Nya gelénaglar

Igår var jag och fixade naglarna.

Tack vare superduktiga Carro är de nu jättefina igen. Det var över fem veckor sedan jag var till henne, vanligtvis går jag var fjärde vecka men på grund av allt resande den senaste månaden så gick det lite längre tid. Trots det så var naglarna faktiskt fina, riktigt bra kvalitet på den där gelén!


Frukost, lunch, middag

Precis som det står däruppe...

Smoothie på banan, hallon och jordgubbar, bakad potatis med skagenröra och pannkakor med grädde, keso, sylt, jordgubbar och banan.

Dagen har spenderats ute på Birsta där ikea, klädbutiker och inredningsaffärer har genomgåtts. Jag tycker det är superkul att kolla på inredningsdetaljer nu när lägenhtesköp är på g. Hela kvällen igår satt jag och surfade efter hur man inreder en sovalkov bäst osv. Jag vet precis hur jag ska ordna den nu i alla fall! =)






Födelsedagsmiddag för mammi

Gårdagens middag på mammas födelsedag!

Hemlagad kantarellsås måste vara nått av det bästa som kan ätas. 



Lägenhet

Idag har jag varit på lägenhetsvisning...

En stor, ljus och fin etta med sovalkov som ligger ca en kilometer ifrån min skola. Den var större än vad jag trodde och superfräsch så jag ska skicka mina personuppgifter till HSB och se om jag blir godkänd av dem och i sånna fall har jag lägenhet. Weee!! =)







Sushi

Idag blev det sushi till lunch!


Det här med att äta med pinnar är inte alltid det lättaste, då får man ta till extrema metoder som till exempel "spetta avocadon", en mycker framgångsrik metod... ;)




Mammas födelsedag

Idag är det min mammas födelsedag!

Det blev en liten photoshoot med henne och Pennie ute vid hortensian.





Sortera bilder

Idag har jag gått igenomo min dator och sorterat en massa bilder.

Jag är till och från väldigt duktig på att knäppa mycket bilder som jag sedan sparar på min dator. Något jag däremot är dålig på är att gå igenom vilka som ska sparas och vilka som ska kastas. Att lägga in dem i mappar och sortera dem så att jag lätt kan hitta dem är jag ännu uslare på. Oftast heter mina mappar Ny mapp, Ny mapp (2), Ny mapp (3) osv. 

Idag har jag suttit och fixat och donat så nu har jag bilderna inlagda i år och datumsordning. Så mycket mer överskådligt och städat. 

Pennie har stundtals hållt mig sällskap, mysgurkan ska ligga så nära som möjligt. Hon vill hellst ha kroppskontakt så att hon märker om jag reser mig upp. Att ha halva huvudet på datorunderlaget är tydligen skönt.  


Kokosvatten

Nu är jag inne i en sån där period när jag tycker det är dötrist att laga lunch...

Då är det perfekt att det finns livsmedel som keso, frukt och kokosvatten! Kokosvatten är något som jag hört talas om och provade för första gången när jag satt på tåget på väg hem från Oslo. Paulúns med mango och passionssmak är den enda jag provat men den gillar jag skarpt. Definitivt en blivande efterträningsdryck!

Alla olika kesosmaker som finns här i Sverige är något som jag saknat väldigt mycket när jag bodde i Oslo. Den här med äpple & päron är som en dessert. Vi ligger så mycket före Norge när det gäller cottage cheese så det att de gör en tusen gånger bättre vaniljkvarg är för mig en gåta.


Kom just på att nu ljög jag, jag har visst smakat en till kokosvatten. Coco juice med annans och acerola, den var också läskande och god. Och trots att jag var ut dagen innan och fick i mig en hel del alkohol så blev jag aldrig dålig. Om det var tack vare kokosjuicen har jag ingen aning om då jag sällan blir väldigt dålig dagen efter men den har i alla fall rykte om sig att återställa vätskebalansen bättre än vatten. 


Brie och parma

Dagens frukost!

Ett halvt mandelbröd med parmaskinka, brieost och tomat på. Till det en kopp med ekologiskt naturell yoghurt, kanel och jordgubbar. 


Bollar och fluff

Gottesugen...

Då var det dags för en ny variant av proteinbollar igen då, chokladproteinbollar! Jag avnjöt några av dessa tillsammans med en kopp med jordgubbsfluff, det smakar verkligen godis och stillar mitt sockersug. Den här varianten av bollarna innehåller visserligen lite mörk choklad men det är många gånger bättre än att trycka i sig smågodis eller mjölkchoklad.


Idag såg receptet ut såhär:
En förpackning kikärter
30 g proteinpulver (choklad och kokossmak)
3 msk jordnötssmör
1 msk kakao
1 msk stevia (kan gott uteslutas!)
1 msk kaffe
3 rutor 86% choklad
Kokos

Nästa gång tänker jag inte använda nått sötningsmedel, jag tycker bollarna är goda ändå!

Skölj kikärtorna noga och mixa sedan ihop alla ingredienser utom chokladen och kokosen i en mixer. Rulla degen till bollar, det är lättare om man blöter händerna först (kladdig deg). Smält chokladen i vattenbad och rulla bollarna först i chokladen sen i kokos. In i frysen i 30 minuter sen så är det bara att mumsa på! Bollarna kan ätas både kylskåpskalla och frysna. 





Gryta till middag

Mamma är en mästare på grytor.

