Hej då Kent

Då var Kent såld och hämtad...

Kent är alltså namnet på soffan för er som inte vet det. Han har tjänstgjort på Amalienborg i ungefär ett och ett halvt år men nu har han flyttat. En söt tjej som hette Kristine eller nått sånt har nu köpt honom och han ska nu få flytta ut på "landet". Utanför Kongsvinger faktiskt!

Jag kände mig lite knäpp när jag stod där i fönstret och vinkade åt honom, men jag har verkligen tyckt om den där soffan. Tyvärr var det uppenbart att han var för stor att flytta med över gränsen. Nu har han fått ett nytt hem!


Tomt!

PT 10

Igår körde jag och Åse Line PT-pass nummer 10!

Jag fick starta med att ha den där säcken, Bulgarian bag, på mina axlar och köra uttfallssteg och sneda utfallssteg. Tre set körde vi och i det setet ingick även latsdrag. Första omgången på 30 kilo och de resterande två på 45.

Sneda utfallsteg

Vi fortsatte med bänkpress. Första omgången med bara stången som väger 20 kilo. Sen körde vi igång direkt med 30 kilo och det gick ganska dåligt. Aktiv vila genom att köra rygg- och höftövningen som jag körde sist (magliggande benlyft), man ska ligga på mage på bänken med höften utanför och sparka rätt ut.
På bänkpressen slängde Åse Line på 2,5 kilo till, alltså 32,5 kilo. Den här gången gick det förvånande nog bättre. Man ska inte underskatta aktiv vila! En omgång till med dessa blev det.


Magliggande benlyft

Nu var det dags för knäböj, jag älskar att träna knäböj! Uppvärming med bara stången och sen tre omgångar med 50 kilos belastning. Emellan körde jag axlar med 2 kilos hantlar. Jag var jäkligt trött i överkroppen efter bänkpressen så jag hade aldrig klarat 3 eller 4 kilo då. Jag fick också göra en höftövning, jag skulle stå och kicka lite litegrann snett bakåt.

Vi gick vidare till TRX-banden där jag fick göra armhävningar. Balansmattan kom fram och där fick jag stå på ett ben och föra fram armarna samtidigt som jag kickade bak med det andra benet. Min balans suger tydligen för det är skitsvårt! Tillbaka till TRXen och köra axlar och övre rygg. Man lutar sig bakåt och drar sig upp genom att föra armarna rakt ut åt sidan. Sista övningen i det här setet var att kasta en medicinboll in i väggen, underskattad övning!!


TRX push ups

Sista setet var en magdödare. Jag har för mig att det var första eller andra gången som jag tränade med Åse Line som jag fick göra den här. Hon fäster ett underlag på ribbstolen så det lutar snett uppåt. Sen ska man ligga på den och göra bakvända crunches. Sååå jobbigt! Som grädde på moset fick jag avsluta med min favorit (NOT!) sned planka. Den går bättre och bättre för varje gång men hjälp vad jobbig den är!


Såhär fast i lutande läge...

Ett väldigt hårt pass blev det denna gång och jag älskar det. Minuterna flyger förbi och samtidigt som det är jobbigt så är det verkligen kul att träna. Att ha med sig en personlig tränare gör verkligen att man ger allt och lite till. Jag ger aldrig upp när hon är med! =)


Äggröra

Jam jam jam, frukost är bra!

Idag blev det äggröra på 2 ägg med philadelphia, en halv tomat och pepperoni. Jag toppade med isbergsallad och lättkesam. Självklart hade jag en halv grape och en stor kopp med kaffe och osötat sojamjölk till. As always... ;)


Gott!


Killar med gitarr...

Det är nått speciellt med killar som spelar gitarr...

Om dom också kan sjunga plus ser bra ut så har man väl inte så mycket att klaga på......


Tyler Ward - Can't lie, get high (LIVE)

PL = UA

Idag var mamma iväg till veterinären med Pennsan...

Eftersom hon fyllt ett år så var det dags för vaccinering och patellatest. Patellaluxation är när knäskålen inte sitter fast utan kan hoppa ur läge. Det förekommer oftare på små hundar än på stora och Chihuahuan är en av raserna som man ska testa. Det finns 4 stadier där den värsta är att hunden inte kan gå. 

Pennies PL resultat var UA, alltså utan anmärkan!! JAAA!!! Vaccineringen gick också superbra PLUS att hennes överbett växt bort. En riktigt bra dag för lillfröken alltså! =)


Gnaga på grisknorr i fönstret är livet! ;)

Mat

Jag är inne i en riktigt bra matperiod igen!

Av och till tappar jag orken och inspirationen till att laga mat. Då lever jag på makrill i tomatsås, färdiga sallader, grillad kyckling och annat som tar tre sekunder att göra eller köpa. Inte för att jag då äter dålig mat men jag vet att jag mår bäst av att äta lagad, varm mat minst en gång om dagen.

Nu tycker jag det är skitkul att laga mat igen. Både lunch och middag blir för det mesta varm, nyttig mat och matlådorna hopas sig i kylskåpet. De dagar jag tränar på kvällen så är det guld värt att komma hem och kunna stoppa en av dem i mikron och få en bra middag på 2 minuter. 

