FOOTLOOSE!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Jag, mamma, pappa och eventuellt Moa ska gå på footloose den 25 oktober! Shit vad jag har velat se den länge och nu äntligen! Ska bli så sjukt kul! =)


Fotograf HÅKAN LARSSON


Fotograf HÅKAN LARSSON

Sista kvällen med gänget!

Typ.... Nästan... Lite! =)

Imorgon kommer alla, förutom jag då förstås, i kollektivet att bege sig mot Sverige. André är juh redan där vilket innebär jag jag blir helt ensam i våran lägenhet. 4 rum och kök helt för mig själv!! Me like! =)

Fast jag gillar juh mitt kollektiv. Ikväll satt vi och kollade på idol tillsammans, riktigt mysigt. vad som däremot inte är mysigt med att bo i kollektiv är att nån har ätit upp MIN kyckling. Jag hade en helt orörd påse med kycklingfiléer som min mamma skickat hit från Sverige. När jag skulle äta dem så var de helt försvunna. Frågade ut Nicklas och försökte låta lite sur men han tyckte jag skulle fråga David. David och Sara har egen frys så jag misstänker starkt att Jimmy och Nicke ätit upp min kyckling! Men man lär sig av sina misstag, numera är det märkning och nummerlappar som gäller! =P



Idag på jobbet så stängde jag tillsammans med Inger-Marie och hon är störtskön!! Jag vet inte riktigt hur gammal hon är men strax över 50 skulle jag chansa på. Hon är virrig och vimsig och så otroligt underbar! Vi går verkligen jättebra ihop och det är så kul att jobba med henne. Hon försöker lära mig saker som jag redan kan och visar mig självklara saker. Sen säger hon att hon vet att jag antagligen förstår men att hon bara vill hjälpa. Hon är världens snällaste och roligaste, skämtar och har sig!

Idag har verkligen varit en toppendag fast inget speciellt hänt egentligen... Imorgon blir det utgång tillsamamns med Emma och på lördag ska vi shoppa sönder oss på Oslos gator. Lördagkväll är det inflyttningsfest hos "Carro med pojkvän", det ska också bli kul! Massa att se fram emot och att göra i helgen! Weee! =)

Update!

Jag har mina perioder då jag bloggar dåligt...

Den här veckan har varit rättså alldaglig och lite småtråkig och då känns det inte som man har nått speciellt att skriva om. Veckan före var superkul och händelsefull vilket gjorde att jag inte hade tid att blogga. Vilken soppa! =P

Snabbgenomgång av förra veckan:

*Tisdag, Micke kommer

*Onsdag, jag jobbar hela dagen
*Torsdag tidig morgon, Jimmy kommer hem från Grekland

*Torsdag, jag ledig, jag andré och Micke drog till ikea

*Torsdag kväll, Lisa kommer!
*Fredag, jag jobbar
*Lördag, kul spelkväll! =)
*Söndag, André, Lisa och Micke åker hem till Norrland.

Åsså lite bilder! =)


Jag och Lisa!

 
André och Micke!


Micke och André!


André, jag och Lisa!

Idag börjar jag jobba klcokan 12 så nu ska jag iväg och sola lite!

Å just det ja! Grattis Emma och Per-Åke som fått en tredje son nu i veckan! =) 


2 år sedan...



Känns helt galet att det är 2 år sedan...

Besök!

Nu har det varit dålig update på bloggen några dagar!

Anledningen till det är att jag haft så mycket att göra. Jag har juh ett jobb nu! =)
I tisdagskväll fick vi besök i kollektivet utav Micke, lite kul att ha en till Norrlänning i kollektivet. Vi spelade lite spel sedan gick vi och la oss. Dagen efter, alltså igår, jobbade jag 10-16 och sen på kvällen lagade vi stuvade makaroner och korv. Mumma vad gott det var! Micke hade med sig falukorv. Vi kikade som vanl.ig på Idol på kvällen tillsammasn med kollektivet. Micke hittade också ett hus som man kunde hyra här i Oslo som kostade 60 000. Micke, Nicke, André och jag räknade ut att om vi bor 2 i varje rum, det var 8 sovrum, så skulle det bara bli ca 3000 var. Kanske ska skaffa ett större kollektiv i ett asfräsht hus! Haha! =)

Idag har jag varit ledig så jag, Micke och André drog till IKEA en sväng. Köpte lite ljus och några saxar åsså åt vi "svensk" mat och till dessert cheesekake!