Idag blev det en med köttfärs, lök, bönor och krossade tomater. Att få sitta ute på altanen och äta middag trots att det är lite småkyligt ute är riktigt lyxigt. Inglasad altan kanske är en pensionärskuvös men jäklarns vad najs det är! =)


 
 
 

Lilla kosetussen ♥

Klia mig på magen!!



Lägenhet

Idag har jag suttit och sökt efter lite lägenheter i Sundsvall.

Jag hittade en som verkar helt perfekt, 200 meter från skolan, inglasad balkong, rymlig, fräsch och bra. Jag har självklart mailat på den, nu håller vi bara tummarna för att jag får den! Weeee!! =)

Jag har också varit iväg med en hel drös med kartonger till en loppis. Här ska krängas prylar! Jag hade ju lägenhet i Ljusdal innan jag flyttade till Oslo, så när jag flyttade tillbaka till Sverige nu så hade jag nästan 2 lägenheter att gå igenom. Det var massor med prylar och mycket jag inte behövde/inte ville ha.





Ekologisk yoghurt

Har ni provat Arlas ekologiska yoghurt?

Den är krämig, mild och väldigt god. Efter 60 minuters morgonpromenad och lite plankning så blev det just den till frukost för mig idag. Tillsammans med hallon, blåbär och gojibär samt Paulúns supermüsli blev det en hit! 


Hoppsan

Oooppss... 

Föst sommarrea, sen 20% på det blev för mycket för mitt shoppingberoende av träningskläder. Så nu är några plagg på väg hem till mig igen... =)

Sportamore är by the way en riktigt bra hemsida att beställa ifrån. De har bra utbud, många rabatter och kundservicen är utmärkt. Jag köper nästan enbart mina träningskläder därifrån. 


Kycklingsallad á la mamma

Idag bjöd mamma på kycklingsallad till middag!

Jag vet ingen som gör så goda sallader som min mamms, det kan alla mina och hennes vänner som smakat också intyga. Att hon idag hade bakat russin- och hasselnötsbaguetter till gjorde det inte direkt värre... ;)



(Någon som vet om det är möjligt att att centrera bara bildtexten ännu?)

Nu får det vara nog!

Så tänkte jag när jag låg nere på soffan i min morgonrock för några timmar sedan...

Efter Kakans och min roadtrip så har jag åkt på en förkylning som inte vill släppa. Jag har bara varit dålig i 3 dagar men jag brukar bli frisk på 2 så jag är less. När jag började bli irriterad på min stackars mamma bara för att hon pratade med mig så kände jag att det var dags för att trotsa min snoriga näsa och min ömmande hals. Jag tog en dusch och klädde på mig träningskläder. Nej, planen var inte något gympass, det är bara idiotiskt... Men en promenad!  Med musik i öronen och solen i ögonen så gick det kanon. 


Om jag inte får röra på mig så förvandlas jag till en vulkan som spottar lava lite här och var och jag är inte speciellt trevlig att umgås med. Efter 60 minuters rastande av apostlahästarna så mådde jag faktiskt mycket bättre. När jag kom hem var jag på gott humör och just nu känner jag faktiskt inte av halsontet längre. YES!!

På min promenad stötte jag på en gammal vän, det är alltid trevligt att få ta en paus i sitt promenerande och prata lite. Hon hade med sin hund och det var ju synd att inte jag hade med Pennie så de hade fått träffas. =) 

Linfrömuffins

De små linfrömuffinsen som jag bakade till middagen igår blev jättegoda!


Jag hittade dem i andra nummret av mat & hälsa, tidningen om hälsa, LCHF och GI som finns ute i butikerna nu. Både mamma, pappa och jag gillade muffinsen men jag tycker att man kan tillägga lite salt i receptet eller strö på flingsalt innan servering. Prova! 


 

Lax med färsk spenat

Gårdagens middag var riktigt lyxig!

Grillad lax, linfrömuffins, sallad och spenat från trädgården.  


Kärlek

Att så mycket kärlek ryms i denna lilla kropp...

Man får gosas och mysa hur mycket som helst med lilla Pennie. Att hon även älskar att bli borstad är uppenbart då hon hoppar upp på bordet så fort man tar fram hennes filt och borstar.

Idag gick jag till affären för att köpa grädde, jag var borta i ca 10 mminuter. När jag kommer tillbaka så möts jag av en hoppande och skuttande Pennie som skäller sitt gälla skall vilket betyder att hon är glad. Hon studsar som en liten boll och ger sig inte förrns man satt sig ner eller plockat upp henne. Hon blir så glad så hon inte vet vart hon ska ta vägen. Gofisen!


Rabarberpaj

Ikväll blev jag baksugen och slängde ihop en rabarberpaj, sockerfri och lågkolhydrat!


Inspirationen fick jag i en av Expressens bilagor, nya GI och hälsa som såldes nu i veckan. Jag blev positivt överraskad att en bilaga för 19 kronor innehöll så mycket intressant läsning och väldigt många bra recept. 

Det här receptet är till 4 minipajer, jag använde samma innehåll till en vanlig stor paj men såhär i efterhand skulle jag ha dubblat både satsen på botten och på fyllningen för att få en tjockare paj. 

Du behöver:
Botten:
3 dl mandelmjöl
1 ägg
50 g smör
½ dl stevia strö

Fyllning:
2 rabarberstänger (jag tog 4)
1½ dl grädde
½ dl stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 äggulor


Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till botten och tryck ut degen i formarna (formen).
Ställ in i frysen i 10 min.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skär rabarber i små bitar.
Koka upp grädde och lägg ner rabarber, stevia och vaniljpulver.
Ta bort från plattan och vispa ner äggulorna.
Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.




