Planering!

Jag fick ta helg klockan 14:00 idag! YEY! =)

Under dagen har jag hiunnit med en hel del, jag har:
*Städat hela lägenheten
* Bäddat rent i Andrés säng åt
Lina och Robin
* Tvättat 3 tvättar
* Planerat jobb och träning för 3 veckor framåt

Jag har inte tränat men eftersom jag har sprungit runt som en tok medans jag städade och tvättade känns det helt okej ändå! =) Jag är väldigt förnöjd med min planering. Det var både kul och nödvändigt! =)


Jag älskar Elixia, det finns massor av pass att välja mellan, varje dag!
Det är annat än i Ljusdal det... ;P

Uten trikken stopper Oslo!

Jag gick i godan ro ut till trikkstationen imorse...



På den digitala tavlan stog det att trikk nr 12 skulle komma om 2 minuter och nr 13 om 3 minuter. Najs, jag kan ta vilken som upp till Storo och där byta till buss 23 som tar mig till CC Vest klockan 9:25.

De digitala tidtabellerna kan man inte helt lita på så när det efter 2 minuter fortfarande stog att det var 2 minuter till trikk 12 skulle komma var jag fortfarande lugn. Men när det hade gått 10 minuter och det fortfarande stog 2 minuter och ingen av de andra trikkarnas tider heller hade ändrats började jag bli lite nervös... Det tar bara 4 minuter till Storo med trikk och ca 15 minuter att gå. Hade jag gått på en gång hade jag hunnit upp till min buss. Grejen är att det är uppförsbacke hela vägen och jag vill inte bli svettig innan jobbet som ni kanske förstår...

Trikken kom i alla fall tillslut, det hade blivit nått fel på trikk 12 så den blockerade vägen för alla de andra stackrarna med. Jag anlände till Storo 2 minuter efter min buss gått, oflax!! Det var bara att sätta sig och vänta på nästa 23-buss som går 9:40. Det tar 21 minuter att åka till mitt jobb... 1 minut försent är väl kanske inte hela världen egentligen men nu var det så att jag fått ett mess av min chef Lillian att hon skulle bli 20 minuter försenad. Alltså, ingen på plats för att öppna klockan prick 10. Lillian fick helt enkelt ringa till informationen och berätta att jag var på ingång.

"Uten trikken stopper Oslo" sägs det, och nog stämde det för mig idag! =P

Kesoplättar med kiwi och hallon!

Igår blev det ingen bild på mina älskade kesoplättar, men idag ska ni få en! =)


Kesoplättar, kesellaröra (med blåbär, björnbär & funlight raspberry), kiwi, hallon och såklart pudrat med kanel!

Det bästa med kesoplättar är att man kan variera dem så otroligt! Igår åt jag lixom dem med räkor och dill och idag med frukt och bär. Knasigt! =) Men när det finns sånna här godsaker som står och väntar på mig i kylskåpet så är det så himla lätt att vara sund och nyttig! Nu är det slut på alla bär så idag efter jobbet ska jag ta mig en tur till en turkshop och handla in lite nytt. Funderar på å gå till en som ligger lite längre ner. Det är en ganska så stor och jag har för mig att de har större utud än den borta på Carl Berner. När jag bodde på Osterhaus behövde man aldrig leta, fanns hur många som helst överallt.. =P

Idag jobbar jag 10-16 och idag hinner jag nog inte med någon träning. En promenad blir det såklart, ajg kanske till och med ska ta å gå hem från jobbet... Då kan jag ta fruktshoppingen på väg hem. Var ikke det en god idé! Om det inte regnar förstås...

OBS!
Recept på både kesoplättarna och kesellaröran finns längre ner i bloggen undre kategorin "Mat".

Sweet Dreams

Den här låten är RIKTIG BRA!

Beyonce-Sweet Dream from ryan de Leon on Vimeo.

Beyonce måste juh ha allt, hon sjunger galet bra, dansar sjukt bra, ser otroligt bra ut och verkar också vara en bra person. Snacka om att ha lyckats! =)


Det blir vad man gör det till...

Regn kanske inte är så tokigt ändå?!

Jag kom hem efter ännu en LUGN dag på jobbet iadg. Nu får det snart hända nått annars kommer jag att tråka bort... Kan man tråkas bort? Jaja, i alla fall så när jag kom hem lagade jag lite mat och pratade med Lina i telefonen. Hon och hennes Robin kommer hit på lördag, det ska bli så skoj med lite besök! =) När jag ätit klart så drog jag på mig träningskläder och gjorde mig iordning för lite svettning. När jag gick till gymmet så var det ganska fint väder. Lite blåsigt och kallt för att vara slutet på juli men men...


Hann till och med att ta ett foto innan Elixia!

Väl på Elixia så blev det 40 minuters spinning och 30 minuters core. Passet var sådär... Ledaren var sådär... Jag var sådär.... Men jag vart svettig i alla fall. Och hellre ett "dåligt" pass än ingen träning alls. Regnet förstörde juh min morgonpromenix so I had to you know! =) 

Efter passet hade jag en sån där skööön endorfinkickskänsla i kroppen. Gick upp från sal 1 med ett leende på läpparna, ropade glatt "Ha det fiiint" till de som jobbade i receptionen, kliver ut genom dörren och TVÄRSTANNAR. Ett faktum -DET SPÖREGNADE! Ett till faktum -Jag hade inget paraply...
Äh, vad sjutton, tänkte jag, drog upp dragkedjan på min jacka så långt det gick och tog ett kliv ut i det blöta. Det var riktigt skönt! Svalkande och barnsligt kul på nått sätt. Eftersom det tar ca 6-7 minuter (max) för mig att gå hem så gjorde det lixom detsamma om jag blev blöt. Jag skulle juh ändå direkt in i duschen.


Blöt! Skorna där i bakgrunden är dyngsura!

