Kan själv

Idag körde jag ett styrkepass helt själv...

Jag har inga problem med att gå till gymmet ensam men innan jag började träna med Åse Line så hade jag aldrig ställt mig bland "de stora grabbarna" för att köra styrka. Det var dock precis vad jag gjorde idag. Efter uppvärmingen på roddmaskinen spatserade jag upp till träningsrummet på övre plan och slängde självsäkert på 30 kilo och startade passet med ett set med benböj. Det var alldeles för lätt så de resterande 3 seten höjde jag till 40 kilo.


Benböj

Jag fortsatte med 10 armhävningar, på tå såklart och en ben/balansövning, 2 set av dessa. Sen använde jag mig av TRX-banden, överkroppsövning x3 och benövning x2. Min hatövning, sneda plankan blev avverkad samt en medicinbollsövning och "rumplyft". Jag gillar verkligen inte att träna mage men jag förstår juh att det är ett måste. Jag avslutade med korsryggsrullning med 6 kiloshantel i händerna. 


TRX band

Idag hade jag inte all tid i världen så passet blev ganska snabbt och kort, men bättre lite än ingeting alls. Det känns så jäkla bra att jag känner mig säker på min teknik och att jag inte kommer att skada mig själv eller bli feltränad. Jag är nöjd med veckans andra styrkepass!! =)


The A Team

Ligger i sängen och lyssnar på musik...

Idag är jag sliten i kroppen efter gårdagens hårda träning. Planen var egentligen att köra ett spinningpass ikväll men mina vader protesterade kraftigt emot det. Istället blev det myskväll för fulla muggar. Nog för att jag älskar att ha många bollar i luften och att schemat är fullspäckat men av och till är det helt underbart att inte göra nåning alls. När jag vet att jag inte har något att stressa över så kan jag unna mig själv att slappna av och "bara vara". Oftast när jag hamnar i det här moduset så ligger jag och lyssnar på musik via YouTube. Jag startar ofta hos Tyler Ward eller Hanson och sen så klickar jag mig vidare med hjälp av förslagen på högersidan.

När jag spelat några av mina favoritlåtar så brukar jag chansa lite och klicka på okända låtar och artister som verkar lovande. Ibland också låtar jag hört förr men inte riktigt kommer ihåg hur de låter. En sån låt hamnade jag på ikväll och nu vet jag inte hur många gånger jag tryckt på "spela igen". Det är Alex G som gjort en cover på en sång som heter The A Team. Jag har hört den flera gånger förr men aldrig riktigt lyssnat på den. Skillnaden idag var att jag kände igen orginalartisten, Ed Sheeran. Förut har jag inte vetat vem han är men efter att han var med på nyhetsmorgon för några veckor sedan så har jag lyssnat lite på honom. Helt plötsligt insåg jag hur bra den här låten är! Sen att det är Tyler Ward som plinkar på pianot gör juh inte det hela sämre... ;)

The A Team - Ed Sheeran (Cover) - Alex G

I love the burn

Möte nummer 5 med Åse Line har ägt rum!

Hon visste att jag skulle iväg och träna boxing senare på kvällen och var därför relativt snäll mot mina armar. Vi startade passet med marklyft. Jag har svårt för tekniken där och böjer inte tillräckligt på benen, glömmer att skjuta ut rumpan och tappar axlarna. Men övning ger färdighet och på det tredje och fjärde setet gick det betydligt mycket bättre än de två första. Vi startade de första två seten med 25 kilo och gick upp till 30 på de sista. Anledningen till att vi körde fyra set istället för tre var alltså för att min teknik var ganska dålig de första. 
Mellan seten fick jag köra två omgångar med vader och ett med axlar. Jag hade en tvåkilos hantel i vardera hand och förde dem fram, ut, ner, ut åt sidan, fram ner ett gäng gånger, cirka 10-12 skulle jag tro.


Marklyft

Vi fortsatte med bänkpress. Först med "bara" stången som väger 20 kilo. Där har jag tydligen bra teknik för hon lastade på 10 kilo til. Jag var ganska darrig i överkroppen efter att tre set med 30 kilo var avklarat. Mellan seten fick jag träna axlar med gummiband. Man håller i lite bredare än axelbrett och för armarna rätt ut åt sidan, det är jobbigare än man tror...  2 sånna set blev det och det sista med mage. Jag låg på en bänk och pressade upp rumpan i luften.


Bänkpress

Vi skuttade sedan ner på undervåningen för att fortsätta i kabelmaskinen. Där fick jag köra axlar, samma övning som med gummibandet fast med kablarna. Sen en benövning, man står på ett ben och för det andra bakåt medans man för armarna framåt. En väldigt balanskrävande övning, idag gick den riktigt bra! Tillbaka till kablarna för att köra bröst. Benövningen gjorde vi 2 gånger och resten 3.

Vidare mot axelpress med 6 kilos hantlar. Sen fick jag göra enarmsrodd med 8 kilos hantel. Man står med ena knät på bänken, ena foten i golvet, ena armen på bänken och "drar" upp hanteln. Sen fick jag sitta på en pilatesboll och lyfta motsatt arm och ben, balans och core! Setet avslutades med korsryggsrullning med en 6 kiloshandel. Allt detta kördes 3 gånger!

