gym just nu, jag får helt enkelt smøre meg med tålmodighet som man säger i Norge. Det jag KAN göra är att ge mig iväg på en löptur och det SKA jag göra. Idag har jag stenhårda ben och träningsvärk enda från vaderna och upp i höften efter ridningen, men det kan ske att jag trotsar det och ger mig iväg ändå! ;)


Gårdagens middag! Favorit i repris, avocado fylld med kalkonröra.

Ny design

Om min blogg ser knäpp ut så klicka på uppdatera så kommer det bli bättre! ;)

Jag har alltså gjort om min design, det var VERKLIGEN på tiden, den förra var dötrist...


Förut


Nu

Stängsel

Idag har jag och mamma varit till Granngår'n och köpt nätstängsel.

Planen är att trädgården på framsidan ska inhägnas så att Pennie kan vara ute tillsammans med oss utan att vi behöver vara rädd för att lilltjejen ska springa ner på vägen. Mamma och pappa har varit i full gång nu på eftermiddagen och det blir riktigt bra. Tänk sen i sommar när det vuxit upp blommor och växter på stängslet, det kommer bli så fint. Och vad skönt för Pennsan att kunna springa runt och busa medans mamma och pappa "påtar i trädgården". Det kommer bli perfekt! 


Jag och Pennie tittar på hur det blir


Stängsel


Det kommer bli runt hela framsidan


Pennie spanar ut


Lilltussan ♥

Bananpannkakor ♥

Dagens lunch blev bananpannkakor, det är så galet gott!!

Inte är det speciellt svårt att göra heller, även fast jag idag krånglade till det lite mer än vad jag brukar. Vanligtvis så tar jag två ägg och en banan, mosar ihop dem och steker. Idag hade jag lust på extra fluffiga pannkakor, så då gjorde jag såhär:


Mosa ihop en banan, 2 äggulor, 1 msk fiber husk och massa kanel


Vispa 2 äggvitor till hårt skum


Vänd ihop rörorna, vispa inte för då förstörs det fluffiga


Låt smeten vila i en kvart så husken får svälla


Stavmixa 1 dl yoghurt eller kvarg med 1 dl blåbär och en kapsyl fun light


Jag steker i kokosfett


Stek på medelvärme, man får hjälpa till med stekspaden att forma dem


Toppa med blåbärsröran och kokos


VARSÅGOD!! =)



Ridtur

Kattis slet med mig till stallet igår kväll...

Jag red mycket när jag var yngre, min syster var en riktig hästtjej och hon satte mig på hästryggen för första gången när jag var 9 månader. Sen var det ridskolor och läger som gällde några år framöver. När jag var 6-7 år utvecklade jag en allergi vilket gjorde det mycket svårt för mig att vistas i stallet. Näsan och ögonen rann och kliade och ibland fick jag även utslag i ansiktet. Jag minns hur jobbigt det var och att jag direkt efter en ridtur måsta direkt in i duschen, även om jag inte ens gått in i stallet. Det var inte värt besväret och jag lade ridningen på hyllan.

Igår var det alltså dags att återförenas med pållarna, det är säkert 10 år sedan jag red sist. Hästarna stog ute i hagen och när jag själv skulle ta in den ena i stallet så vart jag lite nervös. Jag är van att handskas med en 3,5 kilos Chihuahua, inte en trav häst! Bettan var snäll mot mig och jag kunde leda in henne i hennes box utan några som helst problem. 

Fit for fight

När vi satte igång med ryktningen så fick jag stå längst ut i stallgången, där det var öppet och den friska luften strömmade in. Borstning, kamning och ryktning gick riktigt bra. Jag fick hjälp med sadel och träns, där kände jag mig väääldigt ringrostig. ;) 

Väl uppe på Bettan så kändes det ovant men lite som att cykla, det här har jag gjort förr. Och vilken frihetskänsla! Jag vet inte hur länge vi var ute men det var en stund. Att rida i skogen är riktigt bra meditation, jag kände riktigt lyckokänslor. Vi tog det lugnt och skrittade bara, jag vill känna mig säker innan jag beger mig ut på snabbare färder. men nog ska jag följa med nån mer gång för det var superskoj!! =)


Jag och Bettan

Efter ridturen så var det såklart lite borstning och tillbaka med hästarna in i stallet. Jag var ganska mycket inne i stallet och jag vart förvånad hur lite jag reagerade på det. Min näsa rann och kliade lite men det var inget som lite nässpray och näsdukar kunde råda bot på. Mina ögon kliade inte, jag undrar om linserna har något med det att göra. Jag var visserligen mycket noggrann med att inte peka mig nånting i eller i närheten av ögonen men jag skulle tro att linserna bildar nått slags skydd också. Jag fick lite tyngre andning men den förbättrades på en gång som jag gick ut i friska luften.

