Stockholm Baby!!

Imorgon startar min påskledighet!

Den ska jag spendera i Stockholm tillsammans med en massa brudar! Det blir en jentetur och vi ska ha det så morsomt! =) Imorgon klockan 8:50 avgår våran buss från Oslo S. Jag är så gott som färdigpackad och klar så nu återstår bara det som jag hatar. En natts väntan... Jag har alltid ås himla svårt för att gå och lägga mig när jag ska resa dagen efter, sover som en kratta och skuttar upp när klockan ringer. Även fast jag sovit alltför lite och det oftast är tidigt på morgonen. Jag ska snart ta mig en dusch och sedan försöka krypa ner under täcken. Jag antar att jag kommer misslyckas rejält med att somna men men.... Man kan alltid försöka! =)

Till en helt annan sak...
Råkade ramla in på en Nikesida nyss via aftonbladet, nämligen "Jorden runt på 40 dagar" med Joel Kinnaman. Synd att jag inte gillar att springa, ska försöka "lära" mig det. Stör mig mest på att han har gröna löpskkor, för det vill JAG ha!! Men tydligen finns det bara rosa och lila i tjejmodeller...... Ska försöka leta reda på ett par bra i Stockholm. Å hur syngg är inte Joel?! Å humor verkar snubben ha också, dra mig baklänges! ;)


Klick on the bild to kom to the hemsida! =)


Semesterplaner!!

Nu har jag och Kakan gjort en rutt inför våran semester i sommar! =)



28 juni, vi åker till Göteborg, Lisseberg!! Sover där 1 natt!
29 juni, vi åker till Kalmar och Öland, campar i husvagn på Tokenäs i Byxelkrok i 4 nätter.
3 Juli drar vi vidare med färjan till Visby. Där tältar vi i 3 nätter på Norderstrands camping.
6 Juli tar vi färjan till Nynäshamn och vidare med tåget hem till Ljusdal.  

Vi beställer mycket sol!!


Sneakpeak!

Här ser ni en liten bild på mina fina mörka hårrötter! =)


Very najs!! =)


Dagens Bild!

Idag fyller världen bästa Jon år! =)



Såhär såg det ut i tidningen idag:




In progress...

Hårfärgning på g!!



Nu ska jag in i duschen! Resultat kommer så småningom... =P


Jobbba, jobba, jobba!

Det är inte mycket uppdatering i den här stackars bloggen inte...



Grejen är den att det är galet mycket att göra på jobbet nu inför påsken. Vi har massvis med tomma påskägg som ska säljas, påskgodis som ska packas, kaffe och thé som ska vägas upp, färdga barnägg som ska lagas, färdiga vuxenägg som ska lagas, beställningar som ska göras, påfyllningar i hyllorna mm. mm. SAMT att man måste komma ihåg att göra dagsavslut också!

Du jobbar i ett från att du sätter din fot på bygget tills klockan är 8 och gallret dras ner. Jag klagar inte om ni tror det, jag tycker det är skitkul. Dagarna flyger förbi och jag fattar seriöst inte vart februari och mars tog vägen?! Jag trivs verkligen jättebra och nu känns det som jag har kommit in i rutinerna och kan ta för mig mer när det gäller arbetsuppgifter och delegera osv.

Allt tar sån tid på smageriet. T.ex. när man ska väga upp chokladägg så ska man först hälla över dem i små cellofanpåsar, sedan väga dem och justera vikten så dte blir rätt, sen ska man vika ihop påsarna fint och fästa med en smagerietlapp, sedan ska man räkna ut priset och prismärka. När vi lagar chokladpåsar från våran lyxdisk (9,50nkr per chokladbit) ska man även fästa ett bandunder klistermärket. När vi gör påskäggen så ska man först plocka ihop rätt mängd godis i en sån där cellofanpåse sen ska det ner klubbor och lite annat smått, sen tejpa ihop ägget, sedan ett band hårt knutet runt det. Just nu har vi gjort ca 400 barnägg och 50 vuxenägg och vi är inte färdiga än...

Bloggningen har helt enkelt fått vänta eftersom jag prioriterat min legiga tid på andra saker som träning, matlagning och vänner... =P


Vykort!

Idag när jag kollade posten hittade jag ett vykort!



