Biggest Loser

Ikväll är det final av svenska biggest loser...


The Biggest Loser Sverige. Programledare: Jessica Almenäs.
 FOTO: Morgan Norman, Söderberg Agentur/TV4

Jag är så himla glad att vi har svenska tv4 här på Skøyen. Sitter faktiskt just nu och slökollar på "Efter 10", och tidigare så var Rune och Florence från biggest loser där på besök. WOW vad de har gått ner i vikt! Jag blir superimponerad! De fick såklart inte berätta hur mycket de har gått ner men mycket är det, otroligt mycket. Rune åkte ut förra programmet och ikväll avgörs det om det blir KF eller Maria som vinner. Jag tror att det är KF som vinner och efter att ha sett reklamen inför finalen är jag ändå mer säker. Killen ser juh ut som en helt annan person juh! Båda är värdiga vinnareoch i programmet är juhsåklart alla vinnare men jag förstår att man gärna går därifrån med 250 000 extra i fickan... ;)


Träningsdagbok v. 46

Det blev inte 5 pass på Elixia denna vecka, men jag är mycket nöjd med 4 stycken ändå! =) Jag hade grym träningsvärk i överkroppen på lördagen efter fredagens hårda träning med Lina. Värken i magen har fortfarande inte helt gett med sig... ;)


Träning vecka 46:

Måndag:
Promenad 30 min - Till jobbet (tar eg. 35 har jag kommit på..)

Tisdag: Promenad, 30 min - Till jobbet
Dance Aerobic, 55 min - Fortfarande awesome!
Löpband, 30 min (varav 20 löp) - Tog veckans springning när jag ändå höll på

Onsdag: Promenad, 30 min - Till jobbet
Crosstrainer, 20 min - Uppvärmning 
Elixia Power, 45 min - Tillsammans med Lina!

Torsdag: Promenad, 30 min - Till jobbet

Fredag: Promenad, 30 min - Till jobbet
Löpband, 25 min (varav 20 löp) - Ett till springpass!!
Styrka överkropp, 30-40 min (?) - Asbra styrkepass med Lina!

Lördag: Promenad, 60 min - Morgontur

Söndag: Promenad, 60 min - Morgontur
Xycling, 55 min - Jag älskar söndagspinning!


Min braiga fredag!

Wow vad jag har sovit gott inatt!

Det berodde helt säkerligen på gårdagen, som var helt fabulous! Jobbade såklart 9:30 till 17:00 sen kom Lina och hämtade mig för vi hade bestämt att vi skulle träna efter jobbet. Sagt och gjort, det blev 25 minuter på löpbandet för mig varav 20 jag faktiskt sprang. Jag som redan avklarat "Veckans löp-pass", men varför inte ett till? Jag sprang såklart på 1%s lutning för att få en normal lutning i kroppen och lite lite fortare än vad jag brukar, babysteps.. Jag vill så gärna tycka att löpning är kul och till våren vill jag ut och springa i skog och mark. Eller ja, Frognerparken blir det väl.. ;)

Efter cardion så fick vi till ett stenhårt styrkepass på överkroppen. Började lite smått med biceps och triceps men sen öste vi på och genomgick faktiskt hela överkroppen, till och med axlar (jag hatar att träna axlar, det är till och med värre än mage). Avslutningsvis tog vi tag i två mitsar och två boxhandskar och slog ut den sista engergin vi hade kvar. Så j*vla sköööönt var det!! 

Sen blev det dusch och en lång bastu för att så småningom ta bussen hem och laga tacos. Sittandes i Kent, framför idol vart fredagskvällen ännu bättre. Lite senare droppade även André in.

Jobb, träning, god mat, underbara vänner!
Vilken otroligt bra fredag!!

Klart som sjutton att jag sovit gott inatt!

   

 

   
Många bra bilder och minnen! =)


Träningsdagbok v. 45

Det känns så jäkla bra att ha "kommit igång" igen på riktigt. Även den här veckan har varit bra och jag bara känner energin sprudla inför den kommande veckan. Nästa vecka har jag höjt min ribba från 4 ggr på Elixia till 5, eftersom jag är ledig denna lördag så ska nog det gå fint.  Träning vecka 45:

Måndag: Promenad, 60 min - Morgontur
Cardio, 30 min (varav löpning, 20 min) - Veckans 20 minuters springande!

Tisdag: Promenad, 30 min - Till jobbet
Dance Aerobic, 55 min - Underbart!!