Till lunch idag har jag precis avnjutit ugnsbakad aubergine med köttfärsröra. Den här rätten är inte bara nyttig utan väldigt god också. Aubergine är inte en grönsak som jag använt mig av ofta inom matlagningen tills jag hittade det här receptet. Lätt är det också, det gillar jag! 


Göttans!!

PT och näringslära?!

Jag var in och kollade på en hemsida nyss...

Active education utbildar Personliga tränare och inom ämnet näringslära. Det var Nadia som tipsade mig om den i lördags. Jag började skutta och hoppa av glädje när jag läste om utbildningarna. Det har aldrig hänt förr att jag blivit så glad över nått som har med fortsatta studier att göra...  

När jag var 19-20 så funderade jag på att utbilda mig till hälsopedagog eftersom att jag länge varit intresserad av hälsa och kost. Under den här tiden var det, och är väl fortfarande, väldigt populärt att utbilda sig till just det och det var hård konkurrans efter jobb efter att studierna var avklarade. Jag hade ingen lust att utbilda mig i minst 4 år till nått jag eventuellt skulle tycka vara kul för att sen inte få jobb. Så jag la helt enkelt ner pluggtankarna och flyttade till Norge istället. 

Här i Oslo har mitt intresse för kost utvecklats ännu mer och jag har även blivit en inbiten gymmare. Jag har alltid varit aktiv och tränat mycket men på sista tiden har det eskalerat. Efter att jag började träna med min PT Åse Line har jag börjat fundera mer och mer på att utbilda mig. 

Jag har dålig koll på utbildningar i Sverige och jag har ingen brådska med att sätta igång. Jag gör helt enkelt som jag planerat, 2 veckors semester där jag inte har lov att vara orolig. Sen sätter jag igång med mitt liv!

Det här känns jättespännande!


Turist i egen by

Idag har jag lekt turist i Oslo!

Jag drog med mig Lina, André och lilla Emilie som Lina är personlig assistent åt till Rådhuset där Oslo kommun och visitOSLO idag delades ut gratis Oslo pass. Med det får man gratis inträde eller rabatter på vissa museer, attraktioner, sightseeingoperatörer och restauranger. Eftersom att Emilie var med så gick vi till Oslo Reptilpark där vi kikade på ormar, ödlor, kameleonter, fiskar och så vidare. Det fanns ett gäng suuupersöta små dvärgsilkesapor där som jag hade god lust att ta med mig hem. Det var jättemycket folk inne på reptilparken så det blev inget långvarigt besök där.


Ödla

När vi skulle fortsätta var vi lite osäkra på vart vi skulle gå, till slut bestämde vi oss för Naturhistoriska museet. Där var det både en zoologisk avdelning och en geologisk. Det går verkligen inte att jämföra med Stockholms motsvarighet men det var spännande ändå. 


Jag och dino


Lina och dino


André och dino

När vi kikat igenom museet var vi alla trötta och vi bestämde oss för att avsluta dagen där. De flesta attraktioner stängde klockan 16 idag och vi hade ändå inte hunnit med något annat än Munch-museet som låg alldeles bredvid. Då lockade mat och soffmys mer denna gång. =)

Det som är synd är att vi inte hann med är Kon-Tiki museet. Det handlar om Thor Heyerdahls världsberömda expeditioner till nord- och sydpolen. Där finns bland annat ett orginalskepp från en av hans resor. Jag tror att det är ett av de mest sevärda museerna här i Oslo. Med tanke på det så var det säkert väldigt många som var där just idag och det är säkert mer värt att faktiskt betala och åka dit en dag då det är mindre befolkat.

Tapas

Igår kväll mötte jag upp Nadia på Delicatessen för att käka lite tapas!

Vi var båda riktigt hungriga och beställde in 8 olika rätter. Ångade musslor, grillad entrecote, dijongratinerade kycklingklubbor, tonfiskfyllda minipaprikor, gratinerade svampar, gratinerad Rulo de cabra (Chevre), hemlagad korv, friterade kronärtskockor och bröd och aioli blev det. Det var galet gott!! Mina favoriter var entrecoten, svamparna, chevren och kronärtskockorna.  


Supergod mat!!

När vi nästan hade ätit klart så märker vi att det fattades en rätt, vi fick aldrig musslorna. Då hade vi sån otur att den rätten vi beställt precis hade tagit slut och servitören hade glömt att berätta det för oss. Trots att vi egentligen var mätta så beställde vi in en annan sorts musslor och när den kom efter bara några minuter så fick vi marinerade oliver på köpet. Vi höll på att äta ihjäl oss därinne... ;)


Musslor!

Till allt det här så delade vi på en flaska vitt vin, Pazo Señorans hette det och var riktigt bra. När vi till slut ätit och druckit upp så gick vi vidare till en bar där vi tog oss ett varsitt glas till. Nadja är så otroligt mysig att umgås med. Vi pratar, skrattar och har det jättetrevligt tillsammans. Vi bestämde bl.a. att hon ska komma och hälsa på i Sverige i sommar, det ska bli kul! 

