Morgonstund har guld i mun!

Jag tog saken i egna händer inatt...

Efter en stunds klurande och lyssnande mot golven kom jag på att det nog kunde vara grannen rakt under oss som spelade dunkadunka. Jag drog på mig min täckjacka och mina skor och gick ner i trappuppgången. Tryckte mitt öra mot grannens dörr och nog fan var det därifrån musiken kom! Jag knackade på och musiken vart tyst, jag knackade igen men ingen öppnade. Då gick jag upp till mitt rum igen och märkte att dunkadunkat slutat. Hörde efter ett litet tag att musiken började igen men på mycket lägre volym så jag knappt hörde den. Jag somnade efter att ha messat lite med André som verkade ha tråkigt på jobbet.

Idag är jag ledig! Aaaah,så deiligt! =)
Min plan är att äta en god frukost, jättelänge ska jag äta frukost, sedan träna och sola. Sen struntar jag i IKEA och går en rundvandring på OsloCity istället. Kanske hittar något skoj att shoppa. Men jag får inte handla för mycket! Aja baja för det! =P



Nu ska jag kliva upp ur sängen tror jag...

Idiotgrannar!

Jag blir så jävla förbannad!

För ca 15 minuter sedan hörde jag hur mina grannar satte igång med sin musik igen. Det är fjärde natten i rad som de spelar musik. I måndags spelade de till klcokan 4 på natten, i tisdags startade de klockan 4 men då höll det inte på länge. jag köpte hörproppar i tisdags med trots de är i så hör jag basen väl. Igår vet jag inte vilken tid de startade, jag var alldeles för trött för att ens orka kolla på klockan, då höll det heller inte på länge, kanske 15 minuter. Just nu spelar de så högt så jag till och med hör sångaren, i vanliga fall har jag bara hört basen. Jag kan inte riktigt avgöra varifrån musiken kommer heller, det låter som nerifrån till höger. Eftersom vi bor till höger i vårat trapphus så måste det vara grannarna i trapphuset bredvid och dit tar inte jag mig eftersom att dörren är låst. Jag kan alltså inte gå och klaga heller. Jag fattar inte varför nån annan granne inte går och klagar som kan, för det måste vara fler än jag som hör musiken.

Jag fattar inte vad det är för idioter som håller på och spelar musik mitt i nätterna, måste vara några nyinflyttade pundare. Nån annan förklaring har jag inte. Imorgon är det jag som ringer till min hyresvärd för jag orkar inte med en till sån här natt! Jag blir galen!!

Fan, jag vill sova nu!!!!!!!!


Slut på veckan!

Inte helt slut på veckan men nästan...

Imorgon är jag ledig från jobbet och det känns riktigt lyxigt. Ska sova länge sedan ska jag sola och träna och ta hand om mig själv. Tänkte åka till IKEA men vet inte om jag ska det, vi får se...

Idag på jobbet fick vi 7 pallar med varor, en massa nya varor var det också! =) Riktigt skoj att packa upp, tiden flög iväg! Vi fick nya vattenkokare och min chef satte in en av dem på vårat personalrum så vi kan göra thé eller kaffe om vi vill . Jag vart överlycklig eftersom jag väldigt gärna dricker en kopp thé efter lunchen. Sparar 10 kronor om dagen på den där manicken, det blir ca 100 kronor varannan vecka. De pengarna kan jag ha trevligt för i Thailand istället! =)

När jag kom hem från jobbet spelade jag och André lite kort och åt upp chokladen som min mamma skickat ner till mig. Mamma, hur ska jag kunna gå ner i vikt om du skickar choklad till mig? =) De var i vart fall jättegoda, sånna dära sjöhästar i 3 sorters choklad. I LOVE!

En sak som jag defenitivt inte gillar är våran elräkning som kom idag. 5767 kronor och 31 öre. Det blir 960 kronor per skalle och 480 kronor per månad. Men nu är det juh såhär att det är de kallaste månaderna nu också så vi kan verkligen inte spara in mer för vi behöver all värme vi kan få. Det är kallt här på Osterhaus...

Nu ska jag kika på några avsnitt av Desperate Housewives innan jag somnar!

Vaken!

Shit vilket uppvaknande jag fick nyss...

Öppnade mina blå, kom på efter ca 2 sekunder att jag inte visste vad klockan var... Satte mig upp blixtsnabbt, kom på att jag inte ställt nån klocka, sa "fan" och sprang till mobilen som ligger på golvet och laddas för att se vad klockan var. Jag vaknade till när André kom hem runt 8 tiden och när jag somnar om igen kan jag sova hur länge som helst. Som tur var så stod klockan på 09:57 och inte 12:30 som jag var rädd för. Jag börjar inte förrens klockan ett idag så då har jag god tid på mig att äta frukost, duscha och byta sängkläder.


Update!

Nu har det varit dåligt med bloggning på några dagar...

