Träningsvärk

Känningen av träningsvärk som jag kände i morse var en fis i rymden...

Nu har det tunga artilleriet satt in. Det började på jobbet, jag kände att det blev svårare och svårare att bocka mig ner för varje timme som gick. Efter lunchen, när jag suttit ner i 15-20 minuter så var jag stel. Innan klockan slagit 5 så började jag också känna mig stel i axlar och rygg. Nu får jag ta sats så fort jag ska resa mig. Bröst, rygg, axlar och mage är stela trots en varm dusch. Det är härligt att känna att kroppen har fått arbeta ordentligt! =)
Idag blev det alltså en vilodag, man får inte glömma att det är under sånna som kroppen återhämtar sig och bygger muskler, så bygg kära kropp, bygg!!

Eftersom att jag gillar att berätta för er vad jag äter så ska ni få se vad jag mumsade på till middag idag. Det blev korvgryta à la Amalienborg.


Det ser kanske inte världsaptitligt ut men gott, det är det!

Vad som är i? Röd paprika, champinjoner, squash, rödlök, bacon, chorizo, falukorv, tomatsås och fetaost. Falukorv är väl ingen favorit hos mig så jag var lite kräsen och petade bort dem.

Frukost

Dagens frukost är uppäten!

Jag glömde att köpa sojamjölk igår, vanligtvis föredrar jag att dricka min superproteinsmoothie till frukost men idag fick den alltså utebli. Istället blandade jag ihop naturell yoghurt, vaniljkesam och keso, hade ner en mosad banan, kanel och linfrön. Till det en halv grape, ett ägg och en kopp kaffe! Det mättade det med!! =)


Bra start på dagen!

Annars så klagar mina ben och rumpa efter gårdagens PT-pass. Jag undrar hur träningsvärken kommer kännas imorgon......

Personlig tränare

Idag hade jag mitt första pass EVER med en personlig tränare...

Första gången man är på Elixia får man en genomgång med en tränare, då går man också igenom några övningar och om man vill får man ett träningschema. Det där schemat tror jag att jag kikade på två gånger innan jag sket fullständigt i det.  

När man anmäler sig i Elixia så ingår det två stycken PT-pass, den första är på 45 minuter och den andra på 30. Dessa har jag inte tagit ut trots att jag tränat på Elixia i ca 4 år. Förra veckan fick jag tummen ur röven och bokade ett pass med en tjej som heter Åse-Line (uttalas Åseline), idag klockan 17:30 skulle vi mötas upp.



Vi startade inne i ett litet rum där jag fick börja med att berätta lite om vad jag ville få ut av dessa timmar. Som jag ser det så tränar jag mer än de flesta och jag är jäkligt duktig på att gå på pass som spinning och zumba samt att löpträna. Det jag är mindre bra på är styrketräningen. Visst masar jag mig iväg på ett och annat pass Elixia Power (Body Pump), och ibland så sitter jag och gnekar i träningsmaskinerna men jag känner mig väldigt osäker och rädd för att göra fel vilket kan innebära att man blir feltränad eller till och med skadad. 

Åse-Line skrev så pennan glödde och hon verkade förstå vad jag ville få ut av henne. Hon undrade om jag hade tänkt ett steg längre och ville träna mer med henne efter dessa 2 gånger och det hade jag redan bestämt att jag skulle så vi har bokat in 11 PT-pass de kommande 9 veckorna. 

Vi begav oss ut i gymmet och jag fick värma upp med 5 minuter på roddmaskinen. Jag tog mig 1000 meter och det var tydligen bra som uppvärmning. Eftersom jag har lite problem med mitt ena knä så är roddmaskin att föredra framför crosstrainer och löpband. 

Vi körde igång med benböj med stång, 2 sett med 12 rep avklarades. Åse-Line tyckte att jag hade bra teknik och såg stark ut så hon hängde på 5 kilo extra på var sida, stången väger 20 så det blir 30 det. 1 sett till med 12 och sedan fick jag köra push ups. En ny variant där jag stog i bred position på tårna, saaakta skulle man sänka sig men jag fick lägga mig ner mellan varje. 2 omgångar av dessa, ingen aning hur många det var... ;) Sedan 1 omgång till med 30 kilo benböj och avslutningsvis en vända till med push ups men nu mot en stång.

Vi gick vidare mot TRX-banden. Där fick jag luta mig bakåt och dra mig upp och fram (det är inte alltid så lätt att förklara). Sen fick jag ta banden under armhålorna och trä tummen igenomhandtagen, sätta mig ner på huk för att sen hoppa explosivt frammåt. Svårt men jag kände det verkligen i benen. Dessa 2 övningar gjorde vi 3 sett av. 

Sen var det dags för att svinga en kettlebell rakt ut, rakt fram, 10-12 rep. Jag fick stutsa en medicinboll åt sidan in i väggen 20 gånger åt båda hållen. Sen utfallssteg på en tjock matta, 10 på var sida. Allt detta tre gånger.  

Det var så galet KUL (!!!) att träna med en PT, VARFÖR har jag inte gjort detta tidigare?!

Jag eftersvettades som en gris, och endorfinerna flödade. Skuttade runt och var överlycklig. Jag var så inne i mitt eget rus att jag höll på att glömma bilen där... ;) 

Nästa pass är om en vecka, samma tid, samma plats, jag längtar!

Fräsh

Vissa dagar känner man sig extra fin, idag var en sån dag!

I morse när jag höll på att göra mig iordning så kände jag mig riktigt fräsh... När det var dags att sminka mig så slängde jag bara på lite grund, solpuder och maskara sen var jag nöjd. Jag älskar sånna dagar!


Skulle kanske ha fyllt i ögonbrynet där... =P



Lite smått ego ibland... =P

Fräsh var jag inte alls när jag kom hem efter träningen. Jag och Pillan körde 45 minuter Xycling och 30 min Elixia Shape (coreträning). Vanligtvis så brukar instruktörerna ha två (eller fler) "toppar" på spinningpassen men idag körde vi i ett kör. Musik med bra bas i på hög volym gjorde så att jag trampade på som en dåre. Linnet var kraftigt nedsvettat efteråt. Shapepasset kommer nog min stackars mage att känna av i morgon. Jag hoppas jag inte får alltför mycket träningsvärk eftersom jag ska träna med PT imorgon. Weeee, det ska bli så sjukt spännande!!! Gleder meg masser!! ;)


Helsvart på gymmet idag...

I lördags var det meningen att vi skulle laga fläskytterfilé här hemma, men så blev det inte. Då tänkte vi ta det igår istället, men det orkade vi inte. Så idag efter träning vart det lyxmat!


Helstekt fläskytterfilé med kantarellsås, broccoli och tomater!

Nu ska jag lägga mig och sova, jag har varit ovanligt trött idag. Mosig i huvudet och dåligt med energi. Jag skyller mest på vädret och lite på brist på sömn. Jag skippar morgonpromenaden i morgon för att jag tänker vakna pigg och utvilad! Natta!!

