Mammas bursdag!

(sjunger:)
Är det en vanlig dag? Är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag. För det är mammas födelsedag!
Hurra hurra hurra!


GRATTIS MAMMI!!!

Promenix med Sara!

Idag tog jag och Sara oss en promenad! Så himla skönt att komma ut trots min förkylning som vägrar ge sig av. Vi hade en del att snacka om och mer lär det bli av den varan på lördag. På lördag blir det lite partyparty här hos mig, det ska bli skoj!

Om 10 minuter slutar André jobba så då ska han få följa med mig ner på POs och checka vad som är fel på min MP3. Den verkar vara glapp eller nått för det går inte att ladda den. Vette sjutton men hoppas på att det är nått lättåtgärdat fel för jag klarar mig inte utan min MP3...


Sara och jag för sisådär ett halvår sedan... =P

Vesuvio barnskinka!

Var nyss in på min vän Ela's blogg och fick mig ett härligt skratt!

Hon har skrivit om några incidenter när hon sagt endel knasiga saker, ett av dem citerar jag:

"Jag ringer till pizzerian och ska beställa en Vesuvio Barnpizza...istället kläcker jag ur mig: Jag skulle vilja ha en Vesuvio Barnskinka! HAHA Asså pizzagubben skatta så han höll på och dö och jag skämdes!"

Jag tycker ni ska gå in och läsa de andra incidenterna här!

Mikaela Cooper du är en stjärna och jag saknar dig!! =)

image569
Jag och Ela leker Günter i Magaluf 2005!

Sjöjungfrun

MEN VAD ÄR DET HÄR?!?!



En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...



Seriöst?! Är det meningen att jag nu ska behöva vänta i ett år tills jag får reda på fortsättningen?! Jag förstår inte hur Camilla Läckberg gång på gång på gång lyckas överträffa sig själv. Den här boken är så otroligt bra så jag vet inte vad jag ska skriva... När man läst en bra bok har man oftast för höga förväntningar inför nästa bok vilket brukar göra den mindra bra. Men Camilla kan det här med att skriva deckare... För guds skull människor, har ni inte läst hennes böcker så gör det NU!!!!!




Betyg:

B B B B B

5 utav 5 B:n för att den är skitbra helt enkelt! =)



Indiana Jones



Igår tog jag och Pelle en tripp till Hudik. Målet var att gå på bio, Indiana Jones, men först hann vi med en snabbvisit hos Pelles kompis Johan och hans tjej. Johan har jag inte träffat på bra många år nu så det var skoj.
Köpte oss en varsin Loka och en popcorn innan vi bänkade oss i biosalongen. Bra film, goda popcorn och underbart sällskap gjorde kvällen riktigt bra! =)

Ringde även till Stein, den norska hyresvärden som vi ska hyra lägenhet av. Han var trevlig och nu är det så gott som klart. Ska ha ett möte när jag kommer tillbaka till Norge sedan är det klääärt (som Adam skulle ha sagt =). Riktigt skönt att ha lägenhetsproblemet klart. Jobb finns det juh hur mycket som hellst i Oslo så det behöver man inte oroa sig över...

Ingen tid för bloggning!

Unskyld mina läsare, men jag har inte tid att blogga!

Lite snabbt så har jag idag varit hos min favvofrissa Annelie och blev lika nöjd som vanligt! =) Jag har varit hos farfar för ahn fyller 90 år idag. Jag har varit och hälsat på min syster på hennes grav och satt dit nya blomster. Jag har varit på macken å snackat en massa skit med André. Å snart ska jag iväg på bio!

Uppdaterar mer en annan dag!


Nyklippt!


Så nöjd! =)

Home sweet home!

Nuni är inte Ljusdal säkert längre!

Igår tog jag nämligen min bil och åkte HEM!

Sitter och bloggar vid köksbordte hemma hos mamma och pappa nu!

UNDERBART!!! =)


Lördag igen då!

Visst är det underbart när det är lördag, man är ledig och man får sova så länge man vill.. *harkel*

Vaknade halv 8 av att nånting kastas mot golvet ett flertal gånger, det lät som en peng. tack för den väckarklockan Kallemann och Herman... =P Nyss satt de och kollade på barntv så man fick lite lugn men nu är de i stuen och leker. Jag hör dem snacka. Kan juh berätta att dte är sjukt lyhört i det här huset, många andra norska hus också. Lite skoj var dte när Sara upptäckte att hon hör Nora och Hedda från sin toalett när de är på toaletten 2 våningar upp. Visserligen färdas då ljudet genom rören men ändå!

Igår var den midsommarfirande som stod på schemat! Jag var sjuk så jag skippade alkoholen och tog bilen istället. Åkte först till Jeanette och Rasmus där det var hårfärigning på g. Precis när jag kom hoppade Jeanette in i duschen så vi fick lite bråttom sedanre. Kvart i 8 körde vi från dem, 8 stänger matbutikerna och de skulle köpa öl. Det vart gagsen i botten rill Rimi och sedan fick de springa in, men de hann! =)

På väg till Ellen ringder de och säger åt oss att stanan och plocka blommor. Vi stannar efter en vägkant och plcokar en stor bukett med hundkex innan vi far vidare. Efter en lång stunds irrande omkring i Ullern tog vi GPSen till hjälp för att hitta Ellens gata. Det var den gatan mitt emellan dem vi prövat, skikkeligt oflax asså!!!

Hos Ellen var grillen igång och jenterna satt och band midsommarkransar. Undre kvällen spårade det dock ur då alla kransar vart en ainng överpimpade... =P

Vi käkade god mat å hade superskoj! Jag och Ellen höll oss till de alkoholfria alternativen medans de andra vart alltmer rund under fötterna. Vid 23-tiden åkte alla utom Ellen in mot stan och jag släppte av tjejerna vid Aker brygge där dte var gratiskonsert medans jag själv åkte till Osterhausegate för att leka med Sara. Vi myste med godis, popcorn och dricka.

   
Ellen                    Ida                    Jeanette

Fler bilder finns på min bilddagbok!

Sista dagen!

Idag är min sista arbetsdag!

Jga vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra idag.. Tvätta och städa och försöka packa klart det mesta som går. Har nyss varit med Sara in till Osterhaus där vi lämnade av en jäkla massa mat och umgicks lite med kollektivet. Riktigt mysigt faktiskt!

Nånting som däremot inte är så mysigt är jag jag börjar bli sjuk. Eller börjar, jag är sjuk! Ont i halsen, trött, ont i huvudet, inte alls bra tajming! Jag och Sara har bestämt oss för att vara nyktra ikväll! Sara jobbar på Deli de Luca till halv 11 ikväll så jag ska till Ellen och grilla tillsammans med några andra praktikanter. Sedan vid 10-tiden drar jag och hämtar Sara åsså ska vi äta sill sent ikväll. Det blir nog en film och snack-kväll för oss ikväll. Känns som vi behöver det innan jag åker hem och ska vara utan henne i 2 månader. Hon jobbar så mycket kvällar de närmaste dagarna så ikväll är lixom "sista chansen".
Nu ska jag käka mina nudlar som jag lagat till lunch, sedan blir det en dusch innan jag fortsätter emd tvättningen och städningen!

TREVLIG MIDSOMMAR ALLIHOPA! =)

Separationsångest!!

Nä usch, vad jag tycker det här är jobbigt!