Vi kände att kvällen inte var helt slut här men vi var båda lite trötta. För att lösa det problemet så delade vi på en Redbull och sen var det full fart igen. Vi hamnade på Hard rock café där vi roade oss genom att skratta åt några småtjejer och rockmormor på dansgolvet, hittade 2 snubbar som bjöd oss på alkohol och dansade salsa. Jag sjöng med i en sång och en snubbe trodde att jag kunde prata spanska. Han tyckte också att jag dansade bra... Haha!! Jag misstänker att han glömt glasögonen hemma... ;)

En riktigt bra "sista lördag" i Oslo!

Kost

Mat är kanske inte alltid det roligaste att läsa om...

Fast det tycker faktiskt jag. Det kan väl bero på att jag är väldigt intresserad i kost och tycker det är kul att laga mat och få inspiration till nya maträtter. 

Jag känner att jag har kommit igång superbra med träningen nu och som de flesta andra har jag väldig lust att tajta till kroppen lite nu när sommaren är på insprång. Inspirationen till beach 2012 är egentligen ganska långt borta för det är skitkallt ute. Men jag vet att när våren och sommaren kommer så går det fort så jag växlar upp redan nu. 

Jag skulle aldrig utsätta min kropp för nån slags svältdiet. Jag skulle aldrig klara det heller, jag gillar mat alldeles för mycket. Jag har heller ingen lust att gå ner alltför mycket i vikt. Det jag vill ha är mer väldefinerade muskler och jag vill se sund ut. Det är liiite för mycket muffintopp just nu, det är egentligen det enda jag stör mig på. Ca 3 kilo tror jag räcker för att jag ska kunna ha på mig mina jeans utan att det ska strama. Så för att gå ner pyttelite i vikt och för att hjälpa mina muskler att växa mer så har jag satt mig själv på en egenskapad proteinrik diet. Jag äter mindre fett och lite mer kolhydrater än t.ex GI-metoden men fokuserar på att få i mig mest proteiner. Plus att jag äter massor med mat, minst 5-6 måltider om dagen ska jag få i mig. Bättre med för mycket än för lite eftersom att muskler är min prioritet framför viktminskning. 

Detta har jag ätit idag:


Frukost: Omelett på 2 ägg, skinka, champinjoner, tomat och en klick philadelphia
plus en halv grapefrukt occh en kopp kaffe med osötad sojamjölk.



Lunch: Tonfisksallad på 1 burk tonfisk, 100g lättkesam, ½ äpple, 1dl gurka, lite rödlök
plus isbergsallad och ½ avocado.


Mellis: 200g lättkesam mixat med 50g hallon, 50g blåbär, 10-20 gojibär och kanel. Det toppades
med nötter och linfrön plus att en kopp kaffe med osötad sojamjölk också hamnade i magen.

Efter 40 minuters intensiv spinning och lite mage/rygg på förmiddagen så drack jag ½ portion med proteindryck också. Ett wheyproteinpulver med chokladsmak blev det denna gång. 

Ikväll ska jag ut med några vänner och äta tapas. Det kommer helt säkert att smita ner lite för mycket kolhydrater och en par glas vin kommer intas. Jag är inte så strikt mot mig själv att jag inte får njuta av min sista tid här i Oslo. Livet SKA njutas!

Joie de vivre!!

Tinyqueens First Lady, 1 år

Idag så fyller min lilla Pennie 1 år!

Jag hoppas att mommen och moffen bjussar på tårta hemma på Böngatan där hon håller hus...


Tinyqueens First Lady aka Pennie!

PT 9

I Torsdags körde jag PT-pass nr 10!

Det närmar sig slutet, jag vill aldrig sluta träna med Åse Line... =(

Först ut var benböj. Vi värmde upp med en runda med bara stången (20kg) sen 30 kilo och avslutade med 3 set med 50 kilo! Jag älskar att höja vikterna! =)
Imellan så körde vi massor med vader...

Vi gick vidare till bänkpressen. 30 kilo blev det som mest där. Vi körde också en övning för ländryggen och rumpan. Jag skulle ligga på mage på bänken med höften utanför. Sen sparka rakt ut. Även en balansövning på skumgummimatta blev det.

Stående roing med 12,5 kilo extra belastning fick starta nästa omgång. Min värsta fiende, den sneda plankan utfördes plus en magövning.

Axelpress med först 7 kilo och sedan 8 kilo utfördes plus knäböj på upp och nedvänd bosuboll. Det är svårt att hålla balansen när man är trött och skakis i benen men jag klarade det! =)

En crossfitövning fick bli det avslutande setet. Först de där nedrans repen som ska slås ner i golvet, sedan en kettlebellövning och sist höga ben på tjock matta.

Oj vad jag fick upp pulsen där, hyperventilerade som en galning!! ;)


Nicke Nyfiken, 18 år

För 18 år sedan föddes en underbar liten kille...