Idag fick vi ÄNTLIGEN varor på Pytt og panne. Det var efterlängtat! Jag hade faktiskt saker att göra hela dagen vilket betyder att dagen bara flög iväg. Slutade 6 och då sprang jag in på Ultra och handlade en banan och en yoghurt och sedan hoppade jag på bussen mot gymmet. Jag kom fram 5 minuter innan hiphoppen började så jag sprang ner och bytte om helt galet snabbt. Sedan var det dans i en timme, så sjukt kul! Nu har vi haft samma koreografi i 4 veckor så nu kan man den och kan verkligen köra hårt. Nästa vecka är det ny dans, det ska också bli skoj!

Efter träningen drog jag och Emma och solade, så underbart! Å när jag kom hem så hade André varit jätteduktig och tvättat både sängkläder och vittvätt vilket betyder att tvättkorgen är nästintill tom nu! Trevlig överraskning! Bara därför är jag allmänt ofräsh och skippar duschen ikväll. Den får bli imorgon åsså ska jag byta sängkläder!

Fick en lite mindre trevlig överraskning när jag kom hem med. Festen som jag och André planerat att ha nästa lördag blev inställd. Sara, David och Olle ska hem till Västerås så då tyckte jag och kusin att det var ett ypperligt tillfälle att ha lite partaj eftersom vi vet att Sara och David inte är några direkta partyanimals och på så sätt slipper störa dem. Planen var att vi skulle ha förfest tillsammans med några kompisar och sedan gå ut så det är inget raveparty vi pratar om här. Sara och David tyckte inte att det var en bra idé att ha fest när de är borta eftersom de är rädda om sina värdesaker och att människorna inte ska respektera dem för att de inte är hemma. Jag vart faktiskt väldigt besviken och ledsen för jag hade sett fram emot det här. Jag tror verkligen inte att någon utav de som är bjudna skulle stjäla eller ha sönder nått avsiktligt. Jag är faktiskt för ovanlighetens skull rätt irriterad just nu (det sker inte alltför ofta...)!


Städning!

Idag har jag varit flink!

Startade dagen med att rengöra kylskåpet tillsammans med Sara och David. På Niklas hylla hittade vi diverse äckliga saker, värst var paketet med ägg som gick ut 081212. De luktade inte hallontårta om man säger så.. BLÄ!

Efter det tog jag mig an badrummet, söndagar är juh som ni kanske redan förstått städ-dag här på Osterhaus. Sedan var jag överambitiös och städade hela mitt rum. Dammsög, torkade golven, möblerade om, ja hela kittet! Det vart så sjukt fräsht. Jag är så nöjd!

Nu när städningen är klar så är hela hallen fylld med sopor. Det jobbiga är att det är inte sophämtning förrns imorgon vilket betyder att soptunnan nere på gården antagligen redan är proppfull. Vi har ca en halv soptunna med skräp stående i vår hall nu.. Shit, det kommer bli en utfordring!


Vårat sopberg!

Grannens fest...

Inatt somnade jag klockan 4, då spelades fortfarande partymusik hos grannen...

Sen undrar jag om Oslo är Ljusdalsbornas ändra hem för shit pommes frites vad med Ljusdalsbor som flyttat hit!


Mumin!

Ikväll har varit en riktigt myskväll!

Först var jag, Sara och David och tränade på Elixia på Rignes park. Jag och Sara fick världens chock när vi märkte att vi missat giryan med en timme. Det var lite synd men vi körde styrka på egen hand istället. Sara kan så många bra övningar, vi körde i säkert 40 minuter och det var askul.
Efter träningen vart det såklart lite spa och när vi satt i ångbastun och peelade oss så sa en snorkig tjej "Jeg tror ikke det är lov att smora sig i badstuen.." Varpå Sara svarade "Tror du inte!?" Snorkfröken såg sur ut och förklarade att det visste hon att man inte fick det för att det var ohygieniskt och hon jobbade på Elixia... Det gör juh Sara också men vi sa inget mer. Varför skulle man inte få det? Är det inte ohygieniskt att sitta i underkläder i bastun då? För det gjorde nämligen hon. Vissa människor alltså...

På tal om snorkfröken så har vi haft askul åt en sak hela dagen idag. Tydligen så var det första David sa imorse när han vaknade "Idag ska jag prata som mumin hela dagen" på finlandssvenska. Eller om det var finlandsnorska han sa det på?!  Under frukosten så pratade han så hela tiden och vi skämtade om en kasse med smutsiga trosor.
 
**VARNING!!! LÅG HUMOR**

David skulle gå ner till ICA och handla bröd och vi hittade på ett scenarium där David tar fram sin ICa kasse ur fickan...
David till killen i kassan: (På finlandssvensknorska) Vill du see vad jeg har i pååsen? Det är ett par skiiitiga troosor.
(Sara och Madde tillägger): Jeg fååår inget så jeg har stjååålit dem...
David: Vill du lukta på dem?

Osv, osv, osv! Sen så vidgades skämtet mer och mer och vi har garvat åt det hela dagen. Helt sjukt egentligen att man kan ha så kul åt nått som egentligen inte är ett dugg kul...



