Gårdagens middag
Igår åt vi en jättegod middag, verkligen supergod var den!
Vad var det vi åt då? Jo, det var stekt torsk med örtmajonnäs och stekta grönsaker. Det här är ett recept som jag tror även de som är skeptiska till fisk tycker om. Prova!
Lite ändrat recept ifrån
GI DAG FÖR DAG av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson
Vad var det vi åt då? Jo, det var stekt torsk med örtmajonnäs och stekta grönsaker. Det här är ett recept som jag tror även de som är skeptiska till fisk tycker om. Prova!
Lite ändrat recept ifrån
GI DAG FÖR DAG av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson
Du behöver (till 4 pers):
600g torsk
smör
600g torsk
smör
1 dl majonnäs
0,5 dl crème fraîche
Citronsaft
1 dl hackade örter (dill, gräslök och persilja)
salt och svartpeppar
1 näve sockerärtor
1 pkt sparris
1 broccolistånd
1 gul paprika
olivolja
salt och vitpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och vitpeppra fisken.
Bryn den i lite smör och lägg i en smörad ugnsfast form.
Sätt in den i ugnen i ca 10-15 min, tills den är genomstekt.
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, lite citronjuice och örter, salta och peppra.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och stek dem i olivolja (inte för hett) i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
NJUUUT!! =)
Citronsaft
1 dl hackade örter (dill, gräslök och persilja)
salt och svartpeppar
1 näve sockerärtor
1 pkt sparris
1 broccolistånd
1 gul paprika
olivolja
salt och vitpeppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och vitpeppra fisken.
Bryn den i lite smör och lägg i en smörad ugnsfast form.
Sätt in den i ugnen i ca 10-15 min, tills den är genomstekt.
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, lite citronjuice och örter, salta och peppra.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och stek dem i olivolja (inte för hett) i några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
NJUUUT!! =)
Kommentarer
Trackback