Han fick namnet Niklas och var min systers tredje son. Nicke var bara här på jorden ett litet tag, han hann aldrig uppleva sin andra födelsedag engång. Trots sitt korta besök så är han en av de personerna i mitt liv som berört mig mest. Vi hade ett mycket speciellt band jag och den här lilla killen. Någon slags personkemi bortom det förklarliga.

Idag skulle han ha fyllt 18 år och det gör fortfarande otroligt ont i mitt hjärta att han inte längre finns till. Det är ofattbart och så galet orättvist att en så sprudlande glad och allert pojke inte skulle få fortsätta att sprida sin kärlek. Jag kommer aldrig att glömma min kärlek till honom, det är kanske därför det fortfarande gör så ont... 

Jag gråter inte speciellt ofta, men det trillar alltid tårar när jag tänker på Niklas. Sitter här och snörvlar och försöker se tangenterna genom tårarna. Men trots att jag gråter så ler och skrattar jag alltid när jag tänker på honom. Vildingen som var överallt hela tiden med full fart mot nya äventyr. Helt klart en Nicke Nyfiken! 

För 4 år sedan skrev jag om vad som hände med honom. Det inlägget tog lång tid att skriva. Men efter en hel hög med näsdukar och envist kämpande så lyckades jag få ihop en riktigt fin återberättelse. Det inlägget kommer ni till om ni klickar här, tårvarning utfärdas.

Grattis på födelsedagen mosters älskade ängel!


Sömnlös

Efter att ha legat och vridit och vänt på mig ett bra tag så gav jag upp och tände lampan.

Såhär är det alltid när det är förändringar på gång i mitt liv. Svårt att sova, orolig, spänd, glad, ledsen, fundersam, lycklig... Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan, humöret går upp och ner. Ibland skuttar jag av lycka och ibland vill jag bara sitta i soffan och äta glass och bara tycka jäkligt synd om mig själv. Jag har inte gråtit nått än, men det gör jag juh nästan aldrig. Min sista dag på Smageriet är det stor chans att jag kommer att böla. Jag har bara 6 arbetspass kvar så den dagen närmar sig med stormsteg...

Nu har jag varit vaken i snart en timme. Jag läste lite gamla inlägg ifrån när jag bodde på Torshov med André och Olle. Jag log och skrattade endel när jag läste om våra tokerier. Jag bodde faktiskt där i 14 månader, helt otroligt! 


Kollaget som hängde på Torshov!

Livet går vidare. Jag trivdes jättebra på Torshov men ändå så har jag inte saknat det. Självklart saknar jag vissa saker och när jag tänker tillbaka på tiden där så blir jag lite sentimental. Det var så underbart att flytta från den skabbiga lägenheten på Osterhaus och det var så enkelt att bo med två killar. Två riktigt bra killar dessutom! =)

Jag hoppas det blir likadant den här gången. Jag vet att jag kommer tänka tillbaka på den här tiden och le. Alla mina år i Oslo är fyllda med minnen och upplevelser. Nu får Sverige bevisa för mig att det är mitt hemland. Att jag kan trivas och må lika bra där som jag gjort här.

Kanske till och med lite bättre? ;)



Till salu

Igår la jag ut några av mina möbler på finn.no...

Köksbordet har mest varit till pynt, det är inte många måltider som intagits vid det. Det har dock fungerat väldigt bra som ett avlastningsbord. ;) 
Sängen har fyllt sin funktion, jag har sovit många nätter i den. Den är 160 cm så jag känner inte helt att jag har lust att kånka med den ända hem till Sverige för att sen inse att den är för stor för min nya kommande lägenhet. Detsamma gätller soffan. Skillnaden med soffan är att jag älskar den. Det gör lite ont i mitt hjärta att sälja "Kent". Kent är otroligt skön och snygg är han också men det bästa är att han alltid ställer upp när man vill ligga. ;)

Klicka på bilderna om ni vill till annonserna.


Älskade Kent


160x200 cm säng med sängkläder från pip


Köksbord och 3 (4) stolar

PT-pass nr 8

Igår tränade jag alltså mitt åttonde PT-pass...

Vi började med marklyft, värmde upp med en runda med 25 kilo. Sedan la vi till 10 kilo till och körde 3 set med 35 kilo. Imellan körde jag tre omgångar med axlar. 4 kilo denna gång, ett kilo mer än vad vi brukar och det kändes. 

Vi gick vidare och första övningen var latsdrag, 35 kilo på första och 45 på de andra två seten. Andra övningen var att med 20 kilo på axlarna kliva upp på en bänk. Sista övningen i setet var en rump- och ländryggsövning. Man ligger ner på en bänk med höftkammen utanför bänken. Sen sträcker man benen rätt ut för att sedan dra in dem mot magen, ungefär som när man simmar. 3 omgånger med det här setet körde vi.

Sedan blev det dags för några övningar på TRX-banden. Först en planka/tricepsövning. Jag hängde snett frammåt med ordentligt spänd mage. Sen så skulle jag, genom att enbart röra armarna, dra mig upp och ner, tricepspress.
Övning nr 2 var utfall fast med det andra benet farmåt istället för bakåt.
Tredje var en magövning där jag stog med böjda ben och lutade mig lite bakåt. Jag höll i med den ena handen och med den andra armen skulle jag "toucha" så högt upp på bandet som jag kunde och sedan ner i golvet. Där tränade man ben, mage, armar och ja, hela kroppen faktiskt! ;)
Den avslutande övningen var armhävningar i trx-banden. det var jobbigt och svårt och jag ramlade ner på knäna en gång. Men det gick bra!