Jag har världens separationsångest nu! Jag har stått och strykigt och kollat på andra avenyn i ca en timme nu å nu känns det jättehemskt för jag har bara ett plagg kvar att stryka... Låter sjukt men det kommer lixom bli det sista plagget som jag stryker här... Nästan allt jag gör nu "är dte sista". Imorse var sista gången jag skjutsade barnen, idag var sista gången jag hämtade barnen, det var sista gången jag åt middag tillsammans med dem mm. mm! Mitt humör växlar så fort just nu. Jag är jätteglad över att få komma hem och träffa familjen och vännerna men kommer ändå sakna det här livet. Att vara au pair kan vara asjobbigt men det är kul också! Fattar inte varför jag känner mig nere över att jag inte ska stryka mer för strykning hör defenitivt inte till den roliga biten...

Ungefär precis nu möts BygdøySara (som nu är EslövSara) upp av sin mamma i Köpenhamn. Kommer sakna henne så mycket! Henne har man tagit lite förgivet här i Oslo. Nästan varje dag har hon kommit in här med sitt "Hej hej!", jag kommer sakna det! Känns ändå som att vi hade ett bra "hej då" då vi först hade myskväll igår å kollade på fotboll och sedan sov hon här och idag lunchade vi tillsammans.

Ha det så bra hemma nu Sara!!


Sara igårkväll!


Jag igårkväll!

Thomas Sabo

Nu är jag precis hemkommen ifrån min "avskedsmiddag" med Nini och guttarna. Tyvätt måsta Kristian jobba så han var inte med. Vi åt på en restaurang som heter "Villa grande" och jag åt scampisallad, mycket gott! Guttarna fick sina paket, ett varsitt pussel som jag beställt med motiv utav oss. De hade tydligen fått sånna av Elin också men de var glada ändå!


Kallemanns pussel!


Hermans pussel!

Även jag fick en present, ett jättefint Thomas Sabo-smycke! Så fint!!


Så himla fint smycke!

Saras sista dag!

Nu sitter jag i BygdøySaras hybel och bloggar...

Sara springer runt och dammsuger medans radion spelar "En jävel på kärlek". Alltid kul när de spelar svenska låtar! =) Det är sista gången jag är här nu, ikväll åker nämligen Sara hem till Eslöv. Känns så sjukt att fler och fler lämnar landet... Sara och jag har juh umgåtts nästan varje dag i 8 månader nu så jag kommer definitivt att sakna henne! Från att ha bott så nära varandra ska vi ni bo i helt olika delar av Sverige...


Sara och hennes Fredrik!

Igår myste jag och Sara med popcorn, glass och äppeldricka medans vi kollade på fotboll. Väldigt synd att Sverige förlorade men det är så dte är ibland. Sara sov sedan hos mig och fick väldigt nära till Spetalen imorse! =) Nu ska vi strax åka hem till mig och äta våran sista lunch tillsammans här i Oslo. Sallad och smoothie ska vi mummsa på.

Ikväll ska jag och familjen Nergaard ut och äta avskedsmiddag på restaurang. Känns jättekonstigt, ska jag verkligen hem snart?! Jobbar jag verkligen min sista dag som au pair imorgon?! Shit asså....

Nedräkning!

Idag är det bara

1

dag kvar tills jag slutar!



Hej då Sverige!

Jahapp, då var Sverige ute ur EM...

Det var juh tråkigt men men... Som min mamma sa "Ryssland var helt enkelt för bra...".


Ryddning!

Ja, om några dagar ska man alltså flytta hem till Sverige igen då...

Det betyder att jag måste "flyttstäda" i rummet som varit mitt hem de senaste 8 månaderna. Idag har jag tagit tag i garderoben och ryddat bort det allra mesta. Har juh några dagar kvar så jag har låtit endel kläder vara kvar. Jag har heller ingen aning vad jag ska ha på mig på midsommar, kan juh bli vilket väder som helst känns det som. Men det blev jäkligt tomt i min annars så välfyllda garderob.


Rätt tomt asså...


Nästan alla kläder ligger i resväskan...


Passade även på, när jag nu ändå höll på, och städade ur mitt skafferi. Jag fick ihop en hel kartong med saker som jag ska skänka till Sara och sedan när hon ska hem skänker hon det vidare till David. =) Lämnade lite i skåpet till nästa praktikant också, en massa salt, nån pastasås, en popcornpåse och lite thé. Alltid trevligt att ha nått i skafferiet när man kommer som ny praktikant! =) Jag är bra snäll jag!


Sara och Davids kartong med mat!


FF!

Jag överlevde natten!

Igår var jag juh barnvakt eftersom Nini och Kristian var i sällskap på Hankø. De sov där så jag hade jour hela natten och morgonen med. Nu har jag varit här så pass länge att jag inte längre är nervös inför sånna här barnpassningar men man är juh alltid lite extra orolig. Tänk om jag inte vaknar av babycallen, tänk om Kallemann glömmer bort sig och tror att mamma och pappa är hemma, tänk om han blir ledsen och jag inte hör det... etc etc!


Bästa guttarna kikar på Cartoon Network!

Vaknade nu imorse av alarmet och båda barnen sussade som två stockar, de litar rätt mycket på mig nu. Kommer ihåg i början att Herman ofta vaknade nån gång och var ledsen och saknade mamma, det händer aldrig nu. Kommer ihåg att han ropade på mig en gång när han avknade och inte på sin mamma.

Hade sån bra tajming igår på en sak.. Jag satt i köket till klockan 22 nånting ochs edan gick jag upp för att kika till guttarna och slå på babycallen i Hermans rum. När jag står i Hermans rum så börjar ahn vända och vrida på sig så jag ställer mig bakom sängen och står så stilla och tyst jag kan för att han inte ska vakna. Han fortsätter att vrida på sig och jag förstår inte varför han inte ligger still. Han brukar röra lite på sig när man kommer in men somnar alltid om på en gång. Jag står där säkert i närmare 5 minuter när han plötsligt sätter sig upp. Han kollar lite pömsigt på mig och säger "Det är blött här!" å pekar i sängen. Lillstackaren hade kissat så mycket attd et läckt ur blöjan sin. Så jag flyttade honom till "vuxensängen" som står inne på hans rum och bytte blöja och byjamasbyxor på honom. Sedan bäddade jag nytt lakan och lade tillbaka honom. Han somnade på en gång! Tänk om jag inte vorit i rummet då hade jag inte kommit förrns han hade gråtit och då hade det varit betydligt svårare för honom att somna om...


Hans Herman!


Karl Kristian!


Nedräkning!

Idag är det bara

2

dagar tills jag slutar!


Hanekam!

Idag var Kallemann och Herman hos frissan för att fixa till sina pottfrillor...

Herman är jättesöt i sin pottfrilla, är man 3 år kan man faktiskt ha det. Men Kallemann som är en sån tuff kille skulle juh ha haft en annan frisyr! Han vill ha kortare med uppåtlugg och det skulle han vara så fin i men än så är mammas vilja starkare och det kommer nog bli pottfrilla ett bra tag till...

Men idag så var det jag som följde med dem till frisören för Nini och Kristian är nämligen på Hankø och kommer inte hem förrns imorgon. Jag skulle aldrig våga trotsa Nini och klippa Kallemann i en tuffare frisyr men jag kan tillåta lite mer "styling" hos frisören. I vanliga fall brukar han komma hem överlycklig men en liten klick gelé i luggen så den står åt sidan eller lite uppåt men idag slog vi på stort jag, Kallemann och frissan!

När han satt där i stolen sa han "Jag vill ha hanekam!", varpå frissan tittade på mig och jag instämde med Kallemann att hanekam vore väl tufft! Hanekam är alltså en tuppkam.. Sagt och gjort, frisören börjar tupera och spraya och jä...klar (höll på att svära där, IKKE LOV!) vad fräckt det blev! Det var en superduperlycklig gutt som hoppade ner från frisörstolen när han var klar.


