Nattfåk

En bok som blev utläst igårkväll...



När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen är byggda av timmer ifrån skepp som gått under i fåken. Så får gården till slut nya ägare. Katrine och Joakim Westin har fått nog av Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små
barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra den kusliga sägnen om Åludden: att gården varje jul får besök av de döda.

Nattfåk är en blandning av kriminalroman, spökhistoria och släktdrama med orginella karaktärer, fängslande miljöer och en lika mörk som spännande handling.


Varför tog den slut så fort? Sträckläsning var ett måste när det gäller den här boken. Satt till och med och glömde bort att äta på min lunch på jobbet eftersom jag vart så fängslad av den. Den är inte riktigt lika vass som Johan Theorins första bok "Skumtimmen" som var en klar femma.



Betyg:

B B B B B

4 utav 5 ger jag denna bok som absolut är läsvärd.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0