FROZEN MAGGAN KVÄLL!!

IKVÄLL SMÄLLER DET! =) =)
Om ett tag så ska jag bege mig hem till Sara där vi ska festa järnet! Både jag och Sara är extremt partysugna så den här kvällen kan inte sluta illa! =) Vi ska dricka en massa frozendrinkar, doppa nachoschips i guacamole, lyssna på bra musik, snacka en massa skit och såklart skaka en massa rumpa. Jag är redo till 1000 för jag har på mig min "skaka-rumpa-kjol" som var min favvokjol när jag var partypingla.

Sitter just nu med en gooooood nygjord drink i min hand medans Markoolios "reggie på sommarn'" skränar ur cdn. Sommar eller vad?! =) =)


Trust me I'm a bartender! ; )


Kvällsdopp!

Nu sitter jag med blött hår och bloggar...

Jag och Pelle var nyss och tog oss ett kvällsdopp. Min första badning i Sverige i sommar faktiskt! =) Var inte så kallt som jag trodde det skulle vara även om jag tvekade ett tag innan jag hoppade i. Pelle däremot var värsta badkrukan och klev upp så fort han hoppat i. Jag flöt i alla fall runt i en par minuter i sjön.Nu ska jag snart krypa till kojs eftersom jag jobbar imorgon, börjar klockan halv 9. Dock kortdag, slutar redan halv 3 så det känns lugnt. Sedan på kvällen ska jag till Sara och ha "Amerikansk tjejkväll". Vi ska dricka oss redlöst fulla på frozen margaritas! =) Längtar som tusan!!!

Natta!

Kvällsmacka!

Mmmm, nu sitter jag här framför datorn och mumsar på en av mina "bullar" som jag bakade igår. Vart mjukost som pålägg denna gång, shit vad underskattat det pålägget är! När jag var liten var det mitt favoritpålägg men minns inte senast jag åt det nu. Shoppade med mig en tub hem igår när jag och mammi var och handlade. Bra gjort av mig! =)Idag har jag jobbat, 8:30 - 18:15 och jag är rätt trött nu... Funderade nyss på att gå och gymma lite men nä, orkar inte.. =P Men imorgon börjar jag inte förrns 9 så ska försöka lägga mig rätt tidigt ikväll å gå upp imorgon och träna. Jobbar till 19:15 imorgon och det känns rätt kasst, man kan lixom inte direkt hitta på så mycket då...

Tror jag ska ta mig en dusch nu och sedan krypa ner i sängen framför nån bra film. Var ikke det en go idé?! =)

Bakning!

Idag så fick jag för mig att baka GI-brödet som Sara tipsat om.

Satte igång med att blanda ingredienser men eftersom jag inte planerat det så hade jag inte alla ingredienserna. Jag hade till exempel inget rågkross hemma men blandade istället i lite kruska kli. Fiberhavregryn var det också dåligt med så det vart vanliga istället.

De vart färdiga precis när vi skulle till att äta. Pappa hade grillat lax, kokat färskpotatis (från vårat eget land) och gjort gräddstuvad spenat (även den från vårat land). Jag passade cokså på att göra några grönsaksgrillspett medans bröden stod i ugnen. Gissa om middagen vart god! Å de små bröden vart perfekta till!
MUMMA!!


Goa' grejer kan jag lova! =)

Nyss var jag och mamma ut i trädgården och plockade en varsin hink med vinbär, både röda och vita, som vi ska ha till dessert tillsammans med lite vaniljvisp senare ikväll. Jag längtar! =)


Ekologiskt eller vad!! =)

Väninnan

Soliga, lediga dagar läser jag mycket! =)Kristin lever ett till synes skyddat och bekymmerslöst överklassliv i Stockholm. Det är emellertid en värld fyld av oskrivna regler och stark social press. Så när äktenskapet med den tyranniske David blir ohållbart ställs Kristin i en svår situation: Skall hon våga lämna honom, bryta mot konvenansen och riskera att förlora såväl vänner som ställning? Från den närmaste omgivningen, inklusive sin egen mor har hon inget stöd att hämta. Det är först när Kristin återupptar kontakten med Eva, en skolkamrat från Östra Real, som hon möter egentlig förståelse. Eva drar med sig Kristin i ett hektiskt nöjesliv och stärker hennes självförtroende, vilket resulterar i att hon bestämmer sig för att ta det avgörande steget.

Väninnan är en berättelse om en ung människas integritet och hennes möjligheter att upprätthålla den i en miljö där avvikelser ses med oblida ögon.