Vår var det ja

I lördags var asfalten framme och jag hade vårkänslor...

I morse på morgonpromenaden såg det ut såhär:



Det snöade som bara den också, halt och jävligt...

Tråkigt!!

Helgen

Full fart den här helgen!

På lördagen så åkte jag in till byen senare på dagen och mötte upp Kakan och co på Fridays. Där var även Emelie W, riktigt kul att träffa henne, det var längesedan sist. Jag hade redan ätit men en dricka slank ändå ner. När de hade ätit klart så bestämde vi oss för att ta oss en varsin drink. Även Pernilla som precis slutat jobba kom och joinade. Drinken var god och innan vi splittrades för att åka hem och göra oss iordning inför kvällen så tog vi oss en shoppingrunda. Alla gick vi hem med några påsar i handen, det är alltid trevligt.

Trots att jag hade lite lust att festa tidigare på dagen så vart jag i riktigt partymood på kvällen. Jag och Pernilla hade på oss våra nya kläder, drack Captain Morgan och cola och dansade runt i lägenheten. 


Jag kände mig riktigt fin!

En aning sent satte vi oss på trikken upp mot Ryes där vi skulle möta upp Kakan och co hemma hos Emelie. Kakan var inte färdig när vi kom dit och det var lite skönt, inte bara vi som inte hade stressat... 


Kakan och en lite full Madde... ;)

Efter en ganska snabb förfest splittrades vi då det var dags att gå ut. Jag och Pernilla hamnade på La Belle, där har jag aldrig varit förr och jag har då inte missat nått heller. Det var ett 25årigt fjortisställe om man säger så. Men vi hade skoj ändå! =)

På söndagen vaknade vi rätt tidigt och det var suuuperfint väder. Jag bakade scones till frukost och sedan stack vi  iväg till Holmenkollen. Pernilla hade inte varit där och det kan man inte missa. 


Pernilla och Shira!



Moi!

Sen åkte vi vidare till Skistugan på Tryvann där vi fikade med varm choklad och muffins ute i solen. Så otroligt underbart!!


Go'fika!

På kvällen blev det myskväll med film och onyttigheter i soffan. Vi såg en film som heter Like Crazy, den var godkänd. Vi behövde nån som man bara kunde glida med i och inte behövde tänka eller engagera sig i efter en lång dag..

Ut på tur, aldri sur

Då har jag och fröken Shira Shakira avklarat en timmes promenad!

Vet ni vad det här är förnått?



Det är våren som kommer smygandes.... ;)

Det är superduperfint väder ute, 10 grader i skuggan och solsken. Det var massor med folk ute och rörde på sig idag. Vi gick upp till Frognerparken och tog ett varv där, så himla mysigt.  Det var väldigt blött på vissa ställen så när vi kom hem fick Shiris ducha magen och benen. 


Turveien mot Frognerparken


Vårtecken!

Jag slog även på stort och gjorde årets ANDRA vurpa. Halkade i en backe och gled på isen en bra bit ner. Den här gången tokhöll jag i kopplet så det tappade jag inte. Dock offrade jag mina fingrar, jag fick några skrapsår... 


Varken brant eller lång, men hal!


Ajaj...

Solen stekte på och var riktigt varm. Jag som hade på mig ullunderställ fick knäppa upp jackan helt. Dagens dos av D-vitamin är intagen. Jag hoppas att morgondagen och söndagen blir lika fin! =)


Shira posar i solen!

Fredagen

Igår var det alltså fredag!

Vi väntar på massor av varor på jobbet och jag misstänkte att de skulle komma igår eftersom jag vet att de redan sänts från Danmark. 19 kartonger med Greengate!! Tyvärr kom dem inte igår, vilket antagligen betyder att leveransen blir på måndag. Då har jag ledigt, men jag vet att tjejerna som jobbar då är duktiga och klarar det. =)

Jag åt världens godaste lunch igår, ceasarsallad med räkor, kräftstjärtar, ägg och avocado! Mumma!!


GOTT!!

Sen stack jag ner till Elixia och fördrev en timme på löpbandet innan jag rattade hem. Hemma slängde jag ihop en snabb men god middag. Det är verkligen inte svårt att laga god och nyttig mat, synd att fler inte inser det!
Jag delade ett stort blomkålshuvid i mindre delar och lät det koka 10 minuter i en kastrull tillsammans med 2 dl grädde. Under tiden skar jag paprika, squash och chorizo i bitar och stekte dem. Sen är det bara att salta och peppra och gå lös med stavmixern så det blir blomkålsmos. På 15-20 minuter fick jag och Pernilla en riktigt lyxig och god fredagsmiddag, skitlätt!!


Gott!!

Till middagen blev det en par glas rödvin och vi svirade sen om till finkläder. Kakan med vänner är och hälsar på i Oslo och vi hade bestämt att vi skulle möta upp dem. 


Fit for fight!


I väntan på trikken...

Vi mötte upp Kakis och gänget på Latter där vi satt och pratade en stund. Sen bestämde de sig för att göra kväller så jag och Pernilla fortsatte till Bar1. Där träffade vi några random människor som vi satt och snackade lite med. När klockan blivit över 2 började jag lessna rejält och halv 3 tog vi bussen hem. Idag känns det som att jag lika gärna hade kunnat vara hemma. Inte för att jag mår dåligt idag, det blev trots allt inte mycket sprit igår, men jag hade inte speciellt kul. Jag föredrar hemmafester eller att man samlas ett gäng och hittar på saker. Spela spel, bowla, gå ut och äta eller bara sitta och prata på nån servering. Jag behöver heller inte dricka alkohol för att ha kul. Skärpning!

Rekord

Igår satte jag personbästa! =)

Efter jobbet igår så gick jag till Elixia. Jag hade egentligen planerat att träna styrka men jag var inte taggad för det, benen ville springa istället...


Nike från topp till tå, förutom Kari Traa-strumporna då! ;)


Pulsklocka på!

Jag hoppade upp på löpbandet och startade lite försiktigt med att springa på hastigheten 7,5. Efter 10 minuter höjde jag till 8,0. Jag har alltid incline (lutning) på minst 1,0 %. När 20 minuter avklarats höjde jag till 8,5. Jag springer inte jättefort när jag löptränar, jag tar det hellre lite lugnare och orkar längre. Sen har jag också ett vänsterknä som inte tycker om att springa fort, jag får skitont!
När jag sprungit i 30 minuter och egentligen var klar så höjde jag till 9, det fanns nämligen massa ork kvar i benen.  När 40 minuter passerat bestämde jag mig för att göra nytt personbästa i tid, jag har som mest sprungit 40 minuter utan att stanna, nu siktade jag på mer! Självklart höjde jag också till 9,5. Efter 5 minuter började jag trappa ner lite och sänkte så jag var på 7,5 igen när 50 minuter gått. Varvade ner i 10 minuter och kände mig starkast i världen!

Totalt 60 minuter på löpbandet!! Yey!!


Grapefruktens dag

Idag är det faktiskt grapefruktens dag!