Enarmsrodd (fast jag stod med ena knät på en bänk)

Avslutningsvis kom min vän medicinbollen fram, Åse Line stod på min ena sida och kastade den till mig, jag skulle rotera, nudda den vid golvet och kasta tillbaka. Ca 12 repetitioner på varje sida. Åse Line töjde också ut min rygg, jag är tydligen rätt mjuk i ryggen, det kanske kompenserar mina stela ben...Känslan när jag var klar var "MER!", och tur var väl det eftersom att två timmar senare startade mitt boxingpass tillsammans med Lina. Jag var inte alls trött även om jag kände att kroppen var lite sliten när jag stod och matade slag. Nu däremot är jag trött och mina axlar värker. Jag misstänker att jag kommer ha grym träningsvärk både imorgon och på onsdag. Men det betyder faktiskt bara att jag gjort nått vettigt, och utmanat mig själv! Det här med att köpa PT-timmar är den bästa investeringen jag gjort för mig själv någonsin. Jag fortsätter att fråga mig varför jag inte gjort det här tidigare. Men bättre sent än aldrig!! =)

Chino

Jag har glömt att berätta en sak...

På morgonen i fredags så ringde min mamma mig med ett besked. Hon hade blivit kontaktad av Sussi, Pennies uppfödare. Sussi hade berättat för mamma att hon varit på vetrinärbesök med en av sina hanhundar, Chino. På kontrollen kom det fram att en av Chinos pungkulor inte fallit ner vilket gör att hon inte kan ställa ut honom och avla med stamtavla på honom. Hon har köpt in honom från Belgien för att just avla på honom och nu går alltså inte det. Sussi har väl närmare 10 chihuahuor hemma i Hamra och hon har bestämt sig för att sälja lilla Chino, men absolut inte till vem som helst. Våran familj skulle hon kunna tänka sig att sälja till efterom hon vet att vi har bra kontakt med varandra plus att hon kan komma och hälsa på honom och vi henne. 

Mamma frågade vad jag tyckte om det här och jag stog och hoppade inne på CC Vest för jag tycker det är ett jättebra erbjudande. Jag har haft lite funderingar på hur det ska gå när jag flyttar hem och jag tror inte jag har hjärta att "ta" Pennie ifrån mamma och pappa. Delvis för att mamma och pappa uppskattar henne så mycket och dels för att hon har det jättebra där och det är verkligen det perfekta hemmet för henne. Hon är en speciell hund, hon är lite skygg och väldigt försiktig men det går så himla bra för henne hemma på Böngatan. 


Kärlek!!

Nu kan jag istället ta Chino och låta Pennie bo kvar. Mamma hade tänkt samma tanke, att Chino i sånna fall kunde flytta med mig till Sundsvall. Så sa vi och mamma ringde och pratade med Sussi om att vi gärna tar hem lillkillen på prov i påsk, när jag ska hem till Ljusdal. Vi vill att det ska fungera mellan honom och Pennsan eftersom att jag självklart är hundvakt åt henne om mammsen och pappsen ska bort och de kan vara hundvakt åt Chino när jag ska bort. 


Chino!

När jag köpte Pennie i november förra året så hade Sussi precis varit och hämtat Chino. Då var han en liten plutt. Nu är han 9 månader gammal och väger 2,1 kilo, alltså ungefär ett kilo mindre än både Pennie och Shira som båda ligger på maxvikt. Han är otroligt social och älskar uppmärksamhet och människor. Om det här nu fungerar så kommer det alltså att flytta in en liten chokladfärgad kille hos mig om 5 veckor. Jag håller på att längta ihjäl mig till påsken. =) =)En bonusdag

Igår så tyckte både jag och Pernilla att det kändes som söndag, det gör att denna dagen känns som en bonusdag...

När jag slog upp mina blå och såg att klockan var 10 så kändes det riktigt bra. När jag insåg att klockan "egentligen" var 9 så kändes det ännu bättre. Jag älskar att vakna utsövd och att ha en hel dag framför mig. Att det var strålande solsken ute gjorde inte saken värre. Jag klev upp och gjorde i vanlig ordning en god frukost. Idag blev det biola (naturell yoghurt) med frukt, bär och kanel, ett ägg med majonnäs och en kopp vit te. 


GreenGate såklart! ;)

Efter frukosten tog jag det lugnt ett tag innan det var dags att ge sig ut på en löprunda tillsammans med en kompis. Det blev min favvorunda Bygdøy runt. Vi stannade till längst ut på piren vid hamnen för att sola en halvtimme, det var verkligen galet bra väder. Jag är lite röd på näsan och kinderna nu, solen tog bra!


Kartan


Pulsen


Siffrorna

Dagen var inte avslutad här. Jag och Pernilla har även hunnit med en promenad in till stan där vi avnjöt en varsin latte. Shira tyckte det var jättetråkigt att sitta still så vi blev inte kvar så länge. När vi kom hem lagade vi såklart våfflor, våffeldagen till ära. Tillbehören vi hade var grädde, sylt, kesam, frukt och kanel. Jag är verkligen en kaneljunkie, det är så gott till så mycket.


Mina fina sambos!