I alla fall, när vi kommit hem från gymmet (vi gick hem, skönt) så lagade vi mat. Sara och David gjorde varma mackor med svampstuvning på och jag lyxade med fläskfilé, kroketter, svampsås och sallad. Gud så gott! Medan vi åt kollade vi på "Flight 93", bra film! Sedan blev det ost och kex och kortspel, nu kom även Olle och gjorde oss sällskap. Jag förlorade på plump, låg 2a i halvlek men det gick asdåligt sista omgångarna. Sedan blev det lite neger och president och även där förlorade jag. Ingen bra spela kort dag för mig del. Vi hann även med lite twister, det framkallade en hel del skratt. Bäst var det när Olle och David körde mot varandra och de hamnade i endel "otrevliga" positioner. Sara och jag höll på att garva ihjäl oss! De där killarna alltså!! =)


Det här var när David och Olle var på besök när jag och Sara jobbade som au pairer. Det var en mycket händelserik helg... Med mardrömmar om att värdfamiljen (som inte visste att killarna var på besök) skulle komma hem från fjällstugan, en massa festande och tokerier!

Våra grannar här på Osterhaus har fest ikväll och deras högtalare står i rummet bredvid mitt sovrum. Det betyder att jag hör musik och en massa röster, lätt att koncentrera sig på att läsa och/eller sova då? Tror jag får ta och titta på ett avsnitt av desperate housewives nu och hoppas att de bestämmer sig för att gå ut snart...

Utmanad!

Var nyss inne på min dagliga bloggpromenad (genomgång av de bloggar jag brukar läsa) och märker att jag blivit utmanad av Kristin! So here we go...


4 av mina favorit program på tv..
1. Prison Break
2. Desperate housewives
3. Greek
4. Sen kollar jag inte på nått mer, har inte ens några TV-kanaler här i Oslo.. =//


4 saker som jag gjorde igår..

1. Jobbade
2. Drack ett glas vin
3. Tittade på film med Sara och David
4. Vaknade när Olle kom hem och stängde dörren så hårt så jag trodde hela huset skulle rasa


4 saker som jag längtar till..

1. Sommaren här i Oslo
2. När mamma ska komma hit
3. Min resa
4. Min nästa lön? Haha!


4 favorit restauranger..

1. Jag är juh kass på restauranger!
2. Kommer aldrig ihåg vad de heter...
3. Måste bli bättre på det...
4. Jag lovar! ;) 


4 saker på min önskelista..

1. Att jag ska lyckas spara ihop tillräckligt mycket pengar
2. Att sommaren kommer bli lika bra som förra årets (helst bättre)
3. Att mamma och pappa ska få må bra
4. Att jag kommer på vad jag vill bli nån gång (helst snart)

4 personer som jag utmanar..
1. Ela
2. Sara
3. Emma
4. Nette


Jag älskar frukost!

Den bästa måltiden på dagen är lätt frukosten!



Jag förstår mig verkligen inte på de människor som inte äter på morgonen. Okej de som kliver upp före 7 för då är man faktiskt inte speciellt hungring... Jag blir på så otroligt dåligt humör om jag skippar frukosten.
Idag så åt jag tillsammans med Sara och David, det blir juh alltid 1000 gånger mysigare om man är fler! =) Jag åt keso med apelsin och lite rømme (typ blandning mellan cremé fraiche och gräddfil), 2 grova äggmackor och grönt apelsinthé. Lätt som en plätt och asgott! Det enda som egentligen hade kunnat vara bättre var om den norska kaviaren på mackan hade varit Kalles kaviar.

Jag hade tänkt åka på IKEA idag men eftersom det snöar och är allmänt blaskigt ute så tog jag sovmorgon istället. Jag måste ändå masa mig till gymmet klockan halv 5 då jag och Sara ska köra Girya igen. Precis när min träningsvärk tagit slut är det dags för en ny omgång! =) Sounds good to me... =)

HELG!

Freeeedaaaaag! =) =)

Aaaah, underbara helg! =) Jobbade 6 timmar idag och de timmarna bara flög iväg, vi fick nämligen lite varor idag så det fanns saker att göra. Trodde aldrig jag skulle bli så glad över 3 pallar med köks-, plast- och bastsaker. =P

När jag kom hem vart det mys i soffan med min nya bok, den är så bra! En jättebra födelsedagspresent! Tack mamma! =) Tog sedan och lagade mig lite mat, lax med wokgrönsaker och sås. Lyxade med ett glas vin också, då är det verkligen helg! =) Blir dock lugnt ikväll men funderar på att kanske ta nått mer glas imorgon då jag hörde rykten om att Olle ville ha en singstarkväll. Jag älskar singstar, hoppas det blir av!


Allvarsam dag!

Dagen började ovanligt tidigt...

Klockan 7 ringde min klocka och jag var jätteduktig och klev upp. Lagade en lunchmatlåda och åt frukost sedan begav jag mig mot gymmet. Tränade ca 40 minuter kondition sedan bastade jag och myste. Skönt med lite kvalitetstid med mig själv, det behövs ibland! =)

Innan jobbet var jag in på Only och köpte mig ett par assnygga baggyjeans, sköna som fasen är de också!