Det brukar vara så att endera älskar man den eller så hatar man den. Jag hör till den första gruppen. Jag äter grapefrukt i stort sett varje dag, en halv blodgrape till frukosten smakar underbart! =)



Klicka på bilden för att komma till Grapefruktens dags hemsida.Där finns bland annat en massa recept och info.


En typisk Madde-frulle!!

Long and lean

Ikväll har jag ingenting att skriva om känns det som...

Torsdag = torka golv och kaffeleverans på jobbet. Det är vinterferie (sportlov) här i Oslo och i stort sett alla har åkt till hytta, alltså fjällen. Det är lite att göra på jobbet även fast vi får varor. 

Efter jobbet blev det träning, ett pass som heter long and lean. Det är stretch- och balansövningar, riktigt skön timme men man känner sig lite som ett kylskåp. På sista övningen stretchade vi rumpan, när man ligger ner med ena benet bakåt och det andra vikt under sig. "Prøv å få pannen ned i gulvet" säger ledaren (det säger hon ofta under passets gång), det här är den enda övningen som jag faktiskt lyckas med det. Bara för att man lyckas mosa ner ansiktet i golvet så blir man skitlycklig och det känns som att man om en par, tre gånger ska kunna gå ner i både split, spagat och sätta fötterna på huvudet... 



Jag längtar tills på tisdag, när jag ska träna med personlig tränare. Åse-Line heter tjejen som jag ska få mig att svettas, jag tycker det ska bli superspännande!! =)

Inspo


Prinsessdagen

Då har Sverige fått en liten prinsessa, det var på tiden! =)

Jag klev upp, gick in i köket och förundrades över hur ljust det var ute. Jag behövde inte slå på någon lampa för att kunna brygga kaffet. Våren, komsikom!!

Slog på TVn och fick se att Victoria och Daniel fått en dotter. Jag är lite blödig och tyckte det var rörande när prins Daniel berättade för pressen att hon kommit. Han såg så lycklig ut! Åh! 

Imorgon får vi antagligen veta vad hon ska heta, jag gissar på Kristina eller Margareta. Spännande!! =)


Bild från aftonbladet

Städat

Jag fick nått ryck här på kvällen och började städa och plocka riktigt ordentligt!

I fönstret så har jag haft 2 kuddar liggandes eftersom det drar därifrån. Nyss när jag plockade bort dem så upptäckte jag att det har möglat där. Det gick bort med lite diskmedelsvatten och en svamp som tur är. Kuddarna ska också självklart tvättas ordentligt. Tydligen så är det så fuktigt där, konstigt...

Nu är det i alla fall riktigt mysigt och fint här, ni får några mörka, dåliga mobilkamerafoton!


Sängen och fönstret


Byrån och gitarrhörnan


Matchande bag till sängkläderna


Det mindre charmiga hörnet


Träningsprylarna

Nycklar

Jag håller på att städa litegrann...

I botten på en ikeakasse hittade jag mina gamla nycklar som leder till lägenheten där jag först bodde när jag flyttade kollektivt i Oslo. Det är över 3 år sedan. Det var kopierat så många nycklar till den lägenheten, hyresvärden hade noll koll... Den röda nyckeln fick jag av en kille som jag träffade då, han bad aldrig om att få tillbaka den efter vi slutat träffas. Man kanske ska knalla dit och kliva in? Haha!! ;) 

Vad gör man egentligen med nycklar, kan man kasta dem i soporna?!

Jag behåller kanske dessa som nått slags bitterljuvt minne men grejen är att jag har 3 (!!) sett till med nycklar till samma lägenhet...

Keys

Skeie ut

Råkade skeie ut idag...

Och vad sjutton betyder det undrar ni då? Jo, det betyder att man inte sköter sig speciellt bra. Idag har det råkat slunkit ner en hel del choklad, lomper och julmust i min mage. Attans, det var onödigt! 

Lomper är ett slags bröd som norrmännen äter mest till korv istället för korvbröd. Det är i och för sig inte så onyttigt(lomper består utav potatis, potatis flakes, dinkelmjöl, rugmjöl och salt), det är vad man fyller dem med som kan göra det farligt. Till lunch fyllde jag några lomper med philadelphia och gravad lax och till det åt jag sallad. Men sen så vart det juh ett gäng kvar så när jag kom hem från jobbet åkte några till ner. Dem fyllde jag med kanelsmörkräm = OSUNT!

Spelt = dinkel

Jaja, så kan det gå! Jag tror att de allra flesta människor har sånna här dagar ibland när det åker i endel skit. Nya tag imorgon! =)

Det blev visst en powerwalk

Pernillas ben var pigga i morse...

Det tog sin tid att få upp henne ur sängen idag men när vi väl kom ut spurtade hon på som sjutton! Riktigt bra tempo gjorde att morgonpromenaden blev till en powerwalk. Najs! 

Jag vet inte riktigt vad jag gjort annorlunda idag men helt plötsligt har jag 20 minuter till övers. Ändå tycker jag att jag fixat håret extra noga och sminkat mig lite längre än vad jag brukar. Men jag klagar inte!

Idag ska jag inte träna nått mer, en powerwalk får räcka. Vilodagar är också viktiga! Istället ska tvättkorgen tömmas, jag har snart slut på strumpor och det om nått är väl ett tecken på att jag behöver rena kläder.  Förhoppningsvis har jag tid, ork och inspiration till att laga nån matlåda också. Vi får se vad kvällen har ett erbjuda.


Jag kan inte sluta skryta om hur nöjd jag är med håret!! =)

Vilken dag

Wow, underbar dag!!

Vaknade utsövd och pigg, sjöng med i alarmsången och skuttade upp. Satte på kaffebryggaren, väckte Pernilla och avklarade 50 minuters morgonpromenad. Alltid lika skönt! Lyxade till det och tog bilen till jobbet, det tar ca 5 minuter. Jag fick 3 varulevereringar så jag hade det inte direkt tråkigt PLUS att jag jobbade med Victoria. Då är man garanterad ett par skrattanfall. =) 

Hem efter jobbet och prata lite i telefon med mamma. Byta om till träningskläder och iväg till Elixia. 40 minuters spinning och 30 minuters shape (mage och rygg), svettades som en gris! Kul kille som ledde passen, ett riktigt orginal! =P Hem, mat, dusch med peeling, smörja sig med babyolja, känna sig mjuk som en bebis, stretcha... Aaaah! Kanske ska ligga lite på spikmattan också?! 

Jag har varit på skitbra humör idag, jag älskar sånna här dagar. Sen att den fyllts med träning och bara god och hälsosam mat är också ett plus! 


Nästan löjligt nyttig middag...

Cigars in the summertime

Jag vaknar till min favoritlåt varje morgon...