Tog en dusch, slängde in en hårkur i håret, smetade på en ansiktsmask och lindade in mina ben i plastfolie (och bodybutter såklart). Lagade riktigt god efter träning/kvällsmat, nämligen kesoplättar med räkor, dillkesella, rödlök och masa citron. ÅH VAD GOTT! Jag var så hungrig så dte blev ingen bild. Men jag inspirerades av Anna, hon har en bild och mitt såg nästan lika aptitligt ut! =)

Tok!

Jag har alltfør lite att gøra på jobbet idag...

Hittade det här:



Tydligen ska man kunna få fler besøkare, det vill jag ha! =)
Klicka på bilden ovan eller länken nedan...

http://www.viraltrafik.se/?Bangboom

Det var då ett j*vla regnande!

Idag är ingen direkt toppendag för mig...

Jag hade ställt mitt alarm tidigt idag så jag skulle hinna med en härlig morgonpromenad innan jobbet. Vaknar och hör genom mitt öppna fönster att det regnar. SUCK OCH STÖN!! Måste det verkligen regna varenda jäkla dag?!?!? Jag är så less...

Längtar tills ikväll då jag ska på spinning och frigöra en hel hög med endorfiner......

Kjæreste på liksom

En bokrecention här då! =)



- Lat som om du er kjæresten min en uke, så skal jeg hjelpe deg med karrieren.
Taryn jobber som sekretær for Jake - direktør, millionær og Londons mest ettertraktede ungkar. Da han legger frem det merkelige tilbudet, sier hun først nei. Men argumentene hans får henne til å vakle. Skal hun ta sjansen? At hun er hemmelig forelsket i ham, har selvføgelig ingenting med saken å gøre.

Det här var faktiskt den första norska boken jag läste, mest för att se hur det gick. Det gick väldigt bra, inga problem med att förstå alls. Riktigt lärorikt och kanske man kan lära sig att stava på norska genom att läsa, vad vet jag?! =) Sen att själva boken var förutsägbar, irrterande och rätt tråkig gjorde detsamma... =P



Betyg:

B
B B B B

Den här boken gav mig inget speciellt...

Bloggtips!

Tips om bloggar helt enkelt... =)

Jag tycker bl.a. om att läsa "hälsobloggar", alltså om mat, träning och liknande.
En som jag tycker är jätteintressant är MILLANS FITNESS BLOGG.



Hon tävlar i body fitness och det är bara så peppande läsning



En annan bra hälsoblogg är HÄLSOGUDINNAN.



Hon skriver mycket om vegetarisk/veganisk mat, tips om viktminskning samt träning.

OJ OJ OJ! =)

OJ OJ OJ OJ vad den här dagen har gett mig livskvalité! =)

Jag vaknade av att min klocka ringde kvart i 8 imorse. Jag jobbar 16-20:15 idag så vissa av er tycker antagligen att jag är helt sprø som kliver upp så tidigt på min "nästan lediga dag". Låg och drog mig i sängen några minuter och blev helt plötsligt väldigt mammig. Eftersom mamma är i Ljusdal så kunde jag inte göra så mycket mer än att sakna henne en stund och sedan kliva upp. Gjorde iordning frukost och av nån anledning så googlade jag "Båtluffa i Grekland": Hittade en massa intressant så nu är jag jäte jättesugen på att sticka iväg en par-tre veckor på det.


Sedan drog jag på mig mina träningskläder, trampade iväg till gymmet och körde 40 minuters Xycling och 45 minuters Elixia Power. Shit, är jag duktig eller?! =) Sååå nöjd med mig själv!
Efter träningen solade jag solarium och innan det var dags att cykla hem igen köpte jag en massa frukt, bär och grönsaker billigt på en turskshop.

Nu sitter jag och äter citronkyckling med morötter, sallad och svamp/broccoli/spenat-risotto.
JAM JAM!! =)


Nykomling i Oslo!

aftonbladets hemsida kan man idag läsa om det här:






Jag har en egen liten GPS-historia som jag tänkte dela med er... =)
 
Jag och min väninna Sara skulle skjutsa hem en ännu mer nyinflyttad tjej till hennes au pair familj.
Tjejen, Nicole, hade bara varit i Oslo några dagar och visste såklart inte vägen hem.
Inga problem alls før oss, eftersom min bil var utrustad med gps. Sara trøck in "Oslo" och sedan "Idrettsveien" på gps:en och vi åkte iväg. Vi visste ungefär vart Nicole bodde, inte alls långt ifrån Sara. Vi visste även hur man tog sig hem till henne när man gick så vi var inte helt ute och cyklade.


(Jag, Nicole och Sara!)
 
Vi hade det riktigt trevligt i bilen, lyssnade på bra musik, sjøng och skrattade. Det var antagligen før att vi hade så kul som vi inte märkte hur länge och långt vi åkt. Inte førrns vi åkte førbi bomstationerna som omringar Oslo børjade vi fundera på vart vi egentligen var. Men gps:en visade att vi snart skulle anlända till vårat mål så vi fortsatte. Den kunde ju veta någon annan väg än den vi brukade køra...
 
När vi kommer fram till adressen vi skrivit in och Nicole førskräckt førklarar att det inte är hennes hus så ligger vi alla tre ihopvikta i bilen av skratt. Tydigen finns det 2 Idrettsveien i Oslo.. En i just Oslo och en i kommunen Bærum, där både Sara och Nicole alltså bodde. Efter det lärde vi oss att skriva in Bærum, istället før Oslo när vi skulle hem till Nicole... =)

Fiskbiffar!

Jag tycker det är så himlarns kul att laga mat!

Ikväll så lagade jag nått som jag aldrig gjort förr, nämligen fiskbiffar. Jag är inne i nån slags "försöker-vara-nyttig-period" nu som inte går så väldigt bra. Jag äter sjukt nyttig mat men emellanåt slinker det ner både det ena och det tredje. Idag vart det lite väl många nötter som fick vara mellanmål. Less is more?