På jobbet var det som vanligt ingenting att göra. Runt 2 tiden så var min medarbeider Else Magni in till Lillian och pratade en stund. Efter det fick hon gå hem för det var så lugnt. Tyckte hon verkade lite låg och jag misstänkte det värsta. Jag hatar när människor vill "prata" med en och de då inte menar prata som vanligt... När Lillian kom och ville "prata" med mig fick jag en klump i magen. På väg mot kontoret hann jag komma på flera otrevliga samtalsämnen som skulle kunna tänkas komma upp. Vi satte oss på en varsin stol och Lillian berättade att hon hade måstat säga upp Else Magni, hon hade försökt få henne förflyttat till en annan butik men nu i börskrisen är det inte dte lättaste. Hon måsta ha sett hur rädd jag blev för hon sa att jag inte behövde oroa mig över mitt jobb. Skönt för mig men jag tycker så otroligt synd om Else Magni. Jag gillar verkligen henne och kommer att sakna henne! Hon är juh den som jag arbetat mest ihop med och det känns faktiskt tungt. Men men, sånt är livet....

Det känns att jag klev upp en timme tidigare än vanligt imorse för jag är rätt trött. Imorgon jobbar jag 10-16 och sen har jag långledigt. Jobbar inte förrns på tisdag. Ringde till Wigdis idag och bestämde att jag skulle komma dit på söndagkväll och sova hos henne till måndag. Hon vart jätteglad! Det ska bli mysigt, det var längesedan jag var hos henne nu.


Spade!

Vissa människor skulle jag vilja slå hårt i huvudet med en spade så att de vaknar upp och ser verkligheten!



(Avdramatiserar hela inlägget genom att lägga in en bild på leksaks spadar men är i verkligheten dödseriös!)

Morgonbloggning!

Hinner med att skriva några rader nu på morgonen...

Igår var min chef sjuk och jag antar att hon är hemma idag med så jag får verkligen inte komma försent idag. Men dte planerar jag inte heller. Ligger till och med 10 minuter före min tidsplan, dte sker inte så ofta. Det brukar snarare vara tvärtom med mig, jag är en riktig tidsoptimist kan jag lova!

Antagligen så kommer dte inte att komma varor idag heller så jag är väldigt glad att jag slutar 16:00 idag. Då hinner jag hem och äta innan hiphoppen börjar klcokan 19! YEY! =)

Nu ska jag gå till bussen!

Ha det!

Konstig dag!

Idag har varit en ovanlig dag...

Jobbade ett "extrapersonalspass" idag, nämligen 16-20. Kändes knepigt att bara jobba 4 timmar, hur kort är inte det lixom?! Men jag hann juh göra destomer innan jobbet istället! Klev upp strax efter 10 och åt frukost med Sara, alltid lika mysigt! ♥ Sedan packade jag min träningsväska och begav mig mot elixia. Sprang 10 minuter, gick raskt i 10 samt stod på crosstrainern i 30. 

När jag kom hem hade André redan stuckit iväg, det blir Sverige en vecka igen den här månaden för honom. Förstår inte att han inte blir helt utsliten av att köra så långt så ofta. Fast lite skönt för mig att få ett "eget" rum i en vecka. =) 

På jobbet hade det fortfarande inte kommit några varor så jag och Linn stod mest och pratade med varandra. Kom in en asdryg kund! GAAAAAAAAAAAAAH! Jag blev så irriterad! Han var japan och snackade typ pyttelite engelska och ingen norska. Han köpte en porslinsängel som kostar 20 kronor men eftersom det är 40% så var priset nu 12 kronor. Han räckte mig en 50 lapp och jag slog in 50 kr i kassan. Plötsligt så ändrade han sig och räckte mig en 20krona (det är 20kronor här i norge, inte 20lappar) varpå jag gav tillbaka hans 50lapp och 8 kronor till (20-12=8). Jag börjar expidera nästa kund men han gör mig uppmärksam på att nått är fel. Jag trodde först att han inte förstog varför den var så billig och jag började förklara genom att skriva ner på ett pappaer. Men då är det tydligen så att han inte tror att hna fått tillbaka sin 50 lapp. Jag är stensäker på att han fick tillbaka den, bombsäker! Så jag bara försöker förklara att han fått tillbaka den men han ger sig inte. Jag och Linn fick räkna kassan och förklara för honom att den stämde och att han verkligen hade fått tillbaka sin 50 lapp. Han vart skitsur och gick därifrån efter typ 10 minuter... Drygt!

Nu ska jag krypa ner i sängen och kika på ett avsnitt av Desperate housewives! Mmmmm! =)

Moa!

Igår fyllde min systerdotter år!


Linn!

Idag har jag träffat min nya medarbeider!

Hon heter Lin och verkar vara en jättegullig tjej! Alltid kul med en tjej som är i min ålder, de andra är endera bra mycket äldre än mig eller 17-18.

Idag skulle vi få varor på jobbet men det enda som kom var en kartong med olika batterier, det tog väl ca en halvtimme max för mig att plocka upp och prismärka dem. Skikkeligt kjedeligt må jeg si (mycket tråkigt måste jag säga)! Mellan 16-17 var vi 4 stycken som jobbade, eller snarare en som jobbade och tre som kollade på... =P Steffen jobbade sista passet idag också, trodde juh att det var sista gången jag såg honom i lördags men han jobbade åt Tora idag. Han ska till USA och utbilda sig till pilot, rätt coolt!