Efter maten tog vi ett sista ryck och flyttade min bil bort till Lilleaker. Imorgon ska våran gata sopas och den ska vara biltom från 7:00-19:00. Ganska dåligt planerande att de måste stänga av våran korta gata i 12 timmar... Jag hämtar hem min Qashquai på tisdag efter jobbet. Då ska gatan i alla fall vara vårstädad och fin! =)

Femte PT-passet

I fredags mötte jag upp Åse Line för min femte PT-timme...

Vi startade med knäböj. Tekniken kändes bättre än någonsin denna gång. Det tyckte tydligen Åse Line också för hon lastade på mer och mer för varje set. På det tredje hade jag 50 kilos belastning. Det som är så bra är att min PT har en ipad med sig under hela passet där hon skriver in vad jag tar för vikter och hur jag utvecklas. Så vi kan lätt som en plätt se vad som sker i min träning och hur fort resultaten kommer. 

Mellan knäböjsseten fick jag köra vader. Tydligen är mina vader rätt starka för jag fick avancera till att göra på en fot i taget istället för att köra båda samtidigt. 20 repetitioner på varje sida. 

Vi gick vidare till överkropp. Först sittande axelpress med hantlar. 7 kilo fick jag första omgången men tog 6 kilo de två sista eftersom det var en aning för tungt. Andra övningen i setet var att ligga på en bänk och göra tricepspress. Jag började på 8 kilo, höjde till 9 och höjde en gång till så det blev 10. Tredje övningen var med gummiband. Jag stog och höll i på ena sidan och Åse Line höll emot en bit ifrån. Så fick jag föra armarna från att ha 90 graders vinkel rätt ut till att dra bortåt åt sidan. 10-12 sånna och sedan fick jag göra samma övning fast dra uppåt istället. Sist skulle jag hålla armarna så stilla jag kunde i 90 grader medan hon röck 10 gånger åt sitt håll. Övningen med gummibandet körde vi "bara" 2 gånger. Sinnessjukt jobbig övning!

Vi fortsatte med framåtlutad rodd, en övning som jag gillar mer och mer, jag hängde inte helt med hur mycket vikter som hängdes på här. Jag gjorde bulgariska utfall med ena foten vilandes på en stång och 5 kilo vardera i händerna. Övning nr 3 i det här setet var magövning med hjälp av bosuboll. Man står som på bilden nedanför och drar först upp ena benet åt sidan, vinklar in det mot magen, vinklar ut igen och tillbaka. 

Vid det här laget så kände jag mig ganska trött, vi körde hårt! Så när Åse-Line med ett retsamt leende på sina läppar frågade om jag visste vad crossfit var så dog jag litegrann. Det jag vet om crossfit är att man tränar styrka och kondition under hög intensitet och med kroppen som verktyg. Åse-Line ville att jag under 20 sekunder skulle hoppa upp i ett par ringar och saaaakta släppa ner mig själv, nästa 20 sekunder skulle jag göra burpees och sedan 20 sekunder med armhävningar på tå.....................

Jag höll på att DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ! Vi gjorde detta i 2 omgångar, enda skillnaden var att i omgång nr 2 fick jag använda en maskin istället för ringarna, jag är kass på ringarna! När andra omgången var över låg jag på golvet och andades som en galning medans Åse Line skickade vattenflaskan till mig. 


Burpees

Med några minuter kvar av min timme så gjorde vi en till magövning. Vi satt brevid varandra och skickade en 4 kilos medisinboll fram och tillbaka mellan oss. När vi skulle byta sida så fick jag sitta kvar med bollen i luften och spända magmuskler medans hon flyttade på sig, ingen vila här inte. 

Det här var helt klart det jobbigaste passet hittills. Jag var superladdad inför och det är jag väldigt glad för. Om jag hade haft en dålig dag hade det här varit förjävligt men istället blev det ett riktigt peppande pass. Jag känner mig redan starkare och mycket mycket säkrare vad gäller teknik, övningar och maskiner. I morgon (måndag) har jag mitt nästa pass och det är mitt enda denna vecka. Jag känner dock att jag nu är såpass säker att jag faktiskt kommer köra ett styrkepass till (eller kanske 2) själv. Jag frågar mig själv ännu en gång, varför har jag inte gjort det här tidigare?! =)


Vilken underbar dag

Gårdagen var fantastisk i sin enkelhet!

Vi startade dagen på bästa möjliga sätt, en stor och god frukost! Massor med frukt, ägg, färskt bröd, kalkonpålägg, majonnäs, juice, kaffe mm. Det farliga med att duka på det här sättet är att jag kan äta hur mycket osm helst. Verkligen! Jag slutar inte att nalla utav frukten och ta nån extra brödbit förrns allt är bortdukat...

Jag älskar frukost!

Efter att vi ätit alldeles för mycket, i alla fall jag, så gjorde jag coh pernilla oss iordning och så gick vi upp till Majorstuen. Där shoppade vi, kikade på människor och lyxade med att äta lunch på restaurang. Olivia heter stället, Pernilla tog en pizza och jag en kräftsallad.

Mums!