Efteråt åkte vi hem till Karin och åt lite middag samt kikade på TV. När jag kom hem var klockan ganska mycket och jag orkade inte duscha. Det hade varit omöjligt att inte åka raka vägen hem och få bort hästlukten när jag var yngre. Vad härligt att allergin blivit bättre! =)


Karin och jag


Tacokväll

Igår kväll tog jag min qashqai och rullade mot Järvsö.

Jag, Kattis och Karin hade bestämt oss för att ta en myskväll med tacos och vin. Det här passar juh inte in alls i min detox egentligen men jag gjorde egen quornfärs, och syndade med lite ost, lite vitlökssås och 2 glas vitvin. Nachochips är gjorda på majsmjöl och faktiskt glutenfria, den ni! ;)


Mumma!

Efter middagen hamnade vi alla i nån slags paltkoma och efter att vi försökt hålla oss vakna framför TVn så gav vi upp och gick och la oss. Vi var riktigt trötta alla 3 och somnade snabbare än snabbt. En riktigt mysig lördagkväll! =)

Detoxen

Det går jättebra att detoxa!

Både jag och mamma mår superbra, energin är på topp och magen har det easy peasy... ;) Det som är svårt att komma ihåg är att dricka mycket vatten. För att underlätta det har vi gjort iordning två tillbringare med citronvatten som står i kylskåpet, redo att drickas. 

Vi räknar inga kalorier och blir man hungrig mellan måltiderna eller på kvällen så får man äta nötter, frukt eller ägg. Vi har ett fullt fruktfat och en skål med olika osaltade nötter och mandlar som vi kan gå och äta av.


Fruktskålen


Nötter och mandlar

Igår blev det smoothie, juice och blodgrape till frukost. Till lunch åt vi avocado med kalkonröra, jag slängde helt enkelt ihop tunna skivor, dijonsenap, sojayoghurt, lite majonnäs och peppar. Lätt som en plätt och jättegott! Till middag gjorde vi en gryta på grönsaker och vita bönor. 


Smoothie, juice och grape


Avocado med kalkonröra plus grönsaker


Bön- och grönsaksgryta



Änglamakerskan

Jag älskar Camilla Läckberg!

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från öv Valö utanför Fjällbacka. En fin påsklunch är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta.
Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkoloni där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och hennes make har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
Men knappt har de hunnit börja förrän de blir utsatta för ett mordbrandförsök. Och när de bryter upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kollegor att gräva i det gamla fallet. Kan gåtan få en lösning nu?




Som sagt så älskar jag Läckberg, eller i alla fall hennes böcker. Det är alltid med skräckblandad förtjusning som jag börjar läsa en av dem, jag vet nämligen att jag kommer vara okontaktbar i en par dagar framöver. Så var det även denna gång, hon skriver så sinnessjukt spännande och bra så man vill aldrig lägga ifrån sig boken. När ögonlocken börjar falla ihop sent på natten så vill man egentligen bara kliva upp ur sängen och tömma en kanna kaffe så man kan fortsätta. ;) Den här boken är en av hennes bästa, jag tycker fortfarande att Tyskungen är snäppet bättre men på en god andraplats hamnar den!


BETYG:

B B B B B

Lätt 5 av 5!!

Träning och solning

Precis som igår så är det skitväder...

Det faller ner snöblandat och är riktigt kyligt ute. Jag och mamma har ingen lust alls att gå ut på promenad. Pappa offrade sig och tog med Pennie på en tur. Hon blev blöt och sandig och efter en dusch så förvandlades hon till en liten varulv. Med pälsen ståendes åt alla håll och kanter så flög hon fram i huset samtidigt som hon lät som en liten tiger "aooorraaaw". 