Nu ska jag betala min elixiaräkning och kika så att hemförsäkringen blivit betald. Sedan ska jag fortsätta läsa min nya bok, Nattfåk av Johan Teorin. Läste hans debutroman Skumtimmen i somrast och den var grym så jag hoppas den här är lika bra. =)

               

Träningsvärk!

Okej, nu börjar det kännas på riktigt i min kropp!

Kännde redan imorse i axlar och skuldror efter Giryan men nu, OMG! Ryggen, rumpan, banen, ja det värker lite här och var i min kropp. Antar att jag knappt kommer kunna röra mig imorgon då även spinningtimmen jag var på idag börjar kännas.

Jag och Sara var som sagt på 55 minuters spinning och jag var inställd på att dö innan passet. Till min stora förvåning gick det oväntat lätt. Inte för att det var lätt, herre gud det droppade juh svett från en, men det var skönt. Ett riktigt bra pass och jag lyckades, för en gångs skull, ta ut mig alldeles lagom genom hela passet. Annars brukar jag ha svårt för det, endera går jag ut för hårt i starten så jag är helt slut efter en kvart eller så är jag alldeles för försiktig och märker när passet är slut att jag visst hade orkat lite till. Det var faktiskt kul att jag lyckades idag!

När jag kom hem så lagade jag mina efterlängtade hamburgare. Jag hade inget hamburgerbröd så jag tog 2 skivor med grovt speltbrød (grovt dinkelbröd på svenska) som botten och la hamburgarna på. Det vart riktigt gott, det ska jag äta till lunch imorgon med. Jag längtar redan! =)

Nu ska jag ta och läsa ut min bok som jag hållit på med i 170 år känns det som. Jag har aldrig riktigt tid eller ro att läsa här, jag vet att det kommer bli bättre i sommar. Är en riktig bokmal på somrarna, ni vet när man ligger på stranden och solar och läser. Shit vad jag längtar! =)

Fruit de mar!

Här kommer receptet på lördagens sjukt goda middag!
FRUIT DE MAR!
(6 personer)
Du behöver:
2 lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
ca 2 dl vatten
4-5 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 fiskbuljongtärningar
ett pkt med torsk, hookie eller sej
ca 200 gram räkor, kräftsjärtar och/eller liknande
2-3 dl grädde
ett knippe dill
Gör såhär:
Stek löken och vitlöken så den blir genomskinlig, tillsätt curryn och låt den blandas med löken.
I med vattnet, tomatpurén, krossade tomaterna och buljongtärningarna (man kan ta bara en om man inte vill ha för mycket smak) och låt puttra i ca 15 minuter.
Tillsätt sedan fisken och låt koka på svag värme i ca 7-8 minuter.
Tillsätt sedan räkorna, grädden och dillen.
Servera tillsammans med fullkornspasta, MUMMA! =)
Tips:
Vill man göra det som en fisksoppa istället lägger man till 5 dl vatten.

Söndag!

Jaha, söndag IGEN då! =)

Klev upp och Sara frågade om jag ville med på 55 minuter Xycling ikväll. Nja, sa jag varpå David skrattade till och sa att Sara redan bokat in oss. Okej då, klart jag ska på spinning! Har träningsvärk sedan igår i axlarna och skuldrorna, antar att det kommer vara väldigt ömt imorgon. Skönt faktiskt... =) Så benen får väl sig en ordentlig genomkörare ikväll då...
 

Filmer!

Vi gav upp den andra filmen...

Första filmen vi kollade på var:



Den handlade om en tjej som spelade volleyboll och nått freak som förföljde henne, en stalker. Den var inte direkt bra... =P "David" från Beverly Hills var stalkern och annars var det bara en massa B-skådisar. Eller "David" kanske är en B-skådis och de andra är C-skådisar?

Hajfilmen vi försökte se var:



Den var seg som sjutton, dåligt gjord och enda "kända" skådespelerskan var Darryl Hannah... Vi gav upp eftersom den var kass...

Nu ska jag lägga mig och läsa lite, lägger in receptet på våran asgoda middag imorgon! =)
NATTA! =) =)

MYS!!!!

Idag har varit en riktigt bra dag!

Den började kanske inte på bästa sätt eftersom jag vaknade utav att jag drömde att mitt alarm ringde, kollade på klcokan och den var 07:56, 4 minuter före min mobil brukar väcka mig. Lite läskigt, helt otroligt vad kroppen är smart egentligen. Somnade om men vaknade 10 minuter senare, ni vet då min snooze brukar ringa.. =P
Bara några minuter senare kom André hem från jobbet, han la sig på en gång,

Vaknade "på riktigt" halv 12, klev upp, åt frukost och jag och Sara bestämde oss för att träna på eftermiddagen men först måsta vi till vinmonopolet och amtbutiken. Vi gjorde oss iordning och tog oss en tripp till OsloCity där vi handlade vin och mat. Åkte hem, åt lite flingor och sedan stack vi till Elixia på Rignes Park där vi tränade Girya. Det är en Rysk träningsform där man använder sig av kettlebells. Explosiv styrketräning! Det var askul, första gången jag gick på det. Jag kommer att ha grym träningsvärk imorgon!!