Onsdag: Promenad, 30 min - Till jobbet

Torsdag: Promenad, 30 min - Till jobbet
Crosstrainer, 30 min - Uppvärmning
Elixia Power, 55 min - Styrka med knasig instruktör... =P

Fredag: Promenad, 30 min - Till jobbet

Lördag: Vilodag och jobbdag

Söndag: Promenad, 60 min - Förmiddagstur
Xycling, 55 min - Varför går jag inte på fler spinningpass, det är så bra träning!


Faster

Än en gång har det som inte får hända, hänt. Min faster Gerd somnade idag in, endast 57 år gammal. Jag sänder miljoner kramar och tankar till mina kusiner, hennes make, min pappa och mina farbröder. De har förlorat sin mamma, fru och syster. Livet är och förblir orättvist...

Ibland händer det som inte får hända,
livet stannar upp och allt verkar vända.
Upp blir ned och in blir ut,
plötsligt tar en människas liv slut.
Ibland sker det så fort,
och man inget kan ha gjort.
Andra gånger tar det tid,
ingendera ger någon frid.
Det som inte dödar stärker,
men under tiden det värker.


Sebastian!

Idag efter jobbet tog jag bussen in till Jernbanetorget...

Där mötte jag upp Kakan, André och Berna och vi fortsatte därifrån till Furuset och IKEA!! Efter att vi avklarat första våningen tog vi en paus och käkade lite mat. Jag åt en västkustsallad, André köttbullar, Berna revbensspjäll och Kakan en macka. Väldigt varerat! Jag minns när jag var yngre och alltid måsta veta vad mina kompisar skulle äta eller fika innan jag själv kunde bestämma vad jag ville ha. Oftast tog man nästintill precis lika som kompisen. Vad knäpp jag var! Nu tar jag såklart det JAG vill ha! ;)

Efter maten så fortsatte vi ner på nedervåningen och när vi närmade oss kassorna så hade vi hittat pyntkuddar, ljus och ljusstakar, avfallsorteringsbyttor, en filt, stolsdynor å lite annat. Vi tog såklart en sväng i billigkroken där vi hittade en likadan stol som dem som vi har. Vilket kap! Men problemet var att vi vart väldigt osäkra på vilken storlek vi hade... Vi provsatt och funderade och provsatt lite till. Tillslut bestämde vi oss för att det var den största modellen vi hade, det beslutet slutade såhär:

 
Humn.......

Nån som behöver en "Sebastian"-stol? ;)


Första snön!

Glömde berätta att igår

SNÖADE DET HÄR I OSLO! =)

Eller snöade och snöade, det flög något vitt och kallt i luften. Det ligger inte något snötäcke ute på marken, snarare små små stråk av vitt lite här och där.

 
Såhär ser det ut när jag tittar ut genom ett av våra vardagsrumsfönster nu på morgonen.

Nu ska jag snart halka mig bort till CC Vest en timme tidigare än vad jag brukar. Det är nämligen morgonmöte med alla butikchefer idag. Jag lovar att bara eftersom jag absolut inte vill så kommer jag att vinna en av de  2 vinflaskorna som de alltid lotter ut. Kanske ska strunta i och ta lott?! ;)


Lovely Tuesday!

Jag bara ääälskar tisdagar!! =)

Nästintill varje tisdag så stressar jag från jobbet ner till gymmet för att köra mitt absoluta favoritpass, Dance Aerobic med Charlotte. Världens bästa och gulligaste ledare plus ett roligast och utmanande danspass, kan det bli nått annat än succé? Var fjärde vecka så är det en ny koreografi och idag var det första veckan på en ny. Då brukar det alltid vara lite extra svårt eftersom stegen inte helt sitter i benen men idag gick det så galet bra. Eftersom det gick så himla bra så kunde jag köra så svetten rann. Av nån okänd anledning var passet faktiskt lite extra kul ikväll och jag hade världens energi. När 55 minuter hade gått så hade jag lätt kunnat dansa en timme till, det riktigt spratt i benen på mig. Så jag gick helt enkelt ner till cardioavdelningen (ja, ner, det är nämligen två våningar på Elixia CC Vest) och sprang 10 minuter och körde snabba intervaller i 10 minuter till...

Det är konstigt att igår så var det riktigt jobbigt att springa 20 minuter medans idag orkade jag lätt med både ett svettigt danspass och 20 minuter på löpbandet?!

Efter min träningsprestation så tog jag och stretchade ut mina stackars ben ordentligt, solade solarium, bastade och tog en lång dusch som inkluderade peeling. Awesome!!

 


Utslagen!

