Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra
(Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson)
2 stora auberginer
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano eller basilika
Olivolja
Salt och peppar
125 g mozzarella (jag tog vanlig vitost)
-
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i den. Häll på olivolja, salt och peppar, ställ in i ugnen i ca 20 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Häll olivolja i en stekpanna och bryn lök och vitlök tills de har fått färg. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i olivolja i några minuter. Tillsätt lök, vitlök, tomatsås och kryddor. Låt koka i ca 15 minuter.
Ta ut auberginerna och fördela köttfärsröran på de fyra halvorna. Riv mozzarella och lägg på köttfärsen. Baka i ugnen i ytterligare 15 minuter.
-
Servera med en sallad och förvånas över hur gott det är!! =)
Oj vad det där såg inbjudande och gott ut!
Svar mamma: Ja, det VAR jättegott!! =)