Jag äälskar vykort, alltid lika kul! Men jag fattade nada när jag började läsa det. Hälning från Thailand? Hem till Ljusdal för att fira jul? God jul och gott nytt år från Sara?



Det här vykortet är ca 3 månader försenat eftersom att Sara och David avslutade sin resa den 23 december förra året...

Men det är väl som man säger, bättre sent än aldrig?! =P


Jag föddes på nytt i Indien...

Vart hamnar du?


Afrodance!

Idag smet jag några minuter tidigare från mitt jobb för att träna lite dance aerobic...

Men Charlotte var inte där idag utan det var en vikarie som hade afrodance istället. Hanna hette hon och var svensk, och hon var riktigt bra! Riktigt kul pass och svetten rann. Efteråt lyxade jag med en lång strech, bastu och peeling. Nu är jag hemkommen, kroppen är varm och mjuk och endorfinerna flödar. Jag mår super!! =)



Åt lite bärkesella och drack upp det sista ur min sojamjölk nyss. Kan man bli beroende av nått så knasigt som soyamjölk? Det är juh så gott!! Måste köpa ny imorgon...



Nu ska jag strax krypa ner i soffan och kika på nån serie,
god natt alle sammen!! =)


Tur på søndag!

I söndags tog jag och Kakan oss en tur till Bygdøy!


Superfin väder fast lite blåsigt!

Vi packade ner varm choklad, thé och mackor och begav oss med hjälp av 30-bussen ner till Huk som ligger på Bygdøy. Helt underbart att bara sitta på klipporna i solskenet och bara njuta! =)


Laddad och på g!


Nu ska bara den där bussen komma också...


På väg mot Huk!


Fiiint! =)


Min luva ska stå upp, det SKA vara så! ;P


Varm choklad!!


En bra picknick!


Alice in wonderland

I fredags när jag slutade hade jag fått ett sms från Kakan:

"Vi har bokat biobiljetter till Alice i underlandet på Saga kl 21 ikväll... Hör av dig så fort du kan! :)"

Så istället för att ta 23-bussen hem tog jag 32-bussen in till byen istället. Där mötte jag upp Kakan, Emelie och Olle åsså kikade vi på 3D-bio. Så coolt!


Filmen var bra, Johnny Depp är bara så grym. Kan han allt eller?!
Jag rekomender alla att gå och se den!


Tur att man är så snygg i 3D-brillor! ;P

Man får sig verkligen ett gott skratt när man sitter i biosalongen och vänder sig om... Då ser man fullsatta stolar och alla har på sig asfula brillor. Geekvarning till 1000! Haha!


La det swinge om bra vibrationer!

Igår var det melodifestivalenfinal.

Jag tillbringade kvälln i Lilleström tillsammans med C1, C2 och Emma. Vi spelade spel, åt tacos och kollade såklart på spektaklet. Av någon okänd anledning som vi inte riktigt förstog så hejjade vi helt plötsligt på Eric Saade men vi vart inte alltför besvikna när Anna vann heller. Ingen av oss hade någon direkt favorit, det var lite tråkigt...

Så det blir alltså Anna vi ska kolla på i slutet av maj i Fornebu Arena!



Jag inspirerades lite av Spiderchick och kollade upp vilka som vann året jag föddes.

Melodifestivalen tog Kicki Danielsson hem med "Bra vibrationer"




Hela tjottabaletten vann ingen mindre än Norge (fast Bettan är svensk) med "La det swinge"
 


Mitt halsband!!

Jag har på senaste tid kännt mig som Maria Montazami i Svenska Hollywoodfruar,
nämligen exposed, rädd och nervös...

För mig handlar det inte om läppstift, utan om mitt halsband!


Mitt halsband!

Det har varit borta i ca 2 veckor nu och jag tror jag att tappat det!

NEEEEJ!
='(


Vems är tandborsten?!

Märkte nyss något skumt...

Räknade till att vi har 8 tandborstar i vårat badrum, vi är 3 stycken som bor här...

Humn...
Det här måste lösas!


Den elektriska längst fram är Olles
Den andra elektriska är min
Den röda tillhör Annicka
Den rosalila är Kakans
Den gula är ett mysterium... Olles??
Den vit/blåa är min



Den som ligger i duschen tillsammans med tandkrämen misstänker jag är Andrés efetrsom han ofta borstar tänderna i duschen...