Micke, André och jag på väg till IKEA!


God cheesekake!


Ikväll kom :Lisa också hit från Gävle, så kul med lite främmande! =) Även Jimmy kom hem till kollektivet idag. Halv 6 imorse kom han hem från Sverige och 10 började han på jobbet. Kan lova att han var trött nu ikväll! =)

Nu ska vi snart sova, jag börjar inte förrns 12 imorgon så det gör inte så mycket om det blir sent ikväll.

Första jobbdagen!

Igår var alltså min första jobbdag...

Satte mig på trikken med en ljudbok i öronen, fasen vad mysigt det är, riktigt avslappnande! Resan till CC Vest tar ca 25 minuter, igår tog det lite längre tid eftersom norrmännen håller på att bygga om på vissa av trikkspåren. Jag hann i alla fall fram i tid som tur var.

Inne på Pytt & panne möttes jag av Lillian, min chef, som jobbade. Hon gav mig en arbetströja och visade mig vart jag kunde hänga av mig jackan osv. Hon visade mig också kassan, å den var inte alls svår! Sedan fick jag min första uppgift, att skylta om i butikken. Jag bytte säkert 20 skyltar, med hjälp av en stege klättrade jag mot taket och bytte från den galma till den nya skylten. Tog även hand om några kunder under den tiden, frågor och betalningar. "Har dere soppkniv, helst en orange?"  var det en kund som frågade. ÖÖÖÖÖH? Hur ska jag hitta en svampkniv här.. Finns HUR MYCKET grejer som helst! =)

När jag var klar med min första uppgift kom varulevereringen precis. Perfekt tajming, jag fick en egen pall som jag plockade upp saker från. Mest ljus och servetter å sånt men även stekpannor, kastruller och glas.

När det var dags för lunch så fanns det ingenting att värma min mat i. Norrmän käkar juh typ bara brödskiv till lunch, min chef åt yoghurt den dagen. Tänk att det är 6 stycken som jobbar där och ingen äter varm mat till lunch! Min chef var i vart fall en ängel och tog en micro från butikken och intallerade den i lunchrummet. Så nu, tack vare mig kan personalen på Pytt & panne äta varm mat till lunch om de vill! ; )

Klockan 15:00 kom en medarbetare till, Steffen. Han var rätt cool för han skulle plugga till pilot i USA snart. Trevlig och väldigt social kille, rätt söt också.. ;P Bäst var när våran chef, Lillian, klockan 16:00 gick hem för dagen. Det första Steffen gör är att dra av sig arbetströjan för han tyckte att den var så ful. HAHA! Men han sa att den vi hade på oss nu inte var lika hemsk som många andra. Man byter nämligen tröja beroende vad det är för kampanj. Den vi har nu är brun med grönt och rosa tryck (har jag för mig) men han berättade om förfärdliga rosa tröjor osv.

Klockan 18:00 fick jag lov att avsluta min arbetsdag. Jag tyckte att den gick väldigt bra, å det tyckte Lillian med. Innan hon gick hem för dagen berättade hon att för de flesta brukade det ta ca 3 veckor att lära sig kassan. Hur lång tid tog det för mig? 3 minuter? =) Hon var nöjd och jag var nöjd!

Idag jobbar jag från 12 till 20, Steffen jobbar inte idag så jag kommer få träffa en ny medarbetare idag. Spännande!! =)

Sjuk?

Har precis kommit hem efter en rundvandring på stan och jag känner mig inte alls nå bra...

Känner mig uttorkad och småsjuk, plus att jag har ont i halsen. Jag som ville gå ut ikcäll. Det sket juh sig totalt, blir sängen som får bli min bästa vän ikväll tror jag. Hoppas verkligen att jag bara har druckigt för lite för jag vill inte bli sjuk! =S =S


Dagens Bild(er)!

Vart lite sentimental nu, kikar på bilder från Bahamas förra året...


Lyckliga guttar osm hoppar i sängen!


Kallemann och jag!


Sötaste Hermansen!

Jag tillbringade 8 månader tillsammans med de här 2 sötnosarna. Klart man saknar dem ibland!



Pytt & Panne!

Idag var jag alltså på arbetsintervju!



