Ostkrokar, chips eller cigg?

Jag kom precis hem från Coop...

Det stod 3 personer framför mig i kön. Först en dam i 50års åldern, hon handlade diskmedel, ostkrokar och cigaretter. Sedan en man, ca 45 år, han köpte ett paket level, dvs. cigaretter även han. Sist en kille, ca 18 år, som skulle stilla eftermiddagssuget med en påse dillchips. Även han stirrade intresserat på cigaretthyllan (var han bara 17 kanske?), men nöjde sig med sina salta kolhydrater...

Jag var också småsugen på nått, men vet ni vad jag valde att lägga pengarna på?


Snabbmat à la Madde

Snabb och billig studentmiddag! ;)

Det här är LÄTT, SNABBT och MÄTTANDE. Sen att det tar max 10 minuter att tillaga är inte dierkt ett minus... 

En burk makrill i tomatsås, keso, samt sparris och haricotes vertes stekta i örtkryddor.


Första skolfrukosten

Idag börjar jag skolan!!

Jag startar denna dag med en skål naturellyoghurt med keso, blåbär, hallon, pumpakärnor och kanel i samt ett ägg med majonnäs och en kopp te. Allt i GreenGate-porslin såklart.. ;)


Klockan 9:00 är det samling och just nu känns det faktiskt inte så nervöst alls. Jag är mer spänd och förväntansfull. Jag har sovit inatt, jag har hunnit laga matlåda och jag har god tid på mig. Null stress som man säger i Norge. 

Trött pappa

Krister har jobbat som en dåre den här veckan...

På lördagen räknade vi ut att han jobbat 17,5 timmar. Först 12,5 i garaget och 5 på stadt. Han hämtade mig strax före klockan 3 på natten i lördags. Så det var väl inte så konstigt att han var trött igår. När lillpruttan skulle nattas så somnade pappan först, sen låg dem och snarkade ikapp.


Blåbärsgröt

Har ni ätit blåbärsgröt någon gång?

Min frukost bestod utav just det idag och mums vad gott det är.


Dagens Bild!

Gårdagens karaokemoment...


Karaoke

Igår så gick jag, Kattis och Angelica ner på Järnvägs.

Vi startade kvällen med god mat, jag tog en fläskfiléplanka medans systrarna Ekström åt entrecote med olika tillbehör. Det blev en irish coffe till dessert för mig, Kattis drack en caramelkaffedrink och Angelica tog kladdkaka. Jag och Kattis nallade dock endel på kladdkakan... ;)Efter maten så kom karaokevärden på plats. Både jag och Kattis har sjungit karaoke förr men då har det varit på färjor eller i Oslo, inte inför en liten grupp människor i Ljusdal. Vi blev ändå lite sugna och tog en pärm för att kika på låtarna. Karaokevärden såg självklart det och ville såklart att vi skulle ställa upp. Vi var mycket tveksamma men så peppade vi igång varandra och lovade värden att vi skulle sjunga bara vi slapp vara först.


När en par vågade människor sjungit så lämnade även jag och Kattis in våra lappar. Jag sjöng "Håll om mig" av Nanne Grönvall och Kattis tog "Mercy" av Duffy. Det gick superbra och vi fick nog båda en liten adrenalinkick. Haha! När värden sen ropar upp oss igen för att sjunga ÄNNU en sång som han hört oss prata om så blev vi förvånade. Men det var bara att masa sig upp på scenen igen och sjunga Gavin DeGravs "I don't wanna be".


Kvällen avslutades på bästa sätt när Kattis kom på andra plats och vann en middag för två. En riktigt trevlig och kul kväll, fler sånna tack! =)


Bästa sällskapet

Pennie fick följa med mig runt kyrksjön idag...

Hon var trögstartad, för den första tredjedelen gick hon bakom mig i stort sett hela tiden och jag fick nästan dra henne ibland. Sen tvärvände det och hon drog mig istället, hon hoppade och skuttade och hade massor med spring i benen. När vi gått förbi stora vägen så släppte jag henne och hon galopperade lyckligt iväg. Sen fick hon nått ryck och sprang ifrån mig. Hon stannade till när hon inte såg mig längre men så fort hon fick syn på mig så sprang hon vidare. Lilla skithund!! För att få tag i henne fick jag sätta mig på knä på en gräsmatta och låtsas som att jag hade godis, då kom hon som en kanonkula.


Hallonberg

Att plocka hallon direkt från busken och ner i keso/yoghurten är lyxigt!

Efter morgonens (förmiddagens) promenad runt sjön så blev det en god frukost med just hallonberg, kokosvatten och en macka med maskost. Jag älskade maskost när jag var liten och idag råkade jag nappa tag i rivaren istället för osthyveln och blev lite sentimental, så det fick bli maskost!


Dagens Bild!

"Tänk, det här är nästan lika bra som bacon"

Citat av mamma Marianne med en flaska mörk Captain Morgan i handen kl 09:50 en onsdagsmorgon...


Förklaringingen är att mamma ska baka koritkakor och blötlägger då korinterna i romen för att få god smak. Hon använder även rom i chokladbollar, plommonmarmelad samt romkrukor. Alltså en bra smaksförstärkare, precis som bacon. Dricker den, det gör hon i aldrig... ;)

RSS 2.0