Vi lastade på lite fler vikter på många övningar igår och det är kul att jag blir starkare. Imorgon är det dags för ännu ett pass, jag har juh inte så många dagar kvar i Oslo nu...


Humn

Kvällens outfit var inte att leka med...

Rosa strumpor, lila korta träningstajts, svart träningslinne, turkos fleecetröja och svart sjal. En salig blandning av stilar, färger och material. På överkroppen ser det ut som det är kallt, på underkroppen hade det kunnat vara sommar. Lite som vädret idag faktiskt. I morse snöade det medans det var strålande sol på eftermiddagen.



Min dag startade sådär. Jag hade tänkt gå på morgonpromenad men när jag insåg vilket skitväder det var så la jag mig helt enkelt ner och sov igen. Jag tog bilen till jobbet och tur var väl det för när jag kommer fram så märker jag att jobbnycklarna är hemma... Hem igen och hämta dem, tillbaka till CC Vest. Tur att jag har nära till jobbet och faktiskt inte kom en minut försent! När jag skulle låsa upp gallret på Smageriet märker jag att min burk med kesella och blåbär runnit ut i påsen och nycklarna är dränkta i det. Suck! 

Efter det gick dagen ändå ganska bra. Nya tjejen är duktig men det är ändå väldigt krävande att ha någon på upplärning. Man måste hela tiden vara observant och se till att hon inte gör några fel samtidigt som jag ska lära henne saker under dagen. När klockan slog fem var jag väldigt trött men slet med mig en kaffe och drog mot gymmet. Jag värmde upp och skuttade upp till Åse Line (min PT you know). "Skal ikke vi trene kl 18:15 idag?!" undrar hon. Klockan var 17:30, tiden vi vanligtvis tränar. Nog hade hon rätt allt, hon hade en annan kund innan mig så jag skuttade glatt upp på crosstrainern och fördrev tiden där så länge. 

När det äntligen blev min tur så fick jag en glad överraskning. Elixia fyller 15 år och dagen till ära bjöd de på en gratis kroppsanalys (hälsokontroll) på maskinen InBody 720. Jag har velat gjort en sån här koll länge men inte haft lust att betala för det så jag vart superglad. Mer om mina resultat kommer imorgon! 

Som vanligt när jag tränar med Åse Line så var det superskoj och givande. 

Efter träningen gick jag tillbaka till Smageriet och hjälpte Victoria att stänga den sista halvtimmen. Sen var jag snäll och skjutsade hem henne. Hon bor i ett område där jag faktiskt aldrig varit förut. När jag släppt av henne och skulle hem så var det superskoj att se en ny del av Oslo. Jag som trodde jag hade varit överallt... ;)

Nu är det dags att krama kudden, som sagt så kommer InBody-mätningen och PT-passet imorgon! 

God natt!

Insikt

Idag hade jag en liten "moment of truth"...

Den nya butikssjefen startade sin upplärning idag, alltså tjejen som ska ta över efter mig när jag slutar. Om två veckor sitter jag hemma i lilla Ljusdal, precis hemflyttad. Läskigt men också spännande! Det gick i alla fall jättebra för den nya tjejen, hon är ett riktigt energiknippe med bra humör och serviceinställd till tusen. Hon verkar lära sig snabbt och jag hoppas verkligen att det går bra. Självklart vill jag lämna Kirsti och Smageriet på bästa möjliga sätt. Jag kommer att sakna mitt jobb men jag känner även att jag är redo för nått nytt. Vad det är får den som lever se... 


En lite rundare och mörkare Madde på Smageriet! =)

Bursdagsfest

I lördags hade Lina födelsedagsfest...

Hon hade maskeradtema och det var många bra idéer och fina kostymer. Värdparet var utklädda till Jack Sparrow och Jolly Roger. Det fanns även en indian, en cykelgalning, en sjuksköterska, brokeback mountain-killarna, en hora samt endel med "bad taste"-inspirerad klädsel (som var orginaltemat). Lisa var på besök från Ljusdal, det är alltid lika trevligt att umgås med henne! =)


Papegojan på axeln! ;)

Jag slog på stort och klädde ut mig till Lisbeth Salander. Jag sprayade håret svart, fixade bruna ögon, fejkade till ett gäng piercingar och extra hål i öronen samt klädde mig i svart. Tydligen var det bra för jag vann pris för bästa outfit! Priset var en Nalle Puh plastkopp med inbyggt sugrör. Perfekt att dricka bålen som serverades i!


Närbild


Jag, Lina och Lisa!


Här ser man lite mer helheten av min outfit...


Olle var cowboy


Efter några glas bål försvann min hårda attityd...


Efter några glas till blev det ännu värre... ;)


Kvällsjobb

Idag började jag inte förrns klockan 13:00...