Frukost

Idag kurrade magen rejält på morgonen.

Jag gjorde ett mandelbröd, jag tillsatte 1 tsk olja och lite vatten till mitt orginalrecept idag. Ibland tycker jag nämligen att det kan bli lite torrt men inte idag. Ost, kalkon och gurka fick agera pålägg och till det en kopp med kesella, kanel och jordgubbar. 

Nu är jag mätt och belåten! =)






Villa Fantasia

Jag har lagt till en ny kategori här på bloggen.

Villa Fantasia är något som min mamma kommit på för ett bra tag sedan. Det är nämligen så att allt som "görs" här eller av någon av våra familjemedlemmar hamnar under ett namn, nämligen Villa Fantasia. Det kan vara mammas egenodlade sallad från landet, pappas flätade kanellängder eller mina lowcarb-projekt. Även handarbeten och andra tillverkade saker och ting hamnar här. 

Förut var mammsen specialist på att skriva Villa Fantasia på alla märklappar som satt på syltburkarna, oljorna och  kakboxarna. Ikväll fick jag nästan leta för att hitta några, bättring på det!


Jag är så oerhört glad och tacksam att jag har fått växa upp i ett hem där man har gått ut i skogen och plockat bär för att sedan åka hem, rensa och koka gelé, sylt eller saft av dem. Jag har fått smaka hur gott det är med solvarma tomater direkt från busken inne i växthuset. Jag har ätit äpplen och körsbär direkt ifrån träden. Jag har sett att när man stoppar små frön ner i jorden, vattnar dem och väntar så kan där växa upp godsaker som ärtskidor, rädisor, mangold och mycket mer. 

Jag undrar hur många sommarmorgnar jag har vaknat, dragit på mig en morgonrock och gått ut för att plocka hallon, jordgubbar och smultron direkt i frukostskålen. Det här är livskvalitet för mig, därför ska Villa Fantasia helt klart ha en egen kategori här.

Regnbåge once again

Vad kan jag säga, jag tycker verkligen om den här fisken!!

Idag tillsammans med en sallad och en kryddig dillsås. Salladsbladen och rädisorna har jag plockat i mammas trädgård, jag älskar verkligen att kunna göra det. 


Lunch à la midsommar

Årets midsommarlunch var minimalistisk men mycket smakfull!

Sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, ägg, lax, nubbe m.m. Jag, mamma och pappa firar midsommar hemma hos dem i Ljusdal och det passar mig ypperligt. Efter nästan 2 veckors farande i både Sverige och Norge så känns det skönt att landa lite. Att jag också dragit på mig en förkylning gör att jag håller mig lugn och nykter idag. Helt okej för mig! =)


 

Sommerfest

Förra lördagen befann jag mig i Oslo.

På kvällen var det dags för CC Vest's årliga sommarfest för dem som jobbar på centret. Detta var den största anledningen till att jag åkte iväg några dagar till Norge. 

Vid sextiden så möttes vi upp inne på Smageriet. Jag, Victoria, Tatjana, Jacqueline, ELise, Renee och Kirsti pratade och skrattade så mascaran rann på oss allihopa. Sedan gick vi vidare mot postplan där ett stort partytält monterats och välkomstdrinkarna bjöds på. 

Sedan blev det mat, vin, cider och massa tokerier hela natten lång. Vi tog senare en maxitaxi in till byen där vi gick ut på ett ställe nere på Aker Brygge som heter Åpen bar. Vi splittrades, så som man alltid gör när man går ut men det gjorde inte så mycket för kvällen var ändå underbar.


Midsommarfrukost

Glad midsommar allihopa!!

Jag sitter ute på mammas och pappas altan och har precis ätit upp dagens frukost. Jag tycker att det är ett måste att äta jordgubbar som första mål på midsommar. 

Ta ett par skedar med kesella, pudra på kanel och lasta på ett jordgubbsberg som toppas med linfrön. Till det ett glas citronvatten, ett ägg och en stor kopp te.



Sen kan kanske någon snäll medmänniska förklara för mig hur jag går till väga när jag vill ha en centrerad bildtext till mina bilder. Jag vill alltså ha texten vänsterställd och bilderna och bildtexten centrerad. Med nya blogg.se får jag inte till den där bildtexten. Väldigt, väldigt irriterande....


Roadtrip 2012

Home sweet home...

Äntligen hemma efter 3 timmars oväntad fördröjning. Min och Kakans roadtrip avslutades på hemvägen med ett oljeläckage vilket resulterade i bärgning och verkstad. Mer om det snart, såhär såg i alla fall den 146 mil långa rutten ut:


A = Ljusdal
B = Karlstad
C = Smögen
D = Hamburgsund
E = Götene
F = Lidköping
G = Uppsala
H = Ljusdal 

Roadtrip

Jag och Kakan är på roadtrip...

Just nu befinner vi oss i Hamburgsund på Västkusten. Jag kommer tillbaka till Ljusdal i morgon någon gång och då är bloggsemestern över. =)


Sverige - England

Igår var det full rulle på mig!