Det har jag skrivit om förr, men det är så genialt så jag måste bara skriva lite mer om det. =)

De flesta dagar trycker jag bara på snooze och somnar om, låten hinner knappt börja. Andra dagar lyssnar jag lite innan jag stänger av. Sen finns det de dagarna när jag verkligen blir lycklig av att höra den, idag var en sån dag. Penny and me börjar spelas klockan 06:10 och jag får ett leende på läpparna och det gör nästan lite ont i hjärtat för jag tycker att Taylors röst är så vacker. Första rysningen kommer så fort han börjar sjunga, "Mmmhumhum", sen nästa vid "I can feel you read my mind". Innan refrängen börjar har jag slagit av alarmet, som blir avbrutet kort därefter, och slagit igång låten på spotify eller musikbiblioteket istället. Jag vill juh höra hela!! På repeat!! Hur många gånger som helst!! ;)


I ♥ U

Laaaax

Jag älskar fisk, jag skulle kunna äta det varje dag!

Nu har jag precis ätit upp min middag som bestog av stekt lax, sparris, tomat och en sås av lättkvarg, lök, surimi sticks och Knorrs franska dressingkrydda. Mmmmmm!!! =)


Laaaaaaaaaaaaaax! =)

Det bästa med att äta fisk är att jag mår så bra av det. Synd att fisken man får i skolan är så dålig, jag tror det är därför så många inte tycker om det. Skaldjur hör också till det bästa jag vet. En god räksallad med ägg är en av mina favoritluncher. 

Träningen idag var väl sådär. Sprang lite intervaller, körde lite styrka på överkroppen och avslutade med 10 minuter på crosstrainern. Magen fick sig en rejäl omgång så antagligen har jag lite träningsvärk där imorgon. Jag gjorde också nått idag på gymmet som jag tänkt göra i flera år. När man anmäler sig på Elixia så får man 2 PT-timmar på köpet, dessa har jag fortfarande inte använt mig av. Idag sa jag ifrån att jag ville använda dem och nu väntar jag på att en personlig tränare ska ringa mig så vi kan boka tid! Spännande!! =)  


Bild från elixia.no

Superproteinsmoothie

Den här håller mig lätt mätt fram till lunch!

SUPERPROTEINSMOOTHIE
(1 portion)



Du behöver:
1,5 dl mjölk (jag använder osötad sojamjölk)
1 dl hallon
½ banan (jag föredrar fryst)
10-20 gojibär
2 msk kesella
½ skopa vaniljproteinpulver
En "skvätt" valnötsolja
En "skvätt" linfröolja
Kanel, jag öser på ganska mycket
Lite vaniljpulver (om man vill)
Några pumpakärnor (om man vill)
Knäck i ett ägg

Gör såhär:
Mixa ihop allt med stavmixer.

KLART!!

Om man inte gillar tanken med att äta rått ägg så kan man bara koka eller steka det och äta vid sidan om. Jag gillar när det går fort och tycker smoothien blir krämig och fluffig av ägget. =)




Dagens Bild!

Ego...



Träningskläderna

Jag invigde juh de nyinköpta träningskläderna igår!



Linnet är galet skönt!! Träningsbhn är lite tajt men av erfarenhet så vet jag att efter några omgångar i tvätten så kommer den sitta perfekt för att sen efter några till inte alls vara så bra längre. =P

Jag verkligen älskar att träna i bra kläder som sitter där dem ska och håller formen. Jag hatar byxor som åker ner och linnen och tröjor som åker upp. Då koncentrerar jag mig mer på det än själva träningen. 

Jag älskar också den där bilden för jag ser så smal ut! Jag har tränat regelbundet och mer än vad de flesta gör i flera år. Men nu har jag även tagit tag ordentligt i kosten. Egentligen kan jag äta det mesta utan att lägga på mig på tack vare träningen men nu kände jag för att gå ner några kilon inför sommaren och har stramat till matreglerna. Jag skulle aldrig någonsin kunna svälta mig själv. Dels skulle jag må så otroligt dåligt och dels för att jag blir ett monster utan mat. Jag är galet grinig när jag är hungrig. Så nu äter jag 5-6 NYTTIGA måltider om dagen, jag har också kuttat ner på kolhydraterna eftersom jag då lättare går ner.

En matdag i mitt liv ser ut ungefär såhär:
Till frukost blir det oftast supersmoothie fullproppad med proteiner och bär samt en halv grape, ibland även en knäckemacka till. Frukosten kan också bestå av gröt eller fil. Går jag morgonpromenad så brukar jag dricka en greendrink först, den består av äppeljuice, vatten, citron, nyttiga oljor, aloe vera juice och vetegräs.


Naturell yoghurt med kiwi, dinkelflakes och nötter


Runt 11 tiden brukar jag ta några nötter eller en liten clementin.
Lunchen kan vara en sallad med t.ex. räkor och ägg, omelett, makrill med keso och haricot verts eller rester från gårdagens middag. Jag har ALLTID mycket grönsaker till. 


Tonfisksallad!

Runt 4-5 tiden brukar jag käka en halv burk vanijekesam och en dl blåbär. Vaniljkvargen här i Norge är så oerhört god. Jag försöker att föräta mig på den nu så jag inte ska sakna den så mycket i Sverige...
Runt halv 6-7 tiden tränar jag och efter träning brukar jag dricka en proteindrink och äta en frukt. Blodapelsin är favoriten just nu! 


Blodapelsin!

När jag kommer hem blir det en lättre middag. Keso med rökt skinka eller kalkon är supergott. Om jag inte tränat brukar det bli en mer rejäl och vällagad middag. Kyckling med blomkålmos, stekta squashskivor och cashewnötter är sååååå gott!!! =)


Kycklingsoppa!

Sen så är det bara så att jag älskar mat, choklad och vin så en dag i veckan får jag äta vad jag vill. Ibland blir det två dagar men det gör inte så mycket för jag brukar inte sätta i mig så mycket onyttigt fast jag har "ätardagar". Den här veckan blev det två, semla på måndag och chokladtryfflar, lakris och vin igår. Det överlever jag! =)


Det här är livskvalité för mig, god mat och dryck på helgen!

PRTY

Det var en ganska seg dag på jobbet igår...

På lördagar är det såklart alltid mer kunder och hela dagen blir mer intensiv. Som tur är jobbar jag med 2 assköna brudar varje lördag så dagarna brukar svischa förbi relativt fort ändå. Vanligtvis jobbar jag från 9:30 till 17:00 och på lördagar 10:00-18:00. Bara en halvtimme mer men det märks. Sen att jag sprang i 30 minuter innan jobbet förde till att jag blev lite extra seg. 

När jag kom hem möttes jag av att Pernilla stog och lagade mat. Hon bjöd på pepparbiff, blomkålspuré, grönpepparsås och broccoli, till det rödvin. Sen slank det ner några fler vinglas och vi bestämde oss för att ta en sväng ut.


Redo för party!