På väg hem kände vi ändå inte att dagen var helt komplett så vi slog på stort och köpte en varsin biobiljett i den största salen på Colosseum. =)
Vi såg filmen The Hunger Games och den var godkänd. Nått som däremot INTE var godkänt var killgänget bakom oss som satt och snackade under filmen. Sånna människor har jag god lust att strypa långsamt. Varför gå på bio om man ska prata hela tiden!? Ett plus var i alla fall att Fanta var där och sponsrade så alla besökare fick en varsin dricka. Jag som var lite småsugen på just Fanta vart överlycklig! ;)

Popcorn och gratis Fanta!

Dagens Bild!

Madeleine ♥ KaffeMagnus Betnér

Ikväll drog jag och Pillan på show!

Magnus Betnér var på Latter ikväll och vi kände inte för att ligga på Kent (soffan) och slöa bort ännu en kväll så vi svirade om efter dagens jobbande och fick se en riktigt bra show med mycket skratt. Annars så har det inte hänt mycket idag. Tog en promenad till jobbet och insåg att det är något jag måste göra till en vana igen. Med alldeles för hög, bra musik i mina öron så känns de där 35 minuterna mer som en kvart och jag kommer till jobbet med världens bästa humör. 

På jobbet var det stiiiiilla, hörde jag ett eko? Trots detta är inte omsättningen speciellt dålig. Igår fick vi varor från två av våra chokladleverantörer. Jag stog flera timmar med näsan nere i chokladdisken, jag plockade, sorterade och byggde chokladtorn. Det är lite terapi att hålla på där, man är i sin egen värld och kan låta tankarna försvinna iväg. Ifrån Trondheim får vi varumärket Cielo, den här gången fick vi med lite smaksprover, bland annat har de gjort en bar utav 2 av mina favoritkonfekter, så sinnessjukt gott! Beach 2012 kanske får vänta ändå.... ;) 


Det här är bara halva chokladdisken på jobbet...


Bar med bringebær/cream, JAM JAM!!

HELL YEAH

Sov ungefär 3 timmar för lite inatt men det gjorde tydligen inget...

Klockan 18 mötte jag upp Åse Line för att trääääääääna! Jag förstår inte hur 55 minuter styrketräning kan gå så fort och vara så kul. Att träna med PT är den bästa investeringen jag gjort på länge!Det var väldigt mycket folk på gymmet idag så vi fick sicksacka oss fram mellan maskinerna och övningarna. Det blev inte helt som min PT tänkt sig men vi fick till ett superbra pass ändå. 

Vi startade med axlar, armar och baksida rygg på en maskin. Sen skulle jag hoppa explosivt så långt fram jag kunde och skutta 3 hopp tillbaka, guuuud vad pulshöjade och jobbigt det var! Sen mina bakvända armhävningar som jag äntligen börjar bli bra på.  Allt detta x3!!

Sen fick jag gå lös med boxningshandskarna på Åse Line. Flera olika övningar och kombinationer körde vi samt en höft och korsryggs övning.

Upp på övervåningen för att köra marklyft, min teknink börjar tydligen förbättras där också. De där jäkla axlarna är svåra att hålla på plats... 5 kilo extra på var sida körde vi.

TRX-banden fick ett besök även denna gång. Överkroppsövningen som vi brukar köra samt en ben och balansövning. Knäböj på bosuboll med medicinboll som extra tyngd. Medicinbollen fick också vara med på en magövning. 

Avslutningsvis körde vi höft och korsryggsövningen en gång till. 

Jag måste erkänna att jag är lite kär i min PT för det är så GALET KUL och utvecklande att få träna på det här sättet. Jag lär mig massor varje vecka!

Efteråt kände jag mig fortfarande pigg så jag tog 35 minuter på crosstrainern innan jag glatt skuttade hemåt. Nu är en omelett förtären och jag har duschat och smörjt in mig. Mår som en prinsessa just nu! =)

PT

Internet har krånglat rejält och jag har inte lyckats lägga upp inlägget om hur det gått med mina PT-timmar. Här kommer det!
Nu är dte faktiskt en vecka sedan jag hade mitt nadra PT-pass och jag
har fortfarande inte skrivit hur det gick.
Det var bara en 30 minutare och tiden flög iväg.
Vi körde benböj med stång, skiiitkul!! Vader. blans och kicka ut bak med vikt ovh utan vikt.

Onsdag den 7 mars, innan Stockholmsresan, hade jag mitt andra PT-pass. Det var bara på 30 minuter och tiden flög iväg.  Vi körde benböj med stång, vader., blans och kicka ut bak med vikt och utan vikt. TRX-banden fick sig ett besök med, överkroppen skulle trimmas i dem. Vi körde ganska länge på benböjen och jobbade på att förbättra min teknik. Jag tycker verkligen det är superskoj att träna den övningen!  Ondagen efter, den 14 mars tränade jag med Åse-Line för tredje gången!

Jag mötte upp henne uppvärmd och klar, 5 minuters rodd och 5 minuters crosstrainer fick mig varm. Vi startade med marklyft. Men inte marklyft som man kör på Body Pump utan en variant där man böjer på knäna och får använda sig mer utav just benmusklerna. Grymt bra övning för hela kroppen. Jag hade ganska dålig teknik första omgången vi körde, jag "tappade" axlarna och "järnkorsetten" (alltså hållningen). Fjärde och sista omgången satt det ändå någorlund och jag var nöjd med att avsluta med 10 kilo extra på varje sida. Jag är lite osäker på om stången vägen 15 eller 20, ska ta reda på det asap.

