Helg!!

Nu är det slutjobbat för den här veckan!

Pyjamasen är på,
ett stort glas saft är framställt,
nötterna ligger nära tillhands och
en Johan Falk film är på g...Nu är det mysdags!! =)


Choklad!

Det är inte ens lördag?!

Idag så har jag ätit choklad, det kanske ni inte tycker är så konstigt egentligen. Men saken är den att jag inte ätit socker på precis 6 veckor idag. Eller ja, jag har druckit drinkar 2 gånger och ätit sushi en gång men annars har jag inte fått i mig nått socker alls. Jag har inte ens varit sugen, förrns idag...Eftersom jag numera jobbar på Smageriet där chokladpraliner är ett viktigt inslag så har jag sagt till mig själv att en gång i veckan, fredag eller lördagå ska jag få äta lite choklad. Inga mängder utan bara nån pralin. Jag vill juh faktiskt ha produktkännedom om varorna vi säljer, det är viktigt.

Vardagarna kommer fortfarande att vara vigda å LCHF (Low Carb High Fat), anledningen till att jag inte skrivit något om mitt "nya liv" i bloggen är dels för att det inte går speciellt bra. På 6 veckor har jag inte gått ner speciellt mycket alls i vikt, och jag har helt enkelt inte velat skriva nått utifall att det skulle ge mig en massa press och det på så ville få mig att inte klara av att vara utan kolhydrater. Nu vet jag att jag klarar mig finfint utan dem och vågar därför skriva det. Visst jag har inte gått ner så mycket som jag skulle ha vilja men jag mår otroligt bra. Jag är på riktigt bra humör, min hy är skitfin, jag är inte lika hungrig jämt och jag har massa enegi.

Första sockerkicken på 6 veckor ska bli spännande! ;P


Dagens Bild!

Idag var min kusin Emelie i tidningen!Emelie Dahlberg och Håkan Risarv, Färila,
fick den 25 januari en son som heter Alve.
Han var 46 cm lång och vägde 2830 gram.
Foto: Studio Anna-Lena Nordebo.

Den 12 september förra året fick hennes storasyster Johanna också en son.Johanna Dahlberg och Anders Eriksson, Korskrogen,
fick den 12 september en son.
Han var 53 cm lång och vägde 3930 gram.
Foto: Studio Anna-Lena Nordebo.

Så mina kusiner har fått 2 kusiner, hängde ni med! ;P


Aj löv maj jobb!

Åh shit vilken dag!! =D =D =DKlockan 12 idag så hängde jag in min jacka på Smageriet för första gången någonsin. Jag fick ett förkläde och ett skylt, "under oppläring", hehehe... Först var det lite snabbintroduktion av kassan som är av typen old style. No more fancy pekskärmar, nu är det old school som gäller. Går lika fint för mig!

Fick lära mig en massa om färgad frosting (smörkräm), glitterspray, strössel, färgpasta, marsipan och annat som gör bakning mer färgrann eftersom att en av leverantörerna precis anlänt med en massa nya sånna grejer. Sen fick jag lära mig att väga och prissätta thé och kaffe på lösvikt. Jag fick lära mig mala kaffebönor, det finns ungerfär femhundraåttiotre olika sätt att göra det på... =P Sen fick jag lära mig kaffemaskinen, herregud vem trodde att skumma mjölk var så avancerat?! Det ska vara skummigt men inte bubbligt, rätt mängd, rätt gradantal osv. OMG!!! Å sen ska det vara stor eller liten mugg, dubbel eller enkel espresso, vanlig mjölk eller soja? =O Jag tror jag börjar få till det nu, men beställ för sjutton inte en capuccino av mig än!

Varumottagning, prismärkning, uppställning av varor, en massa chokladförsäljning, ljusbindning, soptömning och städning har också ingått i dagens uppgifter.

Jag jobbade först tillsammans med min chef, Kirsti, och Tone, vars jobb det är jag ska få. Jag gillar båda skarpt! Senare kom även Kine, som inte är en extraarbetare men heller inte jobbar fullt, ca 3 dagar i veckan. En riktigt söt tjej! Vi kom bra överrens från första stund, hon var himlarns trevlig!

När klockan bev 7 så hade jag lika gärna kunnat jobba några timmar till men min arbetsdag var över. Det var med ett leende på läpparna som jag lämnade CC Vest och hoppade på 23 bussen som tar mig hem. Jag längtar tills imorgon och det ska bli spännande att träffa ännu en medarbetare då. Det här kommer att bli skitbra, det känner jag på mig! =)YEY!!


Spännande dag!! MEN JA!! =)

Okej, idag får jag äntligen börja jobba!Jag är spänd, pirrig och glad. Klockan 12 ska jag infinna mig på Smageriet för att jobba min första dag. MYCKET nytt, men oj vad kul det ska bli. Jag tror att dessa 7 timmar som jag ska jobba kommer att svicha förbi.