Vi mötte upp Mariann på latter och där stog vi och drack lite cava när två killar kommer fram. Den ena säger "Ni står här och ser ut som några gamla damer." Pillan svarar "Hur gamla ser vi ut att vara då?" Svaret blev "23"........ Då kände vi att det nog var dags att gå vidare. Åldergränden är 20 på latter men det var nog inte många som var över den siffran där igår. Så då gick vi över gatan till ett annat ställe. Där var medelåldern betydligt högre men bättre det. Vi satte oss där och drack och pratade. I baren ser jag en kille jag tycker mig känna igen och jodå, tro på fan att det är en Ljusdalsbo! Gick fram och sa hej och han kände igen mig. Man vet juh aldrig.. =P

När stället stängde så gick alla hem, alla utom vi. Jag, Pernilla och dem vi satt med vart inskickade längst in i lokalen. Där satt vi och hade efterfest, drack öl och vatten, lånade personaltoan samt bytte musik bakom bardisken. När bartenderna hade ryddat så kom några av dem och satt med oss också. Efter några timmar där så fortsatte vi hem till en av dem vi var där med. Där blev det soffhäng med Robbie Williams- och Greendaykonsert på dvd som underhållning. Efter bara ett litet tag var det dags att åka hem och när vi satt på trikken var klockan 8 på morgonen. Jag som vanligtvis ratar efterfester hamnade på tidernas längsta.. Haha!

Idag känns det att man var utepå igår. Jag mår inte dåligt men är trött. Sov till 13 idag sen så skulle jag vila en sväng och då råkade jag somna i 4 timmar till. Så vi får se hur det går när man ska lägga sig om sisdär en 3-4 timmar.. =P

Den här j*vla vikthetsen

På senaste tiden har det pratats mycket om vikt i "bloggvärlden".

Blondinbella la ut en bild från sin Bahamasresa där hon stoltserar med en kurvig kropp.


(bild från blondinbella.se)

Ungefär samtidigt har Kissie varit i Thailand där hon visat upp sin size zero midja.


(bild från kissies.se)

Att Kissie skapar diskussioner är inget ovanligt alls, men att inlägget där Blondinbellas bild ingår har fått över 1400 kommentarer är helt galet. De första kommentarerna är från läsare som tycker hon är vacker, kvinnlig och tuff som vågar lägga ut bikinibilder i dessa tider när man tydligen ska se ut som en spagetti. Efter bara ett litet tag kommer det upp fler och fler kritiska som tycker hon ser tjock och osund ut. En kille skriver "fan vad fet du har blivit". Det hela exploderar i en vild diskussion som fortfarande pågår. 

Många pratar om att det är ohälsosamt att väga för mycket och att Bella skulle vara hälsosammare om hon gick ner några kilon. Jag är helt övertygad om att det är sundare att se ut som henne än som alla size zeron. Kissie är extrem, jag pratar rent generellt om alla tjejer och kvinnor runt om i världen som bantar och svälter sig för att passa in. Här handlar det inte om de naturligt smala som är födda med en hög förbränning. 

Varför är det så svårt för oss att acceptera att alla ser olika ut?

För ca 3 år sedan bodde jag i ett kollektiv där vi var 3 stycken tjejer som vägde ungefär lika mycket, plus minus ett par kilon bara. Vi var ungefär lika gamla också men vi såg totalt olika ut. BMI borde verkligen skrotas men det kan vi ta en annan gång...


Förra veckan läste jag i en tidning att det var problem med ätstörningar i mellanstadiet. MELLANSTADIET?! Första gången jag blev medveten om min vikt var nog i 8an-9an nångång och jag brydde mig inte nämnvärt. Första gången jag började notera min vikt var väl runt 18-19, jag ville inte gå upp i vikt men hade inga större problem med den. När jag fick min första viktnoja var jag 20 år, då gick det rykten om att jag var gravid. Det var jag INTE och jag gick snabbt ner närmare 10 kilo. Jag har inte för mig att jag själv tyckte jag var "tjock" men det var förjävligt när människor kom och skulle känna på min mage och förutspå vilket kön det skulle bli osv. Idioter.... 

Fettma är ett stort problem här i världen och det finns galet många ätstörningar nuförtiden. Att inte ens Victorias secrets modellerna är perfekta det vet jag. Att kvinnorna på tidningsomslagen är retuscherade till 99,9% det vet jag också. Att leva på nån knäpp svältdiet är inte sunt, att äta socker varje dag är livsfarligt och att inte träna och röra på sig minskar din livslängd. Det här är självklarheter för mig, men tydligen så är det inte det för väldigt många i dagens samhälle. 

Jag tror det är dags att börja utbilda världen i sundhet!




Fredag alltså

Jeg har ikke noen helgfølelse i det heeele tatt!! (Lite norsk där.. ;)

Det känns alltså inte alls som fredag idag. Kanske beror det på att jag var ledig i måndags och att jag ska jobba imorgon. Jag är ganska sliten idag, det var nämligen endel att göra på jobbet idag. Det är vinterferie, sportlov, i Oslo nästa vecka och många drar till hytta redan i helgen. På jobbschemat hade det blivit ett fel och jag jobbade själv till klockan 13. Som tur var så flöt det på bra ändå. Jag hade endera kö i kassan, kö vid espressomaskinen eller så kom det varor. Det var aldrig så att jag hade 2 köer eller både kunder och varuleveranser. Men det var inte en lugn stund! Så när Jacqueline kom klockan ett så sprang jag först ner 2 vändor på lagret med massvis av påskägg som vi fått. Stoooora kartonger men de väger juh ingenting. Tredje vändan tog jag efter lunchen som jag fick avbryta för att springa och köpa mjölk. Även posten och senterkontoret fick besök av mig, pengar ska sättas in och momsomsättningen ska registreras, helgens tilbud (erbjudanden) ska också läggas in av just mig... Ingen rast och ingen vila! 

Dagen spraaaaaang iväg! ;)



Jag råååååkade ramla in på Anton Sport idag igen och fick med mig en helt ny outfit hem. Den ska jag inviga imorgonbitti innan jobbet hade jag tänkt! =)


Morgonpromenix

Startade dagen med att kolla min vilopuls..

Såhär står det på pulsklocka.nu:

Den puls man brukar ha på morgonen när man vaknar eller när man har vilat och är riktigt avkopplad, kallas vilopuls. Ett av de bästa måtten på hur god kondition man har är just vilopulsen. Har man en normal kondition bör vilopulsen ligga på omkring 60 (genomsnittet i sverige är ca 70-75). Ska det kallas att man har en bra kondition så bör ens vilopuls ligga på runt 50 (tävlingsidrottare, tex löpare, orienterare, längskiddåkare, kan ha en vilopuls på 30-40

Min är 53! Yey!! =)

Hoppade upp ur sängen,och drog med mig Pernilla och Shira på morgonpromenad även idag. Jag hade på mig min pulsklocka och det är så himla kul när man kommer hem och får koppla in den i datorn och se vad man egentligen haft för sig...





Nu intas det lite frukost, supersmoothie och en halv grape. Om cirkus en timme ska jag bege mig mot jobbet och veckans näst sista arbetspass! =)

Naglar!

Idag var det dags att göra nya naglar!

Det var nästan 5 veckor sedan sist, och mina naglar växer ganska fort. Högerhanden var väl inte så farlig, i alla fall inte med nagellack på. Men vänsterhandens naglar hade åkt på lite stryk... 