Tog trikken in till CC Vest tillsammans med André. 13 minuter över 2 spatserad jag in i butikken. Chefen var inte där just då så jag kikade runt lite i affären. Det fanns allt möjligt! Det första jag möttes av var leksaker sedan ljus, vaser, tallrikar, kaffekokare mm. mm. mm!! Hann inte kika så jättemycket förrns chefen kom. En blond snygg och framför allt trevlig kvinna. Hon intervjuade mig i drygt en halvtimme. Frågade om hur man uppfattade mig, vad jag tyckte var viktigast på jobbet osv. Hon frågade mig vem som var dne viktigaste personen i en butikk och jag svarade "Kunden" utan att tänka. Hon kollade på mig och sa att bara 5% svarar rätt på den frågan och att jag svarade korrekt utan ens tveka. Det var en väldigt lättsam intervju och vi skrattade flera gånger. När jag väl kom in där så var jag inte alls speciellt nervös. När vi var så gott som klar så väntade jag på att hon skulle säga att hon ringde mig om jag hade "gått vidare" osv. Hon kollade på mig och sa "Det har varit så många konstiga människor här på intervjuer så jag litar på min magkänsla och anställer dig på en gång om du vill ha jobbet!"  Jag bara stirrade på henne och skrattade. "När börjar jag?" Hon svarade "På måndag!" med ett leende. Så på måndag klockan 10:00 börjar jag mitt nya norska jobb på Pytt og Panne.

Here we go!!!

Nu är det snart dags att gå på intervju!!


Sara redo för en jobbardag på Elixia!


Jag redo för jobbintervju!


Jag och Sara finar oss!


Jag och Sara fular oss!

Jobbintrevju!

YES!!!

Imorse hade jag ett missat samtal ifrån Pytt og panne, jag ska på arbetsintervju dit imorgon klcokan kvart över 2! Butikken ligger i ett köpcentrum som heter CC Vest, tar ca 25-30 minuter dit med buss eller trikk.

Butikken säljer köksredskap, kika in på deras hemsida genom att klicka på bilden!

Var iväg och hälsade på Emma igen en sväng med. En ganska lång sväng faktiskt, var där i 3 timmar. Riktigt mysigt! Hon bor i en fin etta inte långt härifrån. 600 meter närmare bestämt... =)

Dagens Bild!

Igår var min kusin Nette och hennes Andreas med i tidningen!

Jobbsökning!

Idag har jag varit duktig och sökt 5 jobb till!

Sammanlagt har jag sökt över 20 jobb så nu jäklar! Är det ingen som nappa nu så tar jag barnehagejobb kan jag lova. Många utav jobben har söknadsfrist den 15 september så nästa vecka hoppas jag på arbetsintervjuer och anställning!

Nu ska jag strax iväg till Elixia och träna Elixia Power, som body pump. Ska bli sköööönt! =)


Jag är kär!

Peter Johansson har verkligen sån underbar röst, karisma och utstrålning!! =)


Resdagboken!

Tänkte göra lite reklam för min resdagbok!

Kika gärna in där genom att klicka här!


Dagens Bild!

Hittade Lars, Mathilda och lilla Thea på ljp.se!


Städdag!

Idag är det städning på g i kollektivet, söndag är våra städdagar!



Vi behöver nog inte oroa oss över skylten ovanför, antagligen kommer aldrig den här lägenheten bli riktigt fräsch. Men ren ska den bli i vart fall! =) Det dras in en hel del skit när man bor 6 stycken i samma lägenhet, fast nu är vi juh "bara" 5 eftersom att Jimmy är i Grekland med sin flickvän. Vissa har det bra!

Internett?

Idag var vi i kollektivet på byen och skulle fixa internet (eller internett som det heter på norsk) och TV.

TV gick det åt pipan med, dyrt, inga svenska kanaler mm så vi sket helt enkelt i det. Internet fixade vi och sedan tog vi oss en fika. Riktigt mysigt att bo i kollektiv faktiskt, jag trivs! =)

När vi kom hem spelade killarna lite TVspel medan jag och Sara tog oss en långpromenad. Vi såg ca 15 prostituerade och det var jättehemskt! Man tänker inte på att vi bor faktiskt i en storstad och sånna existerar här. Inte alls kul att se... Man tycker så synd om dem...
På hemvägen stannade vi och handlade lite mat och när vi kom hem var guttarna i huset duktiga och lagade mat. Har vi det bra eller vad?! =) Jag och Sara duchade och kröp i myskläder. Tände lite ljus och dukade. Sen hade vi kollektivmiddag allihopa, nachos! MYYYYS! =)
Efter maten så diskade jag och Sara och sedan kollade vi på film, P.S. I Love You och jag vart lite besviken. Tyckte inte alls den var speciellt bra. Jag tror att boken är asbra men det är verkligen svårt att fånga känslor i filmer så jag förstår. Ger nog hellre boken en chans snart!


