Kost

Mat är kanske inte alltid det roligaste att läsa om...

Fast det tycker faktiskt jag. Det kan väl bero på att jag är väldigt intresserad i kost och tycker det är kul att laga mat och få inspiration till nya maträtter. 

Jag känner att jag har kommit igång superbra med träningen nu och som de flesta andra har jag väldig lust att tajta till kroppen lite nu när sommaren är på insprång. Inspirationen till beach 2012 är egentligen ganska långt borta för det är skitkallt ute. Men jag vet att när våren och sommaren kommer så går det fort så jag växlar upp redan nu. 

Jag skulle aldrig utsätta min kropp för nån slags svältdiet. Jag skulle aldrig klara det heller, jag gillar mat alldeles för mycket. Jag har heller ingen lust att gå ner alltför mycket i vikt. Det jag vill ha är mer väldefinerade muskler och jag vill se sund ut. Det är liiite för mycket muffintopp just nu, det är egentligen det enda jag stör mig på. Ca 3 kilo tror jag räcker för att jag ska kunna ha på mig mina jeans utan att det ska strama. Så för att gå ner pyttelite i vikt och för att hjälpa mina muskler att växa mer så har jag satt mig själv på en egenskapad proteinrik diet. Jag äter mindre fett och lite mer kolhydrater än t.ex GI-metoden men fokuserar på att få i mig mest proteiner. Plus att jag äter massor med mat, minst 5-6 måltider om dagen ska jag få i mig. Bättre med för mycket än för lite eftersom att muskler är min prioritet framför viktminskning. 

Detta har jag ätit idag:


Frukost: Omelett på 2 ägg, skinka, champinjoner, tomat och en klick philadelphia
plus en halv grapefrukt occh en kopp kaffe med osötad sojamjölk.



Lunch: Tonfisksallad på 1 burk tonfisk, 100g lättkesam, ½ äpple, 1dl gurka, lite rödlök
plus isbergsallad och ½ avocado.


Mellis: 200g lättkesam mixat med 50g hallon, 50g blåbär, 10-20 gojibär och kanel. Det toppades
med nötter och linfrön plus att en kopp kaffe med osötad sojamjölk också hamnade i magen.

Efter 40 minuters intensiv spinning och lite mage/rygg på förmiddagen så drack jag ½ portion med proteindryck också. Ett wheyproteinpulver med chokladsmak blev det denna gång. 

Ikväll ska jag ut med några vänner och äta tapas. Det kommer helt säkert att smita ner lite för mycket kolhydrater och en par glas vin kommer intas. Jag är inte så strikt mot mig själv att jag inte får njuta av min sista tid här i Oslo. Livet SKA njutas!

Joie de vivre!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0