Nu är dom fina igen och Pernilla pimpade vänsterpeken med lite rosa. Najs! =)


Höger före...


Stackars vänster före...


Höger nu!


Vänster nu!

Snöigt värre

Idag gick det riktigt bra att kliva upp 06:15!

Väckte Pernilla. kokade kaffe, slängde på understället och stack sedan iväg på en morgonpromenad. Nollgradigt men jäklarns vad det snöade! Vi såg ut som snögubbar när vi kom hem, och lilla Shira var dyngsur. Det var lite trögt i benen idag efter gårdagens löptur men det gick bra. Idag efter jobbet ska jag iväg och fixa naglarna så då är det skönt att ha avklarat dagens motion redan nu. Då kan jag slänga mig i soffan ikväll utan dåligt samvete!! =)

Provade en ny frukost idag, davosgröt. Jag blandade ihop 1 dl havregryn med 1 dl naturell yoghurt, 1 dl lätt kesella, ½ dl blåbär, några gojibär och såklart kanel. Sen ska det stå i kylskåpet över natten.


I kylskåpet

Betyget var väl sådär. Jag ska ge det flera chanser och då ska jag använda kesam vanilj istället för naturell kesella. Den norska vaniljkvargen är tusen gånger godare än den svenska. Den kommer jag att sakna!! Kan man frysa kvarg tro? ;)

Running

Drog på mig löparskorna efter jobbet idag...

Även mina nya Nike-löpartights åkte på. En av sportbutikerna på centret, Anton Sport, ska bygga ut och har 30-70% på hela butiken. LIVSFARLIGT! Jag blundar varje gång jag går förbi men idag slank ett par nya byxor med ändå. =)


Nikeskor, Nikebyxor och Nikelinne... HAHA...

Byxorna var supersköna och benen var pigga idag. Det var riktigt skönt att stå där på löpbandet, lyssna på musik och kolla på desperate housewives. Jag kommer sakna Elixia när jag flyttar hem till Sverige.



Såhär stog det på maskinen, men dagen till ära hade jag på mig min pulsklocka också. Den sa såhär:






Lite komiskt att det står att distansen är 0.00 km, men det är juh för att jag står på ett band. Jag har juh faktiskt inte färdats en meter frammåt en gång. Sen så varvade jag ner i 3 minuter till men då slog jag av pulsklockan, därför stämme rinte tiderna. Kaloriberäkningen vet jag inte helt vilken jag ska lita på men antagligen är pulsklockan mer korrekt där. Vi kan väl runda av till ca 400?! =)

Min maxpuls är ganska hög, här står det att maxpulsen på träningen är 196, det är 106% av max vilket är omöjligt.. 

Shit, jag tycker det är kul att springa! Det trodde jag aldrig skulle ske!!! =)

Alla ♥ans Dag

Idag hade jag tänkt köpa hem choklad och mysa med mig själv...

Pernilla jobbar ikväll och planen var alltså en gottekväll med mig själv. När jag var på jobbet var jag inte ett dugg chokladsugen så jag ändrade mig. Jag ska inte ha nån sockerkväll, jag ska träna och äta nyttigt istället! 55 minuters spinning blev det! Jag gillar inte ledaren som är vikare på tisdagarna nu ut februari men vad sjutton. Det är väl bättre med ett halvbra Xyclingpass än inget... =)

Generellt har alla hjärtans dag aldrig varit något annat än ångestframkallande för mig. Jag har haft pojkvän 2 av 26 år. Första gången var jag 17 och han jobbade utomlands den veckan. Han bad en väninna köpa rosor och en nallebjörn åt mig. Jag gillade inte den här tjejen och det hela slutade med att jag hivade allt i soptunnan och blev väldigt besviken. Arg var jag också. Andra gången var helt okej, han var romantisk och riktigt mysig. Men jag har aldrig upplevt nån riktigt bra valentins dag.

Jag tycker däremot inte att det gör nånting att par är gulliga mot varandra och självklart ska man äta god mat, köpa presenter, rosor och käka choklad om man vill det. Jag kan tycka det är jobbigt om det blir för mycket "gulligull" på facebook och bloggar men sånt får man överleva en dag som denna. 


Sundsvall

Jag är i Sundsvall!!

Jag har ingen bloggmöjlighet så detta är ett förinställt inlägg...

Igår så var jag och Pernilla antagligen ut och dagens planer är väl att käka svensk pizza! Imorgon åker vi tillbaka till Oslo med min bil. Tillbaka till vardagen i några veckor till.. ;)

Så måndagkväll blir väl nästa uppdatering, om vi inte kommer hem alltför sent.


Dagens Bild!

Jag är så j*vla nöjd!! =)


Förändring

Igår var det dags för att låta Kattis göra en ny makeover på mig...

Jag har sett likadan ut länge nu känns det som och jag har tröttnat. Kände för att göra nått heeelt nytt. Jag har ganska tunt, fint hår som absolut inte har nån lust att bli längre än axellångt och på senaste tiden har det sett slitet och tråkigt ut.

Igår satte jag mig alltså i frisörstolen hos bästaste Kattis. Jag har aldrig blivit missnöjd när hon klippt eller färgat mig så jag förklarade lite vad jag kände för sen litade jag totalt på henne. Hon började med att klippa av längden helt av en bit för att det bara var onödigt att färga det som ändå skulle bort...


Geekvarning!!

Sedan slängde hon i en massa blekning...


Alien...

Åsså fick jag sitta i en sån här skojig värmemojäng! ;)


Fancy värre... ;)

Sen så slängde hon i en skumtoning som skulle ta bort gula pigment...


Skumt va?! (hahaha...)

Sen så fönade hon och fixade och TADA, jag har kort blond page!! =)







Jag är galet nöjd!!


Tyler Ward & Megan Nicole

Ny video ifrån min favorit Tyler Ward!! ♥


Domino - Jesse J (Cover) - Tyler Ward & Megan Nicole


Foder

Mycket Pennie nu men så är det när jag är hemma.. ;)

Lillpruttan har matvägrat i 2 dagar... Vanligtvis så slukar hon maten utan tvekan men inte nu. Anledningen är att hon har fått ett nytt foder, ett över 10 månaders foder, och det gillar hon inte. Inte ens med leverpastej i gick det ner. Så på förmiddagen åkte jag och mamma ner på granngårdenoch handlade valpfoder igen och det smakade tydligen bra. Nu ligger hon och sover i mammas händer, ja alltså hon vilar huvudet i händerna för hon är ganska stor.


Puss på näsan!


Home sweet home

Jag riktigt myser härhemma hos mamma och pappa!

Jag blev väckt klockan 8 av Pennie som kom in och pussade på mig. Så det var bara att vakna och kliva upp. Jag och mamma klädde på oss och gjorde oss iordning för en morgonpromenad. Jag hann gå max 50 meter innan jag måsta vända. Igår slog jag nämligen i min tå i sängen och det gör skitont. Jag trodde det skulle gå bra att promenera idag men det var helt omöjligt. Så jäkla onödigt, hoppas den mår bättre imorgon men som det känns nu så har den inga planer på att bättra sig...

