Gröt

Jag har kommit på hur gott det är med gröt igen!

Idag blev det en med kanel, russin, linfrön, keso, hallon, blåbär och banan. Och nej, ingen mjölk!


Bananplättar

I helgen bjöd jag Krister på bananplättar, det var uppskattat! =)


Dessa är så lätta att laga och så otroligt goda att det nästan är skrattretande.... ;)

Du behöver:
1 banan
2 ägg
(1 tsk fiberhusk)
kanel och kardemumma

Det finns 2 sätt att göra dessa på:
Endera tar du fram stavmixern och mixar ihop äggen, bananen och kryddorna till en pannkakssmet. Då bör du ha i fiberhusk och vänta i 10-15 minuter så smeten blir lite tjockare annars blir det svårt att steka plättarna...
Eller så mosar du bananen med en gaffel och blandar ihop bananmoset med äggen och steker den här röran som blir lite mer fast. Medelvärme och en stor, stabil stekspade rekomenderas!


Jag serverede dessa med kesella mixat med blåbär, kokos är också en hit men det hade jag inte hemma... 



Snö

Det är inte mycket, men det ÄR snö!!

Jag kan bli lite deppig och allmänt trött på hösten, men så fort snön kommer vänder det. Jag blir alldeles lycklig av att kolla ut genom fönstret även fast jag vet att det betyder att det är blött och kallt ute...


Massage

I skolan håller vi just nu på med anatomi och fysiologi samt MASSAGE!

Anatomi är så galet svårt!! För första gången i mitt liv har jag brytit ihop och börjat gråta på grund av en tenta. Då kan vi tillägga att jag gråter i stort sett aldrig... Det var för 2 veckor sedan, nu tack vare en massa pluggning ser jag ljuset i tunneln igen. Som tur är så är detta ett väldigt intressant ämne och jag förstår det. Vad jag inte förstår är hur lärarna har tänkt när vi ska lära oss extremt många muskler, ben och muskelfästen (på latin) samt deras funktion PLUS hur de olika cellerna fungerar och hur våran kropp är uppbyggd på 6 veckor...
V ä l d i g t   t u n g t ! ! !


I 3 veckor satt vi och nördade anatomi och fysiologi varenda j*vla dag, och när vi hade den sista gå-igenom-muskler-dagen förra måndagen var det så skönt att äntligen få släppa ämnet lite. Jag hade inte klarat en dag till utan ett till sammanbrott, det är ett faktum! 

Istället för överbelastning av hjärnan fick vi på tisdagen spendera halva dagen på en massagebänk och andra halvan brevid den. Så har vi hållit på i en vecka nu och fy sjutton vad grymt kul det är! När vi runt halv 3 - halv 4 är klar för dagen så är det inga som helst problem att sitta kvar ett par-tre timmar och plugga anatomi. Så hela förra veckan, inklusive lördag och söndag har vi varit en grupp som suttit på skolan och nördat. Så nu känns det faktiskt som att det finns hopp om att klara den här helvetestentan nästa torsdag. 


När Krister var här och hälsade på i helgen fick han självklart en helkroppsmassage av mig. Vi har ett gäng massagebänkar på skolan som vi får använda även till nära och kära efter lektionstid. Idag har jag beställt en egen bänk som jag kommer kunna ta med hem till Ljusdal. Jag hoppas den hinner komma innan fredagkväll då jag åker hem över helgen och mina 2 självstudiedagar.

Här ska knådas!! ;)

Uvbergs bröd

Första veckan i skolan bjöd våran lärare Kristina på ett supergott (!) bröd..

Nu har jag fått receptet på det här underbara brödet och bakat det!


Har ni lust att pröva så behöver ni det här:

(2 limpor)
1 liter naturell yoghurt
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl (jag tog fullkorns dinkel)
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1/4 bikarbonat
2½ dl bröd- eller mörk sirap
1 tsk salt
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön till garnering
Jag hade även i 100 g torkade fikon


Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet
Täck två avlånga brödformar med bakplåtspapper (lättare att få loss bröden)
Fördela smeten i formarna
Strö på kärnor och frön
In i ugnen i ca 40 minuter

NJUUUUUUUUT! =)


Visste ni att...

...socker är mer vanebildande än kokain, ger samma abstinens som heroin och leder till samma hetsätande som hasch?!?

Tidig frukost

Idag är det dags att bege sig till Sundsvall igen...

Det betyder att jag måste åka från Storsved klockan kvart över 6. Nu sitter jag och äter lite frukost så jag ska överleva till halv 10 då vi har våran första rast. Bollnäsfil, kiwi, linfrön och kokos finns i tallriken och till det blir det ett ägg med majonnäs och en kopp te. Godmorgon!!


Pennie and me tonight

Mamma och pappa ska spendera helgen i Stockholm vilket betyder att jag är Pennievakt!


Idag har jag självstudiedag och planen är väl att jag ska plugga skallen av mig. Anatomi och fysiologi är intressant men svårt! Så nu idag och en par veckor framöver blir det hårdpluggning i stort sett varje dag om jag ska lyckas få in allt i skallen. Celler och vad som sker i kroppen, ben och muskelfästen, muskler, fiberriktningar och funktioner. Hjälp!!

Man blir studieskadad av det här ämnet också, i förrgår var jag och min klasskamrat Sandra på Birsta en sväng. Inne på HMs barnavdelning hittade vi en liten Benjamin och började på en gång peka ut sternum, clavicula, scapula, costa, spinalutskoll, patella och alla andra ben vi har lärt oss.


RSS 2.0