Uvbergs bröd
Första veckan i skolan bjöd våran lärare Kristina på ett supergott (!) bröd..
Nu har jag fått receptet på det här underbara brödet och bakat det!
Har ni lust att pröva så behöver ni det här:
(2 limpor)
1 liter naturell yoghurt
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl (jag tog fullkorns dinkel)
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1/4 bikarbonat
2½ dl bröd- eller mörk sirap
1 tsk salt
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön till garnering
Jag hade även i 100 g torkade fikon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader
Nu har jag fått receptet på det här underbara brödet och bakat det!
Har ni lust att pröva så behöver ni det här:
(2 limpor)
1 liter naturell yoghurt
2 dl solroskärnor
2 dl rågkross
5 dl vetemjöl (jag tog fullkorns dinkel)
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl linfrön
1/4 bikarbonat
2½ dl bröd- eller mörk sirap
1 tsk salt
Solroskärnor, pumpakärnor och linfrön till garnering
Jag hade även i 100 g torkade fikon
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet
Täck två avlånga brödformar med bakplåtspapper (lättare att få loss bröden)
Fördela smeten i formarna
Strö på kärnor och frön
In i ugnen i ca 40 minuter
NJUUUUUUUUT! =)
Täck två avlånga brödformar med bakplåtspapper (lättare att få loss bröden)
Fördela smeten i formarna
Strö på kärnor och frön
In i ugnen i ca 40 minuter
NJUUUUUUUUT! =)
Kommentarer
Postat av: mamma
Det ser supergott ut, måste bara pröva att baka det..kanske det passat till ärtsoppan jag ska koka idag!
Svar:
Madde
Trackback