Kom och köp!

Jag har ju saker ifrån 2 lägenheter här hemma i mammas och pappas källare...

Idag har jag och mammsen dragit fram, gått igenom och fotat lite som ska säljas. Nån som är intresserad? =)


Bardisk från möbeltjänst 150cm lång, 28cm bred, 108 cm hög med 5 stolar, förvaringshyllor på baksidan - 1000:- (eller bud)
Soffbord från möbeltjänst 140 cm lång, 80cm brett, 50cm högt - 1800:- (eller bud)
Tv-bänk från möbeltjänst 131 cm lång, 46cm bred, 60 cm hög med 3 lådor och 2 skåp - 2500:- (eller bud)


Köksbord med 3 (4) stolar från IKEA - 1000:- (eller bud)
Balkongmöbel från IKEA, ouppackad - 600:- (eller bud)
Bäddfåtölj (inbyggd tältsäng) med 2 överdrag (rosa och blått) - 1500:- (eller bud)
160x200cm mellanhård säng från IKEA - 3500:- (eller bud)

Blåbär

I fredags drog jag och Krister ut i skogen för att plocka blåbär!

Det var strålande sol och riktigt mysigt även om jag blev förbannad på knotten och bromsarna ett tag. Jag började fundera på om man uppskattar skogen lika mycket om man inte är van vid den. Jag är uppväxt med att plocka både bär och svamp och även om det jag minns mest är skavsåren från stövlarna så är jag tacksam för att jag fått vara med om det. I fredags gick jag plockandes runt med värme i hjärtat och ett leende på läpparna i stort sett hela tiden. Men vad vet jag, det kanske var sällskapet som framkallade det också... ;)


Det tog inte lång tid innan våran hink var full med små, blå, goda bär. Vi tog med oss hinken hem till Krister och satte oss för att göra skitgörat, nämligen rensningen. Det är helt klart den tråkigaste delen av bärplockning men eftersom vi inte hade några mängder med bär gick det ganska fort. Vi fick ihop ca 10 småboksar med blåbär som vi fryste och resterande 5-6 dl bakade jag en dubbel sats smulpaj av. Pajen mumsade vi lite senare på tillsammans med Kristers mamma, pappa och dotter. Jag glömde av någon anledning att plåta pajen (helt bananas jag vet!!), men den blev jättegod. Signe var blårandig hela hon efteråt, så henne var vi tvugna att stoppa i baljan direkt efter. Ett bra betyg antar jag... =)



Fräsch frukost

Dagens frukost!

Den bestod utav naturell yoghurt, kesella, Paulúns müsli, jordgubbar och citronskal. Enligt mig en perfekt sommarfrukost! =)


Officiellt

Tjaaa, jag antar att det är officiellt nu... ;)

 
 

Hallonbollar

Weeeheeeee, ett recept! ;)

Det här är lätt de bästa proteinbollar som jag bakat. Nu är jag i min lägenhet i Sundsvall och här har jag inte hunnit köpa in så mycket mat och förnödenheter. Nyss så blev jag akutsugen på något och kom på att jag faktiskt hade ingredienser till att göra proteinbollar. 

Väl igång, när jag hade slängt i en förpackning kikärtor, en skopa (30 gram) proteinpulver med chokladsmak och 2 matskedar jordnötssmör fick jag idéen att göra en twist på dem. Jag tog nästan en hel deciliter med frysta hallon, strödde över ett gäng gojibär och en tredjedels deciliter stevia strö i mixern tillsammans med det som redan låg där.

Resultatet blev en rosa smet som smakade himmel. Jag rullade bollarna i 100% kakao och njöt medans jag provsmakade några. Eftersom att hallonen är frysta gäller det att rulla snabbt, innan de börjar tina alltför mycket. Att ta lite vatten i handflatorna lite då och då under rullandet underlättar också. Jordnötssmöret gör smeten väldigt kladdig men vatten hjälper som sagt. 