Biffarna vart i alla fall bra, de är bl.a. till lunchen imorgon men jag provsmakade såklart en tugga ikväll med. Slängde ihop en dillsås när jag ändå höll på så är det mesta klart tills imorgon. Då behöver jag bara fixa en sallad imorgonbitti så är jag fit for fight! =)

När jag gjorde fiskbiffarna så höftade jag alla ingredienserna men de innehöll i alla fall pangasius filé (typ torsk), morötter, gul lök, purjo, ett ägg, lite ströbröd och kryddor. Mixade dem (stavmixern är förvånansvärt stark), formade dem till biffar och slängde in dem i ugnen.

Före ugnen...
I ugnen (det är inte rökigt, rutan är skitig)...
Efter ugnen! =)

Nu blir det ett halvt avsnitt Grey's anatomy innan jag ska sussa!

NATTA! =)

Nobody knows...

Nobody knows where they might end up,
nobody knows...

I intron till Grey´s anatomy sjunger de så...



Igår kollade jag klart på säsong 1, vilket inte är så svårt eftersom det bara är 9 avsnitt. Den serien är så bra, men nu undrar jag en sak... Hur många säsonger finns det? Är det 5 eller fler? Ni som har koll, berätta för mig! =)

Gårdagens sug!

Igår hade jag en sån där "jag är sugen på" dag...

Det första jag blev sugen på var yoghurtnötter, jag förbannar den som uppfann dem! Åh, vad goda de är, jag skulle kunna äta sånna varje dag. Som tur är så är de ganska mäktiga så några stycken räcker för att få mig att må illa.. =P Eftersom det var lördag igår så köpte jag några såklart. Gick runt i matbutiken och funderade på vad jag ville äta till middag. Gick förbi fiskdisken och hittade RÖKT MAKRILL!! AAAAAAAAAAH! Där kom suget igen, jag vart förvånad att jag vart sugen på nått så nyttigt som rökt fisk. Bestämde mig för att käka sallad med makrill i till middag.

Väl hemma och med en jättegod sallad i magen vart jag fett sugen på choklad... Det var väl det här suget jag hade väntat på hela dagen antar jag. =P Slängde ihop en chokladbollssmet med mycket 100%:ig kakao och kaffe och lite mindre socker än vanligtvis. De vart såååå goda! =)

Samtidigt som jag tröck i mig alltför många chokladbollz så satte jag igång första säsongen av Grey's Anatomy. Åh, vad jag älskar den serien. Men jag har juh inte sett det på ca 2 år så nu är det dags att börja helt från början och ta igen ALLT jag missat!  

Efter att jag lessnat på chokladbollarna så tänkte jag att nu när jag ändå håller på så kan jag juh synda li mer. Det är ingen riktig syndarkväll utan GLASS! Å inte vilken glass som helst... Ni vet såklart att jag pratar om Häagen-Dazs!


Køkkengrej

Såhär en halvtimme efter öppning hade jag min första kund...

Hon köpte en:

Jag är svensk, jobbar i en norsk butik och säljer danska varor...
Hur nordisk är inte jag?! =)

Køkkengrejen kostade:

Ojojoj, vilken bra omsättning vi kommer få idag tack vare det! =P

Vad en køkkengrej/skje är?

Ta da!!!

Frulle igen!

Det var väl ett jäkla tjat om mina fukostar, men jag älskar juh dem!! =P



Idag är det lördag, jag ska jobba och det regnar ute. Jag tyckte helt enkelt att jag förtjänade en ordentlig jäkla lyxfrulle! =) Blåbärsgröt med blåbärskesella och rostade solrosfrön (GOTT!), fruktsallad med blåbärskesella, mackor med salami och gurka samt en stor kopp med grönt apelsinthé!

Mmmmmmm!! =)

Jobbar då som sagt idag, från klockan 9 -16. Jag har en del att göra så dagen kommer att gå fort. Jag håller på och fixar en hylla med massor av plastblommor, vaser och porslinssaker. Den kommer defenitivt bli fädig idag så vem vet, jag kanske slänger in en bild av mitt verk här på bloggen. Den har tagit förfärdligt lång tid att göra, jag har lixom gått på nån slags lågväxel när det gäller jobbet de senaste dagarna. Så är det bara ibland.  Hoppas bara att jag lyckas växla upp till veckan då chefen mmer tillbaka efter sin semester.... =)

Jag är positiv! =)

Hur svårt är det att vara positiv och glad?

Jag hamnade nyss på en blogg som jag vanligtvis inte brukar läsa. Jag vet mycket väl vem tjejen som skrivet är men jag skulle inte påstå att jag känner henne. Hennes blogginlägg är för det mesta ganska deppiga. Jag vet endel om hennes uppväxt och hon har varit med om några törnar i sitt liv. Hon har också varit med om en massa bra saker och hon har en fin familj och massa stöd från dem samt vänner och pojkvän.

Alltså, den här tjejen har så mycket att glädjas över men hon väljer att se det negativa istället.

Jag ser mig själv som en positiv och glad människa. Självklart är också jag deppig och ledsen lite då och då, annars vore det nått fel. Men om jag skulle ha valt att inrikta mig på det negatva i mitt liv skulle det ha varit extremt svårt och jobbigt för mig att leva. Jag ser det verkligen som ett val som man har, en uppgift kan man också kalla det. Jag kan bli så förbannad på folk som tycker de ha ett dåligt liv pga. materiella ting eller saker som går att förbättra/ändra. Jag har varit med om händelser och saker som inte går att ända, hur mycket jag än skulle vilja. Jag är inte omänsklig bara för att jag inte gråter när saker och ting inte riktigt går min väg eller för att jag nästan aldrig är deprimerad. Frågan är väl snarare hur SKA jag kunna gråta över något så simpelt när jag VET hur riktig sorg känns?

Jag har helt enkelt valt att glädjas över det jag har (och det är en hel del det)!