Världens tuffaste gutt!

Efter lite lek vart det dags för våran middag som bestog av fiskgratäng till gutterna, lax till mig och massa melonsallad. Killarna åt bra och eftersom de inte skulle bada och vi hade god tid så hade vi lite "disco" inne i köket. Jag klickade in på youtube och letade fram gutternas favoritlåt, "Who´s da man" (Zlatan-sången) som vi poppade på hög volym. Hittade en verision där man får se Zlatan spela och nu är han Kallemanns största idol.

Citat av Kalleman:
"HAN ER JU KEMPEGO PÅ FOTBOLL!!!"


Gutterna iaktar noggrannt Zlatans minsta rörelse!



Fotbollskillar!


Nedräkning!

Idag är det bara

3

dagar kvar tills jag slutar!


Keep up the good work!!

Idag var Sara på arbetsintervju!

Kvart över 11 begav jag mig mot Grønland för att hämta upp henne. Hon ringde strax före jag var framme och berättade att hon fått jobbet!! Så underbart! Hon ska jobba på Deli de Luca´s cafe vid Aker brygge!
Så stolt över dig! =) =)


Nedräkning!

Idag är det bara


4


dagar kvar tills jag slutar!


Dagens Bild!

Nä, jag kan inte låta bli!

Markus Rosenberg är HET!


Vems vantar?

Jag har ett par vantar i min garderob som saknar ägare... Nån som känner igen dessa?


Fotbollsfest!

Igår var det fotbollsdags igen!

Efter en hel del velande (först skulle vi vara hos Nina och Joel, sedan Saras telt (alltså ett ställe) eller skulle vi gå till Akers festning?) så bestämde vi oss för att gå till Akers festning (fästning på svenska). När vi kommer dit runt halv 5 så var det en stor klump av människor som stog i kö. Ånej, tänkte vi, det här kommer ta lång tid. Men eftersom inträdet är gratis och man bara behöver visa upp sitt legg för att komma in så gick det väldigt fort. Snart så satt vi längst fram med en varsin öl eller cider i handen och hade det bra. Ännu bättre hade vi haft det om det hade varit bra väder. Solen kom fram lite då och då och värmde oss men det blåste kallt och var molningt. Vi var redo och hade tröjor och jackor med oss.

Sara och David, det var inte så varmt som det ser ut...


Jag och Sara!


Joel och Nina!

MYCKET folk var det även idag, några som vi känner kom inte in för de kom försent. Å de tar in mellan 5000-8000 personer... Stämningen var super precis som sist och när Zlatan satte målet så flög alla upp och skrek och dansade! =)


Joel och Nina i lyckoruset! =)


Sara vart glad! =)

Stämningen vart en aning (harkel) dåligare när Spanien satte sitt andra mål... Vi gick direkt hem till David för att äta lite. David skulle jobba så strax efter 10 gick han till jobbet, Nina och Joel åkte hem till sig och jag och Sara gick till 7eleven för att köpa nått gott.


Sara snörar sina converse inför våran 7eleven shopping! =)

Resten av kvällen tillbringade jag och Sara i Davids säng där vi lyssnade på musik, åt popcorn, drack pepsi och pratade i nån timme. Halv 12 åkte jag hem eftersom att bussen är 30 kronor dyrare efter 12. Aldrig att jag betalar 50 spänn för att åka buss i 20 minuter! GLÖM!
Väl hemma så flummade jag runt ett tag innan jag la mig för att sova. Ställde klockan på 10 och ändrade mig på en gång. Varför ställa klocka när man inte har nån tid att passa?! Lika bra att sova ut lixom!

Vaknade klockan 12 "imorse" och fick lite ångest men den försvann när jag kollade ut och såg regnet... =P


Nedräkning!

Idag är det bara

5

dagar kvar tills jag slutar!


Hur ska jag klara mig utan dig, lillasyster i 2 månader?! =//

Mamma!

Jag pratade nyss i telefon med min mamma i 40 minuter! Jag längtar så sjukt mycket efter henne och pappa och snart så får jag träffa dem! För det är faktiskt mamma och pappa som jag saknar mest hemma i Ljusdal!

Snart kommer jag hem mammi!! =)


Jenny S

Jag har blivit en riktig bokmal...




Jenny lever lycklig med sin pojkvän Jocke och trivs med jobbet på banken i den lilla staden Habo utanför Jönköping. Efter en trasslig uppväxt har hon inte längre någon kontakt med sin mamma. Jocke och deras liv tillsammans är allt hon har.
När Jocke i ett brev lämnar Jenny och hon upptäcker att han dessutom har ett förhållande med hennes bästa vän rasar allt. Hon blir tvungen att ta ett snabbt beslut. Inom några timmar har hon sagt upp sig, packat sina väskor och givit sig av till Stockholm, där hon inte känner någon förutom sin mamma.
Efter några sömnlösa veckor på ett nedgånget ungkarlshotell tar pengarna slut och hon måste ta itu med sitt liv. Hon får jobb som hundvakt åt grand danoisen Greta, vars ägare Per och Bo tar sig an Jenny och de blir bästa vänner. Hon får återigen en fast punkt i tillvaron och livet leker. Men så händer något som tvingar Jenny tillbaka till hemstaden och sitt gamla liv.



Den här boken började jag faktiskt läsa för länge sedan men lade ner efter bara nått kapitel. Inte för att den var dålig utan för att jag inte orkade läsa den just då. Men jag gav den ett nytt försök och det ångrar jag inte! Boken är lättläst och underhållande samtidigt som den berör jobbiga ämnen. Jag ska få låna Denise Rudbergs andra böcker av Sara i sommar och det ser jag fram emot! =)



BETYG:

B B B
B B

3 B:n eftersom att boken var underhållande och bra men att sätta 4 vore orättvist mot de bättre böcker jag läst...



Sverre 13 år!

Igår fyllde BygdøySaras ena barn Sverre 13 år.

Jag hade lovat att hjälpa till så vid halv 7 spatserade jag iväg mot Spetalens hus. SAra vart jätteglad över att hon slapp vara själv där tillsammans med två stressade vuxna, en sprallig 6 åring och en nybliven 13åring som inte ville hjälpa till alls...

När jag kom dit så hade de dukat upp 2 långbord med plats för 38 platser (38 PLATSER) där tallrikar, bestick, servietter och blommor var utställda på borden. 2 mindre, runda bord var även utställda, på dem skulle maten stå. Maten skulle dock inte ut än, först när gästerna kom vid 7-tiden var det fördrink, slush.
 
Jag och Sara började med att ställa ut flaskor med bon aqua på borden, en 50 cl (elelr är det 40?) vid varje plats. Precis när vi var klara och klockan var ca 10 i 7 så börjar dte åska och regna. Vi sprang som idioter för att få in alla saker i huset. Fyller man år på fredag den 13 så gör man... =P Eigil (pappan) var säker på att det var ett övergående regn eftersom det var blått runt omkring det svarta molnet som var över oss. Han gav det 15 minuter och trodde att det sedan skulle vara över, Tove (mamman) påpekade att vi bara hade 10 minuter innan de 37 gästerna kom...