Jag jobbar i stort sett aldrig stängning, förutom lördagar och då är man 2.  Så noh känns det underligt de få gånger jag väl gör det. Även fast jag bara ver ensam den sista timmen så är det ovant. 

Innan jobbet så gick jag, mamma och Pennie på långpromenad på Bygdøy. I 80 minuter var vi ute och spatserade, riktigt skönt! Pennie fick springa lite löst också, hon skuttar och har sig då den lilla plutten. När vi var ca 5 minuter hemifrån ringde pappa. Då stog han på gårdsplanen och väntade på oss. han hade åkt klockan 3-4 imorse hemifrån Ljusdal. Knäppisen! I morgon åker han, mamma och Pennie hem med fullastad bil. Nu är dte inte mycket prylar kvar i mina skåp och vrår, det märks att flytten närmar sig...


Pennie och mamma på Bygdøy

På jobbet var det lugna gatan. Det märktes inte alls att det var fredag utan det var riktigt lugnt. jag jobbar i morgon också och hoppas det blir lite mer att göra. det är inte kul att jobba när det är så stilla som det varit idag. Jag jobbar 10-18 imorgon och efteråt ska jag på födelsedagsfest med maskeradtema till Lina (och André). Jag har kommit på vem jag ska klä ut mig till men tänker inte avslöja det än men det kommer bli bra! =)

Dagens styrka

Idag var jag lite trött när jag anlände till gymmet...

Men motivationen kom snabbt tillbaka när jag såg ett streck i spegeln som jag inte sett förr. Jag har fått en ny linje på armarna, en muskelkontur, hallelujah!! =) 



Jag värmde upp extra noggrant idag, är det något jag inte gillar så är det när mitt knä gör ont. Sen startade jag med marklyft. Först 10 x 25 kilo och sedan två omgångar med 10 x 30 kilo. Jag har lite svårt för tekniken när det kommer till marklyft så jag jobbar stenhårt på den innan jag slänger på tyngre vikter. Mellan omgångarna blev det en axelövning.

Jag fortsatte med neddrag (latsdrag) och enarmsrodd, 35 kilo på neddragen och 9 på rodden. 


Latsdrag

Sedan blev det dags för bänkpress. Eftersom jag tränade själv så vågade jag inte lasta på 30 kilo som jag vet att jag sliter lite med. Jag började med 20 och höjde till 25 de två sista omgångarna. Lite mage hanns med emellan!

Jag avslutade med att kasta en medicinboll in i väggen, 3 set! Sen en omgång med korsryggsrullningar.

30 minuter på crosstrainern blev det också för att optimera fettförbränningen. 




Trött

Jag är så trött!!

I morse klev jag upp halv 7, drack en morgonshake (osötad sojamjölk, latteproteinpulver och kaffe) och sedan begav jag mig ut på 50 minuters morgonpromenad. Hem, frukost och göra sig iordning för jobb.

På jobbet var det ganska lugnt men jag hittade på grejer att göra ändå. Jag beställde varor, torkade damm, flyttade endel varor och höll igång. Sen fick vi kaffeleverans plus att Alex från Solberg & Hansen kom och bytte våran espressokvarn som lät konstigt och hade låst sig.

Efter jobbet begav jag mig till gymmet och avklarade ett styrkepass plus 30 min cardio. Jag var inte så jätteladdad men lyckades ändå få till ett bra pass, skönt! 

Hemma väntade chorizo chili con carne och en dusch. Sen plockade jag och mamma ihop några flyttkartonger. Mamma och jag (mest mamma) har fått ihop ett helt gäng med kartonger som ska få följa med henne hem till Sverige på lördag. Nu känns det möjligt att kunna flytta hem, jag har så galet mycket saker!! 

Pernillas gamla rum agerar tork- och förvaringsrum


I skafferiet är dte inte mycket kvar...

Det kanske ser ut som det är mycket mat men det är det verkligen inte. Det där skåpet har varit PROPPFULLT och nu är det nästan ingenting kvar känns det som. Jag har skickat hem flera lådor med mat!

Träna, träna, träna

Efter några dagars påsklov utan styrketräning var det dags att köra igång igen!

Igår så var planen att jag skulle träna med min PT men hon blev sjuk. Jag kan stolt säga att jag tvekade inte en sekund på att träna ändå. Efter jobbet begav jag mig mot gymmet, bytte om och körde 5 minuters uppvärming på roddmaskinen.

På lunchen så hade jag kladdat ner en mall på hur och vad jag skulle träna, jag skulle starta med benböj. Jag gick upp på övervåningen och såg att ställningen där jag brukar stå var upptagen och den andra hängde det tyngder på och bredvid den stog en tjej som verkade använda den. Jahaja, jag startar väl med rygg och axlar istället då, tänkte jag, och vände mig mot stående roddmaskinen. Den var också upptagen. Här fick jag lite panik, "nu har jag stått här och bara tittat jättelänge och ser säkert skitdum ut". Jag sprang ner i omklädningsrummet igen, fyllde på min vattenflaska och andades lite. Jag gick sedan upp igen, gick fram till tjejen som stod bredvid andra ställningen och frågade om hon använde den. Det gjorde hon inte. Sen var vi igång! 