Jag tänker fortsätta att värdesätta allt det viktiga och positiva i mitt liv. Jag tycker att alla som läser det här ska tänka på allt bra ni har. Ägna inte en endaste tanke åt någonting jobbigt för en stund utan bara må bra helt igenom ett tag!  Var glad för att du är du och alla bra egenskaper just du har! Titta dig själv i spegeln och avfyra ett stort leende mot dig själv. Har du tänkt på att just du är bättre än alla på någonting?

TÄNK VAD BRA DU ÄR!! =)


Lång morgonpromenix!

Det här är min favoritstund på dagen!

Morgonpromenaden är avklarad, frukosten är framdukad och jag mår toppen! =)
Det blev ett extra varv i parken idag,min morgonpromenad som brukar bli 50 minuter lång blev idag 70 minuter. Det är så himla fint väder och jag hade så bra musik i mina öron så jag ville halt enkelt inte gå hem när det första varvet var avklarat.

Frukosten som jag sitter och avnjuter i skrivande stund består av yoghurt, müsli, frukt, bärpannkaka och en kopp grönt chai thé. Jag skulle önska att den aldrig tog slut.. =)


Såhär kan jag se ut när jag är ute och går.
(Jag bara ääälskar min adidas löparjacka!!)

Peningar!

Nyss fick jag en bunt med pengar av Olle!



Tyvärr så var det inte så att han tyckte jag varit så duktig och städat å plockat ut diskmaskin så han gav mig en liten bonus. Nej, pengarna ska jag användas till att betala hans räkningar. Klantarslet har nämligen tappat bort sin bankdosa....... =P


Tips!

Efter en dags jobb är jag nu hemma igen!
Jag och Olle har försöt beställa strömleverantör men det gick inget vidare eftersom supporten var stängd. Får fixa det imorgon istället... =P
Nu sitter jag här och äter min middag, en av matlådorna som jag lagade igår. Den innehåller ugnstekta grönsaker och wannabe torsk samt couscous. Till det så slängde jag ihop en melonsallad och en av mina favoritsåser. Tänkte dela med mig av denna härliga sås som min vän Sara lärt mig. Så lätt att göra och så god till både fisk å kött mm. Älskar att ha den till grillat! Mmmmmm!! =)
Sara's lätta sås:
(4 portioner)
Du behöver:
2,5 dl rømme
1 gul lök
1 påse Knorr Fransk Dressing Mix
Gör såhär:
Hacka löcken, blanda ihop allt...
KLART!
I orginalreceptet är det rømme men idag använde jag kesam (kesella) och lite vatten istället. Créme fraiche funkar också finfint! =) Det beror lite på vad man gillar samt hur nyttig man känner för att vara.
Såhär ser kryddmixen ut...
Melonsallad är också jäkligt gott och LÄTT! Det är nog min favvosallad just nu! =)
Danens melonsallad med bladspenat, gurka och vattenmelon! Mmmm!! =)

Madeleine McCann

Kom och tänka på en annan Madeleine...



Klicka på bannern för att komma till hemsidan.

Madeleine-dagen!

Jag är Madeleine! =)



Kvinnonamnet Madeleine är en fransk form av Magdalena som använts i Sverige sedan slutet av 1700-talet och betyder "från Magdala". Magdala var en by nära havet av Galiléen som betyder "tornet" på hebreiska. Försvenskade former är Malena och Malin.

Madeleine började öka i popularitet redan på 1950-talet och blev ett modenamn någon gång på 1970-talet. I slutet av 1980-talet nådde modevågen sin kulmen och nu faller namnet allt snabbare nedför listan. 31 december 2005 fanns det totalt 21 012 personer i Sverige med förnamnet Madeleine varav 11 489 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 435 flickor namnet, varav 128 fick det som tilltalsnamn.


Namnsdag: 22 juli, sedan 1986.


Hälsosamma jag!

Då var man nytränad, nyduschad och nyäten (mätt?)! =)

Tog min röda fara (cykeln) och for i väg till gymmet tidigare idag, fast inställd på att gå på Xycling. På väg till gymmet fick jag den brillianta idén att jag senare under dagen skulle provcykla till mitt jobb för att se vilken väg jag ska åka samt hur lång tid det tar. Det är juh lite roligt att jag inte känner mig själv bättre, alla som tror att jag verkligen kommer göra det kan räcka upp en hand... ... ...  ... ... Ingen hand, nej, jag förstsår er! Väl på gymmet gav jag mina stackars små ben en ordentlig genomkörare. I närmare en timme blev de utsatta för både trappmaskin, benmaskiner, lösa vikter och löpbandet. Imorgon kommer jag ha träningsvärk folkens! =S

På väg hem från Elixia så kom jag på att jag skulle ha handlat lite mat. Jag passade på att stanna vid en "turkshop" och lassade ihop en hel korg med grönsaker och frukt. 2 påsar blev det för bara105 kronor. Häromdagen berättade jag juh om när jag handlade i en "vanlig" mataffär och inte ens en full påse blev närmare 300 kronor. Visserlign shoppade jag juh kesam för 80 kronor då men ändå!! Galet att det är sån skillnad, och oftast är det bättre kvalité på varorna hos "turkshopparna". Sånt gillar vi, billigt är bra, gratis slår allt!


Några av de varorna jag shoppade...

Bara för att jag har tråkigt tänker jag skriva upp allt jag handlade... =)

För 105 kronor fick jag:
4 tomater
1 broccolihuvud
1 kålhuvud
1 avocado
1 vitlök
2 äpplen
2 kiwi
1 stor påse med bladspenat
2 paprikor
1 stor purjolök
1 gurka
1 liter jordgubbar
och sen var det kanske inte nå mer.... =P

Sladdkaos!! =//

Varför blir det alltid såhär?!



Tänkte ta å lägga in lite bilder på min dator...
Försök att hitta USB-sladden till min kamera i den där höstacken!



Voila!!

Fast det står juh i alla bruksanvisningar att man inte ska snurra sladden runt hårfönen, plattången, locktången, volumastern osv... Om man inte får göra det hur ska man då klara sig ifrån sladdkaos?!

(Speciellt eftersom alla mina sladdsaker bor i en ryggsäck...)