Sverre och hans kompis som var där skulle börja göra fördrinkarna, slush är för er som inte vet isdrinkar. Sverre började ta bran mixern och dte var den minsta jag sett i hela mitt liv. Max 2 slush per omgång räknade jag ut att det MAX skulle bli... Jag undrade varför vi inte hade börjat med dem för länge sen... Tur i oturen så hittade vi inte kniven till mixern vilket gjorde att vi inte kunde göra slush. Istället bestämde vi (det vill säga Eigil) att vi bara skulle ställa fram drickan, isen och tillbehören (lime, annanas, syrup mm.) på ett bord så fick barnen försyna sig själva.
Barnen/tonåringarna började nu komma inspringande i huset, det regnade fortfarand elite emn började avta. Vid 10 över 7 ställde vi ut all dricka på altanen, det regnade då ytterst lite och kidsen ville ha sina fördrinkar. 
SNACKA OM KALABALIK! Ungarna slet å rev för att få sina drinkar, ni kan juh tänka er tonårspojkar som ska vara tuffa å ha allt i drinken eller göra 5 stycken fats bara dricka 1... SUCK!! Å pyttsan Eigil att det tog slut efetr 15 minuter, vi fick trycka in alla gäster i stuen (vardagsrummet) och Tove var inte direkt överlycklig över det.

Nu regnade det ytterst lite och jag och Sara toge n avrsin handduk och började torka av borden cok stolarna sedan var det bara att duka om igen. Maten kom ut och vi ropade ut alla i trädgården. Kalabaliken utbröt än en gång fast i en mildare explosion. Det var trängsel framme vid maten men inte så mycket söl och slask (TACK för det!!). Medans barnen satt "fint" i trädgården och åt i småregnet så plockade jag och Sara ihop efter fördrinken. Glasen, tallrikarna och besticken var inhyrda och vi böhövde inte diska den (ännu större TACK för det!!!) utan bara skölja ur dem och stoppa in dem i backar. Vi jobbade bra tillsammans och fick undan allt fort.

Sedan tog vi en varsin tallrik och gick ut för att spaka på cateringmaten. Det fanns kyckling, heta jumboräkor, vårrullspizzor, revbensspjäll, stora köttbullar å massa mer! Allt var såååååå gott! De heta jumpboräkorna var så goda så jag höll på att smälla av, jag åt faktiskt så jag nästan sprack!

Nu var dte dags för karaoke i trädgården å dte här var kul! Medans jag och Sara plockade undan efter maten så hade vi underhållning på hög nivå. Killar i målbrottet som sjunger karaoke, förlåt men jag skrattade så jag höll på att dö ibland!

Maten tog lite mer tid att plocka ihop eftersom typ ingen ätit upp allt på sin tallrik... Jag coh Sara gjorde ett "pås-system", det låg 3 påsar framme och en tallrikshållar. Vi tog en varsin tallrik, skrapade ner matresterna i den första påsen, slängde pesticken i den andra påsen, lade tallriken i tallrikshållaren och slängde de tomma bon aqua-flaskorna i den tredje påsen.

Efter karaoken var det disko, Sverre hade fått en egen DJ inhyrd och det var inte så att det var morbror eller nån de kände som lekte DJ. Nehej då! Det var en proffisionell DJ som även var radiopratare. Shit pommes frites!! Deras garage hade de mörklagt och så hade de byggt en liten scen därinne. Spotlights i olika färger och rök fanns också...
Innan jag coh Sara gick hem kikade vi in i garaget där det spelades en lugn låt för tillfället och då var det sån här ni vet "stel-som-en-pinne-vågar-jag-hålla-i-dig-tryckare" på g. Minnen från mellanstadiet kom upp kan jag lova! HAHA! Kommer ihåg att Daniel i våran klass var bäst på att dansa tryckare så alla tjejer ville dansa med han. Alla tjejer var cokså kär i honom då. Denna Daniel var ingen mindre än Daniel Söderberg.. Nu skrattar du va Sara Juhlén? =)

Innan vi gick hem tackade jag för maten och Tove och Eigil tackade oss för hjälpen. När vi gick mot dörren såg jag att Eigil höll i en 500lapp och tänkte att "weeee, vi kommer att få 250 spänn var! YES!!"... Han vänder sig mot oss och då ser jag att under 500lappen i hans han ligger en till. han delar påd en och ger oss en varsin 500lapp! Vet ni hur mycket pengar 500 kronor är för mig?! Min första reaktion var "Neheeej!!" Varpå Eigil ler stort och säger "Jo!". Jag tackade minst 3 gånger förmycket ocg skuttade hem lycklig som få! 

Detta är det flashigaste 13års kalas jag varit på! Kanske ett av de flashigaste över huvud taget, alla kategorier inräknat!

Nedräkning!

Idag är det bara

6

dagar kvar tills jag slutar!



Skjutsning!

Imorse hade vi en bra mprgon igen, guttarna var snabba och på bra humör! =)

Jag skjutsade dem.


Hans Herman


Karl Kristian


Välling i bilen på väg till barnehagen är gott!

Efter skjutsningen åkte jag ut till Romsås för att hälsa på Wigdis och tvätta bilen min. Synd att det regnade sedan bara... =//


Nytvättad bil! =)

Nedräkning!

Idag är det bara

7

dagar kvar tills jag slutar

och bara


vecka!


Hej då Malin!

Jag vill egentligen inte blogga idag... Jag tycker att det är skitjobbigt just nu!

Imorgon åker Malin hem till Tjörn och ikväll har jag, Sara och Nina haft avskedsfika med henne. Hon åker inte förrns 8 imorgonkväll men jag kommer inte hinna träffa henne nått mer. Jag och Malin har inte umgåtts så jättemycket, fast ändå rätt så mycket. Vi har bara umgåtts vi 2 en gång och dte var när vi gjorde iordning inför Saras födelsedag. Men vi har umgåtts ungefär varje helg ändå, tillsammans med Sara och fler personer.

Nu när folk börjar åka hem känns det verkligare att jag ska hem snart. Jag trivs jättebra härborta nu och enda anledningen till att jag inte har asmycket ångest är föratt jag vet att jag ska tillbaka. I slutet av augusti flyttar jag juh tillbaka till Oslo och det känns jättebra.

Ikväll innan vi skulle skiljas från varandra så grät Malin och Sara och även jag, fast i bilen hem såklart. Jag har jättesvårt för att gråta och ännu svårare inför folk. Jag sitter mest i min bil när jag är ledsen. Klarade mig rätt långt idag innan gråten kom, precis efter jag åkt igenom bomstasjonen (ja, det stavas så) så kom "No air" med Jordin Sparks och Chris Brown på ashög volym från min sterio och då så svämmade mina ögon över.

Nu ska jag lägga mig och läsa och hoppas på att jag kan sova inatt, kunde nämligen inte somna igår...


Innan tårarna kom...


Malin kommer vara saknad!

Nedräkning!

Idag är det bara

8

dagar kvar tills jag slutar!


Leona + Jesse = sant?

Nu har jag suttit och klcikat runt på youtube i ca en timme och hittade Leona Lewis låt "Bleeding Love" fast med Jesse McCartney. Han har tydligen skrivit den...
Det ni!


Livet är bra!

Åååh, idag har jag varit på topphumör hela dagen!

Jag älskar sånna här dagar, speciellt eftersom gårdagen var så seg. Frukosten imorse gick supersmidigt, den smidigaste någonsin vågar jag säga. Båda gutterna var på superbra humör. Medans Nini skjutsade dem till skolan och barnehagen så råpoppade jag "Secret Combination" uppe i köket medans jag ryddade (städade). bara det fick mig på asbra humör! En bra låt som jag fåt skaka rumpan till i några minuter höjer alltid mitt humör!

På förmiddagen tränade jag och BygdøySara och det var också sååå skönt!
 