Nyduschad och nystretchad sittter jag här med datorn i knät framför TVn...Dagen startades med en timmes lång promenad, favorit i repris från igår. Gick sen hem, åt frukost och la mig i soffan för att kolla på lite GLEE, ännu en serie som faller mig i smaken. Kände att det började spänna i huvudet och antog att det berodde på vätskebrist, jag har en förmåga att glömma att dricka nuförtiden. Tog 2 stora glas vatten, åt en clementin och tänkte att nu släpper det väl som det brukar, men det gjorde det inte. Huvudvärken växte i styrka och släppte inte ens när jag tog en alvedon. Så det var bara att slå av TVn och lägga sig för att sova. När jag 1 och en halv timme senare vaknade var jag fortfarande öm i skallen men det kändes bättre. Åt en jättegod sen lunch, omelett med stekt lax och tomat samt massa grönsallad ovanpå. Galet gott!


Jamjam!

Efter lunchen och en kopp kaffe så släppte huvudvärken helt. När Kakan kom hem så vart det storshopping på ICA, de hade 10;- på massor av varor så nu är mitt skafferi uppfyllt igen. Awesome!

Jag drog även med mig Kakan till Elixia där jag fick avklarat ett av veckans mål, nämligen 20 minuters löpning. Ikväll var det jobbigt, antar att jag var sliten fråndagens huvudvärk men jag klarade det. =)

Nu ska jag strax ta och krama kudden för trots min tupplur så är jag galet trött!


Träningsdagbok v.44

Whooooo, träningsdagboken är tillbaka! ;)

Jag vet att jag skötte träningen väldigt bra när jag skrev ner den här i bloggen, så varför slutade jag? Det är lite komiskt att mitt senaste träningsdagboksinlägg var vecka 42 förra året. Det kommer nästan se ut som jag bara hoppade över 2 veckor... Hehe! =PTräning vecka 44:

Måndag:
Promenad, 30 min - till jobbet
Crosstrainer, 20 min - uppvärming
Elixia Power, 55 min - Body Pump!

Tisdag: Promenad, 30 min - till jobbet
Dance Aerobic, 55 min - Mitt favoritträningspass

Onsdag: Promenad, 30 min - till jobbet

Torsdag: Promenad, 30 min - till jobbet 
Cardio, 30 min (varav löpning, 20 min) - 20 minuters löpning
Styrka överkropp, 30 min - styrka

Fredag: Promenad, 30 min - till jobbet

Lördag: Promenad, 30 min - till jobbet

Söndag: Promenad, 60 min - morgonpromenix
Crosstrainer, 30 min - kvällscardio

En riktigt bra vecka, planen är att gå minst 30 minuter minst 6 dagar i veckan, träna styrka minst en gång i veckan, springa 20 minuter minst en gång i veckan och vara på gymmet minst 4 gånger i veckan! Klarade de målen fint och vad var belöningen? Jo, minus 0,9 kilo... I like!


Underbara dag!

Klockan är inte ens 11 och jag har ändå hunnit med en timmes promenad och en god frukost, det här är bästa söndagen på länge! =)Jag sitter här i min underbara soffa Kent och njuter av en kopp med gott té, känner mig alldeles avslappnad och väldigt nöjd med starten på den här dagen. Som ni ser på bilden så är det strålande solsken ute, termometern står på 10 grader men innan solen nådde dit var det 4.

Jag vaknade såklart tidigt idag, det gör man juh alltid när man är ledig och kan sova hur länge som man vill... Fast jag klagar egentligen inte, det är skönt att ta vara på dagen. Jag låg i vart fall och drog mig i sängen till klockan var 9 sedan drack jag en kaffe och drog på mig promenadkläderna och slängde mig ut i finvädret. Med musik poppandes i öronen spatserade jag i vanlig ordning mot Frognerparken men tog en liten detour ut efter stora vägen eftersom jag kände för att ta en längre promenad än vad jag brukar. Sånna ska man enbart ta när man har god tid på sig har jag lärt mig, annars kan man bli fruktansvärt stressad när man inser att man börjar jobba om en timme och inte har en aning om vart man befinner sig.... ;)
Min omväg vart i alla fall perfekt och promenaden blev nästintil på minuten en timme lång. Med kurrande mage lagade jag mig en god frukost och nu känner jag mig bara så otroligt nöjd. Med allt! Med mig själv, med mitt liv, med hösten! Jag insåg någonstans där ute i den kindbitande kylan att jag verkligen gillar hösten. På hösten tar jag alltid tag i mig själv och ordnar upp allt jag "ställt till med" under sommaren då man lever mer för dagen och skiter lite i allt annat. Jag tycker det är otroligt skönt det med men jag mår bäst av att ha det strukturerat och bestämt i mitt liv.

Jäklarns vad filosoferande jag blev i det här inlägget då... 


RSS 2.0