Mozzarella- och tomatpaj

Ikväll har jag och mammsen lagat en paj som vi ska frysa så jag kan äta den i Oslo...
Å det är inte vilken paj som helst, utan min favorit! =)
MOZZARELLA- OCH TOMATPAJ
(1 paj)
Du behöver:
3 dl dinkelmjöl (gör allt på dinkel nuförtiden...)
125 g smör
2 msk vatten
2 mozzarellaostar
4 normalstora tomater
2 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl grädde
1 dl riven, lagrad ost
2 tsk basilika (plus lite till)
salt och peppar
Gör såhär:
Gör pajdegen utav mjölet, smöret och vattnet.
Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter (det är för den ska bli krispig).
Tryck ut degen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda pajdegen i ca 12 minuter.
Skiva mozzarella och tomater ganska tunt.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor.
Börja med att lägga lite ost i botten av pajskalet, det blir väldigt gott. Varva sedan tomater, mozzarella och ost i formen. Avsluta varvningen med mer basilika och peppar. Häll slutligen äggstanningen över.
Grädda i ca 35 minuter på 225 grader.
Pajskal                                 Fyllning
Äggstanning                             Paj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0