Vid 3 hämtade jag gutterna och nu är de på fotboll, jag sitter och käkar daimglass å har det underbart. Ska strax sjunga å skaka lite mer rumpa till samma låt som ovan, jag älskar den!! =)



FOTBOLL!!

Igår spelade som de allra flesta vet Sverige mot Grekland (eller Hellas som det heter på norsk)!

Jag, Sara, Malin, Nina, Joel, David, Jimmy, Niklas, Adam m.fl. såg matchen på storbildstv på fästningen. Ca 8000 svenskar i Oslo som såg och jäklar vilket tryck det var! =) Såg ett antal Ljusdalsbor, närmare 10talet vilket kändes lite skumt men men... =P

Självklart dog min kamera under matchen men Malins var fulladdad så det kommer fler bilder så småningom...


Sara och Malin!


Jag och Malin!


Storbildtv! VERY NICE!

Secret Combination!

Jag kan inte sluta dansa när jag hör den här låten! =)



Can you see it?
Can you see it,
you have to discover me
What goes wrong when I am crying,
or what I want when I'm smiling

Can you feel it?
Can you feel it,
that I'm not a little girl
you're misunderstanding my way
and all the roles that I like to play

My secret combination
it's a mystery for you
Use your imagination
I'm not easy but I'm true

My secret combination
Boy you have to try it hard
to win a destination
in the center of my heart

An open book,
an open book
well, I'm sorry, I am not
Sometimes I'm acting like a lady
sometimes woman, sometimes baby

My secret combination
it's a mystery for you
Use your imagination
I'm not easy but I'm true

My secret combination
Boy you have to try it hard
to win a destination
in the center of my heart


Nedräkning!

Idag är det bara

9

dagar kvar tills jag slutar!


TRÖTT!

Asså shit vad TRÖTT jag är!

Jag förstår inte varför jag helt plötsligt blev så trött. Somnade 11 både igår och i förrgår så jag borde vara utsövd. Antar att det kan bero på att jag inte tränat på några dagar, då kan man juh bli trött....

Extra jobbigt eftersom Herman är hemma och då kan jag juh inte gå och lägga mig direkt... =P


Nedräkning!

Idag är det bara

10

dagar kvar tills jag slutar!


Tröttis!

Naaaaw!

Var nyss upp till Herman för att fråga om han var hungrig och möts av detta:



Jag förstår inte hur man kan vara så söt. Sjuklingen ligger och kramar sin "Vovva"! =)

Dagens Bild!



Gissa 3 gånger om vi var dyngsura efter..... =)

Fler bilder finns på min bilddagbok!

Sjukling!

Idag är Hans Herman hemma från barnehagen, han är förkyld och har feber stackarn. Jag har faktiskt inte vaktat han något än men om ca en timme ska Nini iväg så då får jag ta över ansvaret. Han får nog mest ligga i sängen å kolla på tv tror jag. Ska försöka få i han lite mat och dricka. Vi har några kalla pizzabitar i kylskåpet som jag tänkte locka med, i nödfall brukar alltid glass funka.. Hehe!

Något jag däremot gjort idag och kommit rätt långt med är strykningen. Har bara 4 skjortor kvar som är ostrukna nu och inga sängkläder. Men på onsdag så blir dte nya sängkläder då städerskan byter dem. Tur att jag slipper byta i alla fall, å slipper stryka Nini och Kristians sängkläder (förutom örngotten).

Nu ska jag kika igenom lite bloggar innan jag blir barnvakt!

Nedräkning!

Idag är det bara

11

dagar kvar tills jag slutar!


Trollbunden!

Då var en till bok utläst!



Joe är snygg, vältränad, charmig och framgångsrik. Kvinnor älskar Joe och det är en ytterst besvarad kärlek.

Att vara gift med Joe är inte lika roligt. Alice, som har gjort allt för att vara den perfekta hustrun, känner ändå att hon inte riktigt räcker till. Och ryktena om hans snedsprång med vackra kvinnor börjar bli allt svårare att negligera. Men han har alltid varit hennes stora kärlek - att bryta upp känns omöjligt.

När de flyttar till New York ser Alice det som en nystart. När de sedan hittar ett drömhus på landet i Connecticut, är det som om Alices liv äntligen får en mening och hon slår sig till ro.

Men Joe blir allt mer rastlös och det dröjer inte länge förrän han upptäcker att det finns lika många tillfällen till förströelse med andra kvinnor här som på andra sidan Atlanten.

Den här boken har jag läst ut på 3 dagar medans jag legat i solen och glassat. En lättläst, rätt rolig och ganska simpel bok.... Men jag gillar faktiskt att läsa sånna här "tjejböcker", speciellt när jag solar. Jag har läst 2 andra böcker av samma författare och de liknar väldigt på varandra. Det liknar lite på Marian Keyes böcker också fast Keys är ett par strån vassare.




BETYG:
B B B B B

3 av 5 B:n eftersom boken var underhållande men absolut inte bland de bästa...



Hemkommen!

Åh vilken bra söndag!

Åka på tivoli med sina vänner, kan en söndag bli bättre än så?!? =) =) Tack allihopa för en sjukt kul söndag!
Bäst var när vi blev dyngsura! HAHA!
Jag orkar faktiskt inte skriva mer nu.. Måste äte lite yoghurt och sedan oreos som dessert!

(Har bara mina bilder än som inte är så skojjiga.... Saras och Ninas kommer så småningom)


Nina, Joel, Sara och David, precis inkomna!


Berg och dalbaneåkning på g!


Killarna käkade buffé och åt sjukt mycket! =P

Tusenfryd!

Idag är det alltså söndag, sista dagen denna vecka...

För att ordentligt ta vara på den här dagen, och det vackra väderet, så ska jag, Sara, David, Nina och Joel åka till Tusenfryd. Tusenfryd är ett tivoli som ligger ca 20 km utanför Olso sentrum (ja, centrum stavas så på Norsk =). Vi har planerat att åka ca 10 vilket betyder att Sara kommer vara här och plocka upp mig halv 11, tidigast! Hehe! Vi är inte så bra på att hålla tider har vi märkt... ; )

Min kamera påstår att den har fullt batteri men som jag vet kan det ta slut på 10 minuter... Den får följa med ändå men jag vet att Sara och Nina också ska fota så var beredd på en massa bilder ikväll eller imorgon! =) =)

Vi ska ha KEMPEGØY!!!!!!!! =)

På tusenfryd finns bl.a. den här:

ThunderCoaster

Kåret til en av verdens beste! Toppfart er på nesten 100 km/t, andre dropp er brattere en unnarennet i Holmenkollen og du er vektløs 12 ganger. Ny tunnel og forbedret skinnegang. Etter turen kan du kjøpe et festlig bilde av deg selv!

   
Minste høyde: 120 cm

Berg- og dalbaneentusiaster over hele verden er enige om to ting. At det er berg- og dalbanene som er bygget i tre, som gir den ekte, ristende følelsen en slik attraksjon skal gi, og at ThunderCoaster på TusenFryd er en av de beste.

Lengde: 950 m.
Kjøretid: ca. 2 min.
Max. høyde: 39 m.
Største drop: 32 m., 57°
Toppfart: ca. 95 km/t
G-krefter: 3 G
Kapasitet: 950 pers./time


Nedräkning!

Idag är det bara

12

dagar tills jag slutar!


Åh, vilken kväll! =)

Ikväll vart det trerätters middag med Sara!

Så himla underbar kväll! Hela idag har varit så himla bra! Usch vad bra jag mår! =) HAHA!