När vi kom hem lagade vi asgod mat, jag tänkte lägga in receptet senare...

Nu ska vi kika på den andra filmen för ikväll, nån hajfilm.. Hua! =//


Connie Talbot

Hur kan den här lilla skitungen få mig att gråta?!



OTROLIG!!


Bet on it!

I don´t wanna win this game if i can't play it my way!

Har precis kikat på en feelgood-film, ni vet en sån där som man känder sig starkast i världen efter man sett... Så känner jag mig nu! Skönt som fan! =)


Jobb!!

Blogga på jobbet?!

Det ær væl inget jag føredrar och inget jag brukar gøra men idag ær det vældigt stilla hær på pytt og panne så det hær ær ett sætt att slå ihjæl lite tid på... Tangentbordet ær kasst så om det fattas nån bokstav får ni ha øverseende med det.

Idag jobbar jag 10-18 och idag ær det inte lika mycket personal plus att det ær fredag vilket betyder fler kunder så jag hoppas den hær dagen går fortare æn de senaste dagarna gjort... Igår mellan 15-16 så var vi 4 (!!!) stycken som jobbade och det fanns absolut ingenting att gøra. Vældigt dyr arbetskraft måste jag sæga... =P

I helgen så ær jag ledig men har inga direkta planer førutom att jag ska laga hamburgare, Emma frestade mig... ; ) Jag ær bjuden på fest på lørdag men kænner mig inte helt frisk æn så jag droppar det. Festen ær hos Carro och Martin ute i Lindeberg och de tænkte gå ut i Lillestrøm vilket betyder att jag inte ær hemma førrns ca halv 4. Orkar inte med en sån helkvæll imorgon... Tar och leker hælsosam och trænar istællet tror jag... =)

Nu ska jag misskøta mitt jobb ænnu mer, tænker læsa lite bloggar..

Ha det!

Toalettproblem!

Hiphopen var askul, så skönt att träna igen!

Men det är inte därför jag bloggar, vi har nämligen problem med våran toalett just nu. Det vart stopp i den ikväll men vi lyckades fixa det men nu har den börjat läka (igen). Den läkte alldeles innan jag flyttade hit och då tätade de den, nu har den börjat läka på andra sidan. SUCK!!! Så himla äckligt!


Köttbullar!

Nu sitter jag och käkar dagens middag, köttbullar och pasta!



Det var riktigt längesen jag åt köttbullar, på IKEA senast tror jag.. =P Underskattad maträtt...

Idag gick jag hem 2 timmar tidigare från jobbet. Jag och Else MAgni öppnade klcokan 10 och klockan 12 kom Steffen. Idag hade vi precis lika lita att göra som igår. Jag hade så tråkigt så jag till och med sopade hela butikken, hittade en hel del under alla hyllor kan jag lova.. När klockan var halv 3 så sa Steffen att det var okej att jag gick klockan 3, det var skönt! =)

Kom hem till en nystädad lägenhet och André. Vi satte oss och spelade lite kort, jag vann... Hehe! =)

Ikväll ska jag äntligen ta mig iväg och träna. Har inte träna på hur länge som hellst. Känner mig inte helt kry men prövar ändå. Jag och Emma ska gå på hiphop, kul som fasen men shit vad svettig man blir. Jag ser fram emot träningsvärken i övermorgon! =)

Dödsannons

Idag var det dödsannons i tidningen för Göran...



Usch vad mycket hemskt som har hänt de senaste åren....
ricardus.blogg.se

Breathing your love

Idag har varit den tråkigaste dagen sedan jag började arbeta på pytt & panne!

Jag började klockan 12 men var på CC Vest redan klockan halv. Så innan jobbet tog jag mig en halvtimmes rea-shopping. Hittade 2 toppar, en grön och en lila,  för 50 kr styck på Vero Moda, även en lila tunika men den var det tyvärr inte salg på. Inne på HM hittade jag en snygg marinblå omlottskjorta för 100 kr, shampo för 19,90 och en ansiktskräm. Alltid trevligt att handla på rea. Var in på 4 women också, tänkte jag skulle hitta nån snygg lite dyrare tröja på 50% rean men det var väldigt utplockat och jag hade inte så mycket tid så jag droppade det.

Tillbaka på pytt & panne så var det jag, Else Magni och Steffen som jobbade. Jag flyttade 2 utställningar och gjorde 2 nya plus att jag drog fram och placerade ut de få varorna vi har så det såg ut som det fanns mer än vad det gjorde. Halv 3 var jag ashungrig så jag tog mig lunch. Klockan 3 när min lunch var slut, vi har juh bara 30 minuter, så gick Steffen hem. Han skulle egentligen jobbat till 4 men det fanns inget att göra så Else Magni hade sänt hem honom. Jag gick och hämtade posten, checkade faxen, svarade på ett mail och sedan hade jag ingenting att göra. Klockan 4 kom Siri och vid halv 5 nånting gick jag in på Ultra och köpte mig en bulle och en iskaffe, nyttig middag.. *harkel* =P 10 i 5 skickade vi hem Else Magni så det var bara jag och Siri kvar. Jag skickade iväg Siri till bokhandeln för att köpa en kortlek sen så stog vi och spelade kort i 2 timmar. Halt sjukt stilla, typ inga kunder och absolut inget att göra. När meddelandet från informationen kom "Vi vil gøra våra kunder oppmerksamma på att det nu er 10 minutter igjen til sentret stenger..." så vart både jag och Siri överlyckliga. Vi stängde och var ute ur butikken 5 över 8.
Jag hoppas verkligen inte morgondagen blir lika tråkig, men då jobbar jag inte stängning så det brukar gå bättre!