Den andra boken jag läser av Denise Rudberg och hennes första bok. Jag började juh lite bakvänt och läste Jenny S först. Visserligen är böckerna fristående men ändå... Jag tycker att böckerna påminner väldigt mycket om varandra (bl.a. strul med mammor, lämnade pojkvänner (som är svin), hundar mm.) men samtidigt blandade jag inte ihop historierna. Lättläst och rolig bok fast samtidigt innehåller den en hel del problem. Jag skrattade ändå mest när jag läste den!Betyg:

B B B
B B

Den här gången blir det ingen femma utan en välförtjänt 3a!God natt Boppi!

Idag när jag kom hem från jobbet berättade mamma att pappa hade varit till veterinären med Boppi idag och låtit honom somna in.

Han hade inte ätit på fyra dagar och eftersom han var så gammal, 14 år, så tyckte veterinären att de skulle låta honom vila. Det kommer bli jättetomt här hemma och kännas konstigt eftersom han alltid låg bakom ens stol eller där man skulle gå. Alltid i vägen.. =)


Sov så gott Boppi!

Topp-pingla!

Jag har anmält min vän Sara på en tävling, "Bli årets Topp-Pingla!".
Gå in och kika på henne genom att klicka här!


Tänker på er!

Fick reda på idag att Mathilda och Lars lilla nyfödda tjej igår fick flygas med ambulandhelikopter till Lunds sjukhus. Direkt efter födseln hade hon andningsproblem och fick läggas i respirator och på ultraljudet visade det sig ett hjärtfel. Lilltjejen blev alltså ivägskickad till Lunds sjukhus i helikopter medans Lars och Mathilda fick åka tåg dit ner. Tänk er att sitta på ett tåg i 9 timmar dagen efter du fött barn och ännu värre så var något utan tågen inställt så en bit fick de färdas med buss med. Tycker det är förj*vligt att sjukhuset inte kunde fixa ett plan så Mathilda och Lars fick följa med på en gång.
Nere i Lund så vart det i alla fall konstaterat att det var lungorna som inte var helt färdigutvecklade och någonting med en hjärtklaff.

Jag pratade med Mathilda idag på lunchen och då var läget stabilt. Mathilda sa att det kändes lite som om det var sjukhusets bebis och inte deras. Stackrarna! Jag sänder mina varmaste tankar till dem och hoppas de får komma hem snart med sin lilla Thea!


Finfrämmande!!

Tjohoo!!

Sara ringde mig nyss och frågade om hon och David fick komma hit imorgon. Så skoj! =) De kommer rätt sent på kvällen och sedan på morgonen jobbar jag och de ska iväg vidare mot Edsbyn men det stoppar inte alls oss för att röja lite. Imorgonkväll blir det utgång för oss fast vi ska upp tidigt. Frågan är om jag ska ta dem till järnvägs eller stadt..


Finfrämmande!

Jobbdags!!

Nu ska jag sticka till jobbet om 20 minuter!

Börjar klockan 9 idag och det känns som värsta sovmorgonen, tyckte halv 9 i förrgår var lyx med! Å ännu lyxigare att jag var ledig igår, men då jobbar jag på lördag istället. Jag gillade mitt horoskop idag:

"Ägna dig åt ett fritt utbyte av idéer. En livslång vänskap kan bildas tack vare ett oväntat ödets nyck."

Undrar vem jag ska träffa i Fala? Kanske en Norsk! =) Såg en norsk bil igår å höll på att köra av vägen eftersom jag ville tvärvända och följa efter dem. Haha! Längtar så efter att få "snacka litt norsk"!! =)

Nu ska jag åka och sälja en massa kôrv, skinka och ost!


Grattis till lillflickan!

Då var det dags att gratulera nästa... =)

Fick ett mess ikväll från Mathilda:

"Nu har våran lilla flicka kommit till världen."

GRATTIS LARS OCH MATHILDA!


Skumtimmen

Bra böcker växer inte på trä'n...En kort stund funderade pojken på att vända om , gå tillbaka över ängen och klättra över muren igen. Han hade ingen klocka och exakta tider betydde ingenting för honom, men himlen ovanför hans huvud var mörkgrå nu och luften omkring honom hade kallnat ännu mer. Han visste att dagen började ta slut och att natten snart skulle komma.
Han skulle bara gå en liten bit till över den mjuka marken. Han visste ju var han var; stugan där hans mormor låg och sov fanns bakom honom, även om han inte längre kunde se den. Han fortsatte framåt över den platta marken, fram mot den suddiga väggen av dimma som gick att se men inte att fånga; som på ett magiskt sätt hela tiden förflyttade sig en bit bortåt, som om den lekte med honom.
Pojken stannade. Han höll andan.
Allt var tyst och ingenting rörde sig, men plötsligt hade pojken fått en känsla av att han inte var ensam.
Hade han hört ljud i dimman?

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.
Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Skumtimmen är en säregen debut som dröjer sig kvar hos läsaren långt efter bokens sista sida. Det är en berättelse om sorg och oändlig saknad och en historia där skuggorna från det förflutna sveper in i nutiden - från Ölands karga natur och befolkning, bakåt till andra världskriget, bort till Karibiska havets hamnar och tillbaka igen.


