Detox!

Idag är sista dagen på min detox!

I en veckas tid har jag alltså gått på en detoxkur. Det är några som undrat vad jag hållit på med och varför så jag tänkte förklara för er... =)

Den senaste tiden har jag kännt mig lite småhängig, uppblåst, smådeppig och allmänt osund. Jag planerade verkligen inte att åka på nån slags höstdepression så därför bestämde jag mig för att ta en helrensning av min kropp.

Den mest populära hälsokuren just nu är att detoxa. Det handlar om att äta rätt, få kroppen i rätt balans och bli mindre trött, och bli fräschare och friskare.

Detox kommer från engelskans ”detoxification” som betyder avgiftning. Förespråkarna menar att en detox-kur rensar kroppen från gifter och ohälsosamma bakterier och gör att vi mår bättre till både kropp och själ. Andra menar att de verkligt tunga gifterna lagras i vårt fett och där ligger de bra och säkert – går vi för snabbt ner i vikt kommer de för fort ut i kroppen för att det ska vara riktigt bra för oss.

Detox är ett modernt sätt att fasta, men i en mjukare form eftersom du får äta viss fast föda.  Och det är utan tvekan ett suveränt sätt att komma igång med nya sunda vanor. Genom att ta bort sötsaker och annat som innehåller tillsatser i kosten så mår du bättre. De flesta går också ner i vikt och det är egentligen vatten och en del muskelmassa som försvinner. Men det inspirerar ofta till en omläggning av kost- och levnadsvanor. Fortsätter du sedan att leva sunt kan du behålla viktnedgången och tappa ytterligare kilon.


Texten är ett urdrag ur en artikel från Hemmets Journal,
för att läsa hela, klicka på bilden.

Jag mår faktiskt riktigt bra nu. Jag är inte ett dugg trött längre och om det var nån depression på g så har den försvunnit låååångt härifrån... =)

OBS!
Det var inte den detoxkuren som artikeln hänvisar till som jag använde mig av...


Kommentarer
Postat av: Malin

Vad använde du dig av för detox-kur? Känns det som att den fungerat? Också sugen på köra en utrensning nu på hösten..

2009-10-01 @ 23:12:43
URL: http://malinkarlstrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0