Det började med att jag lagade en pizza åt barnen och sedan gav dem lite godteri (godis) framför barntv. Sedan badade jag dem medans Nini och Kristian gjorde sig iordning för fest ikväll. När Nini och Kristian gått så plockade jag upp barnen och nattade dem. Herman somnade som en stock medans Kallemann inte kunde sova pga. värmen. Han prövade först att sova i sin säng, det gick inte. Så då flyttade vi honom till Nini och Kristians säng där även Herman låg och sov. Kallemann lovade att inte väcka sin lillebror och det gjorde han faktiskt inte heller. Han somnade tillslut på golvet nedanför Ninis och Kristians säng. Söt ungen! =) Jag bar in dem på sina rum till sina egna sängar, det gick som tur vad jättebra. Ingen av dem vaknade, trötta guttar!

Innan Nini drog sa hon att det fanns ett skaldjursfat i kylskåpet som jag fick äta av och jag blev överlycklig! Jag ÄLSKAR skalsjur! =) Vart ännu lyckligare när jag tar fram dte och ser hur stort det är och hur mycket mat det finns kvar! Jag och Sara tog med oss fatet ut och hade det som förrätt!


GOTT!!!! =) =)


Sara med sin krabba!


Jag hittade en hummer! Mumms!!


Till huvudrätt ahde jag lagat lax, ris, wook och sås. Det var inte så illa dte helelr kan jag lova! =)


Mummsigt värre!

Sen fick vi för oss att vi ville ha dessert också så medans jag diskade och plockade undan lagade Sara en paj. Sara är skikkeligt flink på att laga paj kan jag lova, herregud så god den var! =)


Sara hugger in på jordgubb-, kiwi och päronpajen hon gjort!

Sedan satt vi å pratade jättelänge, Sara är så himla underbar! Det känns som jag kännt henne i 10 år, inte 7 månader.. Så himla sjukt. Det är därför jag utnämnt henne till min lillasyster! För hon är bäst! =)

Vaaaaaarmt!!

Jag är precis hemkommen från Huk å jag dör! Det är så varmt!!

Igår var jag som jag skrivit förr hos Sara å myste. Vi åkte till Vinmonopolet och köpte lite vin till kvällen sedan tog vi oss en glass på Donken. Medans vi käkade vår McFlurry Lion (GOD!) så kikade vi på en massa människor. Det är så skoj att kika på människor, såg bl.a. en som var jättelik min mamma bakifrån.
Sedan drog vi och hämtade David och köpte lite mat. Hemma hos Sara gjorde vi iordning grillspett och tog emd oss Nina och Joel och drog till nått ställe och grillade. Så mysigt hade vi det! =)

Idag har vi alltså varit på Huk igen, utomlandsvärme javisst!! Höll på att smälta bort hela tidne, man fick slänga sig i havet hela tiden för att inte få damp! Stackars David är nytatuerad och får inte bada ån på 2 veckor, förstår inte hur han klarade av värmen! Känner mig lite yr nu, druckit för lite vatten tänker jag.. Ska hälla i mig några glas nu, emn först lite bilder från idag! =)


Melon är GOTT!!


Davids bröstvårta, Sara och Joel! =P


Joel, Nina, Sara och David!


Sara!


Joel, Nina och David!


Det är rätt bra med folk på Huk... =P

Nedräkning!

Idag är det bara

13

dagar kvar tills jag slutar!



Sara!!

Nu tar jag mina 2 nudelpacket (med kyllingsmak) och åker mot Jar och min älskade Sara! =)

Jag ska sova där tills imorgon och imorgon får Sara vara här med mig när jag är barnvakt. Som ni vet brukar dte bli dåligt med bloggande på helgerna för mig emn jag ska uppdatera er så fort jag kan!

Ha en fin helg!! =)


Det här är den första bilden på mig å Sara. Vi var på IKEA, var det första eller andra gången vi träffades tro.. Det var nog första gången.. =)

Utomlands!!

SÅHÄR SKA DET VARA ATT BO UTOMLANDS!! =) =)

Shit pommes vad varmt det är idag! Har legat ute i solen och läst nu och kom på att amn kanske ska äta nått. Jag tycker dte är så svårt att äta när det är varmt. Sitter å mumsar på lite jordgubbar, bigaråer, en banan och en riskaka nu. Inte världens bästa lunch kanske men nått i alla fall... Oj, nu svalde jag en bigaråkärna... =P



Ikväll blir det ost- och baconpaj hos JarSara, det ska bli gott! =) Baxade just lite sallad från familjen, det fanns så mycket ändå! =)

Nu ska jag ut till solen igen! =) =)

Andra Avenyn!

Det är SOL (!!!) ute och jag ska precis ställa mig och stryka...
Skikkeligt gøy?! NEHEHEEEEEEEJ!!

Som tur är så har jag juh svt.se och deras webbtv som visar Andra Avenyn. Jag förstår inte att jag i början stog i tvättstugan och strök, vart så mycket lättare sen jag bar in strykbrädan i mitt rum. =)


Nedräkning!

Idag är det bara

14

dagar kvar tills jag slutar

och bara

veckor!


Sexy, Can I

Jag har fått den här låten på hjärnan, lovar att jag kommer sjunga den i sömnen inatt... =P



Ray J ft Yung Berg - Sexy, Can I


Sexy can I, just pardon my manners.
Girl how you shake it, got a play it like (ohhhh)
It's a kodak moment, let me go and get my camera
All I wanna know is, sexy can I.
Sexy can I, hit it from the front,
then I hit it from the back.
know you like it like that.
then we take it to the bed, then we take it to the flo
then we chill for a second, then were back at it some more
Sexy can I, just pardon my manners.
Girl how you shake it, got a nigga like (ohhhh)
It's a kodak moment, let me go and get my camera
All I wanna no is, sexy can I.

"Donalds" med Hermansen!

BygdøySara och jag hade en riktigt bra eftermiddag idag!! Hon kom hit strax före 12 åsså åkte vi till affären och handlade lite. Vi lagade sedan tonfisksallad som vi åt ute i det deiliga vädret! Efter maten vart det solning till max, vi pressade i den stekande värmen. Vid halv 2 när vi höll på att smälta bort så gick vi in och gjorde oss en varsin banan/ananas smoothie, shit vad gott det var!

Vid 4 tiden stack jag iväg för att hämta guttarna, det var ASMYCKET bilkö. Jag var inte framme på barnehagen förrns halv 5, det tar 10 minuter i vanliga fall... Egentligen hade jag tänkt hämta Kallemann först men eftersom man måste hämta på barnegahen före kvart i 5 så vart det Herman först. Vi åkte sedan till Kallemanns skola och hämtade honom. Klädde om honom till finkläder, skrev ett födelsedagskort till Alexande och bagav oss mot Fürstveien 65. Vi kom ungefär prick 5, perfekt tajming! =)

Jag och Herman åkte sedan till McDonalds, eller som Herman ibland säger "Donalds". Vi åt hamburgare och kosde oss kempelänge på Donken. Vi åkte inte därifrån förrns kvart i 7 då vi än en gång åkte mot Snarøya för att hämta hem Kallemann.

Hemma vart dte badning och sedan bums i bingen! Nini har lite födelsedagskalas efetrsom hon fyllde år förra helgen. Så jag har jour på barnen ikväll. De var lättlagda så det var luuugnt! =)

 
Skitig gutt!


Strips är favoriten...


Näst efter iskrem såklart!! =)


Box 21

Idag har jag äntligen lyckats läsa ut min bok...