Sjusovare!

God morgon era sjusovare!

Konstigt ord det där... Sjusovare... Sju är juh tidigt nuförtiden... =P

I alla fall så är jag ledig från mitt jobb idag men det betyder tydligen inte sovmorgon. Det kände inte alls min kropp för idag. Klockan är 7:36 nu och jag har precis kollat klart på "The curious case of Benjamin Button". Den filmen är 3 timmar lång så nu kan juh räkna ut själva när jag vaknade... =P



Jag hade ingen aning om vad filmen handlade om när jag startade den. Jag vart lite förvånad, den är bra knasig. Det handlar om Benjamin som föds gammal och dör ung. Kanske lite väl lång men ganska okej. Knasig som sagt!

Tränad

Nu mår man bra! =)

Nyduschad och nytränad i myskläder framför TV:n. Träningen idag gick faktiskt riktigt bra. Jag fegade lite kände jag, hade kunnat lagt på mer vikt men vågade inte riktigt. Jag kommer helt säkert ha träningsvärk imorgon ändå så.. Hehe! =)



Jag har tänkt att börja träna lite mer styrka än vad jag vanligtvis brukar. Jag föredrar att träna kondition men det ska det som sagt ändras på. =) Anledningen till att jag tränar mer kondition är helt enkelt att jag tycker det är så tråkigt att träna styrka själv. Har jag någon med mig som hjälper mig och puschar så går det mycket bättre. Jag funderar på att ta några personliga tränar timmar, har 2 gratis att ta ut, bara för att komma igång ordentligt!

Middag!

Man tager vad man haver...

Nyss när jag kom hem så märkte jag att jag inte all hade så mycket ätbart som jag trodde hemma. Hade för mig att det stog en klar matlåda och väntade på mig i kylskåpet men det gjorde det inte. Jag grävde lite i frysen och hittade mat tills imorgon men jag måste juh ha middag idag också.. Humn... Funderade på att gå och handla nånting men orkade inte riktigt det. Jag öppnade kylskåpet igen och kom på att jag kunde juh göra en sallad. Letade fram lite ruccolamix, gurka, tomat, paprika, majs, kalkonpålägg och lagade couscous till. Slängde på en klick keso så det vart lite mer protein och voila, en god och nyttig middag! =) =)


Dagens Bild!

Mmmmmmm... ; )


Naaaw! =)

Så søta!! =)


Styrka!

Jag är nervös!!!



Klockan 7 ikväll ska jag nämligen träna styrka och det var några veckor sedan jag gjorde det nu. Jag kommer få grym träningsvärk imorgon och det ser jag inte fram emot. =//


Utställning!

Jag är nöjd med min frontutställning som jag nyss gjort!


Tema Budda och rosa!

Ny vecka, nya tag!

Måndag igen då!

Det är regnväder men det stoppade inte mig från att ta min morgonpromenad. Jag hade lite tur för under min 50 minuterspromenix regnade det inte alltför mycket. Nu regnar det desto mer så jag är glad att jag sitter inomhus. Njuter utav min frukost, yoghurt, scones, kiwi och thé, mmmmm! =)



Jag längtar lite till gymmet nu faktiskt, det var ett tag sedan jag var där. Jag har jobbat så mycket nu i semestertiderna så jag har inte riktigt hunnit dit. På onsdag så är jag i alla fall ledig så då tänkte jag ta mig tid.

Jag har funderat lite nu på morgonen på det här med att börja plugga. Det är inte nått som lockar mig speciellt mycket för jag är juh van att jobba och tjäna pengar. Men det är nog fasen dags att bestämma sig för vad jag-vill-bli-när-jag-blir-stor snart. Det är så svårt det där. Visst, logoped lockar lite, men det tar 4 år att utbilda sig till det. Har jag tid med det? Orkar jag det? Vill jag verkligen det?

Hur vet man vad man vill och hur tar man egentligen reda på vad man vill bli?
Nån som har nått förslag? =P

Kaffe!!

Nu blir det lite kaffedrinkning i soffan framför nått dåligt TV-program! =)


En kanel-latte!!


Gott kaffe!! =)

Död mobil?!

Min mobil vill inte riktigt fungera idag.. Humn...



Den går att slå på men efter några sekunder så startar den om sig själv om och om och om igen...
Jag antar att jag inte är kontaktbar tills den skärper sig eller jag köper en ny... =//

Killing me softly...

Sitter och softar och lyssnar på bra musik! =)


Dagen efter!

We are alive!!


(Kusinmin såklart!)

Fast vi är lite sega idag...
Gårdagen var riktigt kul tills vi skulle gå hem och det SPÖREGNADE!! Smart som man är så hade jag tagit med mig ett paraply men det var lite svårt att få plats med mig, Bo och André under det.. =P Olle hade vi tappat bort för länge sedan. Vi lyckades hitta en taxikö som vi ställde oss i och så småningom hamnade vi i en taxi. Med oss var nån okänd tjej som vi inte riktigt vet hur hon hamnade i våran bil. Hon hoppade av på vägen och sedan tog vi oss hem till kära Torshov. Bo fick sova på soffan, vi tyckt inte han skulle behöva gå hem i regnat, vi är snälla vi! =) Hemma i sin egen säng låg Olle och sov.. Jaha, där var han ja!

Imorse vaknade jag halv 11, klev upp och började städa i köket. Det såg ut som det hade varit minst 10 pers på fest igår och inte bara 4. Det var en massa glas! Bo kom och hjälpte mig och sedan slängde jag ihop en sconesdeg. Vi väckte Olle och André åsså åt vi lite frukost. Det var gott! =)

Nu är det lite slapp som gäller! =)

Vattenpipa!

Vattenpipan kom fram ikväll också... =P







(OBS! Mamma, det är inte så illa som det ser ut! HAHA!)

Mina guttz!!

Jag tycker om mina gutter!!! =) =) =)


As You Die

André poppar den här låten på repeat...



Den är bra!! =)

Hårfärgning och hylla!

