Min anchor...

No more plåster!

Min anchor!

Det där plastplåstret som jag skulle ha på i 5 dagar ramlade så fint av igår, helt av sig själv. Anledningen är att min kropp inte alls har lust att ha en metallplatta under huden och har skickat flera liter vatten till brottsplattsen... Okej då, inte flera liter... ;) Men det tränger konstant fram vatten ur piercingen så ett plåster sitter inte längre än några timmar. Jag tror att ett sår, som det juh faktiskt är, läker bäst när det luftas. Så igår och idag har jag "bara" haft plåster på när jag är på jobbet. Som rengöring har jag fått en antibakteriell saltvattenspray, och just saltvatten hjälper kroppen att rengöra och dra ur onödig vätska. Så än behöver jag nog inte oroa mig.
Förutom att det läcker vatten ur min anchor så är den jättefin, liiite lite svullen men inte alls röd. Det spänner lite i den ibland men den gör inte ont. Jag har klarat mig ifrån att slå i den och när jag har kommit åt den har det inte heller gjort ont. Hoppas nu att den fortsätter läka fint!

Sluta läcka, fortsätt läka!! ;)


Sååååås!!

När såsen smakar som pappas,
då har man lyckats!!


Kotlett med harricot verts, ärtor, rosenkål och champinjonsås!

Idag hade ica extrapris på fläskkotlett så jag slog till. Tillsammans med en massa gröna saker och en god sås blev det en riktigt bra middag. Jag är mätt!! =)

Frukost!!

Jag har precis ätit upp min frukost!

Kefir, bär, dinkelflingor, kanel plus ett ägg med sitron majones.. ;)

Jag har stått still när det gäller vikten i några veckor men idag så sa det bara "poff" igen. Nästan ett helt kilo hade helt plötsligt försvunnit. Kom inte tillbaka tack! =)

Bling bling!!

Idag klockan 15:00 befann jag mig hos pinpoint piercing...
-
Jag hade fått för mig att jag ville göra en anchor. Sagt och gjort, nu sitter jag här med en sten på min handled... =)
Blin bling!
-
Det gick superfort, piercartjejen var otroligt duktig. Det går till som så att hon har ett verktyg som ser ut som en stor "blodprovs stick" som tar bort en liten cirkel av huden, där stack hon in anchoret med stenen på som hon innan hade skruvat dit. Det gjord einte alls ont, som att sticka sig på en nål. Just nu är det lite svullet och ömt men inte alls så jag lider av det. Plastplåstret som skyddar ska jag ta bort på lördag.
-

Draktränaren

Igår hade jag och Kattis myskväll med bär, kesellagrädde och film!

Vi såg draktränaren, en film gjord av Dreamworks, samma som gjort Shrek- och Madagaskarfilmerna. Jag tycker att "barnfilmer" är otroligt kul att se på och den här var underbar. Det var mycket ironi i den och jag tror inte att små barn förstår den här filmen alls. Jag och Kattis däremot skrattade väldigt mycket och under en sekvens i filmen höll vi halvt på att dö. Så för guds skull, se den här filmen omedel bums!! =)

Hicke och Tandlöse!
Bra film!!

Lätt, skitgod GI-middag!!

Jamjam!! Jag har precis ätit middag...


Bild från GI DAG FÖR DAG
(Ola Lauritzson & Ulrika Davidssn)

Det blev kyckling med blomkålspuré, squash och rostade cashewnötter. Otroligt lätt att göra, snabbt går det och gott är det verkligen! Blomkålspuré eller blomkålsmos är helt underbart. 4 portioner får man utav ett blomkålshuvud och 2 dl grädde som kokas i 10 minuter, tillsätt enbart salt och peppar och använd en stavmixer för att göra moset. Jamjam!!

Vad sker med GI?


Nu är jag inne på min tredje vecka med gi-metoden...


Veckan som gått har jag varit jätteduktig med mina promenader men inte skött maten så väldigt bra. Det har blivit mycket nötter, småätande, dålig planering och jag fick chokladabstinens en dag och åt alldeles för mycket av den varan... Men en dålig dag var 14 dag kan jag faktiskt leva med.. ;) När jag ställde mig på vågen imorse  så stog den på samma nummer som förra måndagen. Tråkigt... Så idag har jag ägnat dagen åt att planera mat 2 veckor framåt. Nästa måndag kommer bli en syndens dag, det är 16 maj, dagen före norskarnas älskade 17 mai, och det innebär utgång! Jag har varit nykter i 2 helger nu och jag mår så himla bra av det. Jag har varit ut eller på fest båda två gångerna och det har gått superbra, jag kan ha kul utan alkohol! Men på måndagen ska jag faktiskt festa till det med en öl eller 2 och vin. Känns helt okej! =)

 



Tänkte att jag lägger in lite info om gi utifall nån är intresserad... ;)






SOL!!

Whaooooow, sommarvärme på min lediga dag!! =)



Jag har precis kommit in efter att ha spenderat nån timme i min ihopfällbara solstol ute på bakgården. Jag kände att det började hetta lite på kroppen och mycket riktigt, jag har blivit lite röd. Att få sitta ute och läsa en tidning i solen på sin lediga dag kallar jag för vardagslyx! hoppas det blir många fler sånna här dagar nu framöver!! =)

Fräscht!!