Eftersom det inte blev någon promenix igår heller så kände jag att jag behövde röra på mig. Så jag drog på mig träningskläder och snörade på mig nikeskorna, sen satte jag igång en träningsdvd. Man får inte vara dum. Jag hoppade och skuttade och hade mig nere i källaren. Efteråt så lyxade jag till med en solning. Jag duschade, skrubbade mig och smörjde in mig så nu är jag len som en bebisrumpa. ;)


D-vitaminboost!

Överlag så händer det inte så mycket just nu och det är bara skönt. Jag är inte stressad över något och jag tar det helt enkelt bara lugnt. Slappnar av, läser böcker, busar med Pennie och gör lite vad som faller mig in. Det är riktigt skönt men jag misstänker att jag snart kommer bli rastlös. Då är det dags att börja hitta på lite mer!

Och sen var det ingen kvar

Igår var jag, Kattis och Karin på teater!

Kattis ringde mig på förmiddagen och frågade om jag ville med, hon visste inte så mycket mer än att den var på träteatern på Stenegård. När hon senare under dagen lyriskt sa åt mig att slå upp sidan 18 i Ljusdalsposten och läsa repotaget så vart vi båda superglada. Några utav de medverkande har vi båda spelat tillsammans med på gymnasietiden och Oscar Löfgren som som är regissör och intiativtagaren till teatergruppen är en vän till oss. Så galet kul!!

Teatern är baserad på en Agatha Christie-deckare, den var bra och alla var verkligen superduktiga. 




Tinyqueens First Lady ♥






Fina mamma

Ikväll är mamma borta på Odd Fellow med Rebeckorna...

Det betyder att jag och Pennie får spendera kvällen ensamma, pappa är också borta, nämligen på golfresa. Pennsan ligger ute på altenen och myser och jag sitter och kikar på Let's Dance. För en stund sedan så började hon skälla och jag gick ut för att se vad det var hon såg. Bakom min bil såg jag nått brunt försvinna, en katt? Eller.... Kan det ha varit... Framtultandes kom en liten igelkott!! Åh!! Kan det vara Petronella som var här förra året som kommit tillbaka tro.

Innan jag skjutsade mamma och hennes väninna Gunilla så lockade jag håret på henne. Hon blev så fin! ♥


Framifrån


Bakifrån

Frukost

Då var frukosten intagen!

Smoothie på sojamjölk, sojayoghurt, björnbär, hallon, banan, gojibär, pumpakärnor och kanel! Sunt och GOTT!! Mammsen och jag delade också på en blodgrape och drack ett glas Paulúns superjuice tranbär och aronia. 


Smooooooothie!! ♥

Detox

Jag har lurat med mig mamma på en detoxkur!

Det är väl egentligen den lättaste varianten man kan tänka sig. Vi får inte äta mjölprodukter, mjölkprodukter, socker eller rött kött. Dagen startas med citronvatten och en greendrink bestående av äppeljuice, vatten, citronjuice, vetegräs, linfröolja, valnötsolja och aloe vera. 


Det ser lite läskigt ut men smakar äppeljuice

Sen går vi förhoppningsvis ut på en morgonpromenad. Idag blåser det och är kallt så vi avvaktar lite. Pennie tycker det är skittråkigt att inte gå ut och gå. Vi leker lite kasta boll istället så är hon nöjd i en par minuter i alla fall.. ;) Till frukost igår åt vi smoothie gjord på sojamjölk, hallon, sojayoghurt, banan, torkade fikon, pumpakärnor, ägg och kanel. Till det delade vi på en apelsin och en halv grape. 

Till mellan mål blev det några nötter, ytterst få!

Lunchen blev en kycklingsallad gjord på isbergsallad, gurka, tomat, paprika, avocado och en kycklingröra med dijonnaise och liite sojayoghurt. Jättegott blev det! Till mellis delade jag och mamma på en apelsin. 

Middagen blev kokt fisk med räksås (sojayoghurt, lite majonnäs, dill, paprikapulver, lite salt och räkor) plus kokta och färska grönsaker! JAMJAMJAM!


Jag ÄLSKAR fisk!!