Idag vart det ny hårfärg på André!

Han hoppade precis ur duschen så jag vet inte om det blev bra än men förhoppningsvis är han lite brunare på huvudet i alla fall! =P

Förutom att färga håret på André har jag lyckats äta en laxsallad och plockat runt lite i mitt rum. Köpte några porslinsblommor och plastblommor på mitt jobb idag. Plastblommorna har fått nytt boende i min bokhylla. Riktiga blommor tycker det är alldeles för mörkt därinne så därför blir det plast där!


Det börjar likna nått! =)


Riktigt snygg plastblomma tycker jag!


En av porslinsblommorna, jag köpte 2 vita och 2 svarta!

Jobben min!

Kom på att ni kanske vill se lite hur det ser ut på mitt jobb?


Såhär ser kassan ut som jag står i.


Det är en stor butik!


En utställning som jag gjort.


En till...


Och en tredje!

Sötast!!

Min kompis Øivind var in till mig på jobbet nyss...

Han hade varit och köpt en skjorta och vi snackade lite. Jag berättade bl.a. att det hade blivit lite stressigt på morgonen för mig idag. Telefonen på jobbet ringde och vi sa hejdå...

Nån minut senare kommer han tillbaka med en Imsdal pære (my favourite) och en banan till mig! =) 

Tack!!


 


Pannkaka med kesellaröra

Lovade Lilian att lägga ut lite recept... =)
PANNKAKA MED KESELLARÖRA
(2 små portioner)
PANNKAKA:
Du behöver:
2 äggvitor
Bär (jag valde blåbär och hallon)
Lite vaniljsocker
Lite bakpulver
Kanel
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt vaniljsockret och bakpulvret.
I med bären.
Rör om och lägg smeten i en ugnsfast form.
På med massa kanel!
In i ugnen i 10 minuter.
KESELLARÖRA:
Du behöver:
En burk kesella (kesam om du bor i Norge)
Bär (jag hade blåbär och hallon)
Fun light (jag hade raspberry)
Gör såhär:
Mixa allt med i en mixer eller med elvisp.
Inspiration och recept från Millans Fitness Blogg!
En riktigt intressant blogg som jag läser dagligen! =)

Godast?

Det här är väl en smaksak men....

Vems frukost ser godast ut?


Rostat bröd med smör och ost doppad i O'boy

eller


Havregrynsgröt med blåbär, blåbärspannkaka med kesellaröra, frukt och grönt thé...

; )  ; )  ; )

Kvällsmat!

Kände för att frestas lite på kvällskvisten... =P



Ni kikar på min kvällsmat som jag sitter och mumsar i mig nu! Pannkaka med bärkesella och massa bär! Och vet ni? Det är nyttigt också. Pannkakan är gjort på hårdvispad äggvita, lite vaniljsocker, blåbär, hallon och såklart kanel.

Mmmmuuummmss! =)

Ingen ändring!

Som ni ser så är bloggen lika som förut...

Jag har fixat å trixat å kommit en bit på väg men är lååångt ifrån klar! Den nya designen kommer ta tid på sig! ;)

Undre tiden jag jobbar med bloggens utseende så lösenordsskyddar jag den, dte är därför ni inte kommit in ikväll om ni försökt.

Nu ska jag lägga mig och sussa!

NATTA!


Britney Spears

Ingen har väl missat att Brittan har varit i Sverige!



Jag har läst på några kändisbloggar att de blivit erbjudna att gå även på den andra konserten hon gjorde. Helt gratis! Det här gør mig faktiskt lite irriterad. Det finns så många "vanliga" (kändisar är väl också vanliga men ni fattar) människor som inte fått biljetter till Brittans show men istället så ska kändis-Sverige få se den 2 gånger? Å gratis? Om nån har råd så är det väl de?!  


Regn!!

Shit det SPØREGNAR verkligen här!!



När jag satt mig i bussen så børjade det øsa ner...
Helt galet!

Jobb!

Idag är det 10 timmarspass som gäller!



Jag jobbar 10-20:15, alltså öppning till stängning. Å vet ni? Jag tänker jobba de 10 timmarna i mjukisbyxor!
Varför?
Första anledningen är att allt annat hänger på tork efter gårdagens tvätt och den andra anledningen för att det är skönt! =P Så det så!

OBS!!

OBS OBS OBS!

Vill bara observera mina läsare att imorgonkväll kommer jag mixtra lite med min bloggdesign... Så ser det galet ut så är det därför... =)

Ps. Jag är nybörjare både på bloggdesign å photoshop så det är inga mästerverk ni kommer få se... =P


En lite försmak på vad som eventuellt komma skall.... ;)


Paella

Nog blev det paella idag allt!! =)
PAELLA
(4 portioner)
Du behöver:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
2 dl långkorningt ris (jag använde risottoris, kan behövas mer ris om man använder "vanligt")
200 g hela konserverade tomater
ca 5 dl hönsbuljong (kokt vatten och en buljongtärning)
½ pkt saffran
salt
peppar
gröna ärtor (jag stavade rätt denna gång, erter är norska)
skalade räkor
grillad kyckling
musslor
crabsticks
Gör såhär:
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs dem i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg.
Tillsätt riset och låt fräsa med en liten stund.
Häll på tomaterna och nästan all buljong (ca 4 dl).
Tillsätt saffran, salt och peppar.
Sjud i 30 min, rör om då och då och tilsätt mer vatten (buljong) om det behövs.
Skala räkorna och skär kycklingen i mindre bitar.
När 5 min återstår häll i ärterna i riset och rör om.
I med räkor, kyckling, musslor och crabsticks.
Låt allt bli varmt.
Servera med en god sallad och ett grovt bröd!
Jag använde mig av bladspenat, gurka, paprika och grovt speltbrød (grovt dinkelbröd) idag! =)

Nä, vet ni vad?!

Nu tänker jag ta å smita hem från jobbet... =P


Paella!