IDOL 2008

Ikväll så blev det idol-kväll!

Jag, Sara, André och Nicke kikade på båda avsnitten och vi rådiggar Kannagi Ohlsson!

´

Grym! Haha! =)


Rolig historia!

Fick en rolig historia av André...



En ung kille från en by i Norra Norrland flyttade till Stockholm och gick till ett stort köpcentrum för att söka jobb. Chefen för köpcentret undrar: 'Har du någon säljerfarenhet?'
Killen svarar: 'Nååå ,jooo... No ha ja jobba som säljare hemma i skogarna.'

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde han sig
för att anställa honom. 'Du kan börja imorgon bitti' sa han till killen. 'Jag kommer ner efter vi har stängt imorgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag.'

Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter stängningsdags kom så chefen ner som han lovat dagen innan. 'Hur många affärer gjorde du idag?' frågade chefen.

Killen svarade: 'En.'

Då blev chefen lite fundersam och sade 'Bara en!? Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag. 'Hur mycket pengar rörde sig affären om?'
Killen svarade: '1 911 138 kr'
Chefen blev mycket överraskad och sade: '1 911 138 kr!!! Vad sålde du då till honom?'

Killen svarade: 'Först såld ja en liten metkrok. Sedan såld ja en mellanstor metkrok. Därefter såld ja en stor metkrok. Sen blev de ett metspö. När ja sen fråga vars någerscht han sku fiisk svara han att han sku ååk ner till kusten. Då sa jag att han sku behööv en båt, så vi gick ner till båtavdelningen. Jag såld han den stora Baylinern med dubbla motorer. Sen visa det sig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så ja to med han till bilavdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna Chevrolet Tahoen.'

Chefen, som nu var i chocktillstånd sade... 'Så du menar alltså att en kille kom in för att köpa en metkrok och du lyckades sälja på honom en båt och en bil???!!!'
Då svarade killen glatt: 'Nej, nej! Han kom in å skulle kööp tamponger ti sin fru, och då sa ja att han liik gärna kund ååk och fiisk, eftersom helgen ändå va förstörd.'


Tripp till Bygdøy!

Idag vart det en tripp till mitt förra hem Bygdøy!

Först var såklart jag och Nadré ute på jobbjakt. Gick på Karl Johan och Aker Brygge där vi kikade men inte hittade speciellt mycket. Men nått kul var att imorse ringde de från expert i Sandvika till André så på tisdag ska han dit på intervju! YES! Tur att nån av oss hör nått. Jag vill också på intervju!!

Innan vi drog till Bygdøy så vart det en Baguette som avnjöts på Rådhusplassen i det sköna vädret!



Eftersom det var så fint väder tog vi färjan ut. Så himla underbart att man kan åka färja, buss, trikk och t-bana på flexikorten. 20 spänn! Rätt shysst!!


André checkar in säkerheten på färgan!



Jag på färgan!

Gick förbi familjen Nergaards hus men ingen bil var hemma så vi struntade i all plinga på. Ska skicka iväg ett mail till Nini nån dag och berätta att jag är i Oslo igen.


Det kändes nåstan som att komma hem när man satt på busshållsplatsen vid Fredriksborg och hade Bygdøykiosken framför sig.. =)


Slappdag!

Idag har jag nada att göra!

Jag och André har precis käkat klart våran frukost och våra planer för idag är att gå en lång runda på Karl Johan. Både i söka-jobb-syfte och kolla-på-affärer-syfte. Det jobbiga är att det känns inte alls bra att shjoppa när man inte har ett jobb... Egentligen tror jag att jag inom nån vecka har jobb, helt säkert, eftersom jag anmält mig på adecco också. Men dte känns ändå fel att shoppa som ni kanske förstår.

Ställde mig på vågen imorse fast jag egentligen "inte får". Har gjort ett avtal med mig själv att jag bara ska väga mig på måndagar. Varje måndagsmorgon ska jag kilva upp och se till att vågen INTE går uppåt. Vägrar gå upp i vikt den här gången! Vart i alla fall glatt överraskad imorse när jag faktiskt hade förlorat några gram. Fortsätt så tack!



