Cashewsmör
Det blev dessert ikväll!
Efter den supergoda torsken så blev det frysta bananslantar med hemmagjort cashewsmör. Jag åt fler än de där 5 på bilden måste jag erkänna... ;)
Det var första gången jag gjorde eget nötsmör och det blev riktigt gott och bra. Sugen på att testa?
Du behöver:
200g cashewnötter (eller andra nötter)
2 msk kallpressad olivolja
flingsalt
Gör såhär:
Rosta nötterna endera i ugn eller i stekpanna, jag använde mig av en stekpanna, ca 5 minuter
Häll dem i en mixer tillsammans med olja och lite salt
Mixa, mixa och mixa lite till, ha tålamod!
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt
Efter den supergoda torsken så blev det frysta bananslantar med hemmagjort cashewsmör. Jag åt fler än de där 5 på bilden måste jag erkänna... ;)
Det var första gången jag gjorde eget nötsmör och det blev riktigt gott och bra. Sugen på att testa?
Du behöver:
200g cashewnötter (eller andra nötter)
2 msk kallpressad olivolja
flingsalt
Gör såhär:
Rosta nötterna endera i ugn eller i stekpanna, jag använde mig av en stekpanna, ca 5 minuter
Häll dem i en mixer tillsammans med olja och lite salt
Mixa, mixa och mixa lite till, ha tålamod!
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt
Kommentarer
Trackback