Efter att jag tränat blev det lunch på byen tillsammans med ett helt gäng som skulle åka på "danskebåten", alltså kryssning. När vi suttit där närmare en par timmar så fortsatte jag min färd ut mot CC Vest. Där träffade jag Victoria och Tatjana som jobbade. Jag saknar verkligen mina arbetskamrater, så himla söta! ♥

Klockan 19 mötte jag upp André, Olle och Nadia på restaurang Egon där vi åt, drack och tjattrade. Killarna drog ganska tidigt för de skulle köpa chips innan fotbollen. Varför de inte ville följa med bort till fästningen och se matchen på storbildstv helt gratis är juh ett mysterium.


Fajitas a lá Egon

Jag och Nadia traskade i alla fall iväg till Akers festning och hittade ett bord som vi satte oss vid. Det är verkligen massor med folk och när det blir mål så flyger alla upp från sina sittplatser. Det regnar öl, bänkar välter, människor ramlar, folk dansnar och klappar och kramas. Ingen bryr sig om att man kanske gjorde sig illa eller att ens byxor blev blöta, snarare blir det en tävling om vem som faktiskt blev mest nedskvätt. 

Det låter kanske inte så trevligt men det är en helt fantastisk stämning. Ni kan juh tänka er 2-1 målet, då var det fest kan jag lova. När matchen sen blåstes av och resultatet visade förlust så var det inte lika kul. Men jag och Nadia fortsatte vidare med gott humör ändå. 


En hel del människor...


ÖL!!

Vi mötte upp Nadias pojkvän Mats och så småningom kom hans brorsa också. Jag vette sjutton vart tiden tog vägen men plötsligt var klockan strax före 3 och utestället var på väg att stänga. Tiden går fort när man har kul. Jag spatserade hem till hotellet och de andra vinglade hemåt. Vilken bra dag och kväll det blev! =)


Nadia och Madde

Frukosten är uppäten

Då var man mätt och belåten igen då... 






Gymmet är testat

Då har jag spenderat lite tid nere i hotellgymmet.

Det är inte så stort men jag ver helt ensam och då finns det inget att klaga på. Jag startade med min favorit när det kommer till uppvärmning, roddmaskinen. Den är så snäll på mina knän. Jag körde sen igenom hela kroppen med både fria vikter och kabelmaskinen. Sen avslutade jag med intervaller på löpbandet.

Jag kommer ha ont imorgon...



Hotellfrukost

Det är verkligen livsfarligt att äta hotellfrukost.

Yoghurt, fil, olika brödsorter, frukt, ägg tillagade på olika vis, bacon, flertal pålägg, juicer, drickyoghurt, croissanter m.m. m.m. m.m.! 

Jag höll mig på avstånd från sötsakerna men kunde inte låta bli att äta bröd. Jag tog även med mig 3 ägg upp på rummet som ska användas som nödproviant. Det är aldrig fel att ha ett ägg i väskan utifall att hungern eller småsuget smyger sig på. Naturligt inpackat är det också, det håller sig faktiskt fräscht i väskan längre än man tror. 


Bröd, pålägg, keso, äggröra, stekt tomat, bönor och bacon


Naturell yoghurt med müsli, torkade bananer, linfrön och aprikoser

Jag hämtade faktiskt en liten tallrik till med mat idag. På den låg det grape, apelsin och vattenmelon, alltså ett minifruktfat till dessert plus ett glas med körsbärsdrickyoghurt och kaffe såklart. Yumyum!

Cielo bringebær

Alltså, den här chokladen...

En bild säger mer än tusen ord, så jag låter dessa bilder beskriva min njutning.






Hotellmys

Ikväll blir det hotellmys för mig.

Middagen är uppäten och snart ska jag lägga mig i sängen och se om det är något bra på tvn. Annars så har jag en hel säsong med Greys Anatomy som bara ligger och väntar på att jag ska börja kolla. Jag köpte även med choklad från Smageriet idag och jag tror inte att jag kommer klara att inte äta lite... ;)

Dagens hotellmiddag blev en gammal goding som jag ofta åt som lunch när jag jobbade här. Menys ceasarsallad med räkor och avokado, det är sååååå gott! Det blev även lite dessert, nämligen KESAM VANILJE (!!) och turkisk yoghurt med björnbär, hallon och blåbär. Jag ska ta med så många sånna där vaniljkvarg som jag kan över gränsen på söndag. I looooove them!! ;)


Ceasarsallad


Kesam/yoghurt med bär

Smageriet ♥

Det blev som sagt buss ut till CC Vest.

Vädret bättrade dock på sig och det tittade till och med fram lite sol, jag behövde alltså inte shoppa nått paraply just idag. 

Inne på Smageriet så jobbade Renée, Hannah och Tatjana, triss i bra jenter! Hannah ska inte med på sommerfesten på lördag så det var tur att jag fick träffa och krama om henne idag istället. Jag träffade även på Thorbjørn, Gunnar och några av tjejerna som jobbar på Lexington. CC Vest är ett så trevligt shoppingcenter, jag trivdes verkligen jättebra när jag jobbade där. 


Världens bästa kaffe!

Det känns lite konstigt att vara här i Oslo på besök. Extra ovant blev det såklart när jag klev in på Smageriet, jag jobbar liksom inte där längre fast de andra är kvar. Jag arbetade ändå där i över 2 år och trivdes, jag flyttade verkligen inte hem på grund av jobbet. Men det känns inte ledsamt, bara konstigt. Det känns i alla fall riktigt bra att få gå på senterfesten på lördag, jag längtar! =)

Scandic Edderkoppen

Nu har jag checkat in på mitt hotell.

Ett litet, sött rum med balkong! Synd bara att Oslo visar sig från sin värsta sida, det regnar ute. Jag som hade tänkt ta en promenad ut till CC Vest får visst ta bussen i stället.

