Vardag

"Det är vardagen i livet som är det svåra..."

Citatet ovanför sade en mycket originell människa till mig en gång för säkert 10 år sedan. Mannen som uttalade orden är speciell på så många vis, lite knäpp skulle nog de flesta påstå. Men de där orden fastnade och jag tycker dem är så otroligt kloka och sanna. 

När man har barn så ser oftast vardagarna väldigt lika ut, så är fallet här hos oss i alla fall. Klockan ringer samma tid varje morgon, man kliver upp och gör iordning frukost, klär på barnet, borstar tänderna och lämnar på dagis. Sedan åker man vidare mot jobbet och gör sin plikt där. När arbetsdagen är över är det dags att hämta på dagis, åka hem, laga mat och äta middag. Sedan har man mellan 1-2 timmar på sig innan det är dags att natta barnet. När barnet, oftast efter många om och men, sover så är man för det mesta helt slut och orkar inte göra så mycket mer än att dricka te framför TVn. Fast man har ju förstås hunnit starta både disk- och tvättmaskin och lagom tills att man satt ner sin rumpa i soffan brukar dessa två börja tjula. Jag hatar verkligen pipet från tvättmaskinen! Förhoppningsvis hinner man gå och lägga sig i sängen innan man däckar i soffan. Sedan är det repeatknappen som gäller hela veckan. 

Jag gillar och mår bra av rutiner. Jag är inte speciellt spontan och gillar inte att "ta dagen som den kommer". Nej, jag vill veta vad som ska hända och när. Jag tycker om att ha kontroll över vardagen men det kan också bli väldigt tråkigt när alla dagar ser likadana ut. Då är det så härligt att rucka på dessa rutiner och göra något annat. Det behöver inte vara en stor ändring, även något mindre kan göra dagen så mycket roligare. Igår hade vi en sån dag, vi ruckade på rutinen!

Dagen startade precis som vanligt och rullade på som den brukar ända fram till hämtning på dagis. Då hämtade jag lillsnuppa och så åkte jag och hämtade upp även Krister. Sedan begav vi oss in till Ljusdal för att handla nya skor till Signe. Det är inte barabara, den där tjejen har en stark vilja och det är inte vilka skor som helst som duger åt henne. Efter en stunds provande så lyckades vi i alla fall komma överens om ett par rosa. 

Nyskorna

Efter skoshoppingen så hade vi bestämt att vi skulle äta ute. Signe ville absolut ha köttbullar så vi åkte mot en av resturangerna som har à la carte men fick vända på bron då de hade stängt. Den andra restaurangen serverar pulvermos och köpta köttbullar och det vägrar vi att betala pengar för. Så vi åkte helt enkelt tillbaka till Järvsö och satte oss ner vid ett bord på restaurang Öje. Signes köttbullssug hade tydligen lagt sig för hon beställde in spegetti och köttfärssås medans jag och Krister tog en varsin pizza. Å vilken pizza! Jag tog en Öje special, det är en inbakad pizza med tomatsås, ost, skinka, ädelost och creme fraiche. Pizzahimlen!! 

När vi var mätta och belåtna samt hade suttit och bara myst ett tag (barnet vet inte vad mysa är så hon utforskade i stort sett hela restaurangen istället) så begav vi oss vidare till matbutiken. Där veckohandlade vi tillsammans hela familjen. Annars är det jag eller jag och Signe som brukar göra det men igår fick även pappan följa med. Lyxade till det och köpte oss en varsin glass till dessert. 

När vi kom hem var det inte så lång tid kvar till läggdags för Signe. Men hon hann ändå kika lite på barntv, äta en yoghurt, prova nya skorna, stå en sväng på crosstrainern och köra lite sparkcykel innan sängen kallade. SNÄLLA GE MIG LITE AV HENNES ENERGI!! ;)

Nöjdt energiknippe som visar upp sina skor
 
Summasumarum! Ett sånt här avbrott i vardagen lite då och då tror jag enbart är nyttigt. Det är så lätt att bara köra runt, runt i samma hjulspår och något så simpelt som att shopppa skor eller äta ute en vardag kan göra så mycket. Låt inte vardagen bli det svåra i livet!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0