Vi fortsatte vidare mot ryggdragmaskinen (underbara namn jag kommer på, eller hur?) Med 30 kilos belastning tränade vi (jag) baksida rygg, axlar och armar. Den har jag mekat med på egen hand förut men missat totalt den där viktiga detaljen som gör den ännu mer effektiv, nämligen att låsa axlarna innan man drar ner stången mot bröstet. Här kommer det GENIALA med en personlig tränare in, hon ger mig inte bara inspiration utan hon lär mig massa viktiga saker också. =)

Med 10 kilo på mina axlar fick jag sedan kliva upp på en bänk, först med högerbenet och sedan med vänster. Cirka 10 rep på varje ben, Åse Line fick sköta räkningen, jag hade all koncentration på att hålla balansen och att andas...  Pulshöjare, jamenvisst! Vi fortsatte med push ups, de gick inte alls lika bra den här veckan som förra. Hade jag träningsvärk efter allt shoppande i Stockholm kanske?! ;)

Nytt set! Ryggdrag igen, upp till 17 kilos belstning på benövningen och ny teknik för att bätte på mina push ups. Tredje setet fick jag slippa armhävningarna men hade samma belastning på de första två övningarna.

Sen gick vi bort till TRX-banden. Jag fick börja med att göra överkroppsövningen, alltså luta sig bakåt i vinkel och dra sig upp med hjälp av banden. Vi körde en benövning där jag stoppade in ena foten i TRX-bandet och sedan sköt det långt bakåt. Balans och styrka, riktigt najs övning när jag hittat balansen och tekniken och vågade lita på att bandet gjorde så jag inte ramlade. Sen gick vi back to basics och använde oss utav ett par ringar. Där fick jag hoppa upp och sakta släppa ner mig själv. Armar, armar, armar och såklart rygg!! Chins, here I come! ;) Detta set kördes 2 gånger. 

Vi gick in till lilla rummet på Elixia CC Vest. Där fick jag köra en magövning där man ligger på ett lutande underlag och pressar upp underkroppen snett framåt, bakåtvända crunch. Sen spände Åse Line fast en strikk (band) i ribbstolen och så fick jag hoppa in i det och träna baksida lår. Sned planka blev sista övning i det här setet och jag var kass. Jag skyller på att det var för att jag var så trött och svettig... ;) Dessa tre övningar kördes 3 gånger.

Avslutningsvis fick jag stå på 2 bosubollar (halvbollar) och göra knäböj medans hon kastade en medicinboll till mig. Styrka och en jäkla massa balans, den gillade jag starkt!!

55 minuter kändes som 15, WOW VAD EFFEKTIVT DET ÄR ATT TRÄNA MED PT!!

Söndagsmys

Vi har inte haft internet på flera dagar!!

Tänk vad beroende man (läs jag) är av det. Nu har jag juh facebook i mobilen så jag övelever men ändå. Jag känner mig instängd och utsatt när jag inte kan gå in och kolla när trikken går eller vart en adress ligger osv. Knäppt! Man överlever juh ändå...

Idag har i alla fall varit en riktigt mysig söndag. Sov länge och när jag klev upp var vädret sådär, mulet och ganska tråkigt. jag och Pernilla bestämde att vi ändå skulle ta en söndagsbrunch ute på stan men att den fick vänta några timmar tills magarna kurrade rejält. Klockan 14 satt vi på Åpent Bakeri, solen strålade och vi hade fått in våra kylling sandwichar.


Mumma!!

Väldigt gott och otroligt mättande! Vi fortsatte med en promenix ner på Karl Johan och vidare ner till Aker Brygge. Där tog vi oss en varsin kaffe, eller snarare dessert... Pillan drack en mint mocca och jag en soyamocca på vit choklad. Jamjam! 


Mera mumms!

Det var sån vårkänsla i Oslo idag. Sånn här dagar önskar jag mig många av de kommande veckorna.


Vårblommor!

Home sweet home

Borta bra men hemma bäst!

Jag har haft en superbra helg med många underbara vänner men ändå så är det skönt att komma hem till rutinerna och få laga sin egen frukost... ;)


Grape och kaffe med sojamjölk!

Jag åt såklart också en smoothie men den vart så ful så den fick inte vara med på bild, jag var tydligen lite ytlig idag. Måste erkänna att jag just googlade vad ytlig heter på svenska, på norska heter det overfladisk. Pinsamt att man tappat lite av sitt modersmål... 

Lilla fröken Westin visade sitt rätta jag idag, mexicanare som hon ursprungligen är. Där det finns sol, där ligger hon och njuter!


Soldyrkaren!

Lååång helg

Detta har minst sagt varit en intensiv vecka och helg!

På onsdagkväll tränade jag mit andra pass med min PT och det var riktigt bra även denna gång. jag ska skriva ett inlägg om bara det så småningom...

