Väninnan

Soliga, lediga dagar läser jag mycket! =)Kristin lever ett till synes skyddat och bekymmerslöst överklassliv i Stockholm. Det är emellertid en värld fyld av oskrivna regler och stark social press. Så när äktenskapet med den tyranniske David blir ohållbart ställs Kristin i en svår situation: Skall hon våga lämna honom, bryta mot konvenansen och riskera att förlora såväl vänner som ställning? Från den närmaste omgivningen, inklusive sin egen mor har hon inget stöd att hämta. Det är först när Kristin återupptar kontakten med Eva, en skolkamrat från Östra Real, som hon möter egentlig förståelse. Eva drar med sig Kristin i ett hektiskt nöjesliv och stärker hennes självförtroende, vilket resulterar i att hon bestämmer sig för att ta det avgörande steget.

Väninnan är en berättelse om en ung människas integritet och hennes möjligheter att upprätthålla den i en miljö där avvikelser ses med oblida ögon.


Den andra boken jag läser av Denise Rudberg och hennes första bok. Jag började juh lite bakvänt och läste Jenny S först. Visserligen är böckerna fristående men ändå... Jag tycker att böckerna påminner väldigt mycket om varandra (bl.a. strul med mammor, lämnade pojkvänner (som är svin), hundar mm.) men samtidigt blandade jag inte ihop historierna. Lättläst och rolig bok fast samtidigt innehåller den en hel del problem. Jag skrattade ändå mest när jag läste den!Betyg:

B B B
B B

Den här gången blir det ingen femma utan en välförtjänt 3a!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0