När jag kom hem så var André hemma. Vi satte oss på golvet och spelade lite kort tills han stack iväg på jobb. Han hade inte lyckats sova nått idag så jag antar att han kommer vara sliten imorgon när han kommer hem, 8 på morgonen. Det är riktigt trevligt när han är hemma för då får jag alltid nån att äta frukost med. =)

Nu ska jag kika på ett avsnitt av Desperate Housewives, eller Frustrerte Fruer som det heter här i Norge.. Hehe! ; )

Har fått den här låten med Darin och Kat Deluna på huvudet också, så bra! =)


Jobb, jobb och jobb

Ny vecka, nya tag...



Idag på jobbet fick jag lära mig nått nytt, nämligen måndag och torsdagsrutinerna. Varje måndag och torsdag skickas vecko/halv-veckorapporter iväg till huvudkontoret. Den här veckan är min chef borta vilket betyder att jag ska göra det. Kul när hon anförtror mig sånna här saker, hon var inte ens orolig. Sen berömde hon oss (personalen) för att vi är så duktiga på att lösa problem. Förut om min chef var ledig så ringde nästan alltid någon till henne för att fråga nått och nu ringer aldrig nån. Alltid kul med en nöjd chef! =)

Idag fanns det nada att göra på pytt og panne, jag tog tillfället i akt och skrev en ny telefonlista eftersom den gamla som låg där var en ful post it lapp med nummer till människor som inte ens jobbar hos oss. Flashade lite extra å skrev ut den nya från datorn. Sen har jag möblerat om lite i butikken och försökt få det att se ut som vi har några varor. Nästan allt är utsålt och vi får inga nya varor förrns tidigast nästa vecka. Vi håller nämligen på att byta leverantörer och avtalen mellan dem är inte klara än. Så även om vi skulle få någonting så får vi inte ta emot det, helt sjukt.

Jag skulle egentligen ha jobbat till klockan 18, men Else Magni och Siri skickade hem mig en timme tidigare. Fanns som sagt ingenting att göra och då är det extremt onödigt att vara 3 stycken! Jag ska jobba 2 timmar extra på torsdag så jag förlorar ändå inga timmar.

Om ett tag ska jag och Emma ta oss en långpromenad å snacka en massa, det behöver vi. Får se om jag återkommer nått mer under kvällen. Man vet aldrig! ; )

Max Manus

Var på bio idag...

Jag, Olle, Sara och David tog oss en kvällsfilm i Oslos största biosal, sjukt stor! Vi kollade på Max Manus, en norsk "storstasning" och den var klart sevärd. Lite seg i slutet men snyggt gjord och bra. Olle fattade inte vad de sa, haha, men tyckte den var okej ändå.. Hehe!



Var coolt när man kände igen sig, när de gick på Karl Johan eller när de var på Akers fästning. Sara och David hade varit på Akers fästning med Davids föräldrar bara för nån dag sedan och kollat på minnesstenen som rests för de som blev skjutna där under andra världskriget.

Glad!

Vaknade med en leende på läpparna imorse! =)

Idag kommer att bli en bra dag! =)


Tjuvlyssnat.se

Har roat mig med att läst en massa skoj på tjuvlyssnat.se idag...


Treans spårvagn, Göteborg


Två tjejer ~20 sitter på spårvagnen. Den ena av dem pratar med två äldre norska par om det ena parets son som ska doktorera dagen därpå. En man ~35 ställer sig upp och avbryter samtalet.

Mannen: Pratar du alltid så här mycket när du åker spårvagn?
Tjej 1: Det beror väl på, men ja, om det finns någon att prata med. Det är ju roligare att prata än att hålla käften.
Mannen: Det tycker inte jag.
Tjej 1: Så du tycker att det är roligare att hålla käften?
Man: Ja.
Tjej 1: Men gör det då!
Hela spårvagnen börjar skratta.



Tåg mellan Stockholm - Uppsala


På tåget sitter två familjer med sammanlagt fyra barn i åldrarna 3-6 år. En gothare går förbi dem. Han har lång svart skinnkappa, hög hatt och hål i näsan. Barnen tittar förundrat på honom.

En av papporna: Varför stirrade ni så?
Pojke ~4: Men pappa, det var ju tomten!




ICA-butik, norra Stockholm

En kille ~23 sitter i kassan. Ett par i samma ålder lägger upp sina varor - kondomer, chips och dipp - på bandet. Killen i kassan ser ut att anstränga sig för att verka oberörd över kondomerna.
Kassakillen: Så ni ska hem och dippa ikväll?
Paret ser besvärat ut.
Kassakillen: Ööh, oj! Förlåt, jag menade...
Paret betalar och försvinner snabbt därifrån.