Nu ligger godsakerna i frysen och jag väntar med glädje på att få äta dem lite senare och få reda på hur dem smakar frysta. Namnam! =)






Vardagsrum

Detta är alltså mitt RUM i min etta.. =)

I onsdags kom soffan på plats och TV-hyllan blev ihopmonterad. Jag har även ett linneskåp som inte syns på bilderna, det ska målas vitt och det är ett projekt som jag ska ta tag i nästa vecka.

Idag åker jag hem till Ljusdal för att tillbringa helgen där. Vänner och familj ska få påhälsning samt att en av våra grannar fyller 18 år och ska ha bjudning på lördag. Jag minns Victor som 3 år och kan inte riktigt förstå hur han hunnit bli 18...

Men nu, bilder på vardagsrummet!! 








Hemgjord yoghurt

Idag slängde jag ihop en egen yoghurt här på tidiga morgonen.

Jag tog ca en dl hallon, 2 msk kesella och en dl naturell yoghurt sen lyxade jag till det med en tsk Renée Voltaires Superfood Chocolate Love och en msk 100% kakao. På några sekunder så förvandlar stavmixern det till en god och nyttig yoghurt som inte innehåller något dolt socker eller konstiga tillsatser. 


Jag toppade yoghurten med Paulúns dinkelflakes med kanel, tinade hallon, gojibär och kokosflakes. Det smakade ljuvligt kan jag meddela er, och mättande var det också! =)


Soluppgång

Nu går solen upp här i Sundsvall och jag är vaken... 

Jag klev upp för ungefär en timme sedan, jag kunde absolut inte sova. Efter en tids kämpande att somna om så gav jag upp och bestämde mig för att börja packa inför hemresan till Ljusdal idag. Så nu lyssnar jag på Tyler Ward och sorterar kläder. Ganska mysigt måste jag erkänna... =)


Dagens Bild!

Kattis och Sigge!

Trav med Kattis

Idag mötte jag upp Kattis och Thomas i hamnen strax före klockan 12. 

Deras häst skulle vara med i monté-SM på Bergsåker och de hade blivit medbjudna på en båttur inklusive buffé innan. Supersnälla som dem är så fick lilla jag följa med. =)

Det var supertrevligt, båtturen tog cirka tre timmar och maten var jättegod. Det fanns lax, strömming, räkor, tonfiskröra, fläskfilé, rostbiff, pajer, sallader, potatis, ost och andra godsaker. Två omgångar med mat blev det för oss alla tre och även dessert klämde vi. Vi var mätta och belåtna när vi klev av båten kan jag lova...





Det var även perfekt väder idag, solen stekte och trots att det blåste rätt rejält därute på vattnet så frös vi aldrig. Vi satt självklar inne på båten när vi åt men sedan gick vi ut en sväng på däck. Kattis lille Sigge var också med och skötte sig utmärkt under hela turen. Lillplutten är verkligen en riktig finig!


Väl på Bergsåker var det dags för Bettan att springa, tyvärr var hon alldeles för het och galopperade så hon blev diskad. Förra loppet vann hon men man kan inte alltid vara på topp. ;) På måndag ska hon vara med i ett nytt lopp och vi får hoppas det går bättre för henne då.


Det har verkligen varit en supermysig dag. Tack så mycket Kattis och Thomas! =)

Min älskade sovalkov

Igår kom äntligen hyllorna upp på väggen i min sovalkov.

Jag fick besök av mamma, pappa och Pennie som har hjälpt mig att köra hem min soffa, handla tunga hyllor på IKEA och byggt ihop samt borrat upp saker och ting. Sovalkoven börjar nu bli klar, det fattas endel prylar på hyllorna, några ljusstakar ska hängas upp och en volangsängkappa är beställd. Jag trivs ypperliggt inne i min lilla myskvadrat och vaknar med ett leende varje morgon. Mysfaktorn är verkligen hög och här kommer en bildbomb på den! =)












Torsk med örtmajonnäs

Igår så hade jag inget internet, men nu är det tillbaka.

När det gäller mat just nu så fokuserar jag på lätta, nyttiga och goda recept. Gårdagens middag blev en av mina favoriträtter som jag skrivit om här förr, nämligen torsk med örtmajonnäs. Igår hade jag ingen gul paprika hemma så jag tog sparris, broccoli och haricot vertes istället. Funkade prima det med! =)


Soffan

Igår beställde jag alltså en soffa.

Den ska hämtas på onsdag då mamma och pappa kommer för att hjälpa mig lite. Förutom att få hem soffan ska vi på IKEA och köpa en TV-bänk, hyllor till sovalkoven, en matta och fler förvaringslådor. Pappsen ska ta med sig sin slagborr så vi kan få upp hyllorna på betongväggen. Kan det bli onsdag nu?! =)


Äggstra äggstra!

Ägg är verkligen ett av mina favoritlivsmedel.

Eftersom man kan variera dem så tröttnar jag aldrig, kokt, stekt, pocherat, fluff, i smoothies mm. Jag äter allt mellan 1-5(6,7,8?) ägg om dagen och jag tror absolut inte att det är farligt, ägg är inte onyttigt enligt mig. Jag hade en "ägg-och-kaviar-på-macka-period" för ungefär ett år sedan och jag föråt mig totallt på det. Nu äter jag istället mina ägg oftast tillsammans med majonnäs, och då tycker jag att Hellmann's är godast. Jag ska försöka laga min egen majonnäs någon dag här framöver, det har jag velat prova länge och nu har jag, snart i alla fall, massor med tid. Ni som köper lättmajonnäs, SNÄLLA SLUTA MED DET! Majonnäs innehåller ägg och olja, hur sjutton kan man få det light? Jo, med massa tillsättningar och skit. Jag ryser av bara tanken på all dynga vi äter. 


Dagens frukost blev ägghack, jättelätt att göra, väldigt mättande och gott! Man kan hacka äggen med en vanlig kniv men jag tycker att det är lättast att använda sig av en äggdelare. Jag har en superbra i stål men en i plast går också finfint. Man skivar ägget och vänder sedan på det och för att skiva på andra längden. Ta daaaaaa, färdigt ägghack! Mitt ägghack innehöll idag 2 ägg, en skiva rökt skinka och en msk majonnäs, sen kryddade jag med min tråkiga citronpeppar som jag gillar. Men prova med nymald svartpeppar och oregano i, jättegott! 





Det börjar ta sig

Nu börjar det kännas som att nån bor i den här lägenheten!

Idag har jag gått igenom, sorterat och ordnat nästan hela dagen. Alla kläder ligger nu i byrån, är upphängda eller sorterade i förvaringsboxar inne i klädkammaren. Städsakerna har fått sina backar och utrymmen att förvaras i. Alla toalettgrejer är inne på just toan även om det krävs ännu mera sortering och städning därinne. Sakerna som ska ut i förrådet står ute i hallen, grejerna som ska upp på mina hyllor inne i sovalkoven ligger bredvid sängen och endast ett fåtal småsaker är placerade inne på soffbordet eftersom jag inte funnit en plats åt dem än. 

Jag har även hunnit med en sväng ut till Birsta där jag köpte en superskön och snygg bäddsoffa på mio samt var in på IKEA och Clas Ohlson för att supplera med fler förvaringsbackar, lite småplock och gardiner. Jag hittade ett par skira, vita gardiner i spets som passade perfekt. Nu är vardagsrumsfönstret fint inrett med dem, blommor, mina silverhjärtan från Oslo, lampor och ljus. Myyysigt! =)




Kyckling med blomkålsmos

Första middagen är lagad i nya leggan!

Det blev stekt kyckling med blomkålsmos med en enkel sallad till. Den här rätten tar ca 20 minuter att göra, sluta äta onyttig snabbmat! 


Vad kul det är att laga mat med alla mina köksprylar igen, och som jag har saknat min GreenGate-servis. Det är mycket roligare att lägga ut bilder här på bloggen också när man har snygga tallrikar, knäppt men sant...

Lättare än lätt

Första frukosten i nya lägenheten är uppäten...

Då jag inte har speciellt mycket alls i mitt kylskåp så blev det en supersnabb variant. Naturell yoghurt, keso och en sked kesella hallon som toppades med hallon och blåbär. När jag skulle brygga kaffe så insåg jag att jag inte har några kaffefilter, tur att det finns te i sånna tillfällen! ;) Indiskas green mango fick det bli istället för java.

Tips! Coops egna keso är riktigt krämig och god, den bästa enligt mig. =)



 

Nya köket

Men nu ni!!  

Noll inspiration är vad som har skett med mig och bloggandet... Det ska ändras på NU och det kommer att bli lätt! Jag har nämligen köpt lägenhet idag, flyttat och faktiskt fått köket i stort sett klart. Jag ääälskar min lägenhet och speciellt köket. Det är rymligt, mysigt och och bakvänligt, precis som jag vill ha det. 










Somebody That I Used to Know

Ny cover av Tyler Ward.

Jag är såld, som vanligt... ;)


Trav

Igår var jag på trav!

Jag och Pernilla tog bilen från Sundsvall och mötte upp bussen från Ljusdal där mamma och "faster" (farbrors sambo) Pia var med. Jag gick väl ungefär plus minus noll så ingen storvinst denna gång. Det var så mysig att sitta där i solskenet med mat och vin och bara mysa. 

Pernilla fick ta bilen tillbaka till Sundsvall medans jag följde med hem till Ljusdal. Jag ska på banken idag och i morgon ska jag röntga mitt högra knä och vänstra vad. Jag har haft lite besvär med knät ett tag och på höger vaden har jag en knöl som antagligen bara är en förkalkning men bör kollas upp. 





Morfar

Idag fyller min morfar hela 87 år!

GRATTIS! I morgon ska jag och mamma åka och gratta honom. ♥
Jag minns när han fyllde 70, då var vi ute i stugan, är det verkligen 17 år sedan? 


Happiness

Idag på Indiska köpte jag en riktigt stor tekopp.

Så stor att det krävs 2 tesilar för att smaksätta allt vatten som får plats däri. Jag köpte också tesilen med hjärtat på och deras te green mango som är supergott. Det ska jag mysa med nu ikväll! =)


Whoop whoop

Dålig uppdatering här...

Just nu är blogglusten dålig, jag tycker inte att jag har så mycket att skriva om och låter hellre bli i stället för att låta er läsa massa ointressant nonsens. Här kommer i alla fall en liten update!

I lördags så skulle Pernilla på arbetsintervju borta i Östersund så jag och Moberg följde med på en liten roadtrip över dagen. Det blev lite springa i affärer, kika på loppisar och en fika på stan sedan kände vi oss nöjda. Shira var såklart också med och sista sträckan dit fick hon sitta en sväng i mitt knä, lyckan var gjord!


Igår var vi på småhundsträff här i Sundsvall. Shira fick springa runt och leka med ett tiotal andra små voffsingar. Hon fick två friare och den ena var så ihärdig att vi tillslut inte kunde ha dem lösa samtidigt. Populär liten tjej vill jag lova... ;)

På kvällen kikade vi på EM-finalen mellan Italien och Spanien. Rena utklassningen, 0-4, stackars Italien, men grattis till Spanien.


Idag har jag varit en sväng till Hudik på en rutinkoll på sjukhuset. Jag passade också på att ta en promenad, gå på stan och äta lunch där. En riktigt mysig dag med bara mig själv som sällskap, ibland behöver man sånna dagar med. Det blev kycklingsallad med fetaost och vitlöksdressing till lunch, riktigt gott!





RSS 2.0