Min braiga våg som inte bara säger hur mycket man väger utan också räknar ut BMI, kroppsfett och vattenmängd. Me like! =)

The Love Guru

Har nyss kollat på film med David och Niklas.



Vi såg på "The love guru" som Mike Myers är med i. Riktigt sjuk film! Den fick i alla fall ett gäng skratt att klanga. Snyggast var lätt Justin Timberlake! Medans vi kikade på film pratade André med sin sköna Helena och Sara jobbar.



Jag och André följde med Sara ut till Sandvika för att kika efter jobb där. André lämnade in sitt CV på ett ställe men jag hittade ingenting. Det finns massvis med deltidsanställningar och extrahjälp men det är inte jag intresserad av. När vi kom hem anmälde vi oss till Adecco så inom några dagar kommer vi i alla fall att få ett samtal från dem! 

Imorse var jag duktig och tränade på Elixia för första gången sedan flytten till Osterhaus. Jag, Sara och David crosstrainade i 20 minuter och körde sen ben. Skönt! Det drar lite i min rumpa redan nu... =) Tog oss också en solning men den tog då inte nå vidare bra. Solariumen på Elixia är inte alls lika bra som de på "Brun og blid".

Nu ska jag snart gå och lägga mig för jag är skittrött! =P

Quiz!

Jag har tråkigt så jag quizar mig lite...
Hittade den btw på
AKPs blogg! =)



1.Tre namn jag lyssnar till: Madeleine, Madde och Nanne
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Har jag bestämt mig för nått så ger jag aldrig upp!
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Är lite smålat ibland...
4. Detta är jag rädd för: Att nått mer ska hända min familj...
5. Tre saker jag vill varje dag: Må bra, vara lycklig och sova lite längre...
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: peta tungspetsen på näsan, vifta på öronen och se utan glasögon eller linser...
7. Detta tycker jag om att göra: Umgås med människor!
8. Detta vill jag göra just nu: Hitta ett jobb!
9. Bästa känslan: När man skrattar så man får ont i magen!
10. Värsta känslan: Osäkerhet.
11. Följande egenskaper ser jag gärna att min partner har: Kärleksfull, humor, seriös, mogen, positiv, glad
12. Är du kär just nu: Nej, tyvärr...
13. Jag vill gifta mig: Ja, det vill jag!
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör: Få barn, finna mitt livs kärlek, resa en massa
15. Min käraste ägodel: Just nu är det nog min dator, jag är beroende av den!
16. Något jag vill ha i present: En digitalkamera! =)
17. Detta har jag på mig just nu: Grå mjukisbyxor, svart tröja och gråa söta tofflor! =)
18. Favoritkläder: Myskläder
19. Favoritdjur: Men gud vad svårt!
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Blandat men mest pop och rock.
21. Tre av mina favoritlåtar för tillfället: No air - Jordin Sparks feat Chris Brown, I kissed a girl - Katy Perry och Sweet child o'mine - Sheryl Crow 
22. Skola - roligaste/tråkigaste ämne: Matte har jag aldrig varit ett fan av men däremot litteratur
23. Stjärntecken: Skytt
24. En bok jag gillar: Alla Camilla Läckbergs, men Tyskungen är bäst!
25. En film jag gillar: ARN-filmerna stal mitt hjärta
27. Favoritdoft: Olika hela tiden, just nu har jag Naomi Campbells "At night"
28. Detta äter jag gärna: Det mesta!
29. Dricker helst: Vatten
30. Favoritgodis: Choklad!
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Överallt där jag inte varit! Venedig!!
32. Färg på mina ögon: Blåa
33. Min längd: 166
34. Jag tror på: MIg själv!
35. Jag spelar: På läppen... =P
36. Person jag beundrar: Min mamma!
37. Så här bor jag: Delar 4 rum och kök tillsammans med 5 till i Oslo!
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Ingen än men märkte idag att den ute i hallen var väldigt törstig...
39. Det här tänder mig: Ödmjukhet och en massa flera vackra ord som jag inte kommer på just nu...
40. Det här gör mig avtänd: Dåligt humor, dryghet, ohygien, elakhet mm.
41. Favoritfärg: Så himla olika!
42. Favoritcitat: Kommer inte på nått bra bara därför...
43. En hemlighet jag vet: Tänker jag verkligen inte skriva här!
44. Bästa present jag fått: Tanken som räknas!
45. Senast köpta skiva: Oj, det vet jag inte...
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Mina ben och faktiskt min rumpa. Rätt nöjd med dte mesta faktiskt!
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Min mage...
48. Udda förmåga/egenskap: Jag är nästan alltid glad!
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En vildhäst!
50. Jag utmanar: Dom som vill!