Trött!!

Tröttaste jentan i byen??

Jag sjukanmälde mig idag också, tyckte det var lika bra att de till att bli ordentligt frisk innan man återgår till kära pytt og panne! =P Blev väckt ca halv 10 av att mamma ringde. Klev då upp och tillsammans med Sara så gick vi till bagel juice på Wessels plass där vi tog en lyxfrukost. Bagel och juice.. Haha!! Shit vad det smakade bra!
Efter frukosten var vi på jernia och clas ohlson och köpte lim och skarvsladdar, gick till blomsteraffären och köpte 2 blommor och slutligen till kiwi och laddade upp med mat.


Sara och jag på nyår!

Hemma städade vi och fixade finfint i lägenheten. Beordrade Olle om att limma duschen! Vid 3 tiden gick vi till 7eleven och köpte oss en varsin korv och sedan gick vi till stationen för att hämta upp Davids mamma och pappa.

Så nu har vi finfrämmande här på Osterhaus. Just nu är de ute på en promenad medans jag och Olle njuter av lite ensamhet framför en varsin dator.

Imorgon ska jag jobba, 9-16, och det kommer gå så bra så. Ledig söndag så det blir piece of cake! Tänker inte vara sjuk nå mer på bra länge!

Orättvis värld!

Inatt så dog en nära vän till min familj...

Han hade lungcancer och somnade in alldeles för tidigt. Hans son Rickard skriver väldigt fint om det på sin blogg ricardus. Livet är så orättvist!



Drömjobb!

Jag har tråkigt idag, jag hatar att vara sjuk så det blir faktiskt ett till blogginlägg idag...



Hände en liten skum grej nyss... Jag satt och läste vad jag hade för mig för exakt ett år sedan. Alltså mina blogginlägg från januari 2008. Där fanns ett quiz som jag gjort och en av frågorna var vilket drömjobb jag hade. "Ingen aning" hade jag svarat å jag tänkte att vad sjutton man måste väl ha ett drömjobb?! Funderade lite och kom på att jag skulle skriva det här inlägget, var på väg att börja men ändrade mig och gick tillbaka till mina gamla inlägg igen och fortsatte läsa. Bara några inlägg senare så hittar jag ett där jag skriver att jag vill bli talpedagog. "Visst fan, det är juh det jag vill bli!" var min första tanke. Sedan tänkte jag efter och vart lite konfunderad. Lite läskigt att jag hade skrivit dte bara några dagar efter "ingen anig" och också lite skumt att jag gick tillbaka och hittade det...

Jag har aldrig riktigt haft nått drömjobb, när jag var liten ville jag bli frisör, dagisfröken, flygvärdinna och 1000 saker till. Men jag har faktiskt funderat ganska mycket på vad jag ska bli "när jag blir stor" på senaste tiden. Känns som jag har så mycket att göra på så kort tid. Jag vill resa en massa och utbilda mig plus att jag vill ha mitt första barn innan jag fyller 30 eftersom jag vill ha minst 2 barn helst 3. När jag skaffar mina barn vill jag ha ett välbetalt jobb, ett fint hus och bo nånstans där jag trivs och mår bra (såklart). Hur sjutton ska jag hinna med allt det på mindre än 7 år? 7 år kanske låter mycket men jag vet att dte inte är det! Det är snart 5 år sedan jag tog studenten och jag tyckte inte alls det var så länge sedan...

Hur sjutton tar man reda på vad ens drömjobb är egentligen?!

Sjuk!

Nu var det dåligt med bloggning igen...



Anledningen till det är väl att jag inte tycker jag har nått intressant att skriva om, mina dagar är ganska lika varandra. Det andra är att det som kanske skulle vara lite kul att skriva om kan jag inte skriva om utav flera olika anledninger. Nu vart ni lite nyfikna va? =P

Idag är faktiskt inte som alla andra dagar, idag är jag sjuk. Det händer inte speciellt ofta kan jag meddela. Jag skulle egentligen jobbat 12-20 men ringde och sjukanmälde mig igår för jag har feber. Inte bra att jobba då! Tydligen så är min medarbetare Else-Magni hemma med sjukt barn idag så min chef vart väl inte direkt sprudlande glad... Tur att det är januari och det är luuuuuugnt i butikken.
Precis just nu har jag lite ont i halsen, hostar, är täppt i näsan och är lite varm. Anledningen till att jag är sjukt är ganska självklar, jag spenderade 70% av helgen som var tillsammans med en sjukling. Peter hade 39 graders feber i över 3 dygn, han var helt däckad. Emma var hemma i Sverige så jag kind of bodde där och såg till att han fick i så lite vätska och mat lite då och då. jag har faktiskt klarat mig väldigt lindrigt undan om man jämför i vilket tillstånd han var i från fredagen till måndagen...

Inatt har jag laddat upp med en massa serier som jag ska kika på, Desperate housewives, Heroes och Dark Angel är prio 1 idag. Tänker slappa så mycket det bara går så jag är frisk tills imorgon. Ska jobba 10-16 imorgon och 9-16 på lördag och det är fasen inte kul att ligga här på Osterhause helt ensam i draget från fönstret...

   

RSS 2.0