Ojojoj! Senaste boken jag läste fick en femma, kan det bli en till på en gång?! För det här är bra, riktigt bra! Mamma tipsade mig om den här boken och tack för det mamma. Det tar lite tid innan man lär sig att skilja på personerna i boken men det var ingen större fara. Det som höjde boken avsevärt var slutet. Jag och många med mig brukar kunna lista ut ungefär vad som hänt och vem som "gjorde det" osv. men i den här boken vänder det hela tiden. Jag ändrade misstankar genom hela boken och hade bara rätt på en enda sak. Snacka om att bli snopen! =)
Den här boken är definitivt läsvärd!!Betyg:

B B B B B

Det blir alltså 5 utav 5  B:n igen! =) LÄS DEN!


Till Sara!

Förlåt lillasyster Sara för att jag inte uppdaterar oftare men jag gör juh inget här hemma... =P

Igår jobbade jag till 18:15 och efter dte åkte jag hem. Strax efter jag kom hem kom mitt syskonbarn Moa hit. Hon vart jätteglad över shortsen och linnena som jag köpt till henne i Oslo. De var riktigt snygga på henne!! Jag var astrött och gick och la mig redan klcokan 22. La mig och läste medans Moa satt vid datorn. Läser en jättebra bok, Väninnan av Denise Rudberg, så jag lade inte ifrån mig den förrns strax efter 12. Moa satt fortfarande vid datorn men jag släckte min lampa och strax efter så kom hon och la sig med.

Mamma väckte oss 9 imorse åsså klev vi upp och åt frukost. Moa kollade på "Hej hej sommar!" och sedan satte vi oss i bilen och åkte till Hudiksvall. Min kusin Nette ska gifta sig om några veckor så jag var ute efter en klänning att ha på bröllopet. Jag har köpt ett pas assnygga silverskor som jag ska ha så jag var ute efter en blekrosa klänning eller nån annan sommrig färg som passar till silver.
Men efter ungefär en timme så började Moa må dåligt så vi fick åka hem igen. Tråkigt men så är det. Jag hann i alla fall köpa ett par ballerinaskor, ett par "valiga" skor, 2 toppar på Gina Tricot, en klocka och lite smycken. Med klockan fick man en asfräck väska som man bär i en stor ring på sidan av väskan. Skithäftig. Ska ha den på bröllopet istället för min silverväska som jag först hade tänkt ha...När vi kom hem var jag på lite halvkasst humör eftersom jag hade velat hitta en klänning och eftersom vi inte ätit något och klockan närmade sig 2. Jag och mamma åt en varsin tallrik med frukt och keso sedan gick vi ner och kikade lite på rean i Ljusdal. Jag hittade en rosa tröja på Hannas, jag behövde inte ens prova den eftersom jag redan ägen en likadan fast en grå och den är jag jättenöjd med. Men ingen klänning i sikte...Precis innan vi skulle gå hem så tyckte mamma att vi kunde kolla in på Collins "bara för att". Collins har en "tantbutiks-stämpel" här i Ljusdal och de har mest kläder för äldre och de har också lite dyrare kläder med bättre kvalitet. Nästan dte första jag ser när jag kliver in i butiken är en jättefin klänning. Den finns i rött med vita prickar och svart med vita prickar. Jag går fram och börjar dra lite i dem och hittar en till blå fin klänning. Jag hittar också en svart med lila, vitt och en massa mönster i, snyggast av alla! Jag provar och både den röda och den sistnämda satt jättebra! En aning korta men med svarta strumpbyxor är det åtgärdat. Så nu har jag klänning tillb röllopet med, den svart, vit lila! Å med silverskorna och min nya fräcka väska har jag en färdig outfit!
YES!!Den andra klänningen tänker jag inte lägga ut bild på än, ni får helt enkelt vänta tills det är bröllop! =)

Nu ska jag och mamma ta en promenix i blåsten!
Ha det på badet!!

Konsert!

Ikväll ska jag följa med mamms å papps till Delsbo för att lyssna på lite ljuvlig panflöjt. Börjar man bli vuxen när man tycker sånt är mysigt? Gå på Dana Dragomir-konsert med mamma och pappa?! =)

Är sedan bjuden på fest men känner att jag vill vara nykter. Dels eftersom jag inte kommer komma hem förrns vid 10-tiden men mest för att det totalförstör min träning och diet. Känner inte alls för att dricka men umgås det vill jag. Så jag kommer att krascha partyt nykter. Det ni! =)

Min diet som jag håller på med är ganska så simpel, jag vill ha bort lite brø'skiv från magen helt enkelt. Metoden jag använder mig av är träning och sund mat. Jag äter mindre av kolhydrater men eftersom jag tränar behöver jag endel sånna med. Frukt äter jag väldigt mycket, mest jordgubbar. MUMMS vad gott det är! Åt nyss en liten skål med jordgubbar och turk yoghurt till mellanmål. Mmmmmm!!! =) =)

Grattis till lillflickan!