Jag körde 10 stycken repetitioner utan extra vikter (20kg) för att väcka kroppen. Sen körde jag 10x3 med 40 kilos belastning. Emellan blev det axlar, 3kilos hantlar 10 lyft framåt och 10 utåt, 2 gånger. 

Sen var även den stående roddmaskinen ledig så jag körde 12 rep i 2 omgångar. Jag skulle göra bulgariska utfall med 5 kilo i var hand också men mitt vänstra knä klagade. Antagligen värmde jag upp för lite, dumt! 

Jag gick vidare mot trx-banden där överkroppen fick sig en omgång. Först övningen som jag brukar göra med Åse Line plus armhävningar. 10 x 3 på båda.


Jag avslutade med att köra snedplanka och att kasta en medicinboll i vägen. Magen fick sig en ordentlig genomkörare, det händer alltför sällan. Jag hatar nämligen att ha träningsvärk i magen därför brukar jag vara dålig på att träna just den.



Kvälls/efter promenadlyx

Jag, mamma och Pennie var ute på en timmes promenad nyss!

Väl hemkommen så vart jag lite sugen på något. Då slängde jag ihop en en burk med lättkvarg, en passionsfrukt, 2 dl hallon, några gojibär, linfrön, ½ dl matvete, ½dl byggris och en kapsyl med fun light green (den nya med blackberry bluberry-smak som är sötat med stevia). Sen så toppade jag såklart med lite kanel! =)

Det här är superbra att äta innan träning, massor med protein men också fibrer och bra kolhydrater genom kornen. Den passade utmärkt som kvällsgott också! Jag delade min sats på två och den andra ska intas just imorgon före träning! =)


NYTTIGT MUMMS!!

Morgonstund

Inatt har Chino (och jag) blivit väckt av Pennie några gånger...

Först klockan halv 11 på kvällen kom hon in och kollade läget. Då gick jag upp och stängde dörren så hon inte skulle kunna komma in. Det hjälpte inte speciellt mycket då Chino hörde när hon var utanför dörren ändå. Tre gånger till kom Pennsan och väckte oss, sista gången var klockan 5 och efter en timmes bökande av lillskiten så gav jag upp och klev upp. Jag tog med mig både honom och Pennie ut på morgonkissning. 

Nu har jag intagit dagens frukost, Chino läser tidningen med mommen och Pennie ligger utslagen i sån fåtölj.. Jag VET att det står massor om hundarna nu men så får det bara vara... ;)


Bananomelett!


Chino läser tidningen!


Pennie är tröttis!

Dagens Bild!


Pennie och Chino!

Chino

Idag har vi varit till Hamra och lånat med oss lilla Chino!

Det var full fart och hundarna busade som bara den. Pennie tycker det är superskoj att leka med sin brorsa och de andra hundarna. Svansarna går på dem och grästovor flyger runt dem, jättekul att se på! =)


Saga, Pennie, Chino, Elvis och Sigge!


Haha!!


In action!


Brorsan Sigge!


Mamma med Pennie, Ida, Chino, Sigge och Sally!


Voffsingarna och Sussi!

Fredagsmorgon

Vid tredje väckningsförsöket fick Pennie upp mig ur sängen... ;)

Då var klockan strax efter 8, första försöket var klockan 6 och sedan vid 7. Jag hade inte sån vidare lust att gå upp så tidigt idag... Min lilla morgonpigga prinsessa.. ♥ 
Väl uppe så var det bara att slänga på som lite kläder, dricka en kopp kffe och bege sig ut i skogen på morgonpromenad. När man går i skogen så kan Pennie springa löst och det tycker hon såklart är jättekul. Idag var hon dock väldigt lugn. Nästan hela tiden gick hon exemplariskt och lugnt bredvid oss. Inga tokskutt denna morgon.


Mamma, pappa och Pennie

Hemma blev det lite kottkastning innan vi begav oss in i värmen. Tydligen så smakar kottar väldigt gott för lillfröken vill väldigt gärna ta med dem in och ligga och gnaga sönder dem. Inte så populärt av oss andra här i huset... 


Kottälskaren!

Frukosten idag blev en riktigt lyxig variant. Jag mosade ihop en banan, ett ägg, kanel och kardemumma och stekte det. Resultatet blev en riktigt lyckad bananomelett! Till den åt jag vaniljkesam (importerad från Norge), jordgubbar och en halv grape! Det var supergott!!


Bananomelett med tillbehör

Om en par timmar ska vi bege oss mot Hamra. Där ska vi hälsa på Pennies uppfödare Sussi, vi ska ju låna hem lilla chokladpojken Chino på prov i några dagar. Självklart ska Pennsan få leka lite med brorsan Sigge och de andra voffsingarna där också. =)

Tröttis

It's always Pennie and me...

Lilla fröken blev lite sur och trött när vi lekte nyss. Så hon kröp in under sängöverkastet och gömde sig. Jag smög såklart iväg och hämtade kameran, här kommer en bildbomb!


Gömmer sig...

