Cashewsmör

Det blev dessert ikväll!

Efter den supergoda torsken så blev det frysta bananslantar med hemmagjort cashewsmör. Jag åt fler än de där 5 på bilden måste jag erkänna... ;)


Det var första gången jag gjorde eget nötsmör och det blev riktigt gott och bra. Sugen på att testa? 

Du behöver:
200g cashewnötter (eller andra nötter)
2 msk kallpressad olivolja
flingsalt

Gör såhär:
Rosta nötterna endera i ugn eller i stekpanna, jag använde mig av en stekpanna, ca 5 minuter
Häll dem i en mixer tillsammans med olja och lite salt
Mixa, mixa och mixa lite till, ha tålamod!
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0