Innan det var dags att sova så delade vi även på ett päron som vi åt några valnötter till. Idag är jag inte ett dugg uppsvälld i magen och hela jag mår superbra. Efter EN dag. Nu ska jag ta och laga dagens frukost, smoothie idag igen! =)

Finbesök

Idag fick vi finbesök här på Böngatan!

Pennies brorsa Sigge och hennes uppfödare Sussi var här på en fika. Pennie blir alltid superglad när dem kommer och hon ska pussas och busas. Så himla gosig!


Pennie och Sigge i Sussis knä

Jag tycker att det är ett privelegium att Sussi bor så pass nära att vi kan hälsa på varandra ibland. Det känns väldigt betryggande att ha så bra kontakt med henne, man kan alltid fråga henne om det är något man undrar över. I sommar så planerar hon att ha en träff där hon ska bjuda in alla sina Tinyqueens till Hamra på en reunion. Det ska bli superskoj!


Tinyqueens Lord Chocolate och Tinyqueens First Lady

Skulle ni vilja kika in på Tinyqueens hemsida så tryck på bilden ovanför. Där finns det bland annat bilder på när Pennie och Sigge var nyfödda och 5 veckor gamla. Pennie är helt oigenkännlig..

Ha det Oslo

De sista dagarna i Oslo hade jag inget internet...

Väldigt drygt då det var massvis med känslor som svallade åt alla håll och kanter och jag skulle med glädje ha skrivit av mig endel av dem här på bloggen. De sista 10 veckorna i Norge gick väldigt, väldigt fort och jag hann inte riktigt med där i slutet. När det var 3 nätter kvar började jag känna lite ångest och nervositet. Det var väldigt många "sista gången" och det tärde mycket på mitt psyke. Sista gången jag tränade på Elixia, sista gången jag åkte trikk, sista gången jag öppnade Smageriet och sista gången jag stängde, mm, mm... Sen skulle lägenheten inspekteras, avtal skulle sägas upp och depositionen hämtas ut.


En sliten Madde drar ner gallret för sista gången...

Jag jobbade mitt sista arbetspass på lördag, 10-18 och efteråt åkte jag direkt hem. Där packade jag fram tills att klockan blev 23, då gick jag och la mig för att sova lite. Klockan 2 på natten ringde mamma, då var hon, pappa och Pennie framme i Oslo. Jag klev upp och släppte in dem och så fortsatte vi att sova fram till klockan 7:30. Upp, äta lite frukost och sedan var det bara att fortsätta packa, röja och städa. Klockan 12:45 satt jag i bilen, nycklarna till lägenheten på Amalienborg var inlämnade och vi rullade med ett fullastat flyttskåp plus min bil hem mot Ljusdal. 

Då kom tårarna...

Jag satt där på E18 och tjöt som en liten unge. Mamma som satt brevid tröstade mig och fick mig på bättre tankar. Jag lämnar faktiskt Oslo när jag är på topp här, jag kommer alltid att le när jag tänker tillbaka på tiden och allt roligt och lärorikt som jag varit med om. Tänk om det varit tvärtom, om jag varit bitter och sur och känt att jag ödslat bort min tid. Så är verkligen inte fallet! Tack Oslo och alla underbara människor som jag mött under årets gång.

Tack Kirsti för att du anställde mig i världens bästa butik! Tack Jacqueline, Tatjana, Hannah, Victoria, Johanna, Renee, Elise plus alla ni andra jag jobbat tillsammans med som alltid fått mig att trivas och le på jobbet! Tack Thorbjørn för att du alltid kommit in och köpt morgonkaffe! Tack Sara, David, Niklas, Jimmy, Sussi, André, Olle, Kakan, Kattis och Pernilla för att jag fått bo tillsammans med er (på gott och ont). Tack Lina, Nadia, C1, C2, Bo, Viktoria och alla andra underbara vänner som förgyllt mina dagar. Tack mamma Marianne och pappa Bengt för att ni såg till att jag kom iväg på det här äventyret, det är det bästa jag gjort i hela mitt liv!

Åren i Oslo kommer jag alltid att bära med mig i mitt hjärta! ♥


Underbara stad!

Dagens Bild!


Pennie on the PC!

RSS 2.0