En roman om ett Sverige vi inte vill se, ett Sverige där handel med unga flickor pågår bakom låsta dörrar. En av dessa flickor tar gisslan på ett bårhus, en langare drygar ut sitt amfetamin med tvättmedel. Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två brottsutredningar från en operationssal på Södersjukhusets akutintag.

Jag vart inte så jätteimponerad av den här boken. Den föll mig inte i smaken. Dock var slutet bra vilket höjde den endel! Det har tagit mig låååång tid att läsa den och jag kom aldrig riktigt in i den. Ger man den en seriös chans kanske det skulle gå bättre för den har mycket intressant i sig. Men njeee, inte en bok i min smak.



BETYG:
B B B B B

2 av 5 B:n enbart för att slutet var bra och jag läst värre... 



Skjutsning av Kallemann!

Idag var första dagen denna vecka som jag åkte på att skjutsa till skolan. I vanliga fall brukar jag köra rätt ofta men i måndags och tisdags skjutsade Nini och i onsdags, hör och häpna, så skjutsade Kristian! =)

Imorse var Kallemann ovanligt snabb... Han var nere på köket 25 över 7 och ute på gården kvart i 8. Herman däremot var dte dååålig fart på. jag tror att Kallemann snott lite energi från sin lillebror. 10 i 8 kom Herman ner på köket och skulle äta frukost. Då var Kallemann redan klar! Som tur var så behövde jag bara skjutsa Kallemann, Kristian tog Hermansen.

Jag var hemma igen halv 9 och det var najs! Nu håller jag på å städar lite eftersom de som köpt huset ska komma och signera kontraktet idag. De vill säkerligen kolla igenom huset en sväng så det är lika bra att hålla det fräsht! Så skönt att slippa fler visningar, jag höll på att bli galen där ett tag... =)


Nedräkning!

Idag är det bara

15


dagar kvar tills jag slutar!


Ännu en kväll på Huk!

Ett favoritställe här i Oslo är helt klart Huk!

Sara, David och jag tog oss en tripp dit ikväll och myste lite. Så underbart! =)


Sara och David!


Jag har börjat bli lite brun i alla fall... =)

Nu ska jag ta och ta ur en tvätt och sedan ska jag krypa ner i sängen och läsa lite bok. Håller juh fortfarande på med min assega bok som aldrig vill ta slut... =P

Lite bilder från igårkväll!


Madeleine är i farten!


En lite lugnare bild, jag är på väg till BygdøySara!


Jag och sara väntar på färjan sopm ska ta oss in till byen (Oslo)!


Familjen and var på simtur!


Malin,Sara och mina och BygdøySaras ben! =P

Bröllop!

Jag ska på bröllop i slutet av sommaren!! =) =)

Det är min kusin som ska gifta sig och det ska bli så skoj! =) Bra att man får reda på i tid så man kan börja leta efter klädre redan nu. Hörde på radion förra veckan att om nån av gästerna har på sig röd klänning på bröllopet så betyder det att hon har legat med brudgummen.. Hehe! Å här i Norge är de lite bakvända och har ringen/ringarna på höger ringfinger..


Löpning!

Gaaaaah! Sprang som bara den på gymmet idag!



Jag är fortfarand elite tung i magen efter sockerbomben jag åt igår från Deli de Luca. Kändes bra att få springa bort en 300-400 kalorier kan jag lova! Stog först på crosstrainern i 25 minuter och sprang sedan i 10 till, svettigt som bara den! Nu ska jag duscha, äta lunch och lägga mig ute och pressa i det underbara vädret! =)

Nu är det också klart att jag ska sommarjobba på Delins i Färila i sommar. Jag kommer stå i charken, hoho, det ska bli spännande.. HAHA! Lite bakvänt att pendla från Ljusdal till Färlia men men... =)



Ännu en underbar dag!

Även idag vaknade man till att solen var framme!
Såhär ska det vara att bo utomlands!! HAHA! ; )

Morgonen var väldigt bra, känns sm jag kan rutinerna nu... =P Skulle lätt kunna göra det i sömnen! Synd att man inte kan göra det i sömnen för en extra timmes sömn skulle inte vara helt fel på morgonen. Det är juh så fint väder och jag har jättesvårt att gå å lägga mig i tid. Somnade vid 12 igår och egentligen behöver jag sova längre... I vintrast la jag mig juh klockan 10 de flesta dagar!
Jag hade svårt att somna igår också, jag har juh sån separationsångest!! Jag vill inte hem! Förlåt Ljusdal men nej, jag vill inte! Självklart saknar jag mamma å pappa å kompisarna, det gör jag å er längtar jag otroligt mycket efter! Men jag kommer sakna alla här så mycket! Pratade med Nini om det igår och jag erbjöd mig att hjälpa till när de ska flytta och även om de skulle behöva hjälp nån helg eller kväll. Hon vart glad, jag kommer juh vara i Oslo så då kan jag gärna sitta barnvakt åt gutterna.

På ams finns nu familjens praktikantannons också. Det gör det hela mer verkligt, kan inte fatta att dte bara är 2 ½ vecka tills jag slutar. Sjukt!



Praktikant till familjen Nergaard

Praktikantförmedlingen

Publicerad: 2008-05-30, Annons-ID: 0008-172608

1 plats

Vi söker praktikant till fam. Nergaard med pojkarna Karl Kristian 7 år (skola) och Hans Herman 4 år (dagis). Mamma Nini (36) är styrelseledare och pappa Kristian (46) är direktör. Familjen bor mycket idylliskt på Bygdöy i Oslo nära både hav med fina stränder och skog med ypperliga möjligheter för jogging, ridning etc. (stall i närheten). 10 min med cykel till närmaste träningscenter,15 min med buss eller färja (på sommaren) till centrum. Familjen skal flytta till Snarøya under året. Ett liknande bo område 1 mil väster om Oslo. Familjen tycker om segling och skidåkning. Det finns många praktikanter i området och träffar ordnas. Du kan få prata med Madeleine som jobbar hos familjen nu.

Ta hand om barnen på morgonen, lämna och hämta dem på dagis/skola. Lättare husarbete så som tvätt av kläder och lite rengöring. Några kvällar hjälpa till med barnen. Hjälpa till med middag. Ta hand om barnen om de är hemma från dagis och skola.

Ljust fint rum i undervåningen med pentry och eget badrum, TV och Internet tillgång. Efter flytt blir det egen lägenhet i familjens hus med sovrum, allrum med kök och öppen spis, badrum, egen ingång. Nyrenoverat och mycket ljus genom stora fönster.

Familjen söker en självständig och ansvarsfull tjej som helst har någon barnerfarenhet och är initiativtagande. Körkort och icke rökare.

Kl. 07.00-08.30 ledigt fram till 15.30 -17.00. Fast 2 barnvaktskväll/vecka (fram till barnen har lagt sig ca kl.20.30) och en fre. el. lö kväll var annan vecka. Avtalas närmare varje vecka.

Internet tillgång, mobiltelefon med kontantkort 150 kr/mån.
Bet. resa vid anställningens början och slut . Bet. ledighet jul, påsk och andra norska helgdagar. Bet. busskort.

Klicka här för att se annonsen på ams hemsida.


Nedräkning!

Idag är det bara

16

dagar kvar tills jag slutar!


Härlig kväll inne på byen!

Ikväll tog jag å BygdøySara färjan in till byen där vi mötte upp JarSara och Malin!
 Vi gick in på Deli de Luca och köpte med oss lite fika, det var en kille från Västerås som jobbade där så Sara och Malin fick billigt fika. Satte oss sedan på en brygga och myste. Så underbart väder!! =)



Efter nån timme tog jag å BygdøySara bussen hem och jag följde med henne till hennes lägenhet en sväng. Satt där å pratade lite skit sedan gick jag hem igen. Skrev ner mitt studentrim till Marcela på kortet jag köpt till henne och gick och slängde dte på postlådan. Skulle egentligen ha gjort det senast 16:00 idag men men. Hoppas det hinner fram till Sverige ändå!