Å titta! Där bak gömmer sig en till som jag inte har en aning vems det är?!


Gårdagens promenad-dag!

Ojojoj vad jag knatade på igår!

J startade juh som ni vet dagen med en 90 minuters morgonpromenad. När jag sen kommer hem hinner jag bara duscha och äta sen var dte dags att bege sig igen. Kakan, jag, Olle och André tog trikken ner til jernbanetorget. Där gick killarna för att shoppa medans vi brudar tog buss 30 till Solli och därifrån gick vi ut till Bygdøy. Det blev en till riktigt härlig långpromenad.

Jag visade Kakan var jag bodde förut osv.


Vacker bild tagen innan promenaden.... Haha!
 

Idag gör det ont i mina benhinnor, de är inte vana att gå flera timmar om dagen.. =P Så idag blir det ingen promenad, men kanske lite spinning! =P

Vi avslutade lördagen med tacos framför Pretty Woman och melodifestivalen. Tacos är fasen standard på lördager, vette sjutton hur många gånger i rad det blivit nu. Men det är juh så gott!!


Nydeligt vær!!

WOW!! Det är knallbra väder ute!


Ser ni den där stora solen eller? Lägg till vindstilla och ni befinner er i Oslo! =)

Jag gick upp till parken där jag vanligtvis tar mina promenader och strosade ett varv, det tar ca en kvart att gå upp dit och varje varv tar 20 minuter. När jag gått 2 varv så kände jag inte alls för att gå hem än så jag tog ett tredje, alltså blev det 90 minuters promenad. Med solen värmade över mig och bra musik i öronen var det nemas problemas att bara njuuuuta!

I feel good! =)


SMILE! =D =D


Sätter fart på förbränningen!

Hallelooo!!


*vinkar*

Jag är helt impad över att jag vaknade klcokan 9 idag, jag trodde jag skulle sova i alla fall en eller två timmar till. Men det gör ikke noe... =) De senaste dagarna har varit fullspäckade med jobb, träning och igår hanns det även med lite roligheter. Somnade runt 3 inatt tror jag och förväntade mig alltså att vakna runt 11 tiden. Men nu när jag är pigg och vaken så är dte väl bara att välkomna möjligheten att ta en morgonpromenix?



Sitter här nu med en kaffe för att vakna till ännu mer samt höja förbränningen samt att jag skedar i mig nån tesked keso för att ha lite protein i kroppen med. Kanske ska slå till på en 70 minuters promenad idag!? Det är lite kallafre idag än vad dte varit de senaste dagarna. men som man säger, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder (undrar just vad naturkatastrofsoffer tycker om den frasen?!)...


Eplecider Eddik

Häromdagen skrev jag om mina piller som jag äter...

Idag kom det en till sändning med äppelcidervinäger. Nu har jag väldigt många... Så nu skulle jag ha ställt in nästa sändning eftersom jag annars kommer svämma över med piller. Först gick jag in på deras hemsida och skulle logga in, men tydligen är min amiladress inte registrerad. Så då skulle jag ringa men då var dte upptaget?! Va? Måste juh vara nått fel på deras system. Det är väl aldrig upptaget på en kundtjänst? Jaja, jag ska juh blogga så jag har inte tid med det här tänkte jag och sände iväg ett mail. Lätt som en plätt!



Idag har jag träningsvärk i magen, axlarna, skuldrorna och bröstet. Skönt! Ikväll ska jag träna endera Zumba eller Elixia Power. Zumba vore juh fett kul att prova, jag inte gjort det än. I så fall måste jag infinna mig på Elixia Sjølyst klockan 20:00. Jag jobbar 12-19 idag så det hinner jag. 


Klicka på bilden vettja! ;) 


Tränat och nu lunch!

Nu har jag och min rosa Niketröja varit och tränat! =)



Det blev 20 minuter på löpbandet och 20 minuters styrka överkropp!

Nu intas en stark omelett med skinka, champinjoner, tomat och jalapeños samt bladspenat, paprika och en halv avocado. Mumms! jag har ingen tid att knäppa kort på den eftersom jag måste sticka om 10 minuter, stressigt! =P


Pillz...

God morgen folkens!!