Nu på kvällskvisten så har jag suttit och kikat runt på lite olika recept...



Å när jag såg ett recept på paella så var jag så galet sugen på det. Så jag har bestämt att jag ska laga de till middag imorgon. Jag längtar!!! =) =) =)

Idag på jobbet så har det varit så förfärdligt stilla. De sista 20 minuterns höll jag på att avlida. När det är så lugnt som det varit idag så blir jag trött också. Har gått och gäspat i princip hela dagen. Jag hoppas det blir finare väder imorgon så kanske några fler kunder vågar sig ut och shoppa! =)


Avocado!

Ni som inte äter avocado är fasen knäppa!! =P



Det är juh hur gott (och nyttigt) som helst!! =)

Planer!

Flytta på er, jag ska fram!



Tänkte att jag ska informera er lite om vad jag har för planer det kommande året...

Självklart är det en STOR risk att jag stannar kvar här i Oslo eftersom jag trivs väldigt bra här. Men jag vill juh se lite mer av världen än bara halva norden.. =P


Om allt går som jag vill så kommer lägenheten på Torshov att vara min bostad fram till december-januari nångång. Det betyder att jag har ca 6 månader kvar här i Oslo.

Efter det har jag VÄLDIG lust att ta en resa på ca 2-3 månader i världen. Mitt problem där är att jag vill ha nån som ressällskap och det har inte helt löst sig i skrivande stund. Men jag jobbar på det! Intresserade får väldigt gärna höra av sig!! Jag är snäll och bits bara ibland (å inte speciellt hårt...) =) =)


I maj-juni nångång nästa år är det tänkt att jag och min vän Lina ska ta oss en tågluff i Europa. Några veckor på järnbanorna, så långe vi känner för...


OM min kassa tillåter har jag även lust att dra på en roadtrip i Sverige på sensommaren. Även här skulle det vara trevligt med lite sällskap (och körhjälp). Alla ni som bor runtom i Sverige kan juh vänta er att jag kommer och hälsar på då och crashar på era soffor! =)


Sen måste jag väl ta tag i mitt liv och kanske plugga eller gifta mig! =P Haha! För tredje gången i detta inlägg behövs någon frivillig... ;)


Änglar och Demoner

Igår var jag på bio!



Jag, Vickan och Øivind vad på Änglar och Demoner, "fortsättningen" på DaVinci koden. Den var bra! Jag hade inte så höga förväntningar eftersom jag hört att dne inte alls skulle vara i klass med första filmen. Det var dne väl inte helt heller men den var bra ändå. Jag satt på helspänn hela tiden och 2 timmar och 10 minuter svishade förbi! =)


New Moon

Lika bra att slänga in nästa bokresention när jag ändå håller på... =)



I knew we were both in moral danger.
Still, in that instant, I felt well. Whole.
I could feel my heart racing in my chest, the blood pulsing hot and fast through my veins again.
My lungs filled deep with the sweet scent that came off his skin.
It was like there had never been any hole in my chest.
I was perfect - not healed, but as if there had never been a wound in the first place.

André fick en mindre chock för nån timme sedan när han kom in på mitt rum och såg att jag nästan läst ut denna nästan 600 sidor långa bok. På mindre än 2 dygn... Jag har varit halft om halft okontaktbar och var enaste minut som jag har kunnat läsa har jag gjort just det. Engelskan har flödat på riktigt bra och jag har hängt med riktigt bra i svängarna. Visst har lexikonet oftast finns till hands men egentligen hade jag nog inte behövt kolla upp ens hälften av alla ord som jag översatt. För när jag åker buss eller är på jobbet finns ingen ordbok i närheten och det har aldrig varit något problem. Första delen av boken är riktigt bra, när Edward lämnar Bella så är det absolut helt omöjligt att sluta läsa. Jag låg till klockan halv 3 inatt och läste...



Betyg:

B B B B
B

En stark 4:a! Vet inte riktigt varför jag är så snål med femmorna nu men det känns som att det saknas nått. Det som spökar kan vara att den första boken "Twilight" skulle jag inte klassa som en ungdomsbok. Men den här går väl kanske lite mer åt det hållet. Känns lite som i "pirates of the carabbean"-filmerna, ettan var jättebra medans 2:an kändes lite för mycket "påhittad", fortfarande bra dock! Kanske bok nummer tre, eclipse, kan ändra på detta och förtjäna en ordentlig femma... =P



Twilight

En par dagar försenad bokrecention...



About three things I was absolutely positive.

First, Edward was a vampire.

Second, there was a part of him -and I didn't know how dominant that part might be- that thirsted for my blood.
And third, I was inconditionally and irrevocably in love with him.

Det tog mig faktiskt ganska så lång tid att läsa den här boken om man jämför med hur snabbt jag slukade den norska verisionen... Jag antar att det var lite tråkigt eftersom jag hela tiden viste vad som skulle hända. Att först se filmen, sen läsa boken sen läsa samma bok igen på orginalspråket direkt efter kanske inte är smartaste valet. Fast å andra sidan så hade jag fått kämpa mer med engelskan om jag inte visste vad som skulle hända. Boken är skriven på ett väldigt målande sätt och många, för mig, okända ord ploppade upp titt som tätt. Det svensk-engelska lexikonet har varit till stor hjälp. Boken var som jag trodde bättre på engelska än på norksa. Herregud var irreterande det var att läsa "Jeg er glad i deg" istället för "I love you", galet fel översättning Norge!!



Betyg:

B B B B
B
 
Ja, jag veeeet att jag reserverade 5:an till den här verisionen och det skulle den antagligen ha fått också om jag inte hade vetat vad som skulle hända hela tiden. Efter halva boken ville jag mest bara att den skulle ta slut så jag fick börja på nästa, som jag inte visste handligen i! =P



I'm back!!

Hej igen! =P

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen. Läste precis klart sida 563 i "new moon" vilket var den sista sidan. Nu är frågan om jag ska ta och börja med den tredje boken "eclipse" på en gång eller vänta en stund. Klockan är över 10 så jag spar nog faktiskt tills imorgon...