Dagens planer är inte stora, lite senare ska jag ta mig en tur ner till gymmet här på hotellet och se om det är nått att hurra för. Annars så behöver jag enbart inhandla nagellim så är sysslorna avklarade.

Och ett paraply...

Söndagsfrukosten

Nu har min kamera kommit tillrätta.

I söndags gjorde jag mandelbröd hemma hos kusin Cissi. Pålägg var skinka, västerbottenost, ägg och gurka. I tillägg så åt jag några tomater, mer ägg och drack te. Jamjamjam, supermumsigt! =)


Träning @ fresh fitness

Idag slet Lina upp mig klockan kvart i 6.

Det var bara att kliva upp, dricka min smoothie, äta mitt ägg, på med träningskläder och masa sig iväg till gymmet. Jag var förvånansvärt pigg och träningssugen.

Vi startade med 45 minuter pilates och fortsatte med att gymma. Åh, vad lycklig jag var när jag fick göra knäböj, latsdrag och diverse andra övningar. Jag älskar verkligen att träna styrka! =)

BILDBOMB!!


Lina och jag, redo för träning


Pilates på storskärm


Mina älskade knäböj


Latsdrag


Även Lina fick smaka på lite ordentlig styrketräning


Duktig tjej


Armhävningar


Middag à la Lina

Det är så lyxigt att bjudas på middag flera dagar i veckan.

Idag var det Linas tur att leka kock. Det blev en het squashlasagne på kycklingfärs som min kurrande mage uppskattade väldigt mycket. Jag var till och med tvungen att ta två portioner. ;)


Dagarna med Sara

Jag slängde ihop ett kollage med några av bilderna från i måndags och tisdags.

Sara och jag lärde känna varandra för nästan fem år sedan då vi båda jobbade som au pairer i Oslo. Våran första "träff" ägde rum på ikea och sedan dess har vi hållit kontakten. Vi har även hunnit med att bo tillsammans i ett kollektiv i 8 månader.

Dessa två dagar med henne har varit supermysiga. Vi har hunnit med fotbollsmatch, massa god mat, shoppingrundor, kaffedrickande och goodisätande. Två riktigt toppendagar!


Jag lever

Tänkte bara informera om att jag lever... ;)

Jag anlände till Oslo för ca 3 timmar sedan. Nu befinner jag mig hemma hos kusin André och vi väntar på att även Lina ska komma hem. Det är mycket nu och dåligt med bloggtid. Ni får hålla till godo med inlägg.


Mysfrukost

En riktig mysfrukost blev det idag!

Bananplättar, bär, kesella, ägg och kaffe framför tvn, med bästaste Sara. =) 


Gårdagens mat

Här kommer ett snabbt inlägg om gårdagens mat... 


Omelett  till lunch


Tomat, lök och kalkonfyllning


Fläskytterfilé till middag


Tillbehör var sparris, squash, sallad och örtsås

Jag kom in!!


Dagens frukost

Idag äts frukosten hemma hos söta Sara!

Jag anlände hit igår kväll efter en heldag med kusin Cissi, även ett besök hos kusin Magnus hanns med. Gårdagen gick alldeles för snabbt. Jag glömde såklart min kamera hos Cissi och Paul men den ska jag få tillbaka idag så ikväll kommer det lite bilder.

Tillbaks till frukosten!


Stekta ägg med skinka, ost och oregano


Kaffe


C-vitamin

Tapas

Igårkväll blev jag bjuden på hemlagad tapas!

Ugnsrostad paprika, rödvinstekt chorizo, en riktigt god tonfiskröra, ost, oliver plus lite mer. Herre gud vad gott det var! Det är så trevligt att bli bjuden på middag av människor som kan laga mat. Det blev ett glas rödvin till maten, Per Morbergs, och det smakade också riktigt bra.

Vi avslutade dagen med att kolla på fotboll, dricka drink och sitta och prata en massa. Vilken trevlig kväll, jag önskar jag bodde närmre så vi kunde göra det här oftare. Kusin Cissi och hennes Paul är så gulliga.


Lyxmat

Shopping

Gårdagen bestod mest utav shopping...

Jag anlände strax efter 11, låste in mitt bagage på centralen och begav mig ut i Stockholm. Det var så skönt att strosa runt helt själv, man kan gå dit man vill, ingen stress i provrummet osv. Jag hittade inte så jättemycket men det var inte planen heller. Ett par shorts, en ny tröja, strumpbyxor och nya solglasögon fick följa med mig hem. 


Provrum är perfekta för att styla håret bak! ;)


Jag älskar min korta jeansjacka

Efter några timmar på stan så tröttnade jag och satte mig ner för att dricka en kopp kaffe. Jag lyxade till det och beställde in en dubbel americano som jag skulle njuta av. Synd bara att hon som gjorde den inte kunde och den smakade inte nå vidare.

När man lagar en americano så häller man först i lite hett vatten, sen kör man i espressoshoten och sedan frågar man om kunden vill ha mer vatten i. Man kan ha i allt vatten sist men kaffen blir snyggare om man tar vattnet först. 

"Baristan" som gjorde min började med den dubbla shoten, sen lät hon bara vattnet fortsätta rinna igenom den redan gjorda shoten (sumpen) tills den fyllts upp. Det tog lååång tid och smakade som sagt inte så bra... Sen att deras shotar rann alldeles för länge uppmärksammade jag såklart också. Jag borde väl ha sagt ifrån men jag är så dålig på att göra det... 