Hur skönt är det inte att vakna före klockan ringt, och helt av sig själv?! Det gjorde jag imorse, trodde först att jag glömt att stoppa i laddaren och att batteriet tagit slut på mobilen men ikke. Alarmet skulle ringa om 20 minuter. Jag låg och drog mig lite och skuttade sedan upp!

Nu har jag käkat min frukost och intagit mina dagliga piller.



De röda tar jag 2 stycken ca 5 dagar i veckan, de ska tydligen stärka mitt hår och mina naglar samt ge mig fin hy. Den gröna avlånga saken är äppelcidervinäger som jag fått för mig är bra. Den vita är en vitlökskapsel som jag ätit i flera år.

Förutom dessa piller tar jag ibland en rapid burn innan jag ska träna och vääldigt sällan om jag har väldigt ont i huvudet slinker det ner en paracetamol.

Förutom piller ingick även en kopp grönt mangothé och en skål med keso, kefir, en apelsin, linfrön och massa kanel i min frukost.


Mumms!!

Nu ska jag vänta i ca en timme till innan jag beger mig till gymmet för att pumpa lite muskler! =P Jag börjar nämligen inte förrns klcokan 13:00 idag å jag måste juh ha nått vettigt att fylla förmiddagen med! ;)


It's time for tea!

Teatime i kollektivet (utan André, han dricker kranvatten...)!



Teacup no.1
Ägare:
KAKAN
Smak: GRÖNT MANGOTHÉ
Ägarens kommenter: "MMM, GOTT!"
Plus: KÄNNT FÖR ATT VARA HÄLSOSAMT, GRÖNT THÉ ALLTSÅ...

Teacup no.2
Ägare:
MADDE
Smak: RÖTT ROOIBUS MED MJÖLK I
Ägarens kommentar: "MMM, SMAKAR SOM NYPONSOPPA"
Plus: UTAN KOFFEIN, HAR DRUCKIT WAY TOO MUCH KAFFE PÅ JOBBET IDAG...

Teacup no.3
Ägare:
OLLE
Smak: CHAI MED MJÖLK OCH HONUNG
Ägarens kommenter: "BLOGGAR DU OM THÉ?!?"
Plus: OLLE FICK INTE CHAILATTEN ÖVER SIG...


I'm back! (?)

2 veckor och 1 dags bloggsemester...

Det har inte varit att det inte funnits saker att skriva om, jag har helt enkelt varit trött och sjuk samt haft en visit i Sverige och då suger jag alltid på att blogga.

Att skaffa nytt jobb tar verkligen på krafterna, det är mycket att lära sig men det är kul! Jag trivs riktigt bra och än har det gått mycket bra också (pepper, peppar ta i trä).

Jag ska ge er en snabb update om vad jag hållit på med dessa 2 blogglösa veckor...


Lite gratisreklam till norwegian som har galet billiga flyg! =)

Den 18 februari tog jag och Kakan flög till Stockholm och sen ett 30 minuters försenat tåg hem till Ljusdal. Vi tyckte det var lite smådrygt att vänta 30 minuter extra men om vi bara hade vetat vad som väntat oss när vi skulle hem hade vi nog hoppat av lycka när tåget kom...

 
Morgonpigga damer?!


Vi flög i soluppgången, fint sörrni!

Väl hemma knäpptes det inga kort... Kameran låg i väskan hela tiden, den fick inte komma fram en enda gång. Knäppt! (Höhö) Jag avklarade en massa måsten som ett besök till tandläkaren, en synundersökning, sjukhuset och frissan. Sedan umgicks jag med mina syskonbarn Moa och Jon endel samt mööös en massa med mamma och pappa. Jag kollade på OS, klagade på hur kallt det var, åt god mat och spelade lite Sims 3.
That's about it! =P