Själklart tog det slut på batteri i min kamera innan jag å Sara ens tagit oss på färjan, min vanliga tur. men Malin knäppte några kort som inom en snart framtid ska hamna på min bilddagbok.

Nu ska jag ta å läsa lite bloggar å sedan krypa ner i min säng!

Dagens Bild!



Jag kan inte släppa hur underbar jag tycker att den här bilden är!

Sommar på hög nivå!! =)

Nedräkning!

Idag är det bara

17 

dagar kvar tills jag slutar!


Vattenspridare = livet!! =)

Idag har jag varit barnvakt åt mina favoritguttar!

Nini och Kristan är på operan idag så jag har hämtat gugtterna å tagit hand om dem. I bilen var Herman såååååå söt! Jag höll på att dö, helt ärligt!
När jag svängde in på Bygdøy så vevade jag ner fönstrerna bak och höjde musiken, de spelade "low" på radion och Herman börjar digga som bara den! jag bara måste videofilma honom! kallemann var såklart med också å stylade lite..  Tyvärr hade jag bara med min mobil så det vart inte så bra kvalitet men ändå!
SÅÅÅ SÖT GUTT!!



När vi kom hem så började jag laga mat och gugttarna var ute och lekte. Efter en liten stund kommer Herman in och frågar om de får springa igenom vattenspridaren. Jag säger att dte kan de få göra innan de ska bada, vi ska äta först. han blir överlycklig och jag hör hur han springer ut och berättar för sin storebror att de ska få springa genom vattenspridaren innan badningen.
Jag gör klar maten och portionerar upp på skålar och går ut till bordet ute. Då möts jag av två dyngsura (!!) och överlyckliga guttar som sprungit genom vattenspridaren. Jag försökte bli lite arg men kunde inte annat än skratta. De var sååå söta! Å så himla glada! Precis då kommer Kristian hem från arbetet och ska byta om inför operan. Men han skrattade mer än mig så det var lugnt. han tyckte det var jättebra att de hade skoj.
Jag fick av pojkarna de blöta kläderna och lät dem springa några fler gånger innan jag hämtade handdukar och torkade av dem och sedan fick de sätta på sig pyjamas innan vi åt.
Guuuuud vad jag kommer att sakna dem när jag åker hem!!


Lyckliga guttar kan jag lova!! =)


Jag älskar den här bilden!!!


Sötisar i pyjamas!


Hans Herman!


Karl Kristian!



Guttarna har varit på topphumör hela dagen så de var värda en varsin glass till dessert!

Söndagen!

Åh, gårdagen var sååååå bra! =)

Jag vaknade vid halv 10 och kund einte somna om. Ingen verkade vara hemma, jag visste att guttarna var hos bestemamma och bestepappa men Nini och kristian visste jag inte vart de var. jag smög upp i köket utifall att och grävde fram lite frukost. Satte mig vid datorn och funderade vad jag skulle göra med dagen. det var strålande väder ute och jag var inte speciellt bakis så jag funderade på att gå ut på gården och pressa lite.

HolmenkollenSara loggade in på msn och frågade mig om jag ville följa med henne till stranden och det lät som ett jättebra förslag. Jag hade själv funderat på stranden men ville inte gå dit själv. Jag tröck i mig det sista av min frukost, packade iordning min strandväska och tog en snabbdusch.

När Sara kom gick vi ner till Huk och tur var väl det för det var SMOCKAT med bilar på parkeringen. Var även sjukt mycket folk på stranden men vi lyckades hitta en bra plats inte alltför långt ifrån vattnet.


Sara njuter i det deiliga vädret!!



Sååå underbart!! =)


Mycket folk kan jag lova!!

Efter nån timme kom även JarSara och David och joinade oss ett tag. Sammanlagt var jag där i 4-5 timmar, så underbart!!


Troll-Sara! =)


David snackar i telefon!

Sedan skjutsade vi David och HolmenkollenSara till Majorstuen, David skulle träffa några kompisar i Frognerparken och Sara skulle hämta sin mobil hos nån. Jag å lillasyster tog bilen till Valstrand där vi käkade McDonaldsmat som vi köpt med oss. Jättemysigt!!


Donkenmat!


Underbaraste Sara!



Jag å min cola! =)

Lördagen!

I lördags vaknade jag upp hos Sara, jag sov där. medan Sara var duktig och städade så dukade jag upp till frukost ute på altanen. Sååååå mysigt! =) =)



Sedan begav sig jag och Sara in mot byen där vi shoppade lite och lämnade lite saker hos David. Vette sjutton vart tiden tog vägen men vi var inte tillbaka förrns 10 i 6 igen. Vi skulle vara hos Jeanette klockan 6.. Humn.. Ann-Sofie och Titti satt på altanen när vi kom. HAHA!
Det vart snabbdusch och racersminkning sedan åkte vi till Jeanettan!

Hos Jeanettan var det vi, Sandra, Ida och Ellen. Vi grillade, drack alkohol och spelade singstar innan det var dags att ta trikken in till Oslo!



Vi stog och väntade på trikken i 30 minuter, den ska gå var 20e minut så vi försökte få gratis biljett men det gick inte kvinnan som körde med på.. SURIS!!! 


Vi roade oss med att knäppa en massa kort och kissa utomhus! Haha!
Annso, Ida, Sara, Titti och Jeanette!


Vi var ändå väldigt glada när vi såg trikken komma!
Jag, Ida, Jeanette och Titti!

Väl inne på byen blev dte först Bibblos, gratis inträda och öl för 30 kr... kan juh inte klaga.. =P
Sedan vart dte trumpet å dte var inte så jätteskoj. Skakade en massa rumpa men utgången var väl sådär... Vi skulle ha stannat hos Jeanettan istället! =)  

När vi tröttnat följde jag med Sara hem till David och stannade där och åt en glass. Sedan gick jag till Nationaltheatret från Brugata. Liiite nervös var jag eftersom Brugata inte är den mest trevliga gata du kan gå själv på. Som tur var så var dte fullt av människor överallt så jag kände mig rätt säker. Fick en kompis som hette Buddy också. HAHA!

När jag kom fram till nationaltheatret var klcokan 10 över 3 (eller 10 över 2 inte riktigt säker men borde varit 3...) och jag funderade på vad jag skulle göra i en halvtimme eftersom nattbussen till Bygdøy går 20 i. Ska precis knata iväg till Narvesen (typ pressbyrån) när jag ser buss 201 mot Bygdøy svänga in. Jag gnuggade mig lite i ögonen och när jag förstog att jag såg rätt så insåg jag att de antagligen sätter in extrabussar på sommrarna.

Jag tog mig hem säkert på min buss och slängde mig i sängen så fort jag kommit hem!


Helgen!

I helgen har det skett en massa skoj å jag ska berätta och lägga in bilder...
Men just nu är jag rätt stressad, jag har 17 skjortor som ska strykas, en massa tvätt från helgen och städning så jag skjuter upp bloggandet några timmar!

Ha de på bade
din gamle sjokolade
Va den inge gó
Släng den i do´n!

Nedräkning!

Idag är det bara

18

dagar kvar tills jag slutar!


Nedräkning!

Idag är det bara

19

dagar kvar tills jag slutar!


RSS 2.0