Redan onsdag?!

Dagarna flyger fram här i Oslo!

Idag tag jag och André t-banan till Tøyen för att skriva in oss i Norge. När vi kommer fram blev jag glatt överraskad, för dte var där jag skrev in mig förra gången med! Jag har lurat och klurat på vart det var och nu vet jag! =) Vi var beredda på världens kö men det var bara 10 personer farmför oss och vi behövde inte alls vänta länge. Allt gick bra och jag ansökte också om skattekort, fast jag inte har nått jobb men ändå! =P Vi var där mindre än en halvtimme, skönt!

Vi tog t-banan till nationaltheatret när vi var klar på skatteetaten. André fick en rundvisning i Oslo, först aker brygge och sen Karl Johan. Vi letade som dårar efter swedbank emn hittade dte inte. Nu när vi kom hem märkte jag att vi letat på helt fel ställe. Attans! Men vi får ta det nån annan dag istället!

Jag lyckades lämna in mitt CV på 2 butikker idag, en skoaffär och en underklädersaffär. André lämnade in ett CV på Claes Ohlsson. När vi hade sprungit runt i Oslo en par timmar gick vi till Deli de Luca och köpte oss en varsin dricka och en kyllingpanini. MUMMS!!!


Gott med lunch!


När man är i Norge dricker man BRIS! =)

Nu är vi hemma i lägenheten igen och letar lite jobb via internet. Funderar på att anmäla mig till adecco nu, de garanterar en jobb på 2 dagar. Man kan juh alltid tacka nej om det är nått man inte gillar... =)

Nu är vi på gång!

Tog en slags sovmorgon imorse...

Anser faktiskt att kvart över 9 är sovmorgon! Låg och drog mig i sängen i en halvtimme innan jag och André begav oss för att köpa lite frukost.

Klcokan 12 träffade vihyresvärden Stein och skrev på kontraktet för lägenheten. Liten och vimsig gyubbe men jag gillade honom, han hade humor och var snäll. Vi gick också till banken jagm André, David, Stein och Kristin som bodde där före oss. Vi skulle avsluta Kristins depositionskonto och starta "mitt". Tjejen som hjälpte oss gjorde helt fel. Hälften av Kristins pengar skulle hon ha och hälften skulle David ha till våran deposition. Tjejen satte in alla pengar på Kristins konto och så vart det en massa strul. Vi fick byta till en annan kass aoch en kille som skulle fortsätta hjälpa oss. Han fick ringa till banken och stoppa överföringen och allt tog så sjukt lång tid. Stein vart mycket sur på bankens kompitens och när killen på banken påstod att Stein sagt att alla pengar skulle in på Kristins konto vart vi alla irriterade för dte hade han verkligen inte gjort. Servicen är fasen den värsta jag varit med om. Både tjejen och killen var sura och betedde sig asdåligt. Kristin berättade att när hon startade sitt konto hade dte tagit 10 minuter. Vi var på banken i en och en halv timme.

När det väl löst sig med banken så gick vi hem för att käka lite lunch. Egentligen hade André och jag tänkt åka till skatteetaten och anmäla oss men det hann vi inte pga att dte tog så lång tid på banken. Vi ordnar det imorgon!

Istället för skatteetaten började jag och André att söka en massa jobb. Mitt första jobbs om jag sökte var på en blomsterbutik och sedan hittade jag en affär osm säljer köksredskap och sånt. När jag skulle skicka ansökan till pytt & panne som köksaffären hette märkte jag att jag höll på att skicka Andrés CV istället för mitt. Gick in och kollade på mina sända mail och såg att jag faktiskt skickat Andrés CV till blomsterbutiken! HA HA HA! Fick sända ett till mail med det riktiga CVt... =)

Vid 5 tiden gick vi för att fixa norskt mobilnummer och det gick väldigt fort. Så nu har både jag och André norskt nummer, våra nummer är nästan likadana, skiljer bara på en siffra! Rätt behändigt!!