Americano?

10 över fem mötte jag upp Cissi och Paul vid Arlanda expresståget. De kom precie hem från Oslo, lite komiskt eftersom jag ska dit om några dagar när jag är färdig här.

Low Carb-mål

Igår provade jag low carb-målet hos Max.

Jag blev positivt överraskad för jag tyckte att både hamburgaren och bönsalladen var riktigt goda. 

"Low carb-burgare av garanterat svenskt nötkött, serveras inbäddad i fräscha blad av isbergssallad med ost, tomat, rödlök och Max orginaldressing. Serveras med dryck och valfritt tillbehör." Så beskriver Max hemsida sin hamburgare och även om bilden som ligger där är mycket snyggare än vad min i verkligheten var så blev jag mycket nöjd. De blandade bönorna som ligger i en vinegrett smakade som sagt också mycket bra.


På väg till Sthlm

Nu sitter jag på bussen mot Stockholm!

Jag är duktig och har med mig frukost, ägghack, som ska ätas strax och mellanmål, en kesella shake och baby bel, som ska intas lite senare. Myycket bättre än färdgodis! =)


Packning på g

I morgonbitti sticker jag till Stockholm!

Så idag har jag fixat, donat och planerat inför resan. Jag är riktigt dålig på att packa och tar alltid med mig för mycket. Så är helt säkert fallet den här gången också. 

Jag ska spendera 4 dagar i huvudstaden innan jag beger mig till nästa huvudstad Oslo. Där ska jag bland annat gå på sommerfest tillsammans med mina förra kollegor. Det ska bli superskoj! =)


Överfull väska, som alltid

Svenska jordgubbar

ÄNTLIGEN är dem här, de svenska jordgubbarna!!


Underbart söta och goda


Turkisk yoghurt/kesella med jordgubbar och kanel



Mandelbröd med västerbottenost

Kvällslöpning

Äntligen kom en sån här ljummen (varm) kväll, perfekt för en löptur!

Jag hade från början tänkt ta en powerwalk men när jag kom ner till Kyrksjön så var benen pigga och springsugna. Det märks att jag inte sprungit regelbundet på ett tag för jag racade tydligen på lite för hårt. Efter 20 minuter fick jag håll och fick gå de sista 10 minuterna. Det var synd för benen var pigga och huvudet var motiverat. 


Korta byxor och linne, yes!

Utslagen hjälte

Ja, nog är man trött om man somnar såhär...


Trött liten Pennie


Det ser inge vidare skönt ut, men hon snarkade som bara den



Sommarlunch

Jag blir som sagt inte speciellt hungrig när det är varmt ute...

Idag blev det en lätt sommarlunch, det vill säga 2 ägg med majonnäs och citronpeppar plus isbergssallad och några tomater. Det räckte gott åt mig idag.


Frukostmackor

Solsken idag igen!!

Det var så skönt att gå runt Kyrksjön idag, vindstilla och soligt. En timme kändes som max 20 minuter, det kanske blir en till runda lite senare om vädret håller i sig.

Jag gjorde det snabba mandelbrödet till frukost idag igen men med några justeringar. Jag tog en tesked olivolja (med basilikasmak) och en skvätt vatten i stället för smöret plus att jag strödde över lite linfrön. Det blev lite torrare utan smöret men inget som gjorde något då jag hade bredbar leverpastej och philadelphia på. Väldigt mättande och supergott, det här brödet kommer jag göra ofta! =)


Väldigt, väldigt gott!


Idag micrade jag brödet på en assiett

Roots before branches

Nästa vecka sker något stort i mitt liv.

Jag väntar på ett mail som kommer förändra mitt liv, vad som än står i det...

Endera så kommer det meddela att jag kommit in på utbildningen jag sökt, något jag tror och hoppas kommer ske. Då är det bara att börja leta efter en lägenhet och flytta för att förbereda inför två års pluggande. Jag som inte suttit i skolbänken på 8 år, det är en skräckblandad förtjusning, men det känns spännande.

Om det nu skulle vara så att jag inte kommer in så måste jag ändå göra en helvändning. Då är det bara att börja söka jobb och se till att få en inkomst och ett liv igen. Det alternativet är absolut inget som skrämmer mig, men jag vill verkligen komma in på skolan. 

Nästa vecka slutar mitt "fritidsstuderande". Endera kommer jag bli student eller arbetssökande.


I sången nedanför sjunger dem om att man måste ha rötter före grenar, att man måste veta vem man är innan man kan veta vem man vill bli. Man måste våga ta chanser för att hitta sig själv, att lära sig vara stark och ha fötterna på jorden. 

Jag känner mig väldigt träffad av texten. Jag har varit ute på äventur och utmaningar, jag har varit med om jobbiga, ledsamma och svåra tider. Jag har vistats utanför min komfortzon, jag har förändrats och lärt mig mer om mig själv, vem jag är och vem jag inte vill vara. Jag har växt och blivit starkare, säkrare, stabilare och både självkänsla och självförtroende har blivit bättre. Jag har aldrig kännt mig så redo för vad framtiden har att erbjuda som nu.

Mina rötter är där dem ska vara, nu är det dags att börja spara ut grenar!


Nationaldagsmiddag

Vi dukade med de svenska färgerna dagen till ära.