Jag har faktiskt inte bara legat med näsan i boken idag. Jag, André ocg Olle var till Bo en sväng och kollade in hans nya lya på Carl Berner. Den var godkänd! =) Sen så åkte vi hem och lagade tacos, det var GOTT!

Imorgon är det söndag och jag ska försöka att få lite tvättning och städning gjord. Hoppas på solsken så man kan bättra på den bruna färgen lite också. Olle sa att det var en stor sol över Oslo när han kollade vädret så jag håller tummarna. = =)

Besatt

Vi ses tidigast imorgon eftermiddag...

Jag har 2 nämligen 364 sidor kvar och jag kan inte släppa den här boken...



Men ?

Hur lugnt kan det vara egentligen?!

Jag står på jobbet och det är så førfärdligt stilla...


Tribute

Det här är coolt!



Det är dansgruppen Bounce som ordnat detta...

Trillebår

Det är inte varje dag som jag hör Norska ord jag inte förstår nuförtiden...

Idag var det in en dam på mitt jobb och undrade vad "trillebåren" kostade.

"En vad då förnått?!"  =O

Kvinnan vart helt paff, tror inte hon fattade att jag var Svensk först för en annan kund fick hjälpa henne att förklara...

Aha, en skottkärra!! =P



Såhär i efterhand har jag nog hört ordet förut. Jag har för mig att Kallemann och Herman lekte "trillebår" nån gång under min au-pair tid. =)


Lunchdags!

Ibland blir jag bara så stolt över mig själv! =)


Gott, nyttigt och hemlagat!! =)

Uppfriskande!!

Gud så skööönt!! =)

Sitter här och äter en banan och dricker ett stort glas vatten samt känner mig som en ny människa! Jag vart inte alls utslagen av träningen, tvärtom fick ja en massa energi! Passet var riktigt bra! En massa bra låtar spelades, Michael Jackson (såklart, han spelas juh överallt nu), Bon Jovi, Rybank, Linda Bengtzing m.fl. Var lite småseg på slutet åsså kommer "Jag ljuger så bra" som näst sista sång. Jag skruvade upp motståndet och körde gärnet. Aaaaaaah! =)

Jag invigde också min cykel på Oslos gator, togmig nämligen en cykeltur till gymmet och hem. Det tar väl ca 10-15 minuter att cykla så dte var ingen lång sväng men ändå. Funderar på att cykla till jobbet idag bara vädret tillåter. Det har varit sol och fint på morgonen men nu börjar det flyga lite regn. Vill hellst inte cykla i regn, dte är inte att föredra...

Jag luktar inte direkt hallontårta nu så jag ska ta och slänga mig in i duschen innan jag lagar mig någon god och nyttig lunch. Funderar på att göra kesoplättar.. Mmmm, gott! =)

bloggtorka.no

Jag har verkligen ingen lust att blogga om dagarna nu...

Ska försöka skärpa mig, jag vet att ibland tröttnar j i nån vecka för att sen återkomma med ny kraft till att uppdatera mitt liv... =P Höhö!

Nu har jag precis ätit frukost och om en timme ska jag väg på spinning. Min chef gav mig "sovmorgon" idag så jag börjar inte förrns klockan 3. Det är väldigt lugnt på jobbet nu i semestertiderna. Igår hade vi i alla fall en del varor att plocka upp men idag är nog bara städning som står på scemat. man behöver inte vara 3 pers för att moppa om man säger så... =P

Vi får se om jag "orkar" skriva mer efter spinningen, jag kanske är helt död. Har juh inte tränat på 2 veckor.. =//

Lite regn!

Eller det har regnat ganska mycket under natten/morgonen här i Oslo!

Drog in ett djupt andetag när jag vaknade imorse och luften var så sval och ren, underbart! Låg och läste igår och det var så varmt så jag svettades fast jag bara låg i sängen. Så jag gick in i köket och hämtade min nyinköpta fläkt och satte på den. Det var så otroligt skönt med den, rummet vart svalt och skönt.

Nu så har jag precis ätit lite frukost och mamma och pappa håller på att packa ihop sina grejer. Det är perfekt väder för dem at åka hem idag. Bra körväder och säkert väldigt lugnt på vägarna hem mot Hälsingland.

Så idag ska jag väl lyckas uppdatera er om vad jag haft för mig på´min 2 veckor långa semester! =)


Hett!

Det är verkligen varmt!!

Klockan är 10 på kvällen och det är 25 grader i skuggan, puh!



Mammi och pappi har gått och lagt sig och strax ska jag krypa ner och läsa lite med. Vette sjutton hur jag ska lyckas sova för det är alldeles för varmt. Har såklart bara påslakarnet som täcke men svettas ändå.

Imorgon åker mamma och pappa hem till Ljusdal igen och på kvällen eller ev. måndag kommer André och Olle hem igen. Sen på måndag är min semester slut och då ska jag tillbaka till pytt og panne.
Känns helt okej!  =)

Tallinn!

Okej, här kommer ett gäng bilder från Tallinn!


Det var finväder i hamnen i Stockholm!


I hytten var det bra stämning!


Jag redo för lite partey!


André borstar gaddarna...


Olle var upp på scenen och dansade lite!


I Tallin efter besöket på "spritbutiken" på väg till båten...


Kusinmin såklart!


Då var det partey igen då! =P


Fröken äppelkind! =P

Vilket kap!!

Okej, om vi säger såhär:
Det är VARMT (!!!) i Oslo!

Dagens bästa köp:


98 kronor på Clas Ohlson!

SÅ SJUKT BRA!!! =)

Dagens Bild!

Den här synen framkallade ett stort leende på mina läppar!



Min mamma sitter och läser i skuggan av ett av våra äppelträd. Det här är semester! =)



Coola solbriller! ; )

Semester!

Jag har tagit semester även från bloggen... =P

Update kommer så småningom...


Såhär har jag det om dagarna...

RSS 2.0