Dagens frukost såg ut såhär:
Kefir med hallon, jordgubbar, kiwi, nötter och några dinkelflakes! ;)

Biljettproblem...

Nån som missat att jag avgudar Hanson?!?



I juni så håller dem 5 stycken konserter i London.. LONDON!! En timmes flygning härifrån... Självklart bokade jag 2 biljetter så fort de släpptes och det tog inte många dagar förrns biljetterna landade i min postlåda. Jag har lyckats lura med mig 2 väninnor ner till London och allt har löst sig så bra, tills igår...

Igår gick jag in på min mail och hittar det här i min inkorg:
"Dear MISS MADELEINE VON WACHENFELDT

We're writing to you regarding your order for HANSON at
KCLSU, London on 08/06/2011.

Your tickets are invalid and will therefore not gain you entry to the show.
Please return your 2 ticket(s), along with a
copy of this E-mail to See Tickets, 4th Floor,
Norfolk House, Upper Parliament Street, Nottingham NG1 2AB.

We reccommend when returning your ticket/s that you do so via a secure
postal service.

We apologise for any inconvenience this may cause, if you have any queries
please contact us at http://www.seetickets.com/CustomerService


Kind regards
See Tickets Customer Services"

Jag tycker det luktar skumt! Det står ingenting om VARFÖR mina biljetter är ogiltiga, om jag ska få nya eller pengarna tillbaka. Jag har nyss skickat iväg ett mail till dem och frågat så vi får väl se om jag får nått svar eller om jag måste ringa till England imorgon. Så jävulskt irriterande detta är!!

Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra

Tänkte att jag lägger väl ut receptet på gårdagens middag när jag ändå håller på... ;)

UGNSBAKAD AUBERGINE MED KÖTTFÄRSRÖRA!
(4 portioner)

GI DAG FÖR DAG
(Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson)
-
Du behöver:

2 stora auberginer

500 g köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 tsk oregano eller basilika

Olivolja

Salt och peppar

125 g mozzarella (jag tog vanlig vitost)

-

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i den. Häll på olivolja, salt och peppar, ställ in i ugnen i ca 20 min.

Skala och hacka lök och vitlök. Häll olivolja i en stekpanna och bryn lök och vitlök tills de har fått färg. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i olivolja i några minuter.  Tillsätt lök, vitlök, tomatsås och kryddor. Låt koka i ca 15 minuter.

Ta ut auberginerna och fördela köttfärsröran på de fyra halvorna. Riv mozzarella och lägg på köttfärsen. Baka i ugnen i ytterligare 15 minuter.

-

Servera med en sallad och förvånas över hur gott det är!! =)


Uppdatering!

Tänkte ge en en liten update om hur det går med mitt gi-ätande...

De senaste 2 dagarna har jag varit väldigt trött och knappt haft nån ork. Sedan har jag också haft grym träningsvärk efter Kattis och mitt styrkepass i måndags. Egentligen ska man inte träna annat än lågintensiv träning (promenader, lättare jogging, yoga etc...) de första 2 veckorna. Det struntade vi i och det fick vi tillbaka rejält! Idag känner jag att orken börjar komma tillbaka och att kroppen mår bättre..
-
Viktmässigt så går det nedåt. Jag vet att man egentligen bara ska väga sig 1-2 gånger i veckan men jag hoppar glatt upp på vågen varje morgon. Det är juh så spännande och se om det hänt nått. Igår hade både jag och Kattis gått upp lite, kan det ha varit den goda grillmaten från i helgen som spökade, vi frossade kanske lite för mycket mat då.. ;) Idag var det i alla fall minus från gårdagen igen så nu är jag back on track igen.
-
Egentligen tycker inte jag att siffrorna som vågen visar säger så mycket, jag tycker det är roligare att jämföra hur kläderna sitter eller hur uppsväld jag är. Eller rättare sagt INTE är, sedan jag uteslutit de flesta kolhydrater ur min kost, och den största tjuven mot min mage tror jag är mjöl, så är jag inte alls uppsvälld längre. Kände mig ofta uppblåst och att "ballongmage-syndromet" drabbade mig förut.
-
Jag har juh käkat gi förr och det är ingen hemlighet att min kropp, min metabolism, gillar den maten. Min kropp svarar otroligt bra på maten och jag tycker det är gott och lätt! Ja, det är lätt att käka lågkolydratdiet! Igår såg min matdag ut såhär:
Frukost: Omelett på 2 ägg och en skvätt standardmjölk med bacon och stekt tomat
Mellis: En baby bell ost
Lunch: Baconlindad kyckling och grönsaker i ugn
Mellis: Ett ägg och några skivor skinka
Middag: Ugnsstekt aubergine med köttfärsröra
Plus endel kaffe och thé! ;)
Ugnsbakad aubergine från boken
GI DAG FÖR DAG
(Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson)

RSS 2.0