Maten blev grillad fläskkarré med basilikasmör och sallad. Mamma och pappa drack ett glas rosé till men jag höll mig till mitt bubbelvatten. =)


Fläskkarré


God sallad


Sverigedukning


Svenska flaggan var med på ett hörn

Godis är gott

När jag stoppar händerna i mina fickor så hittar jag väldigt ofta hundgodis och bajspåsar, tomma såklart!

Idag låg det 4 små godsaker i mina byxfickor sedan morgonpromenaden i morse. Pennie låg ute på verandan och myste, jag tyckte hon kunde få lite godbitar att mumsa på.


Små godisar till små chihuahuor


Åh gud så gott


Bara en kvar


Borta

Supersnabbt mandelbröd

Det var solsken på morgonpromenaden idag, härligt! =)

Väl hemkommen efter 60 minuters gående tillsammans med hela familjen så kurrade såklart magen. Åh, vad gott det hade varit med en rejäl äggmacka idag... Jamen då är det väl bara att göra en då, en kolhydratfattig såklart! ;)

Du behöver:
1 dl mandelmjöl
1 ägg
15 g smör
En nypa salt

Gör såhär:
Smält smöret och blanda ihop allt.
Häll upp smeten på en assiett.
Kör på full effekt i 1 ½ minut i micron. 

Jag gjorde mitt bröd i en skål och delade det på 2, men det blir bättre på en assiett.

Ostkaka

Under tiden jag kikar på Sverige-Serbien så smaskar jag på en stor bit ostkaka.


Ostkaka med jordgubbsgrädde

Jordgubbsgrädden är helt enkelt bara vispad grädde med jordgubbar i. Blanda i halvfrusna jordgubbar när grädden är färdigvispad och kör några varv till. Jag hade även i vaniljpulver idag.

Ostkakan blev lite vattnig i botten, min keso skulle nog ha runnit av lite till. Jag undrar också hur det hade blivit om jag tillsatt ½ dl mandelmjöl, eller lite pofiber och/eller fiberhusk.


Detta behövs (jag bytte mandlarna mot mandelspån)


Låt 125g keso rinna av


Häll i 1 msk stevia i 1½dl grädde


Vispa ganska hårt


Knäck i 2 ägg, ½ dl mandelspån och keson, rör ihop (inte vispa)


Häll över blandningen i en ugnsfast form, grädda 30 minuter på 200 grader


Färdigt! Det här receptet räcker till 2 personer.

Jordgubbsfluff

Här kommer ett tips på ett mellanmål.

Eller varför inte före eller efter träning, eller in i frysen i en timme för att få glass. Möjligheterna är oändliga... ;)


Jordgubbsfluff toppat med pumpakärnor

Du behöver:
En äggvita
100g kesella
1 msk jordnötssmör
1-2 dl jordgubbar
Ev. en kapsyl fun light eller lite stevia

Gör såhär:
Vispa äggvitan till riktigt hårt skum, jag föredrar min elektriska ballongvisp.
Tillsätt kesella, jordnötssmör och ett gäng halvtinade jordgubbar som ska vispas ihop med äggvitan. Vispa inte för länge, då försvinner luften ur äggvitan.
Som nästan alltid så kan man tillsätta stevia eller fun light om man vill ha det lite sötare, jag tog en kapsyl wild berries.

Muuuuums!

Omelett

Idag var jag sugen på det här till lunch:


Ägg, grädde, keso, tomater och bresaola = omelett

Tänk vad lätt det är att slänga ihop en god och proteinrik lunch. Det tar inte längre än 10-15 minuter så de som inte har "tid" att laga nyttig mat är grundlurade! Sen att man kan variera hur mycket som helst, nästan allt går att slänga i en omelett. Plus att den är god kall också, vilken underbar maträtt!


Tomater och ägg tillsammans med grädde, salt, peppar och oregano


Vänd omeletten och på med keso och bresaola


Voila! Une omelette pour moi!

Lilla tigern

Ibland undrar det om det är en tiger jag har...








No sleep for banditos

I brevlådan idag låg det ett paket till mig...


Vad sjuttsiken har jag beställt från USA?


Aha, årets MEMBERS EP


Från mina favvokillar Zac, Isaac och Taylor!



Kokosfrukost

Jag fick inspiration till morgonens frukost när jag var inne hos Jennifer igår.

Jag ändrade om i receptet lite och halverade det eftersom jag tyckte att det lät mycket, och det blev perfekt till mig!

Du behöver:
3/4 dl kokos
15g smör (orginalet var dubbelt så mycket)
1 ägg
Vaniljpulver
100g kesella
50g blåbär

Gör såhär:
Smält smöret och blanda ihop med kokos och vaniljpulver.
Knäck i ett ägg och rör ihop.
In i micron på full effekt i en och en halv minut.
Blanda under tiden ihop blåbär och kesella.
Servera!! =)

Wannabe glass

Lite småbakis som man är idag så blev jag akutsugen på nått gott!

Jag vill juh inte trycka i mig massa onödigt socker men åh vad gott det hade varit med lite choklad, eller glass... Vilken tur jag hade som hittade det här receptet på Olga Rönnbergs blogg, man kan äta röran som den är eller stoppa in den i frysen och låtsas att det är glass... ;)



Du behöver:
1,5 dl Grekisk yoghurt
1 skopa proteinpulver (jag tog choklaaaaad)
1 msk jordnötssmör
lite vatten
ev lite stevia

Gör såhär:
Blanda ihop allt och ät, alternativt stoppa in i frysen en stund. Efter 30 min i frysen rörde jag om lite och en kvart senare kunde jag inte hålla mig längre. Jag tror den blir ännu mer glassig om den får stå i frysen 60-90 minuter och att man rör runt i den ca en gång i halvtimmen.


