Konfyren er ødelagd!! =//

Houston, we got a problem...

För ungefär en timme sedan då Sara och David stod och lagade mat och jag och Niklas satt framför en varsin dator så försvann all vår ström. Det vart kolsvart i lägenheten och när vi öppnade proppskåpet märkte vi att en av propparna i huvudbrytaren gått. David pekade in en ny och allt var frid och fröjd igen.
Trodde vi... För efter 2 minuter så dog allt igen. Vi slet ur några kontakter, stängde av några lampor och provade en gång till. Samma sak hände och nu hade vi inga fler proppar. Vi ringde till Davids pappa som trodde det var ett elfel i spisen så medans Sara ringde vår hyresvärd Stein drog David ur spisen. Stein var på semester i Frankrike så vi ringde hans son istället. Sonen trodde att vi hade för många element på, bullshit!
David och Nicke stack iväg för att köpa flera proppar medans jag ringde pappa som också trodde det var elfel i spisen. Sara pratade med Steins son ett bra tag men kom inte fram till nått vettigt förutom att vi får en ny spis om det är ett elfel i den.
Grabbarna kom tillbaka utan proppar för det finns tydligen inget ställe som säljer 35 ampers proppoar efter klcokan 10 här,.. SUCK! Niklas började smida planer om att bära in frysen i tvättstugan och låna el där så inte all våran mat skulle bli förstörd mednas jag och Sara tände ljus för fullt. Som tur var så hittade David en oanvänd propp som fick våran lägenhet att fungera igen. Nu har det gått ett bra tag och elen är fortfarande kvar vilket bekräftar våran teori om elfel i spisen ytterligare.

Vilken tur att jag lagade 2 matlådor idag...


Kommentarer
Postat av: Micke

Har ni en 3 fas mätare lr 1 fasmätare? Lät sjukt onödigt mkt med 35A säkring :( Lycka till med spisen :)

2008-10-30 @ 22:19:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0