Tog sedan en buss ut till Grorud och Wigdis där mammi och pappi är. Åt middag där med dem och snackade en massa. Wigdis tyckte jättemycket om André! =) När vi skulle åka hem så lyckades vi hoppa på t-banan som gick åt fel håll. Hoppade helt enkelt av på nästa hållplats och bytte t-bana. Riktigt fräscha tåg har de här i Oslo! Inte nå skräp eller uteliggare! Mycket bra!!

Nu ska jag ta och sova för imorgon ska jag och André upp kockan 8!

Haaa deee! =)


Mamma, pappa och Wigdis på 17 maj!

Första morgonen!

Senast mitt inlägg hette "Först morgonen" så hade jag haft en allt annat än lugn morgon...

Då klev jag upp före klockan 7 för att laga brö'skiv till Kallemann och Herman. Idag vaknade jag kvart över 9 av att Sara kom in och sa hej då för hon skulle till sitt jobb som receptionist på Elixia.

Om en stund ska jag och André gå ner till Kiwi för att köpa lite frukost. Sedan vid 12-tiden ska vi träffa våran hyresvärd och fixa med depositionen. Liiite problem där eftersom Niklas inte betalat in sin än och han är på sitt jobb... Måste lösas! Jobbigt att nånting som egentligen inte är mitt problem blir mitt problem... =P

Efter mötet med Stein ska jag och André till skatteetaten och skriva in oss i norge. Posten skulle man till för att adressändra så det skulle jag behöva. Sen ska vi ordna norska mobilnummer så vi slipper använda våra svenska och bli ruinerade.
Efter vi gjort alla "måsten" tänkte jag visa André runt i Oslo och på kvällen ska vi till Wigdis där mamma och pappa är och säga hej då till dem. Känns absurt att jag verkligen är här nu! Galet och så kul!! =)

Inatt så var det nån j*vel som ringde på våran portklocka så att alla i lägenheten, utom André, vaknade. Tydligen nån tjej som tröck på fel knapp. Drygt!

Nu ska vi till Kiwi! Ha de!!


På osterhaus!

Just nu ligger jag i min säng i mitt rum i Osterhaus och bloggar...

Klev upp klockan 5 imorse, duchade och gjorde mig iordning samt packade det sista. Klockan 6 började vår bilfärd mot Oslo. André och jag satt bak och slappade medan pappa körde och mamma satt fram. Bilresan gick förvånansvärt fort och bra. Lite tidningar, bra musik och en kortlek kan ta död på många timmar. =)

Vi var framme vid halv 2 tiden och efter några varv lyckades vi hitta en parkeringsplats, dock en bit från våran lägenhet. Vi tog en varsin karton och spatserade upp mot vårt frammtida hem. När vi kommer upp så märker vi att ingen är hemma. För att göra saken ännu jobbigare så har mitt batteri i mobilen dött vilket gör att vi inte har några nummer till varken Sara eller David. Jag lyckades få ta i en väninna till mamma som letade upp Davids norska nummer på gulesider.no men tyvärr så var det hans gamla nummer så det sket sig också. Kom på att jag skulle skicka ett mess till 118118 för att få tag i Saras mammas nummer men det var assvårt att skriva mess från mammas simenstelefon. Mitt i knapprandet så kommer dte någon upp för trappen och det var David! Jag vart så himla glad! Å värsta turen hade vi haft också för han hade tänkt gå och träna och då hade han varit borta flera timmar.. =//
Men nu var han här så vi kånkade in alla våra grejer och kånkade ut allt skit som skulle slängas. DET var ett träningspass kan jag lova eftersom vi bor på tredje våningen. Svetten rann när vi var klar...

Mamma och pappa begav sig vidare till Romsås där Wigdis bor och jag och André satte igång med städningen på en gång. Lyckades få till det någorlunda bra på en gång.

Sara bjussade på mat, spagetti och köttfärssås och det var så himla gott! Jag, André, Sara, David och Niklas åt tillsammans och det var så trevligt så!

Efter maten blev det en snabbdusch och sedan tog vi gratisbussen till IKEA. Shoppade lite saker till våran toalett plus lite saker som man behöver, typ tvättkorg, och sånt!

Nyss tog jag, André, Sara och David oss en kvällsfika och satt och pratade lite över morgondagen och jobb. Nu ligger jag och André på en varsin sida av vårat rum och datanördar oss.
Mer update imorgon! =)


André med sin PC!

RSS 2.0