Jag toppade med kokos

Dagens Bild!

Singing in the rain

Kattis! =)

Grillpartymat

Lite av maten och drycken som intogs igårkväll...


Grillad lax med tillbehör


Irish coffe

Grillparty

Igår var jag bjuden på grillning hemma hos Kattis och Henke.

Runt 6-tiden tog jag med mig en vinflaska, bit lax och drog ut till Myra. När jag kom fram stog hon och höll på att laga en stor potatisgratäng. Sen flög kvällen iväg, fler och fler människor droppade in. När alla kommit så sattes två grillar igång, trots regnet så blev det mat. Jag var en av grillmästarna och jag alldeles blöt i håret och på ryggen efteråt, men det gjorde inget.


Redo

Vi var ett tiotal personer som var där, och trots att alla åt sig proppmätta så var det massor med mat kvar. Kattis och Henke har nog matlådor för en par dagar.

Till slut så var klockan halv 2 på natten och det var bara jag och Karin kvar. Eftersom vi var ute i bushen så sov vi över.


Jag lånade Kattis snygga brillz... ;)


People


Goa lilla tuss

Pennie är bara för mysig!




Skitväder...

Det är kallt, det blåser och regnar.

Tidigare idag så flög det till och med lite snö... Jag vill ha solsken, jag vill vara ute och gå i kortbyxor och linne, jag vill ligga i solstolen och läsa böcker, jag vill ha sommar, NU! Jag blir så less.

Nu har jag precis powernappat i cirka en timme, jag blir verkligen trött av det här vädret. När jag och mamma var och handlade tidigare idag så kunde jag inte låta bli att köpa med mig en påse naturgodis hem. Det är faktiskt lördag idag. ;)



Jag tycker synd om alla stackare som ska ha sin skolbal här i Ljusdal idag. Min kompis lillasyster Angelica är en av dem. Jag såg bilder på henne på facebook nyss och hon är i alla fall riktigt vacker. Tur att balen hålls innomhus! =)

Kesella/yoghurt med blåbär

Jag hade tänkt göra lördagspannkakor idag, men glömde det... ;)

Istället blev det kesella/rysk yoghurt smaksatt med agavesirap, vaniljpulver och linfrön, den toppades med tinade blåbär. Det blir så krämigt och gott, lördagslyx det med! 


Före blåbären


Efter blåbären

Pennie ♥ mat

Igårkväll efter middagen fick Pennie smaka lite regnbåge.

Om hon tyckte det var gott?! Bedöm själva... ;)


Åh, vad gott!


Finns det mer här?


Jam jam jam...


Väldigt nöjd tjej!

Regnbåge ♥

Jag säger det igen, jag älskar fisk!

Ikväll grillade pappa regnbåge och fast jag åt det med enbart en god sallad till så var det sinnessjukt gott. Ät mer fisk människor!!! Den här regnbågen finns att köpa styckförpackat på Coop, 25 kr styck.


Så otroligt gott! 


Sodastreamat vatten till


Och mörk choklad med nötter i till dessert, mmm!

m&b

Idag i Gävle blev det lunch på restaurangen Mingel och Bar.

Jag kan verkligen rekommendera dem. Otroligt trevlig och serviceinriktiad personal som skämtar och pratar med en. Supergod mat som inte kostar multum har dem plus en fin lokal. 

Idag beställde vi sweetchilikyckling med klyftpotatis och tzatsiki. När vi beställde sa jag att jag inte ville ha nån potatis utan sallad istället. Killen som tog emot beställningen pekade bakom mig, där salladsbuffén är, och sa att jag fick ta huuur mycket sallad jag ville. 

När våran mat kom in så vart jag överlycklig, se bara på det här:


Min mat


Mammas mat

På min tallrik var det upplagd massor med sallad, och även sånt som inte fanns på salladsbuffén som t.ex. de stora gurkbitarna och långa paprikastrimlorna. Jag kände mig så speciell, bara för att dem hade skurit upp "lite grönt" åt mig. PLUS I KANTEN!!


Fina mamma tog ett glas rosé

Gävle

Idag tog jag och mamma tåget till Gävle...

Mor/dotterdag med shopping och god mat på schemat. Vi kom fram strax före klockan 10 och startade med att shoppa en varsin bikini, likadan faktiskt... ;) Mamma och jag gillar ofta lika kläder och trots att det skiljer 39 år mellan oss så kan vi nästan alltid ha varandras kläder. Lite komiskt också att vi har samma storlek på bikinin... 


Bikini från butiken Strumpan

Sen så rullade shoppandet på riktigt bra. Jag hittade 2 klänningar, ett linne, en trekvarts tröja, 2 BH:ar och lite till. Det är så himla kul att handla när man står i provrummet och inser att man faktiskt gått ner en storlek och alla kläder man tagit in är för stora!! Sen när man gått och hämtat en storlek mindre och fått på sig plagget så sitter det superbra. Riktigt skön känsla, speciellt inför sommaren!

Jag har svårt att se på mig själv om det händer något på min kropp, kläder är det bästa måttet. Där märker jag på en gång om jag gått upp eller ner. 


Klänningar från Gina Tricot

Citronpress

Varje morgon dricker jag ett glas citronvatten.

Då är det här träredskapet helt underbart. Det pressar ur saften ur en halv citron snabbare än snabbt!


RSS 2.0