På torsdagkväll var det kundafton på CC Vest och jag jobbade kvällspasset. Klev på klockan 14 och slutade 22. Riktigt konstigt och ovant att jobba så sent. Centret stänger egentligen 20 men hade alltså två timmars öppet för inbjudna kunder. Vi på Smageriet hade provsmakning på både lakris och choklad och det var uppskattat.
Eftersom jag började så sent så tränade jag innan jobb, gick på ett LesMills Sh'bam pass. Som Zumba fast annat upplägg, inte lika mycket lation utan mer dance, hiphop osv. Passade mig som älskar att dansa väldigt bra. 15 minuters mage/rygg-styrka avslutade jag min träning med.Tidigt på fredagmorgon tog jag min väska och flög till Stockholm. Väl framme låste jag in den på T-centralen och begav mig ut i Stockholm för att shoppa loss. Mötte upp Sara och lunchade med henne sen åkte vi hem till henne. Där bytte vi om och drack lite vin innan vi begav oss in mot stan igen. Vi skulle juh på konsert!!


Tyler Wards kamera

Konserten var SKITBRA!! Helt underbart bra live var han, såklart. Sara knäppte massa bilder med sin mobil, tyvärr blev den stulen dagen efter så de bilderna kommer aldrig tillbaka. Fan!

Efter koserten åt vi middag, sen gick vi och satte oss på ett uteställe. klcokan 1 så höll vi på att somna båda två så vi åkte hem och la oss. 

Upp på lördagen för att klockan 12 möta upp Saras kompis Caroline och min kusin Cecilia. Vi lunchade sen fortsatte jag och Cissi på stan med mer shopping och fika. 

På lördagkväll lagade vi god mat och planen var att vi skulle möta upp Cissis bror magnus ute men det slutade med att vi stannade hemma istället. Vi och hennes pojkvän satt uppe till klockan 3 och pratade. Så himla trevligt var det!

På söndagen tog vi oss en promenad ute i det vackra vårvädret och sedan styrde jag min kosa vidare mot Uppsala, hem till Kakan!


Kakan tog bild på henne och min klyfta...

Kakans kompis Emma kom över och vi drack drinkar, lyssnade på musik och gick så småningom ut.


P-R-T-Y!!

Vi hamnade på nån intern fest för uteklubbarna i Uppsala och på nått vänster slutade det med gratis champagne i mängder. 

Idag var det bara att masa sig upp, jag tror Kakan hade det värre än mig, och sätta igång igen. Jag släpade den överfyllda väskan till stationen och tog mig till Arlanda. Hittade till treminal 2 och kom på planet hem till Oslo. 

Ikväll har jag spenderat nån timma hos Lina och André där jag fick lite kvalitetstid med dem. Jag och Lina skulle egentligen boxats ikväll emn jag hade aldrig orkat det.

Nu ska jag sova, jag kommer somna ovaggad kan jag lova!! ;)

What to do

Vad gör man när man är lite deppig och nere, jo man shoppar!! =)

Både jag och Pernilla var lite trötta och på dåligt humör när vi kom hem från jobb idag. Så vi tog trikken in till Oslo City, ett köpcentrum som har öppet till 10. Där spenderade vi 2 timmar på shopping! =)

Först köpte vi lite bebiskläder, Pernillas kusin fick en dotter för 2 dagar sedan. På Kapp Ahl hittade vi såååå mycket fint! Mina stackars äggstockar skakade nästan sönder av överbelastning... ;)

Sen var det skor som hägrade, jag kom hem med två par och Pillan med ett. Det första paret hittade Pernilla åt mig på HM, de var på rea, 100 kr! De andra fann jag helt själv inne på Din Sko, nedsatt från 499 till 299, jag försöker intala mig själv att jag sparade 400 kr istället för att jag gjorde av med det.. Fast 50% rabatt känns faktiskt helt okej!

Klockan halv 11 på kvällen är jag verkligen ingen mästerfotograf (det är jag aldrig), men cirka såhär ser de ut:


Blomiga sommarsandaler, egentligen mycket mer blåa


Svarta kilklackisar (måste nog rengöra spegeln tror jag)

Vilken dag

Idag skulle jag ha haft pulsklockan på mig på jobbet!

Startade som jag skrev tidigare med en timmes morgenmøte, det pratades endel om statistik och om kundaftonen som CC Vest ska ha på torsdag. Vi var klar en kvart tidigare än vi brukar men jag gick direkt upp till butiken och satte igång med dagens sysslor. Startade kaffebryggaren och kokade te, moppade golvet och satte ut alla varor på sin rätta plats. Jag kände att jag hade bra med energi så jag satte igång att komprimera i hyllorna och försökte ordna mer plats åt påskgodiset. Ja, vi har juh börjat med påsken redan.

Innan Victoria hade kommit fick jag en fullastad pall med godis, bland annat 60 kartonger med skumma hönor (skumhöns alltså).  60 (!!!) kartonger!!! Det var bara att avbryta i min hyllstädning och sätta igång. När jag fått in varorna bakom disken och tar fram packsedeln så ser jag att det inte står några priser, suck!! Jag fortsatte med komprimerandet och när Victoria kom efter en liten stund ringde jag och bad leverantören att faxa priserna. När jag skulle gå och hämta faxen som kommer till informationen så har Thorbjørn som jobbar där en vän på besök inne hos sig. Vännen håller i en bebis och jag vet inte vad jag gör men jag får väl nått fånigt uttryck samtidigt som jag säger "men åh", varpå den här mannen räcker över sin son till mig. "Du kan få ham, hvis du stanser i Norge" säger Thorbjørn och jag var nära på att springa iväg och kidnappa den här lilla gullplutten på en gång. Herregud, jag blir juh sugen på barn bara jag går förbi en barnvagn, gissa om det ryckte i äggstockarna nu! HAHA! Jag lämnade i alla fall tillbaka pojken till sin pappa och fick mitt fax. Tillbaka till verkligheten, jobbet!!