Så jag gick hem och lagade frukost istället!


Naturell yoghurt med keso, bär och linfrön, en äggmacka, en halv grape och chaite!

Under dagen tog jag och mamma oss en tur ner på byn också. Där storshoppade mamma en ny dator och skrivare. Planen var att jag skulle hjälpa henne att installera den och föra över hennes bokföringsprogram. Det gick lättare än jag trott, piece of cake! ;)

Jag har också varit och hämtat ett paket som jag beställt från bodystore. Det innehöll bland annat shitakinudlar, swebars och ett proteinpulver med smaken cookies and cream. Can't wait to try it!! =)

Idag körde jag på mina mintgröna jeggings och matchande sjal. Jag tycker det är så kul med färger och har bestämt mig för att våga ha lite mer färgglada kläder. Varför har man mest på sig svart för? Det är juh skittråkigt i längden... ;)


Mintgrönt is the shit!


Dagens Bild!


Pennie and me ♥


Smycke vs Volvo

Nål i en höstack?
Pröva att hitta ett anchorsmycke i en volvo XC90...

Jag och pappa klarade det!! ;)



VS


Bild från google


Världens bästa välkomnande

Det blev 20 minuters puss- och buskalas idag när jag klev innanför dörrarna på Böngatan!

Pennie hade tydligen saknat mig för hon var supermysig. Världens goaste lilla hund är vad hon är! ♥ Jag märker stor skillnad på henne om man jämför med sist jag var hem, i julast. Hon är mindre skygg och tar för sig otroligt mycket nu. Hon har blivit jätteduktig på att gå i band och hon lystrar till Pennie på en gång. Jag tycker också att hon blivit en aning större, om det beror på vinterpälsen eller inte vet jag inte... ;)


Sötnosen!


Puss på näsan!


Lillbusen!


High five!!


Upp och ner...


Koooos!


Hem till Ljusdal

Imorse ringde alarmet 05:30...

Jag är inte speciellt pigg den tiden på dygnet men jag tog mig upp. Öppnade dörren in till Pernilla och hon var redan vaken, SKRÄLL!! Så vi klädde på oss, packade in det sista, smetade på oss ett halvt ansikte och begav oss. Frukost åt vi på flytoget, vi hade med kesam (kesella) vanilj med blåbär och linfrön. Namnam! Shira tyckte vi var knäppa som var ute och reste så tidigt.

Framme på Gardemoen checkade vi in oss och Shira och hade god tid på oss, det var skönt. Vi hann med att shoppa lite på taxfreen också, det är aldrig fel... ;)


Shira väntar på flyget

Flyget blev ca 35 minuter försenat pga att det var is på vingarna. Men när vi väl kom iväg gick allt smidigt. Shira skötte sig exemplariskt fast det var första gången hon flög. Duktiga lilla voffsingen!! =)

På Arlanda träffade vi Maria för att ta en fika med henne och snacka lite. Vi hade god tid tills tåget skulle gå även där.


Våran packning, inklusive hund

Jag tog tåget upp till Hudiksvall där mamma och pappa hämtade mig. Pernillas mamma Ewa kom även hon och hämtade henne så vi fick ett kärt återseende allihopa. Även Pennie var med, hon och Shira hälsade på varandra men de är inte helt bästa vänner. ;)


Shira och Pennie

I bilen på väg hem märkte jag att jag tappat en av mina piercingsmycken. Jag hoppas att den ligger nånstans i bilen för annars måste jag gå utan tills på lördag. Eventuellt enda tills på måndag. Det ser juh så tråkigt ut att bara ha ett hål ner i armen. Lite läskigt också.. =P


Ett hål?

Nu har vi ätit supergod kasslergratäng och jag ska slänga mig in i duchen och ta en lååång varm sådan. Skönt att vara hemma en sväng! =)


Omelett

Idag hände det inte mycket på jobbet...

Inga varuleveringar och inte så mycket kunder heller. Tråkigt, särskilt efter kl 13 då vi var 3 stycken på jobb. Jag passade på att springa ner på lagret och hämta upp lite påsar och grejer. Posten och senterkontoret hann jag också med så dagen har inte varit helt oeffektiv.. ;)

Ikväll blir det boxning tillsammans med Lina. Jag har världens träningsvärk i rumpa och ben så jag hoppas att det inte är så mycket benövningar ikväll. Ska försöka att komma ihåg att tejpa mina piercingar ordentligt idag. Förra gången åkte de av under passet vilket gör att jag inte vågar ta i ordentligt. Jag är livrädd att fastna och rycka ur dem. Ajaj... =//

Laddar ordentligt inför passet med omelett!


Omelett med bacon, ost och purjolök!

Attack

Här ligger jag och myser i min onepiece och vad händer?!

I'M UNDER ATTACK!!


Intet ont anande...



Faran är siktad...



Ajje!!


Monsterhunden?


Hjääälp!


Reträtt!!


What just happend?!

2 timmar på gymmet

Sov en timme "för länge" idag och missade söndags-Zumban...

Jag gick in på Elixias hemsida och bestämde mig för att gå på Elixia Power istället. Power är samma upplägg som Body Pump, vilket jag inte tränat på ett tag. Jag fegade lite på passet och i efterhand kan jag säga att jag hade kunnat lassa på mer vikter under hela passet. Eller kanske inte ben, där skakade benen som 2 asplöv.. ;)

ELIXIA Power

Efter 55 minuters styrka så kände jag att jag hade mer energi kvar så jag gick mot cardiorummet. Crosstrainer eller löpband, crosstrainer eller löpband?! Äh, knät känns bra, jag springer lite!! Klev upp på löpbandet och började springa i lugnt tempo. Benen kändes friska och jag bestämde mig för att springa i 20 minuter. På projektorn på väggen visades damernas skidskytte och jag fastnade lite i det. När jag sprungit i 20 min så var inte damerna klar och Helena Ekholm låg på 4e plats, så jag sprang lite till. När skidskyttet var klart så hade jag sprungit i över 30 minuter. Jag var inte så långt ifrån 5 km heller så jag tänkte att jag kör på. Efter 40 minuter saktade jag ner och vart mycket nöjd med att ha kommit över en halvmil. Så långt har jag faktiskt aldrig sprungit på en och samma gång innomhus så det var super skoj! 


Yeah baby!!


Såhär ska man ser ut på gymmet, svettig och jävlig!

Jag avslutade träningspasset med en lååång stretch och det är så underbart att vara varm i kroppen och kunna ta tag runt foten när man sträcker ut musklerna. Jag har alltid varit stel som ett kylskåp, nu når jag faktiskt ner till fötterna! WEEEEEE!!


Proteindrink och blodapelsin efteråt!

Kall morgontur

Det är inte så många normala som stället klockan 06:30 på en lördag och går morgonpromenad fast det är minus 15 grader... 