Jag har redan avklarat en 50 minuters morgonpromenad och frukost, nu väntar duschen och sedan är det bara att fixa matlåda och hoppa på bussen.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL! =)


Jag vill jobba!

Jag tycker det är TRÅKIGT att vara ledig såhär...

Jag vill börja jobba, nu, helst nyss...

Jag har ändå fått endel gjort idag, jag har:

*Ordnat biljetter till eurovision
*Tagit en förmiddagspromenix på 50 minuter
*Beställt nytt skattekort
*Lagat gooooda baconhamburgare till matlåda och middag
*Bokat en kaffedejt med Pernilla imorgon
*Tränat step, bra pass!!
*Skypat med söta Sara i 45 minuter


Sara!! =)

Så helt onödig har ändå inte dagen varit...

Nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch och sen streeeeeeeetcha ut mina mörbultade muskler!


"Sverige" vann i Norge!

Svenska melodifestivalen har det tittats på här ikväll...

Första deltävlingen var juh... tjaa... inte så himla bra kanske?! Vad gjorde egntligen Ola där ute på scenen helt ensam, hade hans dansare gått hem? Vad var det för galning med silverhand som enbart gjorde bort sig? Varför gick inte snygga Linda vidare? Vad hände med Pain of salvations utbrott? Varför leker Anders blek spanjor? Vem var Jessica wannaben (Jaha VAR det Jessica?!?!)? Vem fan släppte in singelkillen? Och varför gör Salem Al Fakir CP-posen?

Jag fattar nada!


Men HUR SNYGG är inte Linda Pritchard? Jag skulle kunna offra min högra had för hennes hår!!

Jag bytte över till finalen av Melodi grand prix (Norges melodifestival) och fick se Fredrik Kempes bidrag "My heart is yours" vinna över både A1 och norska artister! GO SWEDEN! =)
Didrik Solli-Tangen har en riktigt bra pipa! Han kommer sjunga skiten ur Telenor Arena!! =D


GIVE ME!!

Jag älskar träningskläder!!!Soffpotatis, indeed!

De senaste 3 timmarna har jag spenderat, just det, i min soffa!

Jag vaknade såklart i bra tid idag fast jag kan sova hur länge jag vill. Det gör mig absolut ingenting, jag tycker det är så skönt att kliva upp i tid. Såhär den första dagen på min 6-dagars ledghet tänker jag absolut inte stressa över något. Det har varit riktigt najs att bara legat och kollat på TV, läst bloggar och myst med god frukost.

Nu tänkte jag ta och hoppa ur pyjamasen och in i lite varmare kläder för att ta mig en promenix ute i det härliga vintervädret. Det är riktigt ljust ute idag och efter att ha jobbat inomhus i damm och smuts de senaste 2 dagarna så känns det riktigt behövligt med lite frisk luft!Men först ska jag tjuvkika på lite nya träningskläder...

Kooooos dere!! =)


Ha det pytt og panne!

Idag har jag jobbat min sista dag på Pytt og panne...


Ser ni mig skymtandes i kassan där bak?

Vi började att "riva" butiken igår, dvs. vi började packa ner varor i pallar och riva hyllor. Linn som jobbade hos oss förut kom och hjälpte till och det var så kul att träffa henne igen. Sammanlagt var vi 6 stycken som jobbade från öppning så vi fick en hel del gjort. klockan 15 kom även Marianne och hjälpte till. Runt 6-halv 7 drog alla utom jag och Marianne och då hade vi plockat bort mer än halva butiken. Jag jobbade ett 10 timmarspass och jäklarns vad fort dagen gick. Vi hade juh verkligen att göra om man säger så! =)

Idag skulle jag egentligen inte jobba men eftersom jag inte hade några planer så hjälpte jag självklart till. Jag kom först av alla sisådär en 20 i 10 och satte igång med att plocka varor på en gång. Även idag hade vi hjälp utifrån och vi lyckades tömma hela butiken på varor, riva alla hyllsystem, riva kassan, städa ur kontoret, städa upp lite i lokalen plus lite annat småpyssel. Småpysslet bestog bl.a. utav att ta ner alla hängare i taket/lamporna som plakaten hängt på, det är en hel del och de sitter högt upp. Så först klättra upp för stegen, sträcka sig och försöka haka ner hängarna, klättra ner igen, flytta stegen osv. Drygt! Jag monterade också ner kameraövervakningen och herrej*vlar vad dammigt det var där! Jag var alldeles svart efteråt.

När jag klockan 5 begav mig hemåt efter att ha gett Lillian en kram och fått en fin attest av henne så kändes det jättekonstigt att lämna en stor, nästintill tom lokal efter sig. Jag har ändå jobbat på Pytt og panne sen 15:e september 2008, det är nästan 17 månader. KNAS!

Just nu är jag jättetrött i både kroppen och huvudet och det känns bra att jag har en veckas ledighet innan jag börjar på Smageriet nästa torsdag. Jag ska verkligen ladda upp batterierna med egentid, mycket sömn, god mat och en massa träning.


RSS 2.0