Jag räknade ut pris på varorna och åt en snabb lunch. Den blev avbruten när nästa leverans kom, påskägg! De kommer i så sjukt stora kartonger, tur att de inte är tunga... 2 vändor ner på lagret med dem och sedan 2 vändor ut till sopstationen med all papp, plast och sopor. Prismärka, väga, räkna, packetera och få ut varor, fullt ös medvetslös på Smageriet idag!

När jag gick såg det ändå helt okej ut, allt var långtifrån klart men jag och Vic jobbade på bra idag! =) 

Nu är jag trött!!

Morgonmöte

Här sitter jag och dricker mitt kaffe!

Idag är det morgenmøte på CC Vest vilket betyder att jag börjar halv 9 istället för halv 10. En gång i månaden har centret det. På tisdagar jobbar Kirsti hemma vilket betyder att våran parkering är ledig och jag kan ta bilen. Det är så skönt att slippa åka buss eller trikk, speciellt idag när jag ska dit en timme tidigare än vanligt. 


Greengatekopp såklart!


Briller!


Idag tänker jag inte träna, en promenad kanske jag får till men inget mer krävande än så. Imorgon ska jag ha mitt andra PT-pass och då vill jag vara fräsch i kroppen. Eftersom jag inte ska svettas på gymmet så tog jag glasögon idag. Vilodag även för ögonen alltså! =)

Monday

Veckan har startat!!

Visst är det skönt med helg men jag gillar faktiskt rutiner och måndagar är absolut inte mina värsta dagar. Måndagsrutinen för mig är jobb 9:30-17:00 (som vanligt) och boxing 19:15 på Carl Berner tillsammans med Lina. Idag klämde jag även in en 35 minuters promenad hem. Jag såg min buss åka iväg precis när jag gick ut genom CC Vests dörrar och då tänkte jag att jag lika gärna kunde gå. Jag skulle ändå bara "tjäna" 5-10 minuter om jag väntade på nästa. 

På träningen idag gick det riktigt bra. Hårdaste boxingpasset jag varit på sedan starten, om det berodde på bättre teknik från min sida eller bättre upplägg från Pål (ledaren) det vette sjutton. Jag matade på som bara den, det är så kul att få utlopp på de där jäkla kuddarna! Sen har jag och Lina så kul ihop också!! "I take the big pute" (pute = kudde på norsk)... 

Nu sitter jag nyduschad och trött i min säng, ska läsa lite bloggar och få ännu mer träningsinspiration från andra duktiga själar innan jag ska krama kudden. Träningsbloggar är underbara inspirationskällor, både när man är taggad och när man behöver bli.

Jag försökte ta någon bra naturlig bild på mig, men jag ser juh tröttare än tröttast ut och lite uppsvälld efter den varma duschen (ja, jag skyller på duschen ;)...


Trött?


Ska det vara så svårt?


Det får duga...

Dagens träning

Idag är mina ben tunga och mitt huvud klagar lite.

Att jag skulle känna av gårdagens långpass i skidbacken förstod jag men huvudvärk brukar jag i stort sett aldrig få. Jag kanske sympatiserar med Pernilla som är lite bakis... ;) 

Trots detta kände jag för att ta mig till gymmet idag, men vad skulle jag träna?! Inget av passen som fanns på schemat lockade så jag drog helt enkelt på mig löpbyxorna och pulsklockan och satte målet mot löpbandet. Väl där startade jag med att jogga lätt. Benen kändes om möjligt ännu tyngre men jag tog det lugnt och försökte fokusera på musiken i mina öron och nått dåligt TV-program som visades. 

Efter 30 minuter kändes benen som bly så jag saktade ner och bestämde mig för att avsluta med att "bara" gå. Jag pinnade på i 20 minuter till där jag höjde lutningen tills det inte gick längre, att gå i uppförsbacke är en riktig pulshöjare kan jag lova. Eftersom jag försökte hålla en puls på ca 140 (fettförbränning) så saktade jag ner farten eftersom att jag höjde lutningen. De sista 10 minuterna gick jag sakta utan lutning, nedvarvning. Sammanlagt blev det alltså 60 minuter på löpbandet, helt klart godkänt en dag som denna!  


Relativt jämn pulsHemma slängde jag ihop en tortillia, rester efter gårdagens tacomiddag. Kanske inte värlens nyttigaste mat men med fullkornsbröd och lättkvarg istället för creme fraiche så blir det i alla fall liiiite bättre.. ;)

Tortilla

Vårtecken?!

I går kväll pratade Pernilla med en liten dammtuss på väggen...

Hon trodde det var en insekt som vaknat till liv efter vintern men det var alltså bara damm. Så tokigt det kan bli! =) Idag upptäcktes dock en livs levande nyckelpiga (!!) på en av våra gardiner. Vet ni förresten vad nyckelpiga heter på norska? Marihøne, jag tycker nog svenskans ord är både bättre än det norska och det engelska, ladybug. 