När jag och Kakan på måndagen skulle försöka ta oss till Oslo var det med min inställning "Vi får se hur långt vi kommer!" och Kakans "Jag är glad om vi är framme om 48 timmar!" som vi begav oss från Ljusdals tågstation. Ljusdal-Gävletåget var försenat ca 25 minuter och på det fick vi veta att tåget vi skulle åka med från Gävle till Stockholm var inställt. Den snälla tågvärdinnan var förtvivlad för hon visste inte hur vi skulle ta oss till Stockholm för att hinna med vårat Oslotåg. Hon letade fram nån anslutning till Hallsberg som en annan kille, som också skulle till Oslo, skulle ta. Sedan skulle vi från Hallsberg hoppa på Oslotåget. Grejen var bara att Hallsbergs station var avstängd så vi skulle få ta anslutningsbuss från en annan station. Det kändes inte alls bra i min mage så vi beslutade oss för att försöka ta oss till Stockholm eller Uppsala och leta ny anslutning där. Sagt och gjort, jag och Kakan tog en lunch i Gävle mednas vi väntade på nästa tåg till Stockholm som gick 2 timmar senare än det vi hade tänkt ta från början.


"...är inställt på grund av rådande väderlek".
Det var en fras vi hörde några gånger... =P

Vi tog oss alltså till Stockholm men alla tåg som gick genom Hallsberg, alltså också "vårat" Oslotåg som vi redan missat, var inställda. Men vi var i alla fall i Stockholm, där det finns flest möjligheter att ta sig någonstans ifrån och där vi känner människor. Stackars killen som åkte till Hallsberg, hur många känner man där lixom?! Vi ringde i alla fall till Sara och fick bo hos henne och David under natten. Men först måsta vi stå i en lång kö i 2 timmar för att få nya biljetter utskrivna till morgonen efter då det kanske skulle gå ett tåg till Oslo.. *suck*


Det var 8 månader sen jag träffade Sara, galet kul att se henne igen! =) =)

Vi hade en mysig kväll med tacos på menyn och en massa skvaller och prat som underhållning. Vi hade endel att upplysa varandra om.

Tidigt på tisdagen tog jag och Kakan oss in till Stockholm central och fick reda på att vårat tåg skulle gå. HURRA!!!! Men man ska inte ropa hej förrns man är över bäcken ni vet... Det började med att tåget vart 10 minuter försenat, sedan 10 till och sen 5 till men SEN kom det! Vi hoppade på och kände en enorm lättnad över att vara på tåget. Men där ropade vi hej för tidigt igen, för när vi hade åkt i ca 10 minuter måsta vi stanna och vänta eftersom ett tåg framför oss hade gått sönder och det skulle bärgas bort i 10km/h. Jag stoppade in musik i mina öron och la mig och sov, åt h*lvete med tåg....

När jag vaknade var vi rullande igen och resan gick bra ända tills vi kom till Lillestrøm. Eftersom vi var på norsk mark så var det NSB som hade kontrollen på tågen och de hade bestämt att vårat tåg skulle vända i just Lillestrøm. Då skulel nämligen det hamna i rätt tidsrutt förstår ni. Så vi som var ombord fick snällt kliva av och vänta i ytterligare en kvart på ett annat tåg som skulle in till Oslo. Jag var inte alltför glad just då, jag hade nämligen en arbetstid att passa, och den närmade sig med snabba steg...


INNSTILT OSLO S, kødder dere med oss!!


En sur Madde, det ser man inte varje dag... =P

Vi satte oss på regionaltåget som skulle ta oss in till Oslo och när vi anlände stationen skulle jag börja jobba om 45 minuter. Det var bara att kliva på trikken och sen var planen att åka förbi Torshov (mitt hem) till Storo, ta min packning och utan arbetströja åka direkt till jobbet. Det var enda sättet att hinna till CC Vest till klockan 17. När jag står på trikken ringer Tone från mitt jobb och frågar hur det går, sen erbjuder sig Kine att jobba åt mig. Tusen miljoner takk till Kine!! Jag är skyldig henne en STOR tjänst nu, om inte 2! Så istället för att åka till jobbet hoppade jag av på Torshov, tog mig en varm dusch och däckade i soffan. Tacksamhet var den känslan som överväldigade mig då!

Det vart en kort arbetsvecka med bara 3 dagar på jobbet men jag är glad att jag tog mig till Oslo överhuvudtaget! Nu är vardagen igång igen och förutom att jag haft halsont i helgen och att min träningshelg var totalförstörd så känns allt bra igen.

Tack och hej,
leverpastej!


Miss me?!

Jag ska hitta tillbaka till skrivinspirationen!

Ett längre inlägg med bilder är på väg! =P


RSS 2.0