Min kusin Sophie fick i förrgår en dotter, Moa!
GRATTIS!


Förälder: Sophie Dalberg och Magnus Lennström  
Datum: 10 Juli 2008
Tid: 12:06
Vikt: 3002 g
Längd: 48 cm
Kön: Kvinna
Hemort: Gävle
BB-ort: Gävle
Äntligen hemma!

En vecka sedan!

Nu är det en vecka sedan jag bloggade...

Nu kan jag inte skylla på att jag inte har tid för det har jag. men jag tycker inte det är skoj. Har inte så väldans mycket att skriva om. Lovar att det kommer bli ordning på det när jag flyttar tillbaka till Oslo. Då kommer det hända grejer!! =) =)

Livet i Ljusdal är ungefär lika som när jag lämnade det, enda skillnaden är att det rör sig lite mer. Fler människor är "hemma" nu när dte är sommar och det är juh positivt. Nästan jämt i alla fall... =P
Träffade en klasskompis från gymnasiet igår, Roxy. Hon och hennes pojkvän var i Ramsjö och jobbade nu i sommar, annars bor hon nere i södra Sverige nuförtiden.

Den här veckan har jag varit ledig från mitt jobb, börjar på tisdag igen. Så mina dagar är rätt slappa, jag äter en massa jordgubbar, tränar å har det bra. Längtar som bara den till den 29 augusti då jag ska tillbaka till Norge. Jag är så kär i Norge, sånt underbart land! Jag trivs så bra där å det ska bli så skoj att bo där i kollektivet. Nu är dte väl så gott som klart att kusin André ska med också. Weeeeeeee! =) =) Det blir alltså jag och André som ska dela ett rum, Jimmy och Niklas delar ett och Sara och David bor på loftet! Jag tror det blir perfekt med 2 tjejer och 4 killar! =) =)

Nu ska jag och mammi ta en promenix i det tråkiga sommarvädret!

Update!

Tjohoo! Äntligen bloggdags!

Den här veckan har det varit full fart på mig förutom när jag vid 22 varje kväll stupat i sängen. Jag har jobbat 8 till 18 varje dag förutom måndag och idag då jag slutat 16. Snacka ovant att jobba "ordentligt" igen. Hade sjukt ont i fötterna på tisdagen kan jag berätta, jag är juh inte van att stå på stengolv 10 timmar om dagen lixom... =P

Mitt jobb består utav att stå i charken på Delins i Färila. Efter nån timme på måndagen så var jag inne i rutinerna och servade kunder med "kôrv", skinka, ost å allt annat som finns där. Riktigt kul är det! Trots att jag jobbat mycket denna vecka och även ska jobba några timmar imorgon så har dagarna gått fort. Riktigt skoj att få arbeta med kundhantering igen, jag tycker verkligen om att möta människor!

I torsdags körde jag och Sara det första träningspasset på pace. Jag trodde inte jag skjulle klara av att gå varken igår eller idag emn jag känne rinte så mycket. Jag borde ha mer träningsvärk än vad jag har eftersom det var 3 veckor sedan jag tränade ordentligt. Vette sjutton om jag tog för lite vikter eller om jag har aå pass bra grundkondition. Ikväll ska jag köra ett pass till men funderar på att bara köra kondition eftersom jag ska träna med Sara imorgon. Så kan hon och jag ta styrkan tillsammans. Kanske väljer ut några utav maskinerna om dte är lite med folk.

VÄRSTA dialekten har jag fått av att jobba i Färila också. Det är "kôrv" å "präcki´kôrv" å "enanna" å massa fler dialektord som konstant flödar ur min mun. Kommer på mig själv hela tiden att det låter konstigt eftersom att min Norrländska blev lite undantryckt under Oslotiden. Då vet jag inte riktigt vad jag pratade, en blandning av det mesta tror jag.. =P

Delins!

Dåligt med blogagnde från min sida nu...

Igår hade jag verkligen inte tid att blogga! Jobbade från 8 till 16 sedan klcokan 17 hoppade jag, mamma och Pia på en buss osm skulle ta oss till Hudiksvall. I Hudik vart det trav och vi var inte hemma förrns 23, då stöp jag i säng!

Idag ska jag jobba från 8 till 18 och hoppas att jag sedan när jag kommer hem orkar blogga lite och slänga in bilderna från helgen på datorn! Har rätt många partybilder från i lördags plus en hel massa från i söndags då mitt syskonbarn Jon sov här.

Nu ska jag borsta håret och sminka mig innan jag beger mig mot Färila!

RSS 2.0