Nyckelpiga


Stå på ski

Det här har varit den bästa dagen på länge!!!I går kväll ringde kusin André och frågade om jag ville följa med och åka bräda/skidor idag. Jag berättade att jag skulle jobba och inte kunde. Jag tyckte det var skittråkigt för jag hade verkligen velat följa med. När jag lagt på så funderade jag några minuter och sedan skickade jag ett mess till min kollega Hannah: "Du har ikke lyst å jobbe i morgen? ;)". Och vet ni, det hade hon!! JAAAA!!! Så jag ringde glatt upp André igen och berättade att jag skulle med. Vi bestämde att vi skulle mötas upp halv 11 på Jernbanetorget för att ta t-banan upp till Tryvann.

Glad som ett litet barn på julafton så vaknade jag först klockan 6, jag tvingade såklart mig själv att somna om igen. En timme senare vaknade jag igen och gav mig själv lov att kliva upp efter en stunds olyckade försök att sova ännu en timme. 

Jag sprang ner i källaren och rotade fram skidor och pjäxor. Gjorde mig iordning och åt en ordentlig frukost. När Pernilla vaknade så blev det en par vändor till ner i källaren. Först för att leta reda på hennes googles som jag fick låna och sedan för att hämta hennes skiddress som jag också lånade. Så snällt av henne! Lite knäppt att jag har skidor och pjäxor här men resten av utrustningen hemma i Ljusdal... Hur tänkte jag där egentligen?!När klockan var 10 och jag var på väg att göra mig iordning och gå till trikken kom jag på att det tar ca 15 minuter med bil för mig upp till Tryvann. Bestämde med André att han skulle komma hit och åka bil med mig åsså skulle vi möta de andra där uppe. Sagt och gjort, så gjorde vi!

Uppe på Tryvanns t-banestation hämtade vi upp Carro, Olle och Berna och sedan blev det en heldag i skidbackarna. Jag och Berna åkte skidor och de andra snowboard. Olle hade inte stått på en bräda många gånger tidigare och han imponerade ordentligt. Jäklarns vad bra han hängde med! Visserligen kan han åka skidor men ändå, grym!

De två första åken var jag lite försiktig, det var ändå två år sedan jag stog på ett par skidor, men sen så körde jag fullt ös. Herreguuuuuud så UNDERBART det är att flyga fram över snön. Frihetskänslan och den överväldigande glädjen som sköljs öven en är helt sanslös. Jag var tvungen att glädjeskrika lite då och då för att "lätta på trycket". Jag kunde heller inte sluta berätta för de andra hur kul, och vilken bra idé jag tyckte att det var. =) Solen stekte ordentligt och det var vindstilla. Vi tog en välförtjänt lunchpaus där vi åt nygrillade hamburgare. Det smakade så galet bra. Det sista åket kändes ordentligt i benmusklerna och jag misstänker att jag kommer vara rejält stel i morgon...

Varför gör jag inte sånt här oftare?!


Berna slappar i solen!


Tröga snowboardåkare... ;)


Kusin André och jag!


Berna och Carro!


Carro och Olle!

Tack, tack, tack, tack, tack för idag! Nu ska jag däcka i sängen, jag kommer sova som en stock. Antagligen kommer jag snarka som en gorilla också, lika bra det då jag delar säng med mästaren i snarkningar inatt, nämligen Shira.... ;)

Tåssingarna

Träningsvärken håller i sig...

Det är framsida lår som är mest utsatta. För att lindra lite så var jag på long and lean idag. Lämpligt nog så var det väldigt varmt i rummet där vi stretchade och töjde, det tyckte mina muslker om. För första gången så lyckades jag sitta med benen utsträckta och ta tag i mina tår, det gjorde inte ens speciellt ont. VICTORY!! Jag ska gå på long and lean varenda vecka tills jag flyttar hem, lätt!!


Bild från google

Annars så har det varit fullt ös på jobbet idag. Vi har fått varulevering efter varulevering den här veckan känns det som. På tisdagen kom det 20 kartonger med Greengate, och här snackar vi stora kartonger, 3 höga pallar sammanlagt. Samma dag fick vi också en pall från Homekit. Igår kom det påskvaror från Excellent taste, massor med ätbara godsaker! Sen 3 kartonger från sagaform, de var inte så stora då... Idag fick vi kaffeleverans, den är alltid 2 pallar, en pall från La Praline och 2 större katonger från nån ny leverantör med choklad, marispan och konfekt. Plus att imorgon kommer det antagligen en till stor leverans med påskvaror... PUST!! 

Jag har det inte tråkigt på jobbet kan jag berätta! ;)

Morgonkaffe

"Morgonstund har guld i mun"

Det där måste juh bara handla om kaffe... ;) En av mina bästa inköp i hela mitt liv är min kaffekvarn. Den serverar mig färskmalet, supergott kaffe varje morgon!!


Aj löööv joo!!

Igår kom jag ihåg den där sojamjölken så idag blev det smoothie igen. Gjorde också en lompe med ägg, majonäs och citronpeppar i och självklart grape... =)


Frulle!

RSS 2.0