Fast jag har juh aldrig påstått att jag är fullt normal heller.... ;)

Jag kan faktiskt meddela att jag frös inte nånting. Eller jo, det bet lite i kinderna första 5 minutrarna innan jag hunnit gå upp lite värme. Hemligheten heter bra kläder! Höga ullstrumpor, ullunderställ, tunn fleece, mjukisbyxor, en varm jacka och såklart mössa och vantar! Sen är det bara att traska på! =)


Redo!!

Nu är det frukost som gäller, sen dusch och göra sig redo för att jobba 10-18. Ikväll blir det tjejkväll hemma hos Lina med vin och tokerier. Det ska bli skoj! =)


Gröt med bär och massa annat tok, kiwi och te!! =)

Bra jobbdag

Det är så galet kul att jobba när det kommer nya varor!!

Först idag fick vi leverans från Sagaform. Den innehöll bland annat stora, fina, retromönstrade tekoppar med tesil i en fin box. De hamnade på ett av våra frontbord, såklart!! =)


Superfina!


Tekanna till...


Detta möts våra kunder av


Porslinskopp med silikonlock

Det är så kul med färger, det livar upp hela butiken. Jag hade dock lite problem med att hitta priser på produkterna. Vi beställde dessa på mässan förra fredagen och "kontoret" har inte hunnit fått fram alla prislistor än. Jag ringde Sagaforms norska kundtjänst och kvinnan där hade ingen större lust att hjälpa mig. Efter 2 samtal till henne och endel "du må förstå situationen min, jeg står i butikken med varer som jeg ikke får ut..." så lyckades hon knappa fram inpriserna på sin dator till mig. Herreguuud, det var väl inte så svårt?! ;)

Lagom tills alla varor blivit prissatt och utställda i butiken så kom leverans nr 2, La Praline! Perfekt att få tryfflar, crisp, chokladkakor, konfekt mm. inför helgen!! Även där saknade jag några priser men där fick jag världens bästa hjälp. På en gång ordnade de det. Underbar leverantör som alltid levererar snabbt, rätt och packar varorna exceptionellt. Idag fick vi en produkt från dem som vi inte haft förr, kaffebönor i mörk choklad. ÅH HERRE GUUUUUUD!! Jag köpte med mig en påse hem och det finns ingen kvar.. Oooops... ;)


Deras tryfflar är superba!


Piña Colada- och Stracciatella Crisp har vi!

Zumba

Nu är det väldigt mycket träningsprat här men jag är inne i en sån period för att beskriva det milt...

Ikväll drog Lina iväg mig till Colosseum på ett Zumbapass. Ny ledare som ingen av oss testat förr, det är alltid spännande.  Hon var råduktig på att dansa, passet var lite svårt men det var kul. Jag tog en 20 minuters promenad hem i kylan efteråt och nu ligger jag i soffan och har kollat klart på Biggest loser. Åsså har jag druckit te såklart! ;)

När jag gick genom Frognerparken fick jag en sån där härlig lyckokänsla och kände mig väldigt närvarande just där och då. Knäppte några, ganska dåliga, bilder eftersom jag kände att jag ville "keep the moment".


Frognerparken!


Nästan ensam var jag...

Man ser faktiskt Holmenkollen därifrån, den är minipytteliten på bilden, men den ÄR där! ;)


Holmenkollen!

Dagens Bild!

Idag är det 8 år sedan jag tog körkort, 8 ÅR!!



Gymmet

Morgonpromenaden gav mig blodad tand...

Först hade jag superenergi på jobbet. Vi fick en liiiten pall med varor men det räckte för att ge mig inspiration. Fixade och donade vilket gjorde att dagen gick jättefort. 

På matbutiken Meny, som ligger på centret där jag jobbar, har dem tilbud (extrapris) på naturdiets bars. Egentligen så brukar jag inte äta sånna men jag har kommit på en sak. Jag är en riktig chokladgalning och när suget sätter in är det faktiskt bättre att äta en sån här som ger ca 200 kcal PLUS proteiner och fibrer som mättar istället för att trycka 5-10 chokladbitar som ger ca 200-500 kcal och antagligen gör att jag vill ha mer. Jag smakade den med kokos-smak idag och den var riktigt mumsig. Lite krispig och god och jag vart mätt av den.


Faktiskt riktigt god!!

När jag kom hem varvade jag ner lite i soffan innan jag drog till gymmet. Hade sånt härligt träningssug i kroppen så det blev 1½ timme där. Körde först lite uppvärming i 15 minuter på crosstrainern, fortsatte med styrka på överkroppen. Mage, rygg, bröst och armar fick sig en ordentlig genomkörare. Avslutade med 20 minuter till på crosstrainern. UNDERBART var det!! 

Uppvärminingen!


Avslutningscardion!

Det är så bra med de där maskinerna är att man ser tid, kilometer, kalorier mm. Det gör att man blir superpeppad. Många gånger har jag tänkt köra ett visst antal minuter men när jag kommit dit så har det varit så nära ett jämnt antal kalorier eller 5 kilometer vilket gör att man kör ett tag till. Den där kokosbaren brände jag i alla fall bort lätt... ;)

Jag träffade en kille jag spelade teater med förut på gymmet. Det är alltid skoj att träffa nån man känner och prata lite emellan muskelbyggningen.. ;)

Morgonpromenad

Imorse ringde klockan 06:15...

Det är dags att sätta igång med morgonpromenaderna igen och idag var startdagen. Förkylningen är det inte mycket kvar av så nu har jag absolut inget att skylla på. Jag hoppade i mitt ullunderställ och startade kaffebryggaren. Tog en titt på termometern, -8,8 grader. Jag kan juh berätta att det är en mycket mer bitande kyla här nere i Oslo än vad det är hemma i Ljusdal, så jag tog på mig en tunnare fleecetröja också. Innan jag begav mig drack jag en greendrink och koppen med kaffe sen var det bara att låta apostlahästarna arbeta. Med spotify i öronen så pinnade jag på riktigt bra, 50 minuter blev slutresultatet.


Ullunderställ och strumpor från Kari Traa på!!

När jag kom hem orkade jag till och med koka ägg, så det blev bland annat en äggmacka till frukost. Jag åt alltid äggmacka förut, till frukost, mellanmål, middag, ja heeela tiden. Det blev att jag tröttnade lite på det men det är underskattat, helt klart! 

Äggmacka, grape, smoothie och grönt tranbärte!

Nu är det snart dags att gå till bussen som tar mig till jobbet. 4 minuter tar det att åka buss till mitt jobb, 5 minuter ca att gå till busshållplatsen plus att jag alltid går så jag har 5 min extra eftersom bussarna är dåliga på att hålla tiderna. Jag hatar när bussarna åker fast de är 3-5 minuter för tidiga. Jag kan också åka trikk, den går alldeles utanför min dörr. Det tar 8 minuter och sen ca 3-4 min promenad ner till CC Vest. Men trikkarna är nästan alltid försenade så dem litar jag inte ett dugg på.

HA EN BRA DAG!! =)

RSS 2.0