Liten tröttis...

Det är min boll!

Sötisen!

Närbild..

Vaken igen!


Eller?


Biltvättarpappa

Min pappa är en riktig pedant när det gäller bilar...

Som i vanlig ordning när jag kommer hem så hann jag knappt kliva upp i morse innan pappsen ville ha min bilnyckel. Denna gången var det sommardäck som skulle läggas på plus att bilen behövde en rejäl vårtvätt. Nu är den spegelblank och sommarskorna är på.



Pappsen och bilen!

Nu har jag precis avklarat en par timmar tillsammans med bästa Kattis. Flyttlådeshopping, fika på stan och en jäkla massa snack avklarades. Det ska bli så skönt att kunna umgås mer med henne sen när jag flyttar hem. Sundsvall är bra mycket närmare än Oslo...



Ljusdal

Home sweet home!

Igår rattade jag min gråa fara mot de Norrländska skogarna. Cirka 6 timmar tog det för mig att åka från Oslo till Ljusdal. Det var nästan ingen trafik och det flöt på riktigt bra! 

Jag kom hem samtidigt som pappa, jag höll nästan på att köra på honom på uppfarten, han hade vart på Odd Fellow. Mamma och Pennie kom och mötte oss och lilla Pennsan hoppade, skuttade och skällde medans svansen for fram och tllbaka. Väl inne blev det pusskalas kan jag lova, lilltussan! ♥


Vackra Pennsan!

Idag tog jag och mamma med oss den lilla damen på en promenad runt kyrksjön. Hon har blivit jätteduktig att gå i band! Hon har på sig en sele när vi är ute, jag ska köpa ett fint rött koppel åt henne så får vi se om det ens är möjligt att hon kan gå ännu bättre. Överlag så brukar hundar gå bättre när de har halsband efterom man får bättre "kontakt" med dem då.  


Pennie!

PT-pass nr 7

Jag skrev fel! I tisdags var det PT-pass nummer 7 som ägde rum!!

Som bestämt så mötte jag upp Åse Line kl 17:30.
Vi startade med benböj utan extra vikter. Det gick bra så vi lastade på så det blev 40 kilo. Mellan de 3 omgångarna så körde jag axlar med hjälp av hantlar. 

Vi fortsatte med breda latsdrag, här hade vi först 30 sen 35 kilos belastning har jag för mig. Andra övningen i det här setet var en benkompination. Jag fick börja med att hoppa så långt fram jag kunde, landa djupt och hoppa igen, ca 15-20 stycken. Sen fick jag med en bulgarian bag på mina axlar ta djupa kliv åt sidan, ca 8 åt höger för att sen vända och ta 8 på andra benet. Sista benövningen var att med bagen på axlarna köra utfall. Pulshöjare och jobbigt kan jag lova!

Bulgarian bag

Vi fortsatte till bänkpressen. Där körde vi 4 omgångar med 3 omgångar mage emellan. Magövningan var enkel. Ligg ner på bänken och skjut upp benen mot taket, bromsa på tillbakavägen.

Sen körde vi lite crossfit inspirerad träning igen, sist vi gjorde det var det galet jobbigt, det var det även denna gång... I 30 sek skulle jag slå stora rep ner i golvet (som de gör på biggest loser), nästa 30 skulle jag göra benböj med en pilatesboll i armarna och sista 30 burpees på en tjock matta. 3 omgångar körde vi och jag trodde jag skulle få andnöd alla 3!! Svetten rann och jag låg och kved som en liten bebis. Och tro inte att vi var färdig, Åse Line hade en till omgång på g. Då skulle jag köra armhävningar i 30 sekunder, magrotation genom att kasta en medicinboll in i väggen i 30 och "tapp:a" med tårna på en steppbräda i 30. Detta gjorda jag 2 gånger och det var inte alls lika jobbigt men fortfarande tungt. 

Rep

Mina ben skakade som asplöv och jag vet inte hur många liter vatten jag bäljde i mig efteråt. Känslan man får efter ett hårt träningspass är trots utmattningen obetalbar. Jag älskar den! =)


Endorfiner är min drog

Ibland så känner jag precis när mina endorfinkickar slår till...

Idag tränade jag med Åse-Line, PT-pass nummer 6 och vi har avklarat hälften av dem. Egentligen vill jag aldrig att de ska ta slut men så kommer det att bli. I alla fall så körde hon helt slut på mig och de 10 minutrarna som jag gick i nedförsbacke för att ta mig till bussen efteråt höll på att ta knäcken på mig.

Det var 5 minuter tills min buss skulle komma och jag orkade inte ens sitta vanligt utan fick slänga upp benen på bänken för att avlasta dem. Huvudet lutade jag mot väggen och så satt jag tills bussen kom. Som tur var så var det nästan inga människor på bussen så jag fick sittplats.

Efter en par minuter på bussen, med Tyler Ward i hörlurarna, så kände jag hur lyckoruset kom. Jag kunde inte låta bli att sluta mina ögon, le och må fruktansvärt bra. Det är en helt underbar känsla som man får efter man tränat, jag älskar endorfiner!



RSS 2.0