CHOKLAD!
Ingredienser
12 stycken
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
125 g smält smör
2 dl matyoghurt
Fyllning:
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. Vispa socker och ägg pösigt. Vispa i smör och matyoghurt och rör ner mjölblandningen. Fördela smeten i 12 stora pappersformar eller en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen 16-17 min. Låt svalna. Smaksätt Kesella med florsocker och vaniljsocker. Skär ett strutformat hål i varje muffins. Lägg i fyllningen och sätt tillbaka "locket".
Tips Stora amerikanska muffinsformar i papper börjar man hitta i vissa affärer. Bland annat på Clas Ohlson, som också säljer per postorder.
Ingredienser
Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och nötter. Klicka ut smeten med en liten sked till 50 st små kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 12 - 15 min. Låt kallna. Rör ihop smör, florsocker och kakao. Rör i konjak. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Tips Godast nybakade men håller ?nt